Šta je novo?

Hoteli Beograda

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=497888#p497888:2f2d8e3c je napisao(la):
And7rey » 03 Дец 2017 08:16 pm[/url]":2f2d8e3c]http://beogradskonasledje.rs/%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8/tatjana-videnovic
jedino ovo u jednoj biografiji, ne piše koja godina.
Zf86wGN.png
Мислим да то нема никакве везе са враћањем старије фасаде. И ова садашња фасада је рестаурирана и за њу је требао пројекат такође.
 
Moguce da je projekat za staru fasadu jer balkon i prizemlje su radjeni 1989 prije tih radova bila je neki nadstresnica a balkona nije bilo probacu da iskopam fotke
 
Direktore misliš na Knez Mihailovu 20 ta je imala nadstresnicu a sada taj balkon više nije radjeno iz nekog razloga.
1558525_654096984646604_1883418518_n.jpg

Kao što rekoh ne znam da li je stari projekat pošto ne piše godinu kada je radjena, ali se ne sećam kada je Palata Zora zadnji put rekonstruisana.
 
Da mislim na knez br 20 ta nadstresnica je uklonjena u uradjen je balkon to se desavalo 1989 posloje rekonstrukcije kneza je krenulo sredjivanje fasada ova nije zavrsena jer smo poslije jelte imali pametnija posla
 
Beograd u 2019. dobija prvi Indigo hotel - Delta u projekat u Čika Ljubinoj ulici ulaže 20 mil EUR
https://www.ekapija.com/real-estate/196 ... kat-u-cika

Prvi Indigo hotel u Beogradu biće otvoren u Čika Ljubinoj ulici, a njegova gradnja počeće na proleće iduće godine, najavio je potpredsednik Delta Holdinga Živorad Vasić.

Obraćajući se gostima na proslavi 10 godina rada hotela Holiday Inn u Beogradu, Živorad Vasić je najavio proširenje saradnje između Delta Holdinga i InterContinental Hotels Group, najveće hotelske grupacije u svetu.

Delta u svom portfoliju već ima IHG brendove: Crowne Plaza i Holiday Inn u Beogradu i InterContinental u Ljubljani, a njima sada pridodaje i prvi hotel pod brendom Indigo.

- Beogradu su potrebni i veliki, ali i manji hoteli. Mi počinjemo gradnju izuzetno aktraktivnog hotela sa 4 zvezdice, između Knez Mihailove i Čika Ljubine ulice i u to investiramo 20 mil EUR. Verujemo da ćemo za 18 meseci otvoriti prvi butik hotel kod nas - najavio je Živorad Vasić.

- No, nećemo tu stati, jer imamo čvrsto obećanje gradskih vlasti da ćemo dobiti dozvolu da gradimo i InterContinental u Novom Beogradu. Nismo odustali ni od gradnje Delta Planeta na Autokomandi, u koji smo spremni da uložimo oko 200 mil EUR - dodao je Vasić.


Prvi Indigo hotel otvoren je 2004. u Atlanti, a danas ih ima 64 širom sveta. Hoteli Indigo pripadaju grupi butik hotela, karakteriše ih nesvakidašnji i inspirativan dizajn, kao i česte promene u detaljima enterijera, umetničkim delima, muzici, mirisima...

Brend Indigo poznat je i po tome što na najveći mogući način uvažava kulturu, karakter i istoriju sredine u kojoj se pojavljuje - od dizajna koji se uklapa u okruženje, do menija i lokalnih sastojaka u kuhinji.
---------
The 45-guest room Hotel Indigo® Belgrade is set to open in late 2019.
https://hoteldesigns.net/industry-news/ ... in-london/
 
hotel u izgradnji u venizelosovoj
eda05873633398f8d0bb7ad629c27401.jpg


Послато са Lenovo K53a48 уз помоћ Тапатока
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=498975#p498975:61bp6kpi je napisao(la):
And7rey » Čet Dec 07, 2017 10:30 pm[/url]":61bp6kpi]I to sa nelegalnim spratićima

Koji ce se vrlo verovatno po zavrsetku naci u procesu legalizacije :wink:
 
Koja alavost investitorska bag** unistava grad a ni jedna zgrada da se srusi a vamo svi se prave fini
 
Na prodaju hotel Slavija lux? - Procenjena vrednost 5,94 mil EUR
https://www.ekapija.com/real-estate/197 ... 94-mil-eur

Hotel Slavija lux u samom centru Beograda uskoro bi mogao da bude prodat po ceni od 420 EUR za kvadrat, i to zbog navodnog duga koji je bez veštačenja utvrdilo Arbitražno veće, a čiju osnovanost sudovi još ocenjuju, piše Danas.

Prema pisanju tog lista, prvu procenu vrednosti tog objekta u državnom vlastništvu dostavio je sudski izvršitelj Marko Vukićević pripremajući licitaciju. On je utvrdio da hotel od 7.000 kvadrata, jedan od tri iz istoimenog kompleksa na trgu Slavija, vredi 4 mil EUR. Nakon što je poslovodstvo hotela reagovalo, procena je korigovana na 5,94 mil EUR.

Prva licitacija bi, prema tom nalazu, bila otvorena sa početnom cenom od 4,16 mil EUR, koliko iznosi 70% od procenjene vrednosti, a u drugom krugu nadmetanje bi otpočelo sa polovinom procene, odnosno sa 2,82 mil EUR. Eventualni novi vlasnik tako bi mogao da dobije zdanje u strogom centru Beograda, bez obaveze da zadrži delatnost ili zaposlene, piše Danas.
 
A kome duguju sa kim su isli na arbitrazu koje arbitrazno vjece neko muljanje u najavi
 
http://danas.rs/ekonomija.4.html?news_i ... o+kvadratu

Još dok su hoteli Slavija bili u sastavu JAT-a, 1988. godine, sklopljen je ugovor o zajedničkom ulaganju sa firmom Kin Stib iz Kinšase u Zairu o organizovanju igara na sreću. Ugovor je obnavljan kroz 11 aneksa, tokom kojih su se ugovarači menjali. Na mesto zairske firme 2000. godine je došao austrijski Fil Šar, Branislava Šaranovića, crnogorskog biznismena koji je uz druge, mediji tvrde kontroverzne poslove na prostorima ex-Ju, u Srbiji držao i lanac kockarnica. Hoteli Slavija u međuvremenu su 2005. odvojeni od tada javnog preduzeća JAT i nastavili su poslovanje kao državna firma. U tom prenosu osnivačkih prava, ugovorom koji je potpisao tadašnji ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić, posebna je pažnja bila posvećena pravima austrijskog partnera Fil Šara, pa je jednom tačkom bila naložena zaštita stranog ulagača tako što su Slavija hoteli bili u obavezi da obezbede registraciju za delatnost kockanja i klađenja.

Problem je nastao iste godine, kada je država na osnovu novog Zakona o igrama na sreću a odmah potom i dodatnom uredbom, bitno ograničila mogućnosti za takvu registraciju. Te prve uslove na čitavom tržištu Srbije ispunila je samo jedna firma, Grand Kasino, dok su sve ostale kockarnice bile zatvorene. Iako je Ustavni sud vladinu uredbu ocenio kao monopolsku, ni pošto je izmenjena, hoteli Slavija nisu imali mogućnost da se registruju. Fil Šar je zbog toga 2007. izgubio dozvolu za organizovanje igara, a dve godine kasnije njegov vlasnik, Šaranović, ubijen je sa više od 20 hitaca u beogradskom naselju Dedinje. Po ostavinskom postupku njegova supruga Katarina preuzela je Fil Šar i 2011. podnela protiv države Srbije tužbu za odštetu "tešku" oko 7,5 miliona evra, koja je odbijena kao neosnovana. Ona je potom aktivirala zahtev za arbitražu sa Slavija hotelima, kako je to i ugovorom o partnerstvu bilo predviđeno.

Fil Šar, firma bez imovine, zaposlenih i bez prometa, poziva se na dug koji se sastoji iz tri stavke. Najveća se odnosi na početno ulaganje, iz 1988. godine, iako je dogovor bilo da se stranom partneru tokom sedmogodišnjeg trajanja prvog ugovora isplati kompletna investicija. Da je to i učinjeno, potvrđuje aneks 7 iz 1998. godine, gde se navodi da "ugovorne strane konstatuju da su međusobna potraživanja iz osnovnog ugovora i do sada zaključenih aneksa regulisana i da ne postoje nikakva dugovanja". Arbitražno veće je, međutim, priznalo Fil Šaru više od milion dolara potraživanja po tom osnovu, a nije uvažena ni činjenica da je austrijska firma nakon gubitka dozvole odnela iz hotela svu opremu za organizovanje igara na sreću. Takođe, u arbitraži su smatrali da Slavija treba da isplati nadoknadu od devet miliona dinara za pretpostavljenu izgubljenu dobit, iako je do prestanka saradnje došlo zbog novih zakonskih propisa a ne propustom domaćeg partnera. Najzad, Fil Šar je zatražio i povraćaj depozita od 300.000 dolara koji se polaže kao garancija za isplatu dobitaka, ali u Slavija hotelima tvrde da su taj novac oni uplatili i to na račun Beogradske banke u čijoj se stečajnoj masi i sada nalazi. Nevolja sa arbitražom je što nezadovoljna strana ne može da uloži žalbu, već ona po automatizmu postaje izvršna i moguće je samo da se u sudskom postupku poništi. Slavija hoteli su to pokrenuli, kao i proceduru za izuzeće Arbitražnog veća.

Direktor hotela Veselin Jovićević tvrdi da se u ovom slučaju radi o planiranom pokušaju pljačke državne imovine.

- Sve je farsa. Farsa je sama tužba, izbor Arbitražnog veća, arbitražni postupak i naravno presuda. Nažalost, prvostepenu presudu Privrednog suda o izuzeću Arbitražnog veća za jedan dan je preinačio Privredni apelacioni sud. I sama činjenica da je izvršitelj tako nisko procenio vrednost Slavije luks, govori o nečasnim namerama učesnika u ovom slučaju. Zapravo, sve se radi da se zaobiđe privatizacija onako kako je odlukom Vlade predviđeno - kaže Jovićević, koji sumnja da čitav scenario podržavaju neke strukture unutar sistema, bez čije "pomoći" hotel nikada ne bi došao u takvu situaciju. Dodaje i da je protiv članova Arbitražnog veća, Aleksandra Jakšića, Balše Kašćelana i predsedavajućeg Vladimira Kozara podneo krivičnu prijavu, ali da nema saznanja da li je tužilaštvo išta preduzelo.

Direktor Slavija hotela ističe i da su zatražili od izvršitelja da zastane sa postupkom jer su i sastav Arbitraže i nalaz još u postupku preispitivanja pred sudovima, pa bi ishitrenom prodajom mogla da nastupi nenadoknadiva šteta za preduzeće u kome 200 zaposlenih ostvaruje godišnji promet veći od tri miliona evra.

Velika tajna javnog posla

Preko komore javnih izvršitelja, koja je tvrdila da informacije moraju da idu preko njihove PR službe, na pitanje da li će izvršitelj čekati ishod sudskih postupaka u kojima se traži poništaj arbitraže ili će najaviti licitaciju i za koji datum, odgovorili su da - nemaju uvid u pojedinačne predmete. Dodaju da su "od izvršitelja dobili informaciju da će se nastaviti sprovođenje izvršenja u skladu sa zakonom, kao i do sada". Pokušali smo konkretniji odgovor da dobijemo i preko telefona kancelarije izvršitelja Marka Vukićevića, ali su nam rekli da podatke mogu da daju samo stranama u postupku, poveriocima ili dužnicima. Kada smo insistirali, jer je reč o prodaji državne firme pa i novinari i javnost imaju pravo da znaju okolnosti, ponudili su nam broj advokata Fil Šara. To nam, međutim, nije bilo potrebno, jer verujemo da izvršitelj pre nego poverilac, zna kakve će poteze da povuče.

Provereno sudsko veće

Direktor Slavija hotela Veselin Jovićević naglašava da se u ovom slučaju više puta ponavljala matrica u kojoj se prvostepena presuda donese u korist Slavija hotela, a potom "obori" na apelaciji, uvek pred istim većem. Navodi i raritet da je u jednom trenutku njihov predmet stigao drugom sudiji, ali je on ubrzo isključen iz tog postupka i odlučivanje je preneto poznatom veću.

Poslovodstvo odgovorno za prava i obaveze

Ministarstvo privrede potvrdilo je Danasu da su Slavija hoteli predviđeni za privatizaciju, ali ne i da će preduzeti mere kako bi se zaštitila imovina tog kompleksa. "Ministarstvo privrede nema zakonska ovlašćenja da preduzima bilo kakve mere u pogledu predmetnog izvršnog postupka. Sve eventualne promene u pogledu imovine, biće sastavni deo privatizacione dokumentacije u skladu sa Zakonom o privatizaciji. Subjekti privatizacije, činjenicom da se nalaze u postupku privatizacije, ne gube svoj pravni subjektivitet, a za nepoštovanje svih prava i obaveza u pravnom prometu odgovornost snosi samo društvo, odnosno organi upravljanja", navodi se u odgovoru Ministarstva.
 
Ako se hoteli Slavija ne prodaju objedinjeno bojim se da će delatnost barem jednog od njih biti ugrožena. Verujem u ovo što Direktor kaže da je po sredi neka teška muvačina.

Послато са Lenovo K53a48 уз помоћ Тапатока
 
Dovoljno izguglati Aleksandar Jaksic .... a drugi mu kolega ....
 
ako hotel nema dugovanja onda je to poklon po toj ceni za nekoga kome se namešta.
da li se zna nešto o prodaji velike Slavije?

Послато са Lenovo K53a48 уз помоћ Тапатока
 
900eur po kvadratu... smešna cifra za tu lokaciju. Opasno smrdi na nameštanje
 
A prodaje se zbog upitne arbitraze i upitnog duga dosta je tu cudnog valjda ce sud ponistiti arbitrazu a genjalac sto je zakazo prodaju pomheriti istu da saceka odluku suda
Inace otvoren je novi hotel preko puta kom banke u kralja petra bivsa minelova zgrada
 
Данас сам видео раднике Милениум тима у Кнезу како врше мерења у окружењу зграде будућег Индиго хотела. Потврдили су ми да је пројектовање у току па сам се улоговао само да бих написао да се надам, а уједно и апелујем на пројектанте ако дође апел до њих, да покушају да издејствују да се врати оригинални изглед фасаде јер је ово јединствена прилика. Много би учинили добро овом граду. Толико:)
 
Za to treba da se molimo zavodu. Iako su i ranije bili nesposobni, čini mi se da im je ovih godina nosposobnost dostigla maksimum pa će investitor verovatno moći da radi šta hoće.
 
Kompanije IM Matijević i Park plaza iz Pule, zainteresovani su za hotel Slavija lux, koji je javni izvršitelj oglasio na prodaju, piše dnevni list Danas.

Oni su, prema pisanju beogradskog lista, trebalo juče i da obiđu hotel.

U sindikatu preduzeća kažu da neće dozvoliti prodaju, već samo privatizaciju tog kompleksa od tri državna hotela u centru Beograda, i to na način kako je Vlada utvrdila, modelom prodaje kapitala kroz prikupljanje ponuda na javnom nadmetanju.
Krajem prošle nedelje i Skupština preduzeća, koju inače imenuje Vlada, saglasila se sa stavom poslovodstva i sindikata pa je Policijskoj upravi i sa tog nivoa stiglo obaveštenje da potencijalnim kupcima neće biti omogućen pristup objektu.

U tom dopisu ukazuje se da su Slavija hoteli javnom izvršitelju podneli zahtev za odlaganje licitacije, ali da on o tome nije odlučio u celosti. To je potvrdio i Privredni sud koji je upozorio izvršitelja da je dužan da odgovori, ali kako to u proteklih sedam meseci, od momenta podnošenja zahteva nije učinjeno, u Slavija hotelima smatraju da procedura koja prethodi rešenju za licitacionu prodaju nije ispoštovana.
Direktor Slavija hotela Veselin Jovićević kaže da je glavni problem to što je arbitražno veće spor vodilo protivpravno, tendenciozno i krajnje neozbiljno i na štetu Slavija hotela.

Prema pisanju lista Blic, stotinak radnika hotela Slavija okupilo se juče ispred ovog objekta u nameri da spreče izvršitelje u popisivanju imovine. Posle jednosatnog natezanja dogovoreno je da se akcija otkaže za 5. januar, za kada su radnici najavili novo okupljanje.

Podsetimo, procenjena vrednost hotela Slavija lux, objekta od 7.000 kvadrata u centru Beograda, je 9,4 miliona evra.

Srpski biznismen Petar Matijević inače, gradi i luksuzni hotel na mestu zgrade Jugoexporta u Kolarčevoj, u centru Beograda koju je kupio za 7,3 miliona evra. Novi hotel nosiće naziv Beograd centar, a prve goste bi prema najavama trebalo da primi u julu ili avgustu 2018. godine.
https://www.turistickisvet.com/vesti/ho ... acije.html
 
Znaci sve se namjesta za matijevica reklo bi se
Valjda ce radnici uspjeti da se izbore i otkud tri hotela zar nisi 2
 
Vrh