Šta je novo?

Most Gazela i Mostarska petlja

Taj део између Газеле и Старог моста је чини ми се обухваћен планом БнВ.
 
U toku sanacije mosta „Gazela”, Strabag je u ovim montažnim objektima kod mosta imao svoje kancelarije. Rekonstrukcija Gazele je odavno završena, i umesto da sklone te privremene objekte koji su uzurpirali zelenu površinu, oni su tu smestili nekakav „Nadzorni centar Gazela” u okviru Javnog preduzeća putevi Srbije (Sektor za upravljačko informacione sisteme u saobraćaju).


Ovim montažnim objektima definitivno nije mesto tu, to je još uvek zelena površina i park (dok BnV to sve ne počisti). Ima puno napuštenih lokacija u gradu gde bi mogli da premeste svoje kancelarije.
 
Izgleda da nas Folić još uvek čita ovde na forumu.

Он је најавио осветљавање Београдске тврђаве и Калемегданског парка и то са стране према граду, а потом и мост „Газела” до краја године, док би Пупинов мост требало да добије нов, декоративан изглед наредне године рекао је Фолић.


:gobb: :vops:


http://www.beograd.rs/cir/beoinfo/1...o-novo-dekorativno-osvetljenje_2/#prettyPhoto
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=426781#p426781:mmipsru0 je napisao(la):
Bukira » 07 Jan 2017 09:59 pm[/url]":mmipsru0]U toku sanacije mosta „Gazela”, Strabag je u ovim montažnim objektima kod mosta imao svoje kancelarije. Rekonstrukcija Gazele je odavno završena, i umesto da sklone te privremene objekte koji su uzurpirali zelenu površinu, oni su tu smestili nekakav „Nadzorni centar Gazela” u okviru Javnog preduzeća putevi Srbije (Sektor za upravljačko informacione sisteme u saobraćaju).

Ovim montažnim objektima definitivno nije mesto tu, to je još uvek zelena površina i park (dok BnV to sve ne počisti). Ima puno napuštenih lokacija u gradu gde bi mogli da premeste svoje kancelarije.
Slažem se da nema potrebe da ovo bude tu samo što im nisu tu kancelarije i izgovor za nadzorni centar. Ovde se nalazi nadzorno-upravljački centar za most Gazela, mostarsku i ostružničku petlju, kao i tunele Straževica1 i 2, Lipak i Železnik. Sistem je umrežen radio vezom (jedan od onih crveno-belih stubova sa antenama na levoj obali pored Gazele je njihov kao i npr onaj na ostružničkoj petlji). Tako da i kada odluče da uklone ovaj objekat, neće biti tako jednostavno da se spakuju kontejneri i premeste na drugu lokaciju.
 
zna li neko cemu sluzi i sta je bila ona "kula" kod gazele sa beogradske strane?

verovatno je neko vec odgovorio, nisam citao ovu temu, tek sam je sad nasao, zato sad i pitam
 
@Максосрбендо, ако си мислио на торањ одмах поред моста Газела, то је водо торањ и са њим су се парне локомотиве снадбевале водом. Један од пројектаната је и Милутин Миланковић, а грађен је од 1924. до 1926. године.

Ово ти је исечена слика са гугловог "уличног погледа" из маја 2015.године. Као и тада 2015.године и сада је, нажалост торањ начичкан разноразним билбоДерима са рекламама :notok:
https://www.google.rs/maps/@44.7997616, ... 6656?hl=sr
Pogledajte prilog 1

Ево ти из Вечерњих Новости један јако леп чланак из 2014.године о овом водо торњу и његовој историји, И на форуму смо на разним подтемама причали о њему.

БЕОГРАДСКЕ ПРИЧЕ
Водоторањ „сања“ парњаче
Зоран Николић | 30. мај 2014. 12:15 | Коментара: 0
Суграђани који пролазе „Газелом“ углавном не знају чему служи грађевина поред моста. На овом простору некада су се водом снабдевале парне локомотиве
http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%8 ... a-parnjace
 
Притом је водоторањ "под заштитом" као и стара ложионица.
 
Konvar rekonstruiše magistralni toplovod preko mosta Gazela - Potpisan ugovor vredan 3,96 mil EUR
...U prostorijama Ministarstva rudarstva i energetike, u utorak, 19. septembra 2017. godine,
potpisan je ugovor za rekonstrukciju magistralnog toplovoda preko mosta Gazela u Beogradu...
.... kompletno će biti rekonstruisan do početka grejne sezone 2018/2019 ....
Izvor http://www.ekapija.com/news/1884709/kon ... an-396-mil

eto vajde od BGna vodi :lol:
 
Počela je najavljivana zamena toplovodnih cevi ispod Gazele. To mora da bude gotovo do početka sledeće grejne sezone zbog dve nove zgrade u okviru Beograda na vodi, koje bi trebalo da budu useljene ove godine.

Pogledajte prilog 2
Nove cevi će, umesto 600 mm, imati prečnik od 750 mm, samim tim značajno veći protok:

Pogledajte prilog 1
 
Ipak se ispostavilo da radovi na zameni toplovoda ispod Gazele još nisu počeli, za sada su samo naslagali cevi ovde.

 
I jedna fotografija iz gotovo istog ugla iz 2010. godine

100929-GZL-35.jpg
 
Их, да реконструишу Панчевац - па још нису ни завршили технички и даље има нека слепа црева на десној обали :lol:
 
Uvek sam se pitao zašto je ne okreče u neku gazelu kad se već zove Gazela, pa i da liči na pravu gazelu. Može neka krem boja a noge da budu bele na primer. Evo vam jedna prava gazela da uporedite.
Gazela-thompsona.jpg
 
Video sam sinoć sa Brankovog mosta, bila je osvetljena polovina donje ivice glavnog raspona, izgledalo je kao velika svetleća greška.
 
Vrh