Šta je novo?

Parkiranje - zone, garaže,...

Proteklih godina ništa nije urađeno na rešavanju problema parkiranja na Vračaru, Zvezdari i Voždovcu, tj najvećem delu sa ove strane Save i Dunava. Štaviše situacija je mnogo gora nego ranije jer su na ovim opštinama proteklih godina vlast i urbanisti haotično izdali masu dozvola za gradnju višespratnica bez ijednog novog parkirališta. Što bi rekao jedan grafit na Krstu : "brdo zgrada i more automobila". Sad se priča o 4 garaže u centru koje će biti za xy godina ali se ČAK ni ne nepriča o masi potrebnih parking mesta u navedenim opštinama gde su naprvili haos diletantskim planiranjem prostora, izdavanjem dozvola, neširenjem trotoara, neplaniranjem novih slobodnih površina, nedostatkom parkirališta. Odgovorni urbanisti ovog grada su teroristi, terorišu građane nekažnjeno.
 
Prema njegovim rečima, "Parking servis" radi tri garaže za stanare naselja Medaković 1, Medaković 2 i na Novom Beogradu kod Centrotekstila, što je oko 208 parking mesta.
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... id=1324019

Ako misli na Centrotekstil preko puta Doma zdravlja kod starog Merkatora, to je odlična vest jer se tamo vozila parkiraju na trotoaru, a postoji i divlji prilaz tom trotoaru koji sam više puta prijavljivao, no ništa se nije desilo.

"U Rajićevoj ulici uradjena je garaža u okviru tržnog centra od oko 450 parking mesta,
Koliko je fer da se Vesić hvali garažom tržnog centra?
 
Još jedna članak o totalnom kolapsu parking sistema u gradu, lošim urbanistima, pohlepi za preteranom izadavanju dozvole bez ulaganja novca nazad za gradnju parkirlišta, nesposobnosti gradske vlasti da reši problem i napravi nova parkirališta... Ovakve vesti bi trebale biti svakodnevno u vestima, jer su to realni svakodnevni životni problemi, a neka imaginarna politika i teme koju ovi na vlasti odsečeni od realnosti pričaju:
Nemaju gde da parkiraju, komunalci pišu kazne noću
U noćnoj akciji Komunalna policija je ispisala kazne i zakačila ih za brisače vozila parkiranih na trotoaru u Borskoj ulici, na Miljakovcu.
https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.ph ... id=1325587
 
Obično ne volim i ne koristim argumente i rezon ovog tipa ali...

A što malo ne počnu da pišu kazne gospodi koja se parkira u Bezistanu? Što ne počnu da pišu kazne gospodi koja širom Beograda noću ulice koristi kao svoju garažu? Što ne pišu kazne protuvama u jednoj centralnoj ulici koje svake 3. noći svesno blokiraju kamion Gradske čistoće, koji mora da kruži da bi ušao u ulicu ili pak da odloži sakupljanje smeća tri sata, dok oni završe sa đuskanjem i dilovanjem? Što njima ne pišu kazne?
Da ne pominjem tek divlju gradnju, komunalni nered, grafite...

J**eni Srpski Blackwater.
 
Ni ja ne volim bezakonje na jednom mestu da pravdam bezakonjem na drugom mestu, ali ovakve stvari mora da počnu da se rade od centra grada, a ne ovako.

Pa komunalci da uđu u jedan NBGD blok mogli bi da ispišu bar 100 kazni (pitanje je da li bi izašli bez posledica iz bloka kada bi se ponovo pojavili :) )

Znači prvo Bezistan, Strahinića bana, i ostala "urbana" mesta. Inače, čisto da razjasnim, komunalci imaju pravo da pišu kazne i za nepropisno pakirane na kolovozu i trotoaru i zelenim površinama.
ODLUKA O KOMUNALNOM REDU ("Sl. list grada Beograda", br. 10/2011, 60/2012, 51/2014, 92/2014, 2/2015, 11/2015, 61/2015, 75/2016 i 19/2017)

Član 23
U cilju zaštite površina javne namene i površina u javnom korišćenju zabranjeno je:
1. kretanje, zaustavljanje ili parkiranje vozila na javnoj zelenoj površini, zelenoj površini oko objekta javne namene i zelenoj površini u javnom korišćenju,
2. ometanje korišćenja ulice ili drugog opštinskog puta zaustavljanjem, parkiranjem ili ostavljanjem vozila naročito na:
- delu trotoara koji nije obeležen za parkiranje, odnosno na parkiralištu izvan granice obeleženih parking mesta; u pešačkoj zoni; trgu i pjaceti; zoni usporenog saobraćaja, osim na obeleženim mestima za parkiranje; pešačkom prelazu; biciklističkoj stazi; mestu na kome bi se onemogućio ili otežao pristup drugom vozilu radi parkiranja ili izlazak vozila sa parkirališta; kolskom ulazu, odnosno izlazu iz zgrade ili dvorišta i sl.;
- stajalištu javnog prevoza ili na drugom delu puta na način kojim se ometa korišćenje stajališta; saobraćajnoj traci ili tramvajskoj baštici namenjenoj isključivo za kretanje vozila javnog prevoza putnika; taksi stajalištu; delu javne saobraćajne površine rezervisane za postavljanje sudova za odlaganje smeća i sl.;
- i u drugim slučajevima kada se zaustavljenim, parkiranim i ostavljenim vozilom ometa korišćenje ulice i drugog opštinskog puta;
 
Sve ste u pravu momci ali ja bi PRVO tražio da grad OBEZBEDI ljudima u kraju parkinge, a tek ako onda neko bahat to nepoštuje onda ga kazniti. Ne može da grad ne obezbedi parkirališta i da ne radi svoj deo "obaveze", a da posle koristi "prva" kažnjavanja ljudi koji nemaju 500m okolo gde da se parkiraju (prava vs obaveze). Evo kod mene na Lionu, Krstu, na koju god stranu da krenete, 1km okolo ne možete bitni sigurni da ima parking mesta. Dakle GRADE JE KRIV, gradska vlast ništa ne radi da reši ogromne probleme parkinga na: Zvezdari, Vračaru, Voždovcu... Ali zato redovno muzu te krajeve za svoju gradsku kasu.
 
Ja baš insistiram da se počne od centra grada jer garaže postoje u krugu od 500m.

Što se tiče Strahinića bana, ispod Dušanove ima mesta koliko hoćeš, naročito noću.
 
Da, u pravu si. Još ako se zaista sad izgrade ove 4 garaže u centru, stvarno će veliki deo problema za parkiranja u centru biti rešen. Međutim, oni koji žive u centru imaju problem plaćanja parkiranja, tj. ne mogu imati bespaltne parkinge ispred zgrada kao neki na Novom Beogradu, Zemunu itd. E ali ja tu vidim pohlepu sadašnje graske vlasti (a i prethodnih dobrim delom) jer su zainteresovani samo da grade garaže gde mogu da zarađuju, a nedaj Bože da slučajno u nekim perifernim krajevima izvan centra koja plaču za parkinzima naprave besplatna parking mesta (kao što se to ranije radilo, 70ih, 80ih). Ipak se, po njihovoj filozofiji, taj prostor može lepo prodati i zaraditi, umesto od njega napraviti neprofitabilna parking mesta. Zato Zvezdara, Vračar, Voždovac čame čekajući i tamo se ništa povodom gradnje parirališta ne dešava, a u centru im zinule oči na pare, pa kao pričaju da prave garaže jer šatro hoće pomognu građanima da se reši problem parkiranja. Pa ako su tako brižni, što ne pomognu isto tako i građanima i u ovim drugim opštinama? Pa upravo zbog ovoga što sam gore objasnio. Da li uopšte imaju dodira sa realnošću kako traženje parking mesta izgleda u pola grada?!
Čitava filozofija ove gradske vlasti je: pravi samo ono što ti donosi pare. Čak i ako rekonstruišeš pešačku zonu, onda tu izdaj dozvole za kafiće da ne stoji bezveze prostor "prazan" bez da im donosi zaradu. Pare, pare, pare... ništa besplatno olakšavanje života građanima, ništa zajednički interes... samo kolko šta para im donosi, sve gledaju samo kroz pare. Da su tako i njihovi prethodnici gledali ovaj grad danas ne bi imao ni jedan park, ni jednu stazu, ni jedno slobodno parkiralište... ništa sem što viših zgradurina i što užih trotoara i ulica jer je to oblik koji donosi najviše para.
 
Kome se obratiti za resavanje problema sa bahatim magarcima koji se stalno parkiraju na ulici ispred kafica Status u Zemunu?
To je na vrlo zaje*******anoj raskrsnici Novogradska, Romanijska i Jakuba Kuburovica (Prilaz).
Zauzmu celu jednu traku na samom prilazu raskrsnici i blokiraju pogled na pesacki prelaz.
Zvao sam par puta pauk i kao cim mi dodjemo oni se razbeze!?!? Kome kukati da se tu stavi znak zabranjenog parkiranja i zaustavljanja i kako god obelezi da je kaznjivo smrcu za one koji se tu parkiraju? :twisted:

Ovako to izgleda
 
Zovu Komunalnu policiju i budi uporan.
Ali imaj u vidu da ti anonimnost nije zagarantovana. Zato ja ne prijavljajem bahate koji se parkiraju ispred kladionice u kraju (uvek ista vozila)

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока
 
Das drugo ime, ako oces u ekstremu uzmi prepaid karticu i sta onda?

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
 
Telefonske govornice jos rade efikasniji nacin slucajno prosuti one eksecice sto se njima umrlice kace slucajno diskretno
 
Nazalost, zvanje sa prepaid broja ne radi. Pokvarenjaci su stavili broj 0800 koji se ne moze zvati sa mobilnog broja uopste, bilo prepaid ili postpaid. Ne znam pouzdano ali pretpostavljam da je ista situacija I sa govornicama.

Jedna od opcija je da konstantno zoves Komunalce, I da nateras I ostale u kraju da to rade. Jer kad se digne dovoljno frke, ipak odreaguju. Zato sto ni njima ne prija kad im neko remeti statistiku I godisnje izvestaje. 10 puta ce iskulirati (verovatno pokupiti I neko mito) ali 11ti put ce im prekipeti pa ce da padnu kazne. Ne samo zbog prekrsaja I bahatosti, nego sto I njima dojadi da se cimaju na lice mesta svaki put kad neko prijavi. Pa nisu oni uzeli taj posao jer vole da rade :D (cast izuzecima)

Druga opcija bi bila da vise dana slikas situaciju na ulici, odstampas pa slike posaljes Saob.policiji, Parking Servisu, komunalnoj policiji I inspekciji. Ja sam npr to planirao da uradim u kontekstu jednog drugog komunalnog problema. A jedno vreme sam razmisljao I o slanju novinama.

Al sta god radio, radi anonimno I takticki, jer ovde informacije cure na sve strane. I vidi da pokrenes I druge u tome jer sto je vise prijava od razlicitih lica, to su vece sanse da se pozadine pokrenu.
 
Imas broj i sa o11 a 0800 moze valjda da se zove samo iz mts mreze
 
Mislim da je to sve privremeno.
Da li postoji neki "organ" u ovom gradu kojem moze da se ukaze na problem i podnese zahtev za propisno obelezavanje opasne raskrsnice i postavljanje znaka za zabranjeno zaustavljanje i parkiranje?
 
Moze sekretarijatu za saobracaj a mozes i prijavu komunalnoj inspekciji da je znak ukraden pa mozda ga vrate a da neprovjere da li je uopste bio
 
Nema potrebe da stoji znak kada ne sme tu da se parkira.

Kao da bi taj znak nešto promenio u glavam ljud koji staju na par minuta da završe nešto. Samo kažnjavanje pomaže. No iz nekog razloga se ni policija ni komunalna ne trude uopšte da to spreče.
 
Moze sa mobilnog pauk da se zove, odite na sajt parking servisa ima ga tamo, skoro sam zvao kad me je i jos dosta drugih lik blokirao na parkingu instututa Banjica, ali naravno privatni parking pa nijesu ulazili.
 
Па могао си @Н_Л да одмах и поставиш везу према Паркинг сервису где се налази тај део на њиховом сајту који наводиш, зар не !
 
Vrh