Šta je novo?

Pitanja i odgovori u vezi sa gradom

Slazem se @Somi303
Grad sve kasnije i kasnije ulazi u kampanje prskanja, iako nam 'loze pricu' kako se sada prskaju i larve, a ne samo odrasle jedinke. Ako se tretiraju larve, onda ne bi ni trebali da se u vecoj meri susrecemo sa ovim krvopijama.
I ne srecemo se, osim kada zadjemo u parkove van strogog centra grada.

P.S.
Nadam se da ce vetar koji je prethodnog i delom ovog dana duvao naneti rojeve komaraca sa Save, Dunava, kosutnjaka ili bilo koje slicne lokacije do skupstine grada, te da ce nadlezni shvatiti da je kraj maja i pocetak juna i da je populacija komaraca u velikoj ekspanziji.

Edit:
I da, primetih da vec ima primeraka tigrastog komarca...

Sent from my LG-D320 using Tapatalk
 
I ovog leta je dugme za paljenje ulične rasvete u rukama birokrata i formalističkih fundamentalista. Ne vidim da je mrak dok mi papir i sat ne kažu da je mrak... :bash:
 
Nemoj tako u bulevaru je prije niki dan par dana zaredom tadila vec u 19i20 a kamionet protiv komaraca vidjeh juce
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=461015#p461015:6iuuqbmm je napisao(la):
tragac » 23 Jun 2017, 20:54[/url]":6iuuqbmm]I ovog leta je dugme za paljenje ulične rasvete u rukama birokrata i formalističkih fundamentalista. Ne vidim da je mrak dok mi papir i sat ne kažu da je mrak... :bash:
Postoji foto-relej za te svrhe pa se ulična rasveta automatski pali i gasi. Cena mu je 400 dinara. Izgleda prevelika investicija za gradske vlasti. Istrošili se za fontanu pa sad nemaju para.
 
Sve bandere se pale iz jednog mesta i teško im je da preprogramiraju sistem da može ručno da se pali / gasi.

Poslato sa telefona
 
Nisam znao gde da okacim ovo pitanje... U BKA ispred broja 441 tj na tom broju je kafana Dve lipe koju drzi neki matori id***. Ispred je prostor gde moze da se parkiraju vozila, ali je deo 100% trotoar a deo kao da je njegovo sto nije ogradjeno. Kako zivim u zgradama preko puta, i kada neko dodje a nema nigde u okolini parking mesta, a to parce ispred je prazno, uvek brani ljudima da se parkiraju jer je to kao za goste. Dva puta sam morao da sednem i narucim bilo sta sa prijateljem da bi nam dao da parkiramo. Pre dva sata stane tu drugarica da se parkira, i izlazi smrda i kao e ne mozete tu da se parkirate to je moj parking dolazi mi neka ekipa. Nije hteo ni sat vremena da nas pusti, a naravno o toj "ekipi" nema ni reci kad sam sisao da ispratim drugaricu.
Zanima me gde moze i ako moze na netu da se vidi linija dokle je ulica, dokle trotoar a gde njegovo dvoriste tj njegov plac?
 
Hvala Igore na linkovima. Ako su tacne ove linije kuda prolaze, to gde se parkiraju automobili je trotoar, a njegovo nije nista. Parcela 5087/2



 
čemu služi ovaj novi portal wwww.bgportal.rs
Valjda da se bolje utvrdi gradivo na temu beograd na vodi, idea, radovi na obnovi ulica i slične predizborne aktivnosti jer nije dovoljno na već postojećem wwww.beograd.rs
pitanja već mogu da se postavljaju preko raznih društvenih mreža, beokom i slično pa ne znam šta se novo dobija. što neko reče možemo mi postavljati koliko god hoćemo pitanja vezano za uspostavljanje komunalnog reda a da li ćemo i kakav odgovor dobiti.
 
@hobotnica
Pa ... evo odgovora u Blicu od 17. 08. 2017 :)

....prema rečima gradonačelnika Beograda Siniše Malog....
....želimo još više da komuniciramo sa našim sugrađanima. Da im damo šansu i sredstvo da nam kažu šta misle, njihove sugestije i komentare, a da onda mi zajedno sa njima kroz ankete donosimo zajedničke odluke i ovaj grad učinimo boljim i lepšim,....
Izvor http://www.blic.rs/vesti/beograd/bg-por ... ma/j79w525

Bezveze troše pare na novi portal kad moze da se registruje na Beobuild i da vidi baš sve
:lol:
 
Valjalo bi znati koliko je para ulozeno u sve te aplikacije i sajtove. Ocekujem iznose na nivou Dulica i co.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=462494#p462494:1qn34uxn je napisao(la):
loyola » 30 Jun 2017 08:38 am[/url]":1qn34uxn]Hvala Igore na linkovima. Ako su tacne ove linije kuda prolaze, to gde se parkiraju automobili je trotoar, a njegovo nije nista. Parcela 5087/2



kako snimate ovu stranicu tj. mapu sa beolanda. Treba mi ovakva sličica parcela a ne umem da je upamtim kao fotkicu.
 
заборавих да кажем ХВАЛА N_L. Успело ми на послу и рачунару али не и код куће на лаптопу. Никако неће Past у Paintu.
 
Dobar dan svima i izvinjavam se ako sam već u startu promašio forum, ali rekoh da postavim pitanje ovde, deluje mi prigodno u nemogućnosti da nađem neku otvorenu temu - Dakle, načuo sam da se priprema i detaljna rekonstrukcija Cara Dušana, Džordža Vašingtona i 27. Marta, praktično od zoološkog vrta do "Vuka", pa me zanima da li se zna nešto o tome?
 
može li mi neko odgovoriti koja je razlika i šta radi JP "Putevi Beograda", a šta JKP "Beograd put"?
 
Prvi upravljaju putevima i naredjuju drugima sta ce da rade
 
Hvala direktore, ali šta radi onda Direkcija za puteve . Koliko to ima upravljača?
 
Pazi nisam naso novi sematizam tako da dupliranje me ne bi cudilo ako nadjes podjeli sa nama
Direkcije i sekreterijati se mislim isto dupliraju
 
Послови који се односе на реконструкцију, одржавање, заштиту, коришћење и управљање општинским путевима и улицама у насељу, као и државним путевима (осим аутопута), уређивање и обезбеђивање посебних услова за постављање рекламних паноа и вођење одговарајуће евиденције обављају се у Дирекцији за путеве у оквиру Секретаријата за саобраћај.
Скупштина града Београда је основала јавна комунална предузећа и поверила им обављање појединих делатности:
- ЈКП "Београд пут" - одржавање улица, локалних и некатегорисаних путева, путних објеката и саобраћајне сигнализације
Градска скупштина донела је 26.01.2017. одлуку о оснивању Јавног предузећа за управљање јавним путевима града Београда ЈП „Путеви Београда“ чија је делатност одржавање путева и путне инфраструктуре на територији Београда односно изградња, реконструкција, одржавање и управљање општинским путевима, улицама у насељу и државним путевима,

Предлажем да се оснује и ЈП за одржавање саобраћајница у блоковима и месним заједницама.
 
Da li neko zna gde bih morao da trazim uvid u izdate gradjevinske dozvole na odredjenoj parceli ili delu grada?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=499982#p499982:3fgh458r je napisao(la):
direktor » 11 Dec 2017 06:06 pm[/url]":3fgh458r]Trebalo bi da sve imaju na sajtu grada

Hm sumljam da imaju dozvole za neke manje objekte. Deluje mi da bi trebala da opstina izdaje.
 
Vrh