Šta je novo?

Šta mi smeta u Beogradu

У одлична тема штета што је раније нисам приметио

Шта мени смета у Београду (а и у Србији генерално)?

Па као прво сметају ми уске улице и недостатак паркинга у неким деловима града, поготово источним. Ово је све последица лењости, и свемогућа комунистичка власт је ово врло лако могла да реши, али су били заузети насипањем Новог Београда и прављењем картонки по тадашњој тешкој периферији, што сматрам великом грешком и што је сада тешко да се исправи. Ја сам већ пар пута причао како треба стандардизовати све улице итд итд. Ово је главни извор саобраћајних проблема у граду, као и недостатак метросистема.

Друга ствар која ми смета је упорно покушавање да се град и држава приближи западу. Западну цивилизацију ја лично сматрам умирућом, и да ми треба да прокрчимо неки свој пут. Кад год видим оне бездушне стаклене караконџуле са косим зидовима и чудним угловима огадим се.

Наравно, то је све последица тога што ми немамо стварну власт. Нашу власт држе људи у сенци, ван државе, ми смо изгубили независност 1498 падом Зете и даље нисмо ту независност повратили
 
Ono što meni najviše smeta u gradu je to što ovde verovatno i većini najviše smeta, a to je vlast.

Nažalost naša vlast ima interese koji se ne poklapaju sa našim, zato što su oni u stvari jedna interesna grupa i ne pruže nikakva rešenja za naše probleme. Tako nas interesuje manjak parking mesta, bahate kafane koje šire bašte po javnoj površini, grafiti, uski trotoari, prljave ulice, itd. To su neke jednostavne stvari za koje naša vlast nema rešenja, zato što ih boli uvo za sve to. Umesto toga njih interesuje BgH2O, fontana na Slaviji, itd.
Nisu sposobni da sprovedu neke jednostavne projekte, na primer da prošire Makenzijevu, ili Despota Stefana. Ali zato su itekako sposobni da sruše jednu celu ulicu preko noći ako su im kuće na putu interesa.
99% problema koje imamo mogu da se reše, ali samo ako vlast radi za nas, a ne mi za njih da bi im napunili džepove.
 
Поздрав свима на форуму. Ово ми је први пост и одмах шта ми смета ;)
Смета ми форсирање семафорских раскрсница уместо кружних токова.
 
Smeta to svima, ali ko nam je kriv kad svi hoćemo da smo u krugu dvojke ili makar što bliže, pa smo se decenijama nabijali i napravili grad bez prostora za kružne tokove, jbg.
 
Мени сметају углавном ружне зграде,мали број шума и паркова,......
 
Мени сметају ружни кровови. Чега се све није натакарило на мучене зграде, нарочито у време владавине СПО-а и госпођа Дане.

Чезнем за даном када ће неки будући градски архитекта рећи: "Сутра крећемо од улице те и те, од првог до задњег броја и доносимо одлуку да се кров или реконструише по пројекту који град бесплатно додели, или се скарабуџена надзиђивања руше о трошку власника.
 
Sizfr povapirili se eno rade krov na konjarniku imas u temi divlja gradnja kako li se vec zove tema tekst je iz novosti
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=331212#p331212:3asidy66 je napisao(la):
Drakche » Pet Maj 08, 2015 5:51 am[/url]":3asidy66]
meni ovi plakati oblepljeni po principu 'gde god stignes' i sto vise na jednom mestu
I meni čiji god lik da gledam.

Putin na ograđenom gradilištu famozne RK "Beteks" (dobijam ospice od nje).

Pogledajte prilog 1

Te noći sam sanjala Putina.
2979583794.gif
 
Grozno. Jezivo. A najgore je što ih niko ne pipa i ne prelepljuje. Očigledno je pandemija rusofilije uzela maha.
 
Јесте, права ноћна мора, чак сам у сну запевала Каљинку. :о)
 
Šta mi smeta?

Pa smeta mi mnogo toga, ali ako se fukusiramo na saobracaj...u 21. veku nemamo kruznu obilaznicu, kao da je to ne znam kakva nauka napraviti. Isto, usko vezano za to, je sto se i dalje glavni saobracajni pravac proteze kroz centar grada - B.D. Stefana, Dečanska, Terazijski tunel, Brankova, a što je odavno trebala da bude pešačka zona. A ulice uske, levak sistem...I kako ga da bude guzva??? Smeta mi sto se nista ne radi da se to promeni. Onda, loš gradski prevoz u smislu da destinacije mogu mnogo bolje da se povezu, sto se tiče autobusa, a tramvajska i trolejbuska mreza da se prošire. I losi prustupi nekim bitnim saobracajnicama i njihova međusobna povezanost.
 
vec sam pisao sta mi smeta, pa da ne ponavljam.
uglavnom se sve svodi na nemar i javasluk, kako gradskih sluzbi, tako i nas gradjana.

Na jednoj drugoj temi je neko prokomentarisano kako i u delovima gde je skoro odradjen nov plocnik i renovirane fasade `nesto fali` .

pa fali, naravno
pogledajte ovu sliku pozajmljenu sa teme o Savskom Amfiteatru:
IMG_20170801_154238.jpg


uklonjeni su neugledni kiosci i ograda...
Ali ostalo je djubre, flase, i korov.

Neko ce reci, Ok, ali tu je gradiliste. Jeste i ostace gradiliste mesecima, verovatno i godinama. I bas zato sto je gradiliste, lako je bilo jednom gradjevinskom masinom povaditi betonske ploce izlivene preko kocke, i lopatom (koja se svakako koristila ) poseci ovaj korov koji izvija iz ivicnjaka i pukotina na asfaltu, zar ne?
 
Baš sam i ja to danas primetio za Lastinu stanicu. Porušeno, ograđeno nekom jadnom trakom (tipa "pozor energetski kabel") sa dosta ovakvih neuglednih delova.

Ili ogradite buduće gradilište pravom ogradom ili ga barem čistim držite.
 
Смета ми што на приличном броју градилишта не стоји на видном месту уочљива табла са потребним подацима (назначен инвеститор, градитељ, пројектант, садржај, изглед, почетак радова, завршетак радова итд. итд.) као и често врло слаба или никаква заштита пролазника.

Морам навести пример који сам пре пар година видела у Паризу. Градила се висока зграда у новом делу Париза (La Défense). Градилиште су оградили високим паноима на којима су се, поред обавезних података, налазиле и фотографије висине панова - пројектанта, инвеститора и још по неког из тима.

Оно што је задивљујуће јесте то што је на табли тачно назначено, по датумима, шта ће се тог дана одрадити и то је испоштовано.

Људи кажу, ако нешто не знаш ти погледај ко зна, па научи.
 
Smetaju mi sugrađani koji pikavce bacaju svuda. Najgori su mi oni prostaci (muški, ženski) koji
imaju tu neverovatno želju da popuše poslednji dim pre samog ulaska u autobus i isti bace na stanici.

Smeta mi duvanski dim i činjenica da kada god izađem sa društvom u bilo koji kafić, pab ili restoran posle
izlaska moram da bacim odeću da mi se pere, a ja moram pod tuš jer mi jbn kosa smrdi na duvan.

Najgori smo po tom pitanju, mislim da smo prevazišli i Turke.
 
kkorisnikk,

Veruj, isto sam mislila ali sam se uverila da nismo. Francuzi puše ulicama od mladih do dama s 'ladnim trajnama, prodavačica ispred radnji bilo da su piljarnice ili agencije itd. itd. Jedina razlika je što imaju ulične pepeljare i što se grad čisti naročito reprezentativni delovi Pariza, a to je zamalo ceo grad. Ne treba zanemariti činjenicu da Pariz tokom godine poseti preko pedeset miliona turista.
 
Generalno smo prljavi po pitanju bilo kakvog otpada, pogotovo cigara. Mada mislim da ima nade i da će se u narednih par decenija smeće po ulicama i s strane dosta smanjiti. Možda sam malo pristrasan, ali mislim da su mlađe generacije svesnije da je bacanje otpada po ulici ružno i loše za životnu sredinu, pa jure kante ili zadrže otpad dok ne naiđu na neku kantu. A čini mi se da su stariji mnogo nepažljivi i stalno bacaju otpad gde stignu. Doduše svima je zajedničko da opuške bacaju svugde.
Tu je i problem da u gradu ima vrlo malo kanti po ulicama. Ne znam da li sam ovde ili u nekoj drugoj temi pričao, ali stalno mi se dešava da ne mogu da nađem kantu dok se šetam u bilo kojoj ulici. Isto tako mi se čini da je Država vrlo nezainteresovana da sprovodi zakone, uvodi nove i modifikuje postojeće što se tiče otpada. Čini mi se da smo se mi navikli na otpad pa i ne primećujemo toliko, ali čim krenete da se fokusirate na otpad dok se šetate, to ćete samo i primećivati. Milion puta mi se desilo da vidim neku kesicu čipsa npr i onda odjednom samo otpad primećujem i ne verujem koliko smo zaista prljavi. I iskreno sramota me je, mislim da to ostavlja jedan od najvećih utisaka na turiste, ne samo u Beogradu nego po celoj Srbiji.
 
Beograd bi po pitanju kanti za otpatke mogao da se ugleda na Užice. U onom delu gde sam ja bila, a to je centar, na svakoj vertikalnoj šipci (semafor, znaci...) postoji kanta. Čak je između nekih manje od dva metra razdaljine. U Beogradu je stvarno problem što ih ima malo. Doduše, ja sam u stanju da ono za bacanje nosim dok god ne naiđem na kantu ili kontejner, ali nisu svi takvi.
 
Bacite pogled na Prag koji je pored gomile turista ČIST.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=468979#p468979:k9qg7mwb je napisao(la):
jelenabg » Sre Avg 02, 2017 7:51 pm[/url]":k9qg7mwb] Čak je između nekih manje od dva metra razdaljine.
E to treba i u Beogradu na svakih 2m kanta, novi koncept pranja para.
Inače ono u vezi sa cigaretama, Srbija je tu najjača, jedna stvar u kojoj smo najbolji u Evropi :shok:
cigarettes.jpg
 
Pa posto si skrenuo pricu (a mozda i nisi, mozda ti korisnici duvana najvise smetaju) na cigarete, mogu samo da kazem da ove staristike koje nam se serviraju po meni nisu realne.

Putujuci nesto malo po belom svetu iznenadio sam se da moje misljenje kako je pusenje gotovo iskorenjeno i retko, nije tacno.
A takvo misljenje sam stekao na osnovu ovakvih objava.

Ovim naravno, iako pusac ne sporim da je to jedna ruzna i nepotrebna navika koja vrlo brzo preraste u bolest zavisnosti i koja nanosi visestruku stetu i pojedincu i drustvu.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk
 
Ne smeta mi Beograd ali neki Beograđani svakako - zbog sebičluka, nesolidarnosti, bahatosti, neskromnosti, pohlepe i odsustva elementarnog poimanja suživota.
 
Vrh