Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=468983#p468983:b8phikr4 je napisao(la):
Earthmoving » 02 Avg 2017, 20:57[/url]":b8phikr4]Nije stvar u benzinu, nego je prilaz autoputu nepristupačan za slikanje. Sem kod ulaska u Obrenovac I kod petlje Ljig.
To mogu samo ja...... Ali sam se malo ulenjio ovih dana a i guma na bajsu bušna :sesir:
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=469314#p469314:1e410ypi je napisao(la):
Earthmoving » Fri Aug 04, 2017 8:24 am[/url]":1e410ypi]Da li je moguće da taj južni most ispod Lajkovca koji fali ustvari pomereni tok reke, pa ne treba most nego samo nabacati zemlju?
U novembru valjda treba biti i potpisivanje pre par meseci na samitu sa Kinezima ugovorene deonice Preljina-Požega. Ako tada neka visoka kineska delegacija dolazi u Srbiju onda bi se više potrudili završiti ovaj deo od Obrenovca do Ljiga do tada. Doduše nije ni jasno da li je rok početak ili kraj novembra, u prvom slučaju imaju još 3 meseca, u drugom skoro 4. Ja verujem da za to vreme mogu ovo da izasfaltiraju. Naravno bez tunela Brančić koji se još ne zna ni dal je probijen.

Slika doticnog od nedelje: Zovimo ga most na suvom (jos uvek) :). Inace, ovako uredjen tok reke ce izgledati bas lepo, kad bude zavrsen.
anIR8qalnuZ-mWk5iJ8Ai2_75ODa3Mf99ZW3G6rXG56QLRBaCuyqsXr4T8d6Oby8cKrkqFr0R3RPYYNBL5T9VobMncKlK__lEEevdcPr3msV2SfX6kQvbNFZgsOJf7xXb_W8RCGexvb3Eu5OxYwjf41zRzhMmZMOI_b_RcQC50fqOpDjjXzKwCxCWqkuCSvcYCtGFF0zV5Wr3GbXf-hz5g3rmGl9URz30Gz2ARACfagWNEgs3Ln1pPS7gS86s3O0mYgNhgME09W3e1ij7CoKUFAmjv7kXjA42NQb-FsqBISUj087LFaRPG1hMLKTe24DqPHChKiIzI8kGbXvpZKQpi4Ojlwx78uLWTQmzLJslO36wPtV51A86bmbO4Z1nlC6Pp1tLm8p5RMJXiec8rlnUVQaErk4cJJwYjSX0TtIyWTu9apflbAgMg-8TPOKjyG7eghVm4oMursDl7OnmjiuJXjyb0XYGKEhhFJsj3O2QMSYSp1MxU9wTqd6-e7iNNeAGNVG17yebOYLRr4CuYPl_vuUSF3inEaVTbVNz3qojAHOypdwHEKAi3vSg3JZOPi6L_3J5J5IgycO1dVFAy77zSxVQ7eEpCEyI5Kssu3WnsctJ9bSyVpJod3AWgiNrExc9sV_U2L7ksB9sKlsoVBFXyryFGz1NRhcDw26zjfz-ILjWw=w1207-h536-no
 
Slika sa satelita. Između Lajkovca i Ljiga se vide deonice sa asfaltom. Ne mogu da provalim da li na nekim deonicama Obrenovac-Ub ima asfalta. Možda Plećko zna da li je ovo ispod Obrenovca i mosta na Kolubari nešto asfaltirano :) Hvača na slici Marko :sesir:
 
Evo jedna slika i od mene :) jbt nisam mogao da zustavim celu kolonu da bih slikao, nastao bi pakao, pa nesto kroz prozor opalih, ali ova jedina koja valja :(

UMhaKYB.jpg


Ovo je kod Ljiga, ako idete za BG, posle tunela koji se radi.
 
Dobro je što su gore na slici na petlji Ljig već stavili ograde, bandere kao i što ima nešto asfalta, a loše je što nikako da počnu nasipanje zemlje oko nadvožnjaka. Ne znam šta čekaju, možda kamenolomi rade punom parom pa se svi proizvedeni agregati sad nabacuju na prioritetnije delove na samoj trasi autoputa, a nema ni mašina verovatno su prebačene na neke druge tačke... Mada ovo ni meni samom ne zvuči kao najubedljivije objašnjenje 8)
 
Rade delove ka tunelu, tacnije sa druge strane slike :D hteo sam i to da slikam, ali se slabo videlo iz kola.

Mozda im je prioritet da urade autoput pa posle ukljucenja na autoput.
 
Jos 3,5 meseca do kraja Novembra do kada je rok da se pusti deonica od Obrenovca do Ljiga. Nesto sam sumnjicav da ce to da bude gotovo. Posle tog roka, zavrsava se i gradjevinska sezona. Radice se tu, koliko vreme dozvoli, ali 3 zimska meseca za jedan letnji. Ako se to probije, onda cekamo prolece, a meni se ne ceka :(
 
Na deonici ub-lajkovac koja je vec odavno zavrsena pojavile su se pukotine. Izgleda da je cela deonica fuseraj. Kad krene saobracaj i kamioni onda ce se videti koliko je nekvalitetno. Inspekcije su bile ovih dana. Lose je stanje. Krije se sve od javnosti. Ima li neko da ode da slika taj deo. Sramota je velika i lopovluk sve sto se desava u ovoj zemlji nazalost.
 
Obrenovac-Ljig: jun 2018.
Tunel kod Ljiga: novembar 2018.
Surčin-Obrenovac: april 2020.
 
Mislim da preterujes, tunel ce kasniti sigurno tamo do jula,avgusta ali ce put Obrenovac-Ljig verovatno biti gotov do kraja godine. Njima je ovo glavni projekat koji stalno guraju po medijima i ovaj nece dozvoliti da to kasni toliko.

Tako da:
Obrenovac-Ljig: kraj godine, ev.februar
Tunel kod Ljiga: jul-avgust 2018.
Surcin-Obrenovac: novembar-decembar 2019.
 
Po ovoj vesti uskoro bi trebali da počnu I ostali radovi na Surcin-Obrenovac sem mosta na Savi koji vec dobro napreduje.
 
Ovde se prica kao da to roboti rade u savrsenim uslovima pa je rok taj i taj. Pitam se samo koliko ljudi nesto napravi, a da im se bar nesto ne iskomplikuje, pocevsi samo od banalnih stvari poput necega da trazis po celom gradu i ne mozes da nadjes nego cekas da ti neko iz pm posalje, npr hladnjak za auto ili neki kabel u prekidu. I onda ti to sve crpi vreme za rad. A zamislite da neka masina na ovoj temp crkne.....pa cekaj dok je poprave ... pa ispitaju ... a nisu jeftine da kupis drugu ili pozajmis.. Zato mislim da je najbolje gledati i komentarisati tek ako probiju neke razumne rokove, ipak je ovo Autoput, a ne neki farmvile ili tome slicno. Ne pravi se takav put samo za moje putovanje nego i za podosta vremena u buducnost, cak da ga i mi ne koristimo nasa deca hoce. Postali smo svi nestrpljivi ne mozemo da cekamo ni telefon da se odbaguje, a ne da se put izgradi.

Послато са S57 уз помоћ Тапатока
 
Rokovi postoje da bi se postovali i nepredvidjene okolnosti se uracunavaju pri ugovaranju. Nepredvidjene okolnosti postoje ali postoje jednako i u pozitivnom i u negativnom smeru. Ali nesto ne pamtim da je neka deonica otvorena pre roka, a sve do jedne kasne. Tako da nema govora o visoj sili vec samo i iskljucivo o javasluku nasih rukovodecih struktura, a potom redom niz lanac.

Inace se slazem sa zadnjom recenicom, da je drustvo generalno postalo razmazeno, nestrpljivo i nerazumno, ali u kritici kasnjenja autoputa nema niceg nerazumnog. Poreski obveznici su dali milijarde da im se putevi naprave kvalitetno i na vreme. Imaju pravo da zahtevaju papreno placeni proizvod.
 
Nekoliko puta sam imao priliku da finansiram malo veće građevinske projekte i nijedan nije završen u cjelosti u predviđenom roku. I što je najinteresantnije, svaki put su se javili problemi koje ni ja kao investitor, a ni izvođači nismo mogli riješiti bez treće ili četvrte strane koju naši rokovi i ugovori baš i nisu previše interesovali.
 
Gledam sada Gmaps deonicu Ibarske od Liga do Dici-ja koliko naokolo ide ( skoro celih 9km je deonica), a autoputem tunelom Brancic ce biti nesto manje od 4km. Jel moguce da se samo zbog te male deonice put do Preljine biti kraci 5km?

Vremenski ce dobitak biti josh veci, jer su guzve kod Ljiga postale ogromne zbog semafora pa se tih 9km prolazi za 15-30minuta zavisno od dela dana. A kada tunel bude otvoren autputem kroz Brancic ce se stizati za izmedju 2-3minuta, sto ce znaciti prosecan vremenski dobitak od 20minuta?
 
Ma da, kad tunel zavrse, proletis tuda za 3 minuta. A sad je zbog guzve I duzine mozda I 10tak minuta duze. Dobro, ne verujem da ce bas tu 20 minuta da se ustdi ali sve zajedno od Obrenovca do Ljiga , ocekujem ustedu 30-40 minuta u odnosu na sad.
 
Ja se bas pitao na satelitskim mapama sta je to sivo na delovima izmedju Obrenovca I Uba, a ne deluje bas ko asfalt. Al evo objasnjenja sa Miloseve slike.
 
pa o cemu se radi? Da li jeste asfalt ( sta bi drugo bilo) jeste boja neuobicajna, ili je to primena pepela sa TE?
 
Ne znam, na prvu mi delovalo kao neka podloga, a ne asfalt. Mada malo cudne boje. Mislis da je prvi sloj asfalta sa pepelom?
 
Jel se zna koliko vremenski treba da se predje asfalt od Obrenovca do Ub-a?
 
Marat, imam jedan trik, kad ja ovako nesto ne znam, odem do matorih ili iskusnijih kolega na poslu, pitam ih, pa ovde napisem ;) Al sad je nedelja pa nemam kog da pitam ;) Moram da vidim I sta misle kolko treba da se to asfaltira jer su ranije prodavali I servisirali Dynapac-ovu putarsku opremu pa znaju, a ja nisam pa ne znam dobro kao oni ;)
 
milos.tro":1ivi3eso je napisao(la):
Obrenovac-Ub

izvor.FCB

marat":1ivi3eso je napisao(la):
pa o cemu se radi? Da li jeste asfalt ( sta bi drugo bilo) jeste boja neuobicajna, ili je to primena pepela sa TE?

Earthmoving":1ivi3eso je napisao(la):
Ne znam, na prvu mi delovalo kao neka podloga, a ne asfalt. Mada malo cudne boje. Mislis da je prvi sloj asfalta sa pepelom?
Mislite da bi onaj baja onako nonsalantno stajao na svezem asfaltu, odmah iza finisera :D

Sent from my LG-D320 using Tapatalk
 
Vrh