Šta je novo?

Cinebuild

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma Nik je legenda, a i ona crvenokosa cica što je glumila njegovu sekretaricu je isto legenda iz detinjstva.
 
Rob Stjuart, slavni Nik Sloter, za „Blic”
Moj brat je Srbin
Autor: A. Novaković | 31.03.2009. - 08:09

nik-sloter-v.jpg


Nakon vesti koju je „Blic” objavio u nedelju da legendarni Nik Sloter (kanadski glumac Rob Stjuart koji je detektiva igrao u seriji „Tropska vrelina”) krajem maja dolazi u Srbiju i da će biti gost na koncertu grupe „Atheist Rap” koja ima pesmu posvećenu njemu, među njegovim obožavaocima je zavladala prava ludnica. A armija poklonika Sloterovog lika i dela sigurno će se uvećati nakon što je Stjuart u ekskluzivnom intervjuu za „Blic” otkrio da ima usvojenog brata koji je iz Srbije!

Četrdesetosmogodišnji Rob Stjuart ne krije da je bio oduševljen kada je na internetu otkrio koliko je svojevremeno bio popularan u Srbiji, da je lik Nika Slotera korišćen tokom studentskih protesta 1996. i 1997, da su mu posvećeni kultni grafiti „Sloteru Niče, Žarkovo (Srbija) ti kliče”, da je bend „Atheist Rap” snimio pesmu o njemu...
- Do pre dva meseca nisam ni znao da je serija uopšte prikazivana u Srbiji. Na „Fejsbuku” sam naleteo na profil Srbina koji se zove Ivan Jovanović i koji je uz svoje ime stavio parolu „Nika Slotera za predsednika”. Napisao sam šaljivi komentar: „Hej, ako želite da budem vaš predsednik trebalo je samo da me pitate”, i mislio sam da će se sve tako završiti. Međutim, Ivan mi je odgovorio, objasnio mi je koliko je serija bila popularna u Srbiji i poslao mi je prevod pesme „Sloteru Niče, Srbija ti kliče”. Poruku sam prosledio mojim najbližim prijateljima i u roku od nekoliko minuta odlučili smo da dođemo u Srbiju i snimimo dokumentarac - priča Stjuart i nastavlja:
- Sada kada znamo više o studentskim protestima, ideja filma se malo promenila, ali i dalje nam je zanimljivo kako je otrcani lik iz TV serije povezan sa politikom u vašoj zemlji. Prvo sam pozvao ljude iz grupe „Atheist Rap”, razgovarao sam sa gitaristom Radulom i pitao ga da li bismo mogli da uradimo intervju s njim kada dođemo u Srbiju. Radule mi je odmah predložio da 6. juna budem gost na njihovom slavljeničkom koncertu u Novom Sadu (popularni novosadski bend proslavlja 20. godišnjicu postojanja, prim. nov.), što sam ja sa velikim zadovoljstvom prihvatio.
Iako, kako kaže, nemaju blagu predstavu kako će finansirati dokumentarni film o fenomenu Nika Slotera, Stjuart i njegovi prijatelji su čvrsto odlučili da dođu u Srbiju, a Rob napominje da čitav projekat za njega ima i ličnu notu.
- Trebalo bi da pomenem da imam mlađeg brata koga su moji roditelji usvojili kada je imao pet godina, a jedino što smo tada znali o njemu bilo je da se zove Džon. Godinama kasnije pronašli smo njegovu krštenicu i saznali da je on Srbin i da mu je pravo ime Branko! Zbog toga mi je ovaj film važan jer ovde na Zapadu imali smo jednostranu priču o Srbima koju je plasirao CNN. Sada kada znam pravu istinu, želim da ispričam i drugu stranu te priče. Moj brat ima mnogo razloga da se ponosi svojim poreklom - kaže kanadski glumac koji priznaje da je sve dobro što mu se desilo u životu povezano sa serijom „Tropska vrelina”.
- Zahvaljujući seriji sarađivao sam sa sjajnim ljudima, obišao svet, venčao se sa ženom koju sigurno ne bih upoznao da nije bilo serije i započeo karijeru koja me i dalje u potpunosti ispunjava. Što se tiče dolaska u Novi Sad, imam dva meseca da postanem najveći fan benda „Atheist Rap”. Vreme je da stavim slušalice i počnem da preslušavam njihove pesme! - zaključio je Nik Sloter (Rob Stjuart) koji po drugi put dolazi među Srbe...

nik-sloter-x.jpg


Dokumentarac
Ideja je da budući dokumentarac bude najavljen sledećim rečima: „Ovo je priča o mladim studentima koji su ustali protiv tiranije, koji su se protiv diktatora borili bez nasilja, sa humorom i ljubavlju. Napušteni od Evrope, sankcionisani od Amerike, njihov jedini kontakt sa spoljašnjim svetom je bila neviđeno loša TV serija ‘Tropska vrelina’... Nakon bezbrojnih repriza, studenti su zaključili da je i najgore sa kapitalističkog Zapada bolje od diktature. I tamo, u srcu Balkana rođen je najjači politički slogan svih vremena: ‘Nika Slotera za predsednika’”.

Izvor: Blic
http://www.blic.rs/zabava.php?id=85973

:D:D:D
 
Kako dobra najava, ako stvarno izađe ovaj dokumentarac, biće jedan od mojih omiljenih filmova svih vremena...
 
Slavni glumac u seriji „Niko kao Montenegro”
Nik Sloter u domaćoj seriji
Autor: V. Đ. Đura - A. Novaković | 02.04.2009. - 05:00

nik-sloter-v.jpg


U produkciji crnogorske producentske kuće „Rivijera film” i beogradskog „Media neta”, u Budvi bi krajem maja trebalo da počne snimanje kriminalističke TV serije „Niko kao Montenegro” u kojoj će se kao specijalni gost pojaviti Nik Sloter, odnosno kanadski glumac Rob Stjuart koji je igrao čuvenog detektiva u seriji „Tropska vrelina”.

Planira se dvadeset i šest četrdesetominutnih epizoda serije u prvoj sezoni. Glavni junak je privatni detektiv Niko Montenegro koji u svakoj epizodi rešava neki krimi-slučaj, a Niko je bivši policajac koji u Budvi otvara svoju detektivsku agenciju. Voli lepe žene, humor, poeziju, ali i da popije slično kao legendarni Čendlerov heroj Filip Marlou. Međutim, pravi uzor za njega je Nik Sloter iz serije „Tropska vrelina”.

Osim Nika Montenegra, u seriji su glavni junaci Jole koji drži letnji tropski bar „Antena” gde Niko pije na crtu; muzičar Barna koji organizuje žurke na plaži, filozof, slikar koji mu pomaže u rešavanju slučajeva. Sa Barnom i filozofom Niko najviše voli da pije piće, a ponekad ga pije i sa šefom policije u Budvi, Vukom, bivšim kolegom koji mu takođe pomaže u rešavanju slučajeva. Nikova majka Stanija, inače bivša profesorka, stalno nagovara Nika da se oženi, jer je dobro zašao u tridesete godine, a Niko je zaljubljen u Andrijanu, koja je udata za kontroverznog biznismena. Niko ima sekretaricu Milenu, koja je godinama zaljubljena u njega, a važan akter priče je Jegor Rus, vlasnik agencije za nekretnine u Crnoj Gori. Jegor je najbolji klijent Niku Montenegru, jer je ruska mafija veoma prisutna na toj teritoriji.
U seriji će igrati domaći i strani glumci, a budući da je serija rađena po uzoru na „Tropsku vrelinu” i da glavni junak pomalo liči na Nika Slotera, producenti se već nekoliko meseci trude da za snimanje pilot-epizode u Crnu Goru dovedu Roba Stjuarta. Kanadski glumac je načelno pristao da se pojavi kao specijalni gost u prvoj epizodi, a izgleda da priča o Niku Sloteru i njegovoj obnovljenoj popularnosti u zemljama bivše Jugoslavije polako prerasta u legendu.
Da podsetimo, Rob Stjuart krajem maja dolazi u Srbiju, a u planu je i snimanje dokumentarca o fenomenu njegove popularnosti u Srbiji. Vest o njegovom dolasku izazvala je, blago rečeno, eksploziju oduševljenja među obožavaocima serije „Tropska vrelina”, a potpuno neverovatna priča o Niku Sloteru se nastavila kada je Stjuart u ekskluzivnom intervjuu za „Blic” ispričao da ima usvojenog brata koji je Srbin i čije je pravo ime Branko!

Gost na koncertu „Atheist Rapa”
Rob Stjuart, koji je nakon što je na internetu otkrio da popularni novosadski bend ima pesmu posvećenu Niku Sloteru, kontaktirao je članove grupe „Atheist Rap” i prihvatio poziv da 6. juna bude njihov gost na koncertu u Novom Sadu. „Gitarista Radule mi je odmah predložio da budem gost na njihovom slavljeničkom koncertu u Novom Sadu („Atheist Rap” velikom turnejom proslavlja 20. godišnjicu postojanja, prim. nov.), što sam ja sa velikim zadovoljstvom prihvatio. Imam dva meseca da postanem najveći fan benda „Atheist Rap”. Vreme je da stavim slušalice i počnem da preslušavam njihove pesme!”, izjavio je za „Blic” Rob Stjuart.


Karijera
Glumac priznaje da je sve dobro što mu se desilo u životu povezano sa serijom „Tropska vrelina”.
- Zahvaljujući seriji sarađivao sam sa sjajnim ljudima, obišao svet, venčao se sa ženom koju sigurno ne bih upoznao da nije bilo serije i započeo karijeru koja me i dalje u potpunosti ispunjava.

Izvor: Blic
http://www.blic.rs/zabava.php?id=86323

Molim Ravea da se raspita, koliko je ovo istina a koliko potencijalna prvoaprilska šala.
 
E tek sam sad vidjeo ovo hehe :). Hahaha, pa ja ipak mislim da je 1 april, ali ne bi bilo lose da se ovo ostvari, ali ovo sa ruskom mafijom im nije trebalo -_-, ali ajde, neka mafija mora da bude :D. Volio bi ovo da se ostvari, ako nista drugo, barem da se covjek nasmije. Kako je ova serija bila popularna u YU :)...

EDIT: Isto tako vidim komentare na blicu kao fora, nije domaca, nego je crnogorska... po meni je svaki film napravljen na prostoru bivse YU, domace. Tako je po meni domaci film i Ljepota Poroka i Tesna Koza :).
 
Srpski sineasta snima američki futuristički triler
Autor: Beta | Foto:Ilustracija | 21.04.2009. - 08:46

Srpski producent Đorđije Leković poznat po radu na filmu "Tamo i ovde", nedavno je u SAD završio snimanje futurističkog trilera "Horizont" o ocu i sinu, koji u dva vremenska perioda tragaju za istom teorijom zavere.

"Neke teme su slične Orvelovoj '1984': distopija, jezik, novi svetski poredak i teorija zavere. Po stilu je sličan 'Dosijeu iks', 'Matriksu' i '12 majmuna', ali je zapravo nešto sasvim novo u filmskom svetu, možda pokušaj da se pronađe novi način pričanja, neki drugi prostor van filmskog platna", rekao je Leković.
Prema njegovim rečima, režiser Vladan Nikolić je snimanje završio u februaru, a "Horizont" će biti premijerno prikazan 2010. godine.
Uloge igraju Džejson Robards III, sin čuvenog glumca Džejsona Robardsa, i Dejvid Tornton srpskoj publici poznat po filmu "Tamo i ovde", koji je ima premijeru na Festu, a čiji je Leković takođe bio producent.
Leković se nedavno kao jedan od producenata priključio filmu "The Mill and The Cross", sa Šarlot Rempling, Rudžerom Hauerom i Majklom Jorkom u glavnim ulogama.
"To je dosta unikatan projekat. Priključio sam se projektu režisera Leha Majevskog skoro kada sam bio u poseti njegovom studiju u Poljskoj povodom našeg zajedničkog projekta 'Stoneman'", rekao je Leković.
Snimanje filma je nedavno završeno, a u planu je da do avgusta potraje postprodukcija. Režiser Majevski je za film bio nadahnut slikom čuvenog holandskog slikara Pitera Brojgela "Hrist nosi krst". Radnja je smeštena u 1596. godinu, Hauer igra Brojgela, Rempling Bogorodicu Mariju, a Jork kolekcionara umetnina.
Leković trenutno boravi u Njujorku gde ga sa "Tamo i ovde" režisera Darka Lungulova očekuje 23. aprila prikazivanja na prestižnom festivalu "Tribeka".
"Mislim da će film dobro proći. Imaćemo veliko prisustvo poznatih ličnosti i ljudi iz industrije, kao i jako zanimljiv after-parti", kaže Leković.

Izvor: Blic
http://www.blic.rs/kultura.php?id=89035
 
TV RAI dva meseca snimala film u Beogradu
Vinsent Perez u aferi veka
Autor: A. Novaković | 21.04.2009. - 05:00

film-v.jpg


U Beogradu je u produkciji italijanske televizije RAI nedavno završeno snimanje TV serije „Lo scandalo della Banca Romana”, u kojoj glavne uloge tumače Vinsent Perez, Đuzepe Fjorelo, te naši glumci Ljiljana Blagojević, Aleksandar Gajin, Predrag Ejdus, Irfan Mensur, Ivan Jevtović, Slobodan Ćustić, Ivan Bekjarev...

- U seriji igra čak 50 naših glumaca i svi oni imaju veoma zapažene uloge. Reditelj Stefano Reali je bio prezadovoljan srpskom glumačkom ekipom, a cela ekipa RAI je oduševljena našim glumcima koji su morali da prođu kastinge na srpskom, engleskom i italijanskom jeziku da bi dobili uloge. Što se tiče internacionalnog dela ekipe, Vinsent Perez je ostavio sjajan utisak na mene. On je vrhunski profesionalac koji je svojim ponašanjem pridobio simpatije svih ljudi na setu. Treba pomenuti njegov odnos prema kolegama iz Srbije - svakom našem glumcu je prišao i čestitao na dobro urađenom poslu, raspitivao se o njihovim ulogama u pozorištu... - priča za „Blic” Angelina Marinković, direktorka kastinga.

Serija, čiji je izvršni producent „Film 87” iz Beograda, na TV RAI će biti prikazana najverovatnije krajem novembra i sigurno će izazvati veliku pažnju italijanske javnosti jer se bavi jednim od najvećih finansijskih i korupcionaških afera u modernoj istoriji Italije.

Krajem 19. veka „Banka Romana” je bila jedna od šest centralnih banaka u Italiji koje su imale dozvolu za štampanje novčanica. Početkom 1889. tadašnji predsednik veća ministara Frančesko Krispi naredio je da se ispita poslovanje ove banke, a istraga je pokazala da je „Banka Romana” prekršila sve poslovne i etičke norme koje možete da zamislite. Štampali su novčanice bez pokrića, a banka je povrh svega davala „pozajmice” najuticajnijim političarima među kojima su bili i Krispi, ali i predsednik vlade Đovani Đioliti! Naravno, Frančesko Krispi je odlučio da zataška skandal uz obrazloženje da bi objavljivanje ovih podataka ozbiljno ugrozilo italijansku privredu. Međutim, istina nije mogla zauvek da se prikriva, 1893. su uhapšeni predsednik banke i njegovi saradnici. Ubrzo je „Banka Romana” likvidirana, a Đioliti je pod pritiskom političkih protivnika podneo ostavku, a zamenio ga je, u najboljoj tradiciji italijanskih političkih igara, upravo Frančesko Krispi...
Inače, priča o skandalu je ispričana iz ugla mladog novinara Matije (Fjorelo) koji dolazi u Rim i biva uvučen u mrežu korupcije, pranja novca i obračuna. Matija prolazi kroz pakao da bi povratio svoj moralni integritet...

Lokacije širom grada
Serija „Lo scandalo della Banca Romana” je nedelju dana snimana u Rimu, zatim dva meseca u Beogradu (u Skupštini Srbije koja je imitirala italijanski parlament, na železničkoj stanici, u Košutnjaku...). Deo eksterijera je snimljen u Kotoru gde je ekipa serije boravila nedelju dana.

Izvor: Blic
http://www.blic.rs/zabava.php?id=89056

btw. dotični sinjor Krispi je nogiran 1896, jer je pajser hteo da pokori Etiopiju (video da Englezi i Francuzi prave kolonije u Africi pa rešio i on). Kod Adue su dobili takve batine da sličnu stvar nisu pokušavali sledećih 40 godina.
 
Sta mu sad dodje sineasta?

Mislim, pretpostavljam sta znaci, ali prvi put cujem taj izraz.
 
Šerbedžija glumi Rusa Aleksandra Šarapova koji je rođen u Meksiku
Rade Šerbedžija zvezda američke hit serije „CSI: Miami“
Autor: A.N. | Foto:z. šafar | 25.04.2009. - 05:00

rade-v.jpg


Iako je bilo planirano da Rade Šerbedžija gostuje samo u jednoj epizodi sedme sezone serije „Istražitelji iz Majamija” („CSI: Miami”), njegov lik se pojavljuje u još nekoliko epizoda, a oduševljeni producenti serije su mu već ponudili i angažman u narednoj sezoni!

Šerbedžija glumi Rusa Aleksandra Šarapova koji je rođen u Meksiku, a zaplet počinje kada se ispostavi da je Šarapov otac forenzičara Erika Delka, koga glumi Adam Rodrigez.

- Upravo danas završavam treću epizodu kao gostujuća zvezda u toj popularnoj TV seriji. Glumim oca mladog Erika Delka i uloga je vrlo interesantna. Moj lik je rođeni Amerikanac koji je u mladosti otišao na Kubu kao američki špijun, da bi se tamo zaljubio u komunizam i postao ruski špijun. Vraća se u Ameriku i tu ga pronalaze jer otkriju da je on Delkov otac - ispričao je Rade za hrvatski internet portal „Index”.
Naravno, priča tu tek počinje. Naime, Delku preti deportacija na Kubu, a može ga spasti samo njegov otac koji će na sudu potvrditi da je američki građanin i tako spasti Erika. Međutim, situaciju komplikuje činjenica da je Šarapov povezan sa ruskom mafijom koja želi da ubije Delka...
Bez obzira na to što je serija „Istražitelji iz Majamija” već godinama jedna od najgledanijih u Americi, Šerbedžija kaže da će najverovatnije odbiti ponudu da se pojavi i u osmoj sezoni čije snimanje počinje na jesen.
- Ponudili su mi da se pojavim i u sledećoj sezoni, ali mislim da neću na to pristati. Iako su simpatični i dobri - loše plaćaju, a glumiti na američkoj televiziji je dosadno. Ipak preferiram filmove i imam nekih planova na tom području. Ne mogu još da otkrijem o čemu se radi. Eto, toliko za sada - zovu me na snimanje zadnjeg kadra u ovoj epizodi - zaključio je Rade Šerbedžija.

Naši glumci u stranim serijama
Marija Karan
Glumila je Minu Rabinovič u dve epizode BBC serije „Casualty”.
Ana Sofrenović
Glumila je u dve sezone britanske serije „Holby City”, a igrala je i u serijama „The Vice”, „London’s Burning”, „Ultimate Force” i „Strange”.
Branka Katić
Glumi u HBO seriji „Big Love”, a igrala je i u serijalima „Clocking Off”, „Red Cap”, „The Last Detective”, „Hustle”, „Entourage” i „Waking the Dead”.
Dragan Mićanović
Glumio je u serijama „Murder Rooms: Mysteries of the Real Sherlock Holmes”, „Ultimate Force”, „Cutting It”, „Spooks” i „Casualty”.
Stefan Kapičić
Pojavio se u dve veoma gledane američke serije, „Jedinica” („The Unit”) i „Brojevi” („Numbers”).

Izvor: Blic
http://www.blic.rs/zabava.php?id=89712
 
film holivudske produkcije koji se na neki način bavi dešavanjima u bivšoj Jugoslaviji
„Srpski ožiljci“ premijerno 14. maja
Autor: N. Dž. | Foto:m. ilić | 25.04.2009. - 05:00

komisija-v.jpg


Dugo najavljivani film „Srpski ožiljci” premijerno će biti prikazan 14. maja u „Sava centru”, najavili su producenti ovog srpsko-američkog ostvarenja na jučerašnjoj konferenciji za novinare. Prema njihovim rečima, holivudski glumci Majkl Medsen i Mark Dekaskos, kao i reditelj Brent Haf, potvrdili su svoj dolazak na beogradsku, svetsku premijeru.

- Ovo je film holivudske produkcije koji se na neki način bavi dešavanjima u bivšoj Jugoslaviji, a i sama radnja filma počinje kroz ljubav Srbina i Albanke. Potrudili smo se da u ovu holivudsku ekipu uklopimo naše glumce, koji su poznati u svetu kao dobri glumci, ali retko kad imaju priliku da budu viđeni van Srbije. Ovaj film je namenjen tržištu celog sveta i to je jedna od odlika ovog ostvarenja - izjavio je Dragan Savić ispred producentske kuće „VPR studio production”.

Muziku za film je radila domaća grupa „Biber” koja se prvi put oprobala u ovoj oblasti, a kažu da su uspeli da tradicionalnu muziku urade na moderniji način.
Jedna od glavnih uloga u filmu poverena je Jani Milić koja tumači ulogu Albanke.
- Velika mi je čast što sam radila pored velikih holivudskih imena i sa pravim srpskim glumcima i gde sam kao mlada glumica dobila veliku šansu da uradim dobru ulogu i da puno naučim - istakla je glumica Jana Milić.
Producenti su istakli da je budžet filma četiri miliona evra, a da će posle bioskopskog života film biti prikazan na RTS-u.

Izvor: Blic
http://www.blic.rs/zabava.php?id=89709
 
Šerbedžija glumi Rusa Aleksandra Šarapova koji je rođen u Meksiku, a zaplet počinje kada se ispostavi da je Šarapov otac forenzičara Erika Delka, koga glumi Adam Rodrigez.

- Upravo danas završavam treću epizodu kao gostujuća zvezda u toj popularnoj TV seriji. Glumim oca mladog Erika Delka i uloga je vrlo interesantna. Moj lik je rođeni Amerikanac koji je u mladosti otišao na Kubu kao američki špijun, da bi se tamo zaljubio u komunizam i postao ruski špijun. Vraća se u Ameriku i tu ga pronalaze jer otkriju da je on Delkov otac - ispričao je Rade za hrvatski internet portal „Index”.
Naravno, priča tu tek počinje. Naime, Delku preti deportacija na Kubu, a može ga spasti samo njegov otac koji će na sudu potvrditi da je američki građanin i tako spasti Erika. Međutim, situaciju komplikuje činjenica da je Šarapov povezan sa ruskom mafijom koja želi da ubije Delka...
:lool:

šta je kulminacija latino TV novele - kada Fernando provali da je sam sebi - keva
 
Nice! Ja se baš radujem tom filmu, mislim da će biti odličan. Jesi stigao da odeš da pogledaš?
 
Nije bilo sanse, sve karte su rasprodali ocas posla, a drugarica je imala sinoc za finalno vece, medjutim, ja nisam stigao na vreme u grad jer sam se zaglavio u fakin Pokipsiju na stanici, cekajuci Metro-North.. :( Doduse, ona ga je pogledala, i odusevila se, mnogo joj se svidja.
 
Oduvek sam bio negativac
Autor: N. Džodan | 06.05.2009. - 05:00

Majkl Medsen, holivudska zvezda koja tumači jednu od glavnih uloga u srpsko-američkom filmu „Serbian Scars”, planira dolazak u Beograd 14. maja povodom premijere ovog ostvarenja u „Sava centru”. U razgovoru za „Blic”, popularni glumac priča kako je stekao imidž lošeg momka, zatim kako se emotivno vezao za ulogu u filmu koji je snimao u Srbiji, te da će posebno pamtiti noć pre odlaska iz Beograda.

madsen-x.jpg


- Nisam puno znao o Srbiji pre nego što sam došao, ali sada već dovoljno znam - kaže Majkl Medsen koji je posetio srpsku prestonicu zahvaljujući producentu i glumcu Vladimiru Rajčiću.
- Šta mi je ostalo u sećanju u Beogradu dok sam snimao „Serbian Scars”? Mora da se šalite... Morate to da pitate nekog iz ekipe filma, oni će najbolje da vam objasni, samo da ne otkriju sve, pogotovo o poslednjoj noći pre mog odlaska iz Beograda. Samo ću jedno da kažem: „Hvala, Vladimire, i eto me opet na premijeri da ponovimo isto i bolje. Živeli!” - nastavlja popularni glumac koji se proslavio fantastičnim ulogama, pre svega u filmovima Kventina Tarantina.
Medsen neverovatno uverljivo igra ulogu negativca, svaki njegov lik pleni i ostaje upečatljiv.
- Ja nisam hteo da glumim loše momke, takve uloge su jednostavno dolazile, a čim uradiš jedan film gde odigraš baš tu ulogu gde si negativac i odigraš je tako dobro, to će da te prati još dugo vremena. Pa, svaki glumac se po nečemu prepoznaje! Posle filma sa Tarantinom gde sam ušao u istoriju loših momaka, to je počelo da raste iz filma u film… Ali samo da napomenem da ja u stvari oduvek volim da igram dobre momke - objašnjava Medsen koji je trenutno jedan od najangažovanijih holivudskih glumaca.
- Hej, ja ne brojim filmove, ja volim da ih snimam, svejedno mi je i ako postignem rekord po broju filmova, kad voliš ono što radiš, nema tu stajanja i umora. Hoću i volim da snimam i zato me moj agent uvek drži zauzetim i moj raspored je sve luđi iz dana u dan. Međutim, to je Majkl Medsen, ne mogu svi da budu to - zar ne? Tarantino zna o čemu pričam, nas dvojica smo vezani jedan za drugog, naš rad to pokazuje i zato toliko radimo - ističe holivudski glumac koji je kroz saradnju sa Tarantinom u filmu „Ulični psi”, po mišljenju mnogih, ostvario jednu od najboljih uloga u karijeri.
- Nemam posebnu ulogu koju bih izdvojio jer su mi sve drage, međutim - gospodin Plavi koga sam igrao u filmu „Ulični psi” možda je jedna koju bih izdvojio.

Priča o ljubavi Srbina i Albanke
Dugo najavljivani film „Srpski ožiljci” premijerno će biti prikazan 14. maja u „Sava centru”. Kako su producenti najavili, holivudski glumci Majkl Medsen i Mark Dekaskos, kao i reditelj Brent Haf, potvrdili su svoj dolazak na beogradsku, svetsku premijeru. Reč je filmu holivudske produkcije koji se na neki način bavi dešavanjima u bivšoj Jugoslaviji, a i film počinje pričom o ljubavi Srbina i Albanke. Muziku za film je radila domaća grupa „Biber”, budžet filma je četiri miliona evra, a posle bioskopskog života, film će biti prikazan na RTS-u. Glavni junaci su Majkl Medsen, Vladimir Rajčić, Jana Milić, Sergej Trifunović, Mark Dakaskos, Tijana Plemić…

Dolazi u Beograd
- Za ulogu u filmu „Serbian Scars” sam se emotivno vezao. Kada vidite film, videćete o čemu pričam. Neću da otkrivam sadržinu filma, ali obratite pažnju na scenu sa klavirom… - zaključuje Majkl Medsen koga su producenti najavili kao deo ekipe filma „Serbian Scars” koja će prisustvovati svečanoj premijeri ovog ostvarenja.

Izvor: Blic
http://www.blic.rs/zabava.php?id=91192

Da li možete da zamislite da Mr. Blue u slobodno vreme piše poeziju? :)
 
Charlestone na francuskom :)

[video]http://www.youtube.com/watch?v=wH4IC1tNsVY[/video]

Premijera u Francuskoj je 24.6. Prema trejleru reklo bi se da je film pretrpeo odredjene promene, odnosno da je pored sinhronizacije (koja deluje vrlo dobro uradjena), fali lik velike Boginje (Olivera Katarina), kao sto se i proteklih meseci suskalo po medijima.

Malo mi je to cudno posto je ona postavljena kao bitan element zapleta (kletva na babinu dusu), a i zato sto se pojavljuje u vecini scena u sredini filma.

Otprilike u isto vreme moze se ocekivati i DVD sa ovim filmom u Srbiji, a prema nekim najavama, on ce sadrzati i dosta dodatnog materijala, ali ce sam film biti potpuno isti onaj koji smo videli u bioskopima. Dakle, ne mozemo ocekivati neki Director's cut koji bi nam malo vise pojasni sta se desilo u poslednjih 15 minuta filma.
 
Mislim da bi se protiv sinhronizacije filmova (crtani filmovi su ipak druga kategorija) trebalo boriti zabranom distribucije na tržišta koja imaju želju da to urade. Ako je film francuski, ima da se čuje francuski. Ako Francuzi, Nemci, Italijani i Poljaci (ne znam da li neko još to radi) leče neke svoje komplekse neka to rade sa filmovima sa engleskog govoronog područja, ne sa nama.
 
Jedno glupo pitanje, može li neko da mi lepo objasni šta drži Kolosej, a šta Star u Beogradu? nešto sam se totalno zbunio čiji je bioskop, a čija kuglana.

Mrzi me da googlam :kafa:
 
Star? Misliš na Ster?

Delta City:
1. Bioskop: Ster
2. Zabava : Kolosej
2a. Kafe: Kolosej

Ušće:
1. Bioskop: Kolosej
1a. Zabava: Kolosej
1b. Kafe: Kolosej

Nadam se da sam pojasnio.
 
"A Serbian film", meni stvarno nije jasno koja je koncepcija ovog filma. Razumem umetničke slobode i sve, ali ovo je prosto degutantno šta će se u filmu sve videti. Nemam nameru da ostavljam link ka bilo čemu vezano za njega ko zna o čemu se radi zna, a ko ne zna može da gugluje (ali je na dobitku što nije video trejler).
 
I plače plače zeko ... ?
Izgleda prilično psiho a jedan od komentara sa sajta http://www.belgraded.com/video-reader/items/srpski-film-trejler-serbian-movie-trailer

Comment by Kari | 2009-04-22
Dakle imam prava da kazhem da niste u pravu. Nadam se da ce film biti odlichnan, jer je tema jako dobra i vrlo ozbiljna. Radi se o snimanju snuff porno filma u kojima se uglavnom na kraju ubije neko zarad zadovoljavanja bolesnih potreba gledalaca, koji su inache bogatashi i koji sebi mogu da priushte ovakav film. Verovatno ljudi koji se vode kao nestali, pored toga shto postaju zhrtve trgovine ljudima i organima, zavrshavaju i u ovakvim projektima koji su krajnje jezivi. Do sada nije pronadjen ni jedan ovakav video zapis, ali nesumnjivo je da ih ima.. Dakle film treba da ukazhe na ozbiljnost problema, da ljudima otvori ochi... A vi nemojte da ste toliko plitki, strpite se pa pogledajte film, ne bezhite od stvarnosti.

Videćemo :| :|
 
Da, srpska verzija Hostela Eli Roth-a... Dobar trejler, ali ižvakana tema... nema nešto osim šok vrednosti...
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh