Šta je novo?

Beton hala

U ovoj animaciji mi se svidja samo prolazak putnickog voza kroz tunel beton hale. Naravno on je najmanje realan.
 
Umesto normalne pasarele da predjes sjednog na drugo mesto prave tobogan i akva park pa uz docek noce godine pocetkom oktobra eto imacemo jos jedan cirkus, zabave nikad vise u gradu.
 
па j** ли му сунац за 1,8 милиона може да се направи много боље него ова спрдачина над очима

Срушити што пре за казну
 
Паре које су слупане у ову склепотину су могле да се утроше паметније на самој тврђави која вапи за реконструкцијом: на свакој капији где стоји табла опаснос од обрушавања, на свакој капији где су скеле, на Сахат кули на којој су скеле, на бедему код војног музеја где су Т-34 и Каћуша који је затворен оном ружном оградом и то већ годинама гледају сви туристи, на оној зидини код војног музеја десно од Сахат капије где има онај обрушени део исто ограђен жичаном оградом, у доњем граду онај део испод Барутане који је ограђен већ сигурно 15ак година исто арматуром а иза ограде стоји гомила опеке обрасле у дивље зеленило... али не, нама је битније да туристи са крузера могу да пређу преко булевара без чекања на семафору. У колико хоћете да се кладите да ова пасарела неће имати више од 10-20 корисника дневно?
 
чак и постоји неки натпис на латинском доле у рупи испод победника, и неке прастаре рушевине могло би то да се среди
 
На тврђави има мали милион ствари који би требао да се среди. Све то треба да буде приоритет пре ове сулуде пасареле и оне још више сулуде гондоле.
 
Naravno, ali je ovde bitan samo marketing-pravi se nešto novo..
 
И нешто што финансијски није ни најмање оправдано нити има неку сврху.
 
Po meni pasarela ima itekako smisla jer "otvara" novi prilaz Tvrđavi i novom stepeništu od Savske kapije ka gore, a takođe i novi pristup Donjem gradu.

Takođe otvara i novi "silaz" na reku.

O ceni nisam merodavan da pričam, ali da treba na tom mestu pasarela da postoji - TREBA.

Da li je trebalo napraviti običnu pasarelu tipa onu na Dorćolu - NE
 
U sve tvrdjave svijeta se ulazi i izlazi kroz kapije a ne po skelama preko zidina.

p.s.
osim ako si srednjevjekovni osvajac
 
Више пута сам износио виђење јефтинијег и мање девастирајућег повезивања самог пристаништа са тврђавом, и преко Бетон хале, и са њеним заобилажењем.
 
Пре свега није потребно и не уклапа се лепо ни са тврђавом ни са Бетон халом. А био сам против и збуџимота. Превише се овде троши пара за нешто што није потребно док је сама тврђава у лошем стању и са гомилом значајних локалитета који већ деценију и више чекају на интервенције.
 
Онај Фуџимото облак, радикалније и масивније решење сличне намене као и ова пасарела из Ђиласовог доба.
http://djordje*******obic.com/wp-content/uploads/2012/06/i-nagrada-beton-hala-sou-fujimoto-01.jpg
 
Meni je ta pasarela sterilna i totalno van konteksta, moglo je da se napravi mnogo elegantnije resenje.
 
A ни једно ни друго ни треће нису потребни. А Калемегдан и тврђава плачу за уређењем.
 
Слажем се да ништа од тога није потребно, једино мислим да ово по својим габаритима неће направити непоправљиву штету какву би направио Збуџимото, или какву ће направити гондола.
 
Ај кад се мало спрдамо ево мог предлога (не кошта млого само 6 горилиона динара, користиће се искључиво чачкалице, охо лепак, картон и нуклеарни отпад, морамо рециклират!1!11!!!), пасарела где се попнемо на победник и онда има тобоган до сваког насеља у граду укључујући и приградска :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
 
Zar je moguće da samo meni ne smeta ova pasarela i da se jedini radujem njenoj izgradnji?

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока
 
Evo ako ti nešto znači meni nit smrdi nit miriše. :D


Samo se nadam da će i taj deo Beton hale oko pasarele da se sredi, pošto njenih par poslednjih metara izgledaju kao Černobilj. :D
 
Vrh