Šta je novo?

Kablovski i Internet provajderi, vaša iskustva sa njima?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=504136#p504136:3ive7f51 je napisao(la):
laki72 » pre 9 minuta[/url]":3ive7f51]Imam jedno konkretno pitanje.
Dalje neku uspeo da raskine ugovor pre isteka?
Dakle, ima li neko iskustva kako se pravno gledana recimo neispunjavanje ovaveza priluzaoca usluga?
Konkretno ne mislim na brzine protoka, jer tu su su se svi 'osigurali' stavljajuci "do" u ugovor (promer "do 50/2").
Pitanje se odnosi na eventualne ucestale prekide ???

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Može, uz pomoć Ratela i njegovog mišljenja (čisto tebi da bude lakše - da imaš dokaze). Ovo radiš ako nisi uspeo sa provajderom da rešiš problem.

http://portal.ratel.rs/sr/complaint/complaint/form

Popuniš sve što traže i sačekaš odgovor (ažurni su, neće te iskulirati).

I na kraju prilikom raskida ugovora se pozivaš na Zakon o obligacionim odnosima (100 i neki član, mogu kasnije da nađem tačno).
 
@dzonihsv
Hvala na informacijama.
Nemam konkretan problem, ali posto planiram da sklapam novi ugovor sa provajderom koji u mom kraju do sada nije pruzao tu uslugu, ali raspitujem se za eventualni problem...

Sent from my LG-D320 using Tapatalk
 
Koji provajder i koji kraj? Možda ti mogu pomoći oko nekih informacija...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=504114#p504114:2zkye4ln je napisao(la):
dzonihsv » Čet Dec 28, 2017 2:09 pm[/url]":2zkye4ln]Zapravo, trenutno retko gde nude priključenje na mrežu jer ista nije završena, plus ima i reklamacija na kvalitet urađenih radova. Na korisničkom centru će samo da kažu da priključenje još nije počelo.

Sa ovim cenama, ovaj vid pristupa Internetu je preskup i kao i svuda, "early adopters" tj. pioniri će da plaćaju višu cenu ako se odluče za optiku, s toga valja sačekati malo da se cena stabilizuje.
Meni je targo pre sto godina doveo optiku do vrata i tad su pukli. Sklopio sam ugovor koji nije realizovan i cene su bile bagatelne za to vreme, a odnos 1:2. Ovo sto sada telekom radi je prosto neodrzivo. Ne mogu da poverujem da ce im plivati prica sa ovakvim cenama. Ne u vreme jeftine gigabitne kablovske veze. Placam 125 mega kao telekomovih 20 na ADSL-u, nista mi tu nije jasno, ko ce da koristi taj telekom po tim cenama??
 
Održivo je kad imaš državu/narod iza sebe. Bude frke - potegne se budžet.

Targo je druga priča. Privatnik sa lošom strategijom ulaska na tržište, gde iako je razmrdao provajdere sa ulaskom optike za fizička lica, nije smeo da radi ispod žita optičke vodove i slične stvari jer konkurencija sigurno nije blagonaklono gledala na njihov nastup (sigurno je bilo traženja i dlaka u jajetu i pored navedene afere sa Dulićem).

A ko će Telekomu da plaća ovu cenu? Pa rekoh, early-adopters, oni kojima ni 5000 dinara ne bi bilo skupo. Logično, Novi Beograd je izabran kao startno područje jer tu mahom živi stanovništvo sa najboljom platežnom moći (da ne računamo već postojeću optičku mrežu koju je trebalo samo malo doraditi).
Mada, malo su se tu prevarili jer NBG iako ima takvog stanovništva, ljudi nisu glupi. Kad rasprostranjeno krene ponudi i cene će biti normalnije. Jedno vreme je na Telekomovom sajtu čak i bio cenovnik sa normalnijim cenama, ali je uklonjen ubrzo i posle par nedelja zamenjen ovim što sada vidimo.
 
Treba da uvedem internet u stan koji sam iznajmio na Čukaričkoj padini. Da li neko zna koji kablovski operater "operiše" u tom kraju? Ja bih preferirao sbb, nešto sam načuo da tamo gde je IKOM postao SBB ima dosta problema, da li neko zna nešto o ovome? I takođe zanima me, koja je najbolja opcija za internet ako ne želim da potpišem ugovor na duže od 12 meseci, toliko mi je ugovor i za stan?
 
dzonihsv":1u4dueq3 je napisao(la):
Koji provajder i koji kraj? Možda ti mogu pomoći oko nekih informacija...
Uh kasnim, uopste mi nije izasla notifikacija za ovaj komentar

Naselje Rusanj je u pitanju.
Kablovska Masko - filijala Radijus Vektora.
Pored njih, alternativa je MTS adsl ili bezicni (sto ne dolazi u obzir).
Trenutno MTS igra 'igru samounistenja' jer autodestruktivno ignorisu sve realne zahteve ukljucujuci i makar 20mbs ADSL-a na 150m od telefonske centrale.

Pruzalac usluge kavlovske televizije je do skora bio toliko neozbiljan da je nudio samo analognu televiziju u kojoj je svakodnevno 10/50 kanala nefostajalo.
Od proslog proleca, intezivno sam ih zivkao "vrsio pritisak" .
To je radilo i par mojih drugara te su se eto konacno potrudili i sada naselje ima mogucnost digitalne televizije i kablovskog interneta.
U kablovskoj su u toku novembra kanali bili "otkljucani" i to je funkcionisalo ok, imajuci u vidu da jos zvanicno nisu bili pusteni i da su svakodnevno ekipe radijus vektor bile na terenu, podesavale, prepakivale i pustale nove programe, ali mi je za internet ostala enigma.
Padove u brzini bih podneo, ali prekidi su nesto sto zbog poslovnih obaveza nije bas pozeljno.
Eto, raspisah se ja :)

Sent from my LG-D320 using Tapatalk
 
Vip 4G plaćam brzinu 10/2Mbps a uvek se dobije više na speed testu, pri tom ovaj računar nije povezan kablom na ruter.

7211867207.png
 
Kako ti radi taj 4g? Ima li štucanja, možeš li neku online igru da igraš, ima li laga ?
hvala
pozdrav
 
Meni radi ok, uglavnom gledam filmove i serije online. Igre ne igram pa ne znam. Ovo je najsporija varijanta koju imaju.
sveta2013":2g0szbu6 je napisao(la):
Kako ti radi taj 4g? Ima li štucanja, možeš li neku online igru da igraš, ima li laga ?
hvala
pozdrav

Послато са A101S уз помоћ Тапатока
 
Neproverena informacija, ali izgleda da je Telekom kupio Radijus Vektor.
 
Koliko se secam Radijus Vektor je odavno u vlasnistvu SBB-a, prosto ne mogu da poverujem da SBB zeli nesto da proda Telekom-u.
 
Odakle ti to? Nije on u vlasništvu SBB-a, već IKOM
 
evo, posto je tema iskustva, da podelim moje:

imao sam orion internet, zezao je cesto, brzina nominalno 20Mb/s al realno oko 15, cesto mi je bagovao i morao sam resetujem ruter, i jednom, zabaguje, i nema nacina da se popravi, i zovi podrsku k***** palac oni nesto kao probajte ovo probajte ono zezaju nas 2-3 sata, i na kraju kazu poslace ekipu, reko super, nema ekipe ceo dan, zovemo ih kao alo kad ce ekipa dal ste normalni nemam ceo dna net, kazu kao pa kad su blizu, i sutradan isto, popizdeli, presli na sbb po hitnom postupku, ceo trio paket jeftiniji nego samo orionov net, brzina 60, i to realnih, za 2 dana stigli ugradili, sve super, vrlo sam zadovoljan netom, jako brzo i pouzdano radi, a sto se tice oriona, bezte ko djavo od krsta
 
I ja sam (jos uvek na Orionu) cekam da mi istekne ugovor i prelazim na drugi provajder. Katastrofa su, na pocetku ispostuju dogovorenu brzinu a posle smanje . I prave se ludi kao toliko smo se dogovorili.
 
Čudno, nekolko njih se pohvalno izjasnilo za Orion i jedva čekam da pređem kod njih.
 
pali od njih customer service je uzasan, npr moj cale u firmi uzeo brzi paket, rekli oni kao nema problema radice sve super, ukljuce, pustimo speedtest, kaze manje, zovemo ih, kazu "a ipak nam je centrala na zelenjaku ogranicena na x" a to je nesto tipa 5Mb/s, nesto smesno za 21. vek, a vamo rekli kao sve super
 
Ni Telekom nije bog zna šta pa ni sbb, sve probala.
 
SBB je ubedljivo najbolji od svih operatera sto se tice neta. Uvek brzina po paketu.
 
Slažem se. Jedino ne mogu baš da im pohvalim podršku, ali na svu sreću, retko mi i treba.
 
Ksenija":3nv6kgzw je napisao(la):
Čudno, nekolko njih se pohvalno izjasnilo za Orion i jedva čekam da pređem kod njih.
Kod njih (Oriona) jedino optika radi ok. Od njihovog xDSL-a i WiFi-ja beži što dalje.

Podrška im je strašna, jer radi ko stigne preko omladinske i gotovo nikad ti neće pomoći kad ih pozoveš.

SBB/Telekom su za Orion druga dimenzija.

PS: Ako ti je neko pohvalio Orion (a nije na njihovoj optici) ili te laže ili koristi Internet pola sata dnevno.
Ima na Benchmark forumu "Orion Telekom" tema i tu nema šta nema od iskustava.
 
Vrh