Šta je novo?

Tržni centar i hotel u Rajićevoj - [ 57.000m2 ]

A ko kaže da si ti objektivan da ceniš nečiju objektivnost u analizi TC Rajićeve? Evo ja mislim da nisi. Pravo na mišljenje imaju svi, i stručnjaci i laici, i svaki šetač bilo u Knezu ili na BBforumu. Ok?!

При том не видиш да те у неким ставовима демантују властите фотке, попут ове на којој се захваљујући новоформираном тргу види ФЛУ у пуној величини, што раније није било могуће.
Evo kako izgleda kada neko "objektivno" piše. Pa nije poenta videti zgradu u punoj veličini koja puca, sve više joj prete još veća oštećenja ako se ne reaguje na vreme. Nigde sebe nisam dematovala ali si ti žestoko odvalio. Moj izlazak iz TC sam nazvala "Izlazak iz kome".

Prizor koji nam se nudi zahvaljujući TCRajićeva:



Zidovi i podovi zgrade Fakulteta likovnih umetnosti (FLU) su popucali, fasada se već tri godine urušava i sa bočne strane od ulaza tone, a po svemu sudeći, uzrok su radovi na gradilištu TC “Rajićeva” preko puta. Ceo članak iz izvora: http://www.blic.rs/vesti/beograd/zgrada ... ra/zgqw3y8
 
Tri godine tone? I tolke godine ne popravljaju tuđu imovinu koju su uništili? A korumpirana gradska vlast ne sme da im pisne.
 
Njihova propinjanja su ćudljiva i nezdrava, njihova zadovoljenja nesigurna i kratkotrajna, sama sebi cilj i svrha! Andrić

Koga je briga što zgrada FLU tone, raspada se? One koji su devet puta podržali sizifov "mudri" post da li zato što stvarno tako misle, da li zato što moraju ili što misle da me je sizif nadmudio pošto im nisam potaman?. Eto koga nije briga. Treća opcija me ne tangira, ali me tangira to što će Beograd isto kao i FLU da tone i dalje zahvaljujući "objektivnim" arbitrima šta je dobro za Beograd, a šta nije. To je žalosna slika Beograda pa i cele Srbije. I ko kaže da politika sa ovim nema veze? Itekako ima i nažalost, kao crv se provlači kroz svaku temu BBforuma. Ali... ne treba zaboraviti da je sve panta rei.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=493099#p493099:307eawim je napisao(la):
Ksenija » 16 Нов 2017, 22:36[/url]":307eawim]A ko kaže da si ti objektivan da ceniš nečiju objektivnost u analizi TC Rajićeve? Evo ja mislim da nisi. Pravo na mišljenje imaju svi, i stručnjaci i laici, i svaki šetač bilo u Knezu ili na BBforumu. Ok?!

https://www.youtube.com/watch?v=XKk5KGp6Foo

:mrgreen:
 
U prethodnih par dana sam bio nekoliko puta u Rajicevoj, u najkracem mi se svidja kako izgleda. Skroz drugacije u odnosu na Deltu i Usce, nema guzve (sto ne znaci da nemaju pazare). Imaju malo skuplje brendove i za sada nije nacickano sa onim “kioscima” kao u Uscu na svakom koraku.
 
ušao sam jednom da vidim kako izgleda i još jednom da uzmem neki slikarski materijal, oba puta sam imao utisak da je previše pusto, do te mere da se prodavci ozbiljno dosađuju...

mada se meni lično uopšte ne sviđaju prodavnice izuzev Lego i Ars, ostalo je previše "posh" za mene
 
Zatvorili izlaz na tereasu art lego maksi dm ostalo jok
Ona basta zastakljena od smokvice je zesca glupost
 
Ja pre neki dan slučajno otkrio još jedan, sedmi po redu ulaz. :mrgreen: Svaki put kad mislim da sam ih sve povatao, otkrijem još neki. :mrgreen:

Inače da, jeste malo pust. Nije baš zaživeo toliko koliko se očekivalo. Mada verovatno čekaju da se otvori i hotel, pa će onda sve da živne.
 
ма Лего и паркинг су ми најбитнији. за остало ме баш и није брига
 
Pre neki dan kada je bila kiša, bio sam u TC Rajićeva. Toalet na spratu je prokišnjavao kao da nema krova, čistačice nisu mogle da stignu da pokupe vodu koliko je curilo.
 
на нивоу Б је ВЦ скроз пропао, као да га нико годинама није сређивао
 
Moram priznati da bas i ne razumem ove "nove, moderne tendencije" u opremanju enterijera, gde je krevet lakiran belom bojom, nocni ormaric u boji svetlog a ploca iza uzglavlja u boji tamnijeg drveta, pa jos sa razlicitim teksturama, a na sve to usuprotnom uglu fotelja u deset boja i ogledalo sa inox okvirom :D



Sent from my LG-D320 using Tapatalk
 
Oni koji borave u luksuznijim sobama imaju priviligeju igranja stonog fudbala :p
 
file.php

Ni ja ne razumem ovaj stil uređenja koji je postao trend u celom svetu. Ovako su protekle decenije izgledali startupi i male kompanije koje bi iznajmile svoj prostor za rad ali usled malih budžeta bi bili primorani da umesto normalnog nameštaja i enterijera donose elemente iz različith garnitura, starudije i otpatke s raznih strana i da njih improvizuju u inventar. Što nije strašno kao privremeno rešenje. Ali je imbecilno kad to postane neka norma. Al ajd što je debilno i za startupe, nego je još debilnije kad to postane ''trendi'' ugostiteljski objekat. Kad gost ode u (na papiru) luksuzan hotel ili kafić i tamo plaća da mu neko naslaže knjige kao stolice (bile prave ili rekviziti, nebitno je), da mu nabaca 23 različita elementa iz 13 različitih garnitura, da oblepi zidove tapetama i onda to nazove prestižnim hotelom ili kafićem.

Isto važi i za onaj ''rustik'' stil koji takođe osvaja svet, a posebno ovdašnje lokale. Ljudi uzmu sa pijace gajbice za kupus, naslažu ih, prekriju ih nekim ćebadima iz đubreta i to je kao kauč. Uzmu tegle od zimnica jer nemaju para za čaše i eto kao, sad je fora piti sok iz tegli. Što više instalacija i cevi visi sa plafona, to je više kul. A da stvar bude luđa, sve to naplaćuju kao da se radi o New York Plazi, a ne o skladištu koje je neko samo ofrlje prekrečio, oblepio posterima, napunio gajbicama i proglasio za kafić/hotel. Znači plaćaš solidne pare da bi sedeo na gajbicama, pio iz tegli i gledao izmazane cevi i oronule zidove. Ne znam, možda grešim, ali za mene je to hohštapleraj.
 
Naravno, da se nesekiramo (bar ja ;) ) , vec samo iznosim svoje zapazanje.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk
 
Nema spora da je ovaj stil sad popularan, to je očigledno. Samo kažem da je meni sa estetske strane jako bedan. Pogotovu kad se neguje u firmama, kafićima ili hotelima koji već imaju para i sposobnosti da naprave nešto bolje od bućkuriša.

Bilo mi je bezveze kad sam pre godinu dana bio u jednoj svetskoj firmi koja ima prostorije ovde u centru grada i ima para da uredi tj. da doradi enterijer da bude ko bombona a da to ne košta puno. A umesto toga oglodani zidovi i plafoni, jeftin nameštaj, gajbice, palete, bućkuriši... Ne znam, meni je to klošeraj. Neko ti solidno naplaćuje da sediš u nečemu što je sastavljeno od elemenata sa buvljaka, iz kampova i parkova.
Osim ako je to neki lokalni mali klub sa povoljnim cenama i dobrim ekipama. Ali najčešće nije. Sve je više tih mesta gde se klošari na svemu a naplaćuje se ko da je Hilton.
 
To je opšteprihvaćeni standard sa malim razlikama u hotelima od 3 do 5 zvezdica. Retko ko će danas da uloži više truda, novca, maštovitosti...
 
Ne znam zašto se cimate toliko oko onakvog dizajna. Danas je dizajn na drugom mestu i to ne čini neko mesto popularnim i/ili skupim. To se gleda po tome ko ide tamo i koliko se slika, a onda čim je cena visoka mora da znači da je dobar. Naravno kvalitet usluge ne mora da odgovara tome, ali to je društveno prihvaćena norma, ako je skupo onda mora i tamo da se ide. Mada meni lično se sviđa dizajn, kako tog restorana/kafića, tako i soba.
 
U kom smislu je danas dizajn na drugom mestu?

Svi ti koji se slikaju i ostalo nece se sigurno slikati u hotelu Slavija sa dve zvezdice i pri tom ga platiti papreno da bi namamili i druge ljude. Znaci da im je bitan dizajn, e sad dizajn moze da bude moderan a moze da bude i kic.

Meni se ovaj dizajn ne svidja, meni ove sobe vise izgledaju kao momacka soba, a ne soba od hotela. Polaroid slike, sah, sto za stoni fudbal... Pri tom su miksovali par vrsta dizajnova, sto mi se tek ne svidja.
 
Vrh