Šta je novo?

Pančevački most

Све је то због Ђердапа. Брат мог деде често зна да куне Ђердап што је успорио Саву говорећи како ту треба бацити фитиљ динамита :D
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=429342#p429342:2ecj740z je napisao(la):
trialin » 22 Jan 2017 09:14 pm[/url]":2ecj740z]Jel pusten u saobracaj drugi kolosek?
Da. U decembru.
 
Pušten je mada, pošto svaki dan prolazim Pančevcem i često ih vidim na mostu, mi deluje kao da im je brzina preko mosta oko 60tak km/h, a mislio sam da će ići brže.
Žao mi je što u petak nisam stigao iz kola da slikam Dunav ka Zemunu jer dok dole ka Pančevu nije bilo leda, gore uzvodno ka Zemunu je ceo Dunav bio prepun santi leda. I to ne ravnih ploča leda, nego višeg nagomilanog leda jednog na drugi koji je ima i špicaste vrhove kao male planine. Bio je bele bolje kao sneg i deluje kao da je doplovio sa severa i poloveći se naguravao jedan na drugi pa je do mosta dobio takav glečerast izgled. Ali takav je bio samo do mosta, nizvodno nije bilo leda uopšte. Vrlo zanimljiva scena.
 
Неће сигурно у станицу да улете са 100 на сат. :)
 
Danas tj. juče fotkano (pošto je prošla noć). Nova etapa blokova na stazama krenula da propada, izdigli se pragovi, rđa zahvatila šta može...





 
Ovo je kao ulaz u Cernobilj, zona sumraka covece...jedan od glavnih prilaza glavnom gradu jedne evropske drzave..auuuu bree....pa ovo stvarno treba minirati. :violina:
 
Može to sve da se izmenja. Sekcija po sekcija uz minimalnu obustavu saobraćaja. U svetu se to menja za noć al mi smo izgubleni u vremenu izgleda.
 
Sto je rekao jedan moj drugar, satirično, možda je i lupio, ali vreme pokazuje da je bas tako...Da su ga srusili kada je bilo bombardovanje, do sada bi ga napravili ponovo i imali bi nov, moderan i bezbedan drumsko-zeleznički most.

Da hoce da ga obnove mogu...Evo kako...Da se sve sto moze preusmeri na ,,Pupina,,. Gradski saobracaj ne moze, npr. i on mora da ostane. Da se zatvori jedna strana da bi se radila, a druga pusti dvosmerno i da se obnovi asfalt, trotoar, zaštitna ograda...Pa da se posle ta strana pusti dvosmerno, a druga koja bi za vreme radova na ovoj prvoj koriscena kao takva, da se isto tako radi. Naravno uz apel da se ,,Pančevac,, koristi sto manje.
 
Teško da bi apel uspeo, ljudi bi opet koristili Pančevački most kao i do sada pa bi i gužve bile ogromne.

Jedino da se putnička vozila/kamioni preusmeravaju na Pupinov most, dok bi vozila javnog prevoza i hitnih službi mogla neometano da prelaze most uz povećan broj vozila po linijama (zbog očekivanog povećanog broja putnika). I obavezno sa obe strane mosta po kola saobraćajne policije koje bi dežurala zbog neočekivanih stvari i sprečavanja ulaženja putničkih vozila. Naravno, ovo važi vodeći se time da će jedna strana raditi, a druga biti slobodna za dvosmeran saobraćaj, kao što si i ti napisao.
 
Shvatite da će retko koja vlast da radi ovako ozbiljne sanacije. Zašto? Zato što to traje godinama, pa će neko drugi da ubira političke poene po završetku radova.
 
Džonihsv,
Naravno policija sa obe strane, da brani putnickim vozilima da skrecu. Ja sam godinama kruzio kao majmun, dok se ,,Pupin,, nije izgradio, pa neka kruze malo i drugi, a za cenu da ce posle imati dobar most koji svaki dan koriste. Mala je to cena. Ili neka koriste BG voz, ako nece na autobus.

Dule,
Ne treba neki dug vremenski period da se to uradi, bar ne toliko dug da prođe mandat jedne vlasti. A da oni tako razmisljaju, to si ti u pravu.
 
Problem je u nacinu razmisljanja, ni u cemu drugom.
Ne radi se ni o politickoj partiji, vec se radi o ljudima , kao jedinkama koje cine trenutnu aktuelnu gradsku vlast.

I vrapcima na grani je jasno da temeljna rekonstrukcija pancevca nije bila moguca pre izgradnje Pupinovog mosta.
Ali taj most je napravljen i u funkciji je. Nikakve objektivne prepreke nema da se pristupi sanaciji i rekonstrukciji Pancevackog mosta.
Sta je onda problem?
Problem je sto se sitne duse i velike lopine olicene u Malom, Vesicu i ostalom sljamu ne mogu kititi da su nesto napravile. Most postoji, njegovo stanje je pre nekoliko godina analizirano i jasno je sta je neophodno uraditi.
Nema prodavanja magle, nema slikanja, nema presecanja vrpce...
Ima samo guzvi, preusmeravanja saobracaja, nezadovoljstva gradjana zbog duzeg putovanja...
Na to ONI nisu spremni.
Prethodni, ma kakvi bili su bili spremni da preduzmu i nepopularne poteze.


Sent from my LG-D320 using Tapatalk
 
I ima gomilu preplitanja nadleznosti na mostu svi treba da se dogovore i da krenu da rade i koliko ko para treba da plati apv srb bg zs putevi srb svako od pobrojanih ima parcence mosta i svi uvaljuju brigu predji na drugoga
Meni je ne shvatljivo npr da iz ruskog kredita nije obnovljen stari kolosjek nego da je ostao na 30 kmh
Bg bi mogao za pocetak da napravi one 3 rampe sto fale jednu je djlas napravio
 
Sve to stoji @direktor -e
Samo, imamo 'jedinstvo vlasti' tacnije SNS na svim navedenim nivoima.
To u mnogom (moze da) aksava delovanje i donosenje odluka.
Pod uslovom naravno, da postoji politicka volja da odluka bude donesena.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk
 
Мост је у потпуности на територији града Београда, мислим да АПВ нема никакве везе с њим.
 
Ako su mogli da se dogovore oko urbanizacije Amfiteatra, koji je tolike decenije ostajao neizgrađen upravo zbog preplitanja nadležnosti - može i Pančevački most.
 
Profit ce ostvariti prodavci glista i crvica za pecanje ispod Pančevackog mosta :lol:

Sta ti još od drugih stavki fali ?
pa da zaokružimo i napokon počnu radovi :D
 
Najlakše je rešiti posao oko nadležnosti. Nadležnosti nad mostom su u ingirenciji državnih preduzeća bilo gradskih ili republički, tj. država tj. mi smo vlasnici nad mostom i prilaznim putevima i svejedno nam je da li most održava jedno ili više preduzeća. Da gradska uprava hoće ceo most bi lako mogao da se nađe u rukama jednog preduzeća i da rekonstrukcija krene za par meseci. Problem je jer im je preče da ruše jedan most i prave nepotreban veći most na tom mestu nego da rekonstruišu most koji je u katastrofalnom stanju.
 
...Da gradska uprava hoće....
nece , pa nece....
još jedino motke u šake pa na nutra i ko koga dovati :laugh: :lool: :laugh:

svakako ne tako
al da pojasnim za svaki slucaj šala mala , mala šala :D
 
Menjace kad pukne neki nosac ili ploca kao na Gazeli onda ce se setiti ,samo da neko ne zavrsi u Dunavu tad...
 
Vrh