Šta je novo?

Airport City Belgrade [ Poslovni kompleks | 186 000 m²]

Sve sto nije ACB postavljajte u temi razni projekti ;)
 
Iako renderi deluju vrlo profi, pitanje je da li je ovo "zvaničan" dizajn naredne faze. Snimak zapravo deluje kao ispitivanje opcija za širenje Telenora u ACB: 1) dodatni prostor u postojećim zgradama, 2) jedna od novih kula ka Tošinom bunaru, 3) jedna od novih kula ka Omladinskih brigada.

Radovi na ACB trenutno stoje, tj. nakon izgradnje druge kule ka Tošinom bunaru, nije se krenulo u narednu fazu radova. Negde je neko pomenuo da je "čuo od radnika" da će ipak da prvo krenu jednu kulu ka Omladinskih brigada (onu bližu prugi, za koju je već napravljen iskop), ali osim toga, nema nikakvih drugih naznaka da je bilo kakav nastavak radova - na jednoj ili drugoj strani biznis parka - u planu u skorije vreme.
 
С тим што би се тешко плаћао дрон и фенси анимација за визуализацију обичне архитектонске студије.
 
Jel' isti gazda ACB i Saveznog MUP-a, tj. Nebeskog centra ?
Ako jeste, jel' možemo očekivati da simultano gradi na oba mesta ? Svaka čas'...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=451302#p451302:nosrn8xz je napisao(la):
Delija » 14 May 2017 07:58 pm[/url]":nosrn8xz]С тим што би се тешко плаћао дрон и фенси анимација за визуализацију обичне архитектонске студије.

Apsolutno si u pravu. Skepticizam mi je pomutio zdrav razum :D
 
Izvor: Beobuild.rs

Airport City raste u visinu


Kompanije AFI Europe i Tidhar najavile su sledeću fazu razvoja u okviru poslovnog parka Airport City na Novom Beogradu. Kompleks čija je izgradnja počela 2005. godine, do sada poseduje preko 100.000 kvadrata kancelarijskog prostora i predstavlja najveći integrisani poslovni park u zemlji. Dogradnja novih objekata nastavlja se bez većih pauza, a najavljena peta faza podrazumeva dodatnih 100.000 kvadrata bruto prostora. Pripreme za realizaciju uveliko teku, a novi poslovni blok podrazumeva gradnju dve nove poslovne kule na delu parcele uz Ulicu Omladinskih brigada.

Celu vest kao i prikaze objekata mozete pogledati u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://beobuild.rs/airport-city-raste-u ... p2711.html
0517%20Airport%20City%20Belgrade%20peta%20faza%2002.jpg

Celu vest kao i prikaze objekata mozete pogledati u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://beobuild.rs/airport-city-raste-u ... p2711.html
 
Tamo nema dovoljno parking mesta. Gledajuci na renderu parking mesta van zgrade, ispada da ce biti jedno parking mesto po spratu ako ne i manje. U samoj zgradi su dve podzemnte etaze, pretpostavljam za parking. Posto skoro ista kvadratura ide i na zaposlenog i na jedan jedini auto, ispada da ce svaki deseti zaposleni moci da dodje automobilom. Udeo u mojoj firmi (programerskoj) je 1/5, a vecina zaposlenihi su mladi pa ni nemaju kola.
 
koliko god neko ce imati osudjujuci odgovor na moj komentar koji cu sada napisati, ja ne mogu da se oduprem utisku...znaci...toliko mi bode oci ovo suludo suzavanje ulice od 3+3 na 1+1 da je to neverovatno da je nekome to palo na pamet da uradi na novom beogradu koji je ceo bukvalno pod konac i sredjeno koliko toliko sto se bar ulica tice,ali ovo je stvarno po meni katastrofalno.kao da jedna zgrada i parking stoje na ulici...strasno...mogla je ta zgrada da bude pored...i njima bi bilo lepse...ovako dzaba celo naselje...zbudzeno je sve.
 
Plus za reportažu.
Ovakvim zgradama i jeste mesto ovde a ne kao Skylane u Kneza Miloša.
Moja primedba je druge prirode što dajemo da se rentijerske tj. zicerske pare isisavaju iz zemlje, totalno nepotrebno, čist gubitak za nas. Ok da oni dovode svoje investitore pa da ti investitori tu zaposle naše ljude i od njih rentiraju, ali što rentiraju Telenoru i postojećim firmama koje oni nisu doveli je čist gubitak para iz zemlje za nas.
 
Da li "glad" za kvadratima, niži troškovi izgradnje, ili nešto treće, ali je ovo poslednje predstavljeno rešenje, meni lično najodvratnije moguće u ovom, možda najlepšem biznis parku u Beogradu !

Imam utisak da je prvobitno rešenje, delovalo nekako primerenije, (ne, nisam protivnik visokih objekata) a ujedno razbilo bi monotoniju ostalih pravougaonih osnova, a u nastavku prema tošinom bunaru bi ovo poslednje rešenje daleko bolje leglo.

Pogledajte prilog 1

Nimalo impresioniran, štaviše razočaran, robusno da, ali ne i reprezentativno, pritom zaklanja ceo park.

Prvobitno rešenje ove dve polukruzne kule na pocetku parka mi deluje kao pandan Berninijevim kolonadama u Vatikanu, koje simbolizuju ruke, odnosno prihvatanje, u ovom slučaju radnika, kao pojednica u nekom od mnogobrojnih firmi, dok mi ova dva monstruma deluju kao kapija Aušvica.

Možda odoh predaleko sa ovim poslednjim, ali ukratko - :notok: :notok: :notok: !!!
 
Jel poznata visina kula u metrima?
Po meni nekih 85m.
 
Ceo kompleks je urbanistčka katastrofa. Mesto ovim budućim kulama je na kraju placa prema Tošinom Bunaru, najniže zgrade su ispred njih a srednje ili su između ova dva tipa zgrada ili su sa strane. Ovako se dobija utisak da čovek uđe kroz ove dve ogromne zgrade u "Selo", jer čoveku naviknutom na buduće kule postojeće zgrade izgledaju kao seoske kuće i po gabaritima i po visini.
Sledeći skandal je izgradnja zgrade na logičnom nastavku bulevara ali to je više za serijale verovali ili ne na portalima za arhitekturu i urbanizam.
 
Ни мени се Ерпорт не свиђа са урбанистичког аспекта. Никакву комуникацију са НБГ-ом нема. Додуше, у незгодном је блоку грађен, на оном простору који је у старту испао урбанистички проблематичан због лошег урбанистичког укапања јужног и северног НБГ-а
 
Mislim da uz ove dve kule, postojace jos jedna ispred WEST-65 kompleksa? Realno mi se vise svidja opcija sa rendera koju je postavio korisnik "Baston", ali isto tako ni ove nisu tako uzasne da bi se nasla tolika osuda. Mislim da ce upravo taj kompleks u kombinaciji sa WEST 65 biti taj koj ce pogurati da se zona sumraka NBG-a pretvori u jos jedan stambeni blok sa nekim lepim centralnim delom (moje misljenje sa malo insajderskih informacija ;))
Kad kazem Zona Sumraka NBG-a mislim na prostor izmedju Zemunske i Jurija Gagarina prema Airpot City-u.
 
Ovaj deo će u velikoj meri ličiti na ono što je u prethodnih 20ak godina rađeno u Varšavi.
 
Pozdrav svima.Bio bih zahvalan ako bi mi neko mogao odgovoriti do sutra/prekosutra na jedno pitanjce.
Koja zgrada ovde je TULIP 1500? Dajte nesto prema cemu da se orijentisem.
 
Za ta imena po cvetju ne znam, ali 1500 bi trebalo da bude najbliža starom hangaru, ili ako ideš pešaka od "Orla" - treća desno.
Uostalom, na svakoj kapiji su table sa tim nazivima zgrada.
 
I za Skyline je postavljen kamen temeljacu septembru i bas dziglja. Skoro pa gotovo. A nadam se da ce kule u Airportu biti bar probliznog kvaliteta kao 'Kula Beograd' u BNV.
 
Vrh