Šta je novo?

Телевизија (DVB-T, HD и друге технологије)

20170316_193858.jpg


20170316_193916.jpg
 
Stari ,,Singapurci,, u boji bez daljinskog
bese to pravi mali biznis JAT-ovaca
koj su imali za djabaka kartu i letelei na liniji Bgd-Dubaji- Singapur
Kroz RCMagacin na Tesli uvezeno na hiljade i hljiade komada krajem 80 g ....

TV iz Singapura a muzika (metarski ,,crnački vokmen,,) sa Njujorskih dokova
eh...čarobne godine :)
 
@direktor
Ovo su neki monitori u pitanju, ako se ne varam?
Bar se tako naslucuje po obliku kucista.
 
Tebe sam cekao laki ja mislim da su sa rts oni sto budu naslagani jedan na drugi mislio sam da ces ih prepoznati zato sam ih i fotkao
 
Ja nisam vidjao ovakve, ili se ne secam
Ko ce znati ima ih more.
Po obliku dosta podsecaju na staru seriju JVC-ovih monitora sa pocetka 90-tih proslog veka, samo boja kucista nije ista (mada ni samo kuciste tih monitora nije imalo resetke sa gornje strane)...
Opet kazem, ko ce znati, do pojave multivjuera bilo je zlo od katodnih cevi po prostoriji.


Sent from my LG-D320 using Tapatalk
 
Kad smo vec kod televizora, zanima me da li bi neko mogao da mi pojasni nesto:

Nedavno sam kupio nov TV, prilikom izbora su mi bile bitne 3 stvari:
- Da bude Smart TV
- Da je 4K
- I da bude zaobljen (curved, ili kako se to vec zove)

Ceprkajuci po menijima, naisao sam na jednu jako zanimljivu opciju za koju nisam znao i koja dosta menja dozivljaj, naime zove se HDR+.
Nije onaj klasican izbor moda tipa "sport/cinema/Standard" vec je neka zasebna opcija, slika bude ostrija i kontrasti pojacani ali sam nacin na koji se slika pomera pojacava osecaj imersije koji je vec naglasen zbog zaobljenosti ekrana ali ovde je nekako slika potpuno drugacija. Ne znam kako najbolje da ga definisem, imate osecaj na neki nacin da ste "u filmu" ili bar blize glumcima, da su boje malo nadrealne i kao da je kamera koja snima drugacijeg tipa.
Predpostavljam da ima neke veze sa High Dynamic Range-om kao kod fotoaparata ali mi nije najjasnije kako funkcionise ovo kod TV-a posto fotoaparat kad pravi HDR sliku, ona se sastoji od vise njih sa razlicitom ekspozicijom ali ovde vec ne znam o cemu je rec.

Eto ako neko ovde zna nesto o tom HDR+ bio bi mu zahvalan za pojasnjenje. :)
 
HDR na LCD-u mi nešto ne zvuči obećavajuće. LCD ograničen sa paletom boja, gubljenjem detalja u mračnim scenama itd itd. To što če slika da izgleda veštački sa prenaglašenim bojama i kontrastima nije ono što televizija treba da predstavlja.
Upscaling rezolucije tj da slika bude oštrija nego što je inače sa uzvora u realnom životu ne radi tako dobro kao što stručnjaci iz OOUR Marketing žele da naglase. Sliku možeš da smekšaš i da joj umanjiš šum ali da poboljšaš jako teško sa slabašnim procesorima iz TV-a. Oni se i onako muče.
Ako govorimo o OLEDU daleko drugačija priča ali opet prenaglašene boje i kontrasti ne daju pravu sliku.
 
Izgleda da će Telekom da uzurpira i MUX2. Prebacuju kanale iz MUX2 u MUX1 kako bi 2. oslobodili da ih Telekom napuni PayTV serivisma, i tako ništa od novih i HD kanala u T2 mreži.
 
HD ne treba ni ocekivati dok god cena bude 5 puta veca...
A o 'antena' platformi telekoma i ETV - a je bespredmetno trositi reci... nakon faktickog 'puča' u etru prosle jeseni, mene vise nista ne iznenadjuje...

Sent from my LG-D320 using Tapatalk
 
Naravno, to je svojevrsna krađa. Predajnike za svaki od MUXeva su finasirali građani, u drugim zemljama, čak i u okruženju (Hr), pay tv operateri su sami kupili i postavili operemu (predajnike - npr. Evo TV). Kod nas smo iz kredita RS kupili predajnike za MUX1-3 i malo što smo poklonili MUX3 telekomu na sa onim bezakonitim pratnerstvom, nego sada čak im poklanaju i drugi multipleks namenjen regionalnim kanalima. U normalnim zemljama zbog ovakvih malverzacija neko bi trebao debelo da odgovara, no videćemo šta će desiti.
 
Tek sad videh ,, novu ,, TV tehnologiju - Android smart TV -
po onome sto piše izgleda sasvim OK čak se i po ceni ne razlikuje od ostalih
al kako znamo da je ,, pisalo i na tarabi.... ,, pa nije
interesu je me
ima li ko da podeli iskustva oko ove novotarije :)
 
Ja imam Android boks, koji možeš preko HDMI kabla da zakačiš na bilo koji moderniji TV. Nije loša igračka, može svašta da se nađe preko njega. Kupio sam ga pre par meseci, i još uvek mi nije dosadio. Tu je beskonačno filmova, serija i raznoraznih TV kanala, samo ako imaš vremena da se igraš s tim. Cene prosečnih Android boksova su od 30-ak do 70 evra, ja sam uzeo Beelink Mini MXIII II za 50$ (+1200 din porez) preko Gearbesta. Zasad radi bez ikakvih problema, može da instalira svaku Android aplikaciju, izuzetno sam zadovoljan.
 
Ne taj box
ceo TV je android
ili sam ja loše ukapirao :lol:
 
Android box-ovi su mnogo bolja solucija u odnosu na Smart TV-ove jer su hardverski jači. Većina tih Smart TV-ova ima neki krš dual/quad core procesor i 512-1024MB rama, što je sramotno za 2017. godinu. Jeste da se mora dati jedno 40-50 evra za android box (što i nije strašno, znajući sa Smart TV-ovi koštaju malo više), ali se isplati na duže staze (harverski jači, bolji wifi, veća podržanost android aplikacija, mogućnost korišćenja air mouse daljinskog, itd).
 
aha...
oboje po +1 :)
pa fala na info jer slabo znadem ove nove tehnologije
:sesir:
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=498943#p498943:2hbv4o04 je napisao(la):
Bukira » 07 Dec 2017, 19:07[/url]":2hbv4o04]Ja imam Android boks, koji možeš preko HDMI kabla da zakačiš na bilo koji moderniji TV. Nije loša igračka, može svašta da se nađe preko njega. Kupio sam ga pre par meseci, i još uvek mi nije dosadio. Tu je beskonačno filmova, serija i raznoraznih TV kanala, samo ako imaš vremena da se igraš s tim. Cene prosečnih Android boksova su od 30-ak do 70 evra, ja sam uzeo Beelink Mini MXIII II za 50$ (+1200 din porez) preko Gearbesta. Zasad radi bez ikakvih problema, može da instalira svaku Android aplikaciju, izuzetno sam zadovoljan.
Buki kaži mi za "GEARBEST" to je sličan sajt kao Alliexpress?
Odakle šalju robu?
 
Slično kao Aliexpress (malčice ozbiljnije), samo što Gearbest neretko ima bolji izbor/cene tehnike.

Stvari se šalju iz Kine za Srbiju. Gearbest ima par skladišta po Evropi, ali je velika šansa da ono što hoćeš, nećeš tu naći (plus, šalju samo u EU države kad je artikal na stanju u evropskim skladištima).
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=499181#p499181:v45z2cpy je napisao(la):
plećko » Pet Dec 08, 2017 4:48 pm[/url]":v45z2cpy]
Buki kaži mi za "GEARBEST" to je sličan sajt kao Alliexpress?
Odakle šalju robu?
dzonihsv je to lepo objasnio, samo da dodam da je Gearbest trenutno izuzetno popularan, i uglavnom je specijalizovan za tehničku robu kineske proizvodnje. Za određene proizvode iz njihove game cene su povoljnije nego na eBay-u i Aliexpressu, ali ja uvek proverim za svaki slučaj. Često imaju akcije koje šalju samo mailom (ne vide se na sajtu) sa još nižim cenama. Par puta sam naručivao od njih, i zasad nisam imao nikakvih problema.
 
Kakva je situacija sa usb stickovima koji omogucavaju istu stvar posto ovi boxovi imaju potrebu za dodatnim napajanjem.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=499317#p499317:cu6outog je napisao(la):
Igor » Sub Dec 09, 2017 1:02 pm[/url]":cu6outog]Kakva je situacija sa usb stickovima koji omogucavaju istu stvar posto ovi boxovi imaju potrebu za dodatnim napajanjem.

Ako mislis na Amazon Fire TV Stick ili Google Chromecast oba imaju adapter za struju.
Nisam siguran da ima bilo koji taj usb stick kome netreba dodatno napajanje.
 
Klasični USB Android stikovi su bili aktuelni pre nekoliko godina, međutim danas se mnogo više koriste Android boksovi.
Po meni, Android boksovi imaju nekoliko važnih prednosti u odnosu na USB stikove:

- Više portova: osim bežičnog povezivanja većina boksova ima i mrežni port. Preko kabla se uvek postižu veće brzine prenosa. Takođe, Android boksovi najčešće imaju po dva USB porta. To je važno, jer je jedan uvek zauzet za bežični miš ili tastaturu, a drugi ostaje za povezivanje eksternog USB diska ili fleša.

- Bolji prijem WiFi signala, jer imaju bolju antenu, a zahvaljujući USB kablu, mogu da se postave na optimalno mesto pored TV-a. USB stik može da stoji samo u USB portu sa strane ili iza TV-a, gde je prijem signala lošiji. (Mada, može i stik da se postavi sa produžnim USB kablom).

- Hlađenje boksa je efikasnije zbog većeg kućišta, posebno ako su u pitanju brži, moderni procesori i grafički čipovi sa 8 jezgara.

- Veći izbor različitih modela. Recimo, na Gearbestu se na prste mogu izbrojati TV stikovi (Amazonov Fire TV i Googlov Chromecast KInezi ne prodaju), dok Android boksova ima stotinak.
 
Vrh