Šta je novo?

Airport City Belgrade [ Poslovni kompleks | 186 000 m²]

@Небојша, за сад тај простор остаје до даљег такав какав и јесте. Кад будем сазнао нешто више, наравно јављам.
 
Tuga da imamo tako nesposobnu i korumpiranu gradsku i opštinsku upravu da nisu uspeli da izboksuju da se van UMP-a poveže pošteno TB i OB. Kao da se radi o nekom naselju u starom delu Beograda gde ima bezbroj placeva, udžerica i svega ostalog. Ali jok, prazni placevi na NBG. Tuga...
 
Kakva je ovo smejurija od ove nazovi trase ulice ?!? Igralo se dete na njivi, šta ? Ne razumem ? Grad da je izvršio eksproprijaciju celog bloka 65 (mada nisam bas upucen u vlasnicku strukturu ostalih objekata) da su sve lepo isparcelisali i ponudili investitorima još bi i profitirali. @vucko, nazalost, saglasan sam sa gorenavedenim 100% :(
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=506599#p506599:ef2vz91z je napisao(la):
vucko » 08 Јан 2018 03:06 am[/url]":ef2vz91z]Tuga da imamo tako nesposobnu i korumpiranu gradsku i opštinsku upravu da nisu uspeli da izboksuju da se van UMP-a poveže pošteno TB i OB. Kao da se radi o nekom naselju u starom delu Beograda gde ima bezbroj placeva, udžerica i svega ostalog. Ali jok, prazni placevi na NBG. Tuga...
@Вучко, трчиш ко ...... пред руду, за сад је довољна, у саобраћајном смислу, повезаност Омладинских бригада и Тошиног бунара. Да не бих сад понављао @Рељине речи, лепо је објаснио око оне зграде из тог „пословног авионског града“, која штрчи из „линије“ и која је на траси улице Ђорђа Станојевића. А зашто је то тако, па ето питај бившу и државну и градску власт.

Иначе Омладинских бригада и Тошин бунар ће се повезаће са још једном улицом која тек треба да се гради у будућем стамбено-пословном насељу, а у оквиру садашње фабрике ИМТ, а која ће ићи од садашње раскрснице са О.б. код дома здравља „Медицина рада“ и излазиће на садашњу раскрсницу са Тошиним бунаром код будућег насеља „Савада 3“.
Наравно ту је из/градња будуће блоковске улице Тадије Сондермајера, која је једним делом и завршена.

За сад као идеја је, да се споје и Земунска и Јурија Гагарина. Идеја је да се од раскрснице у Земунској код хотела „Б“ и оне аутоперионице, уради улица која би право избијала на Јурија Гагарина и пролазила би поред о.ш. „Младост".
Иза зида (то је ИМТ) на овом „уличном погледу" и десно према Ј.Г. и лево према Т.б. би ишла та нова улица:
https://www.google.rs/maps/place/%D0%9E ... 1161?hl=sr
Отприлике овако:


[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=506752#p506752:ef2vz91z je napisao(la):
Baston » 08 Јан 2018 03:17 pm[/url]":ef2vz91z]Kakva je ovo smejurija od ove nazovi trase ulice ?!? Igralo se dete na njivi, šta ? Ne razumem ? Grad da je izvršio eksproprijaciju celog bloka 65 (mada nisam bas upucen u vlasnicku strukturu ostalih objekata) da su sve lepo isparcelisali i ponudili investitorima još bi i profitirali. @vucko, nazalost, saglasan sam sa gorenavedenim 100% :(
@Бастон, види се да не разумеш. Та будућа улица/саобраћајница-Тадије Сондермајера у блоку 65, коју ти називаш смејурија, је блоковска улица/саобраћајница, а не, да тако кажем, стандардна градска улица. Погледај у свим блоковима у Новом Београду какве су те блоковске улице/саобраћајнице, све су на неки начин „изломљене“, а изломљене су, јер оне повезују све или што више стамбених или пословних зграда у оквиру једног блока.
 
@Гага - Добро су ми познате "унутрашње" блоковске саобраћајнице (живео у 64. сад у 23.) и могу да разумем твоју констатацију у вези "повезивања" објеката, али то није оно у чему сам сагласан са @Вучко. Све те саобраћајнице које помињеш су настале плански, а приликом пројектовања НБГД је чак коришћен модел "Менхетн-а" (више о томе имаш у књигама З.Љ.Николића, Тајна Новог Београда 1 и 2). Оно што мене нервира је то што град није на исти начин приступио валоризацији целог блока 65 укључујући и пренамену индустријског земљишта фабрике ИМТ, већ је коришћен пример Калуђерице, што више ситних инвеститора ће "добити" грађевинске дозволе и направити шта год им падне на памет, и како год им падне на памет, а град ће то само једнога дана констатовати и легализовати и још ће о трошку пореских обвезника "повезати" блоковском саобраћајницама, како кажеш, новоизграђене објекте. На крају изгледа да никога није много брига како ће то све да испадне, како је можда могло да изгледа, а тек колико више је сам град могао да приходује је научна фантастика за оне који би о свему томе требали да одлучују.

Цех времена у ком живимо, очигледно.......
 
Радови на изградњи паркинга иза "пословног аеродромског града" напредују. Тај паркинг је паркинг за јавно царинско сместиште предузећа чији је тај продајни објекат, односно продаја подова, керамике,.... Мислим да су мало ушли и у део где ће бити улица Тадије Сондермајера.

Pogledajte prilog 1

Код кафане која је скоро изграђена, данас су баш почели да постављају растер плоче на онај дивљи паркинг. Све то лети кад почне да се ради горе споменута улица.
 
Bas neki pojedinci imaju para za bacanje a i vole da rade na tudjoj zemlji
 
Cekaj bre znaci ipak neki parking se tu radi! Po projektu tu treba da se izgrade jos dve zgrade P+11 i P+13??
 
Mislim da je to iza placa ACa i da i dalje ima mesta za te zgrade.
 
Gago sve pohvale na reportaži preduhitrio si me fotkama pa da ne dupliram :) bice to pooogolemi parking koji će možda moci da koriste i zaposleni u ACB-u muftakis :p
 
U toku su završni radovi na kafani iza Airport citija (pominje se da je u pitanju Džeri),završava se parking takodje izmestili su kućicu i pomerili je je, postavili rampu i osvetljenje u medjuvremenu:
Pogledajte prilog 1
 
Tako je, dzeri se otvara, tacnije restoran pecenjara, sluzice se meso sa njihove farme koja je negde na jugu Srbije...
 
Mene zanima sta je predvidjeno da se gradi na onom placu preko puta restorana talija na raskrsnici Nikole Dobrovica-Tosin bunar.
 
@Тинтотето, па где си ти човече, није те било неко време на форуму ? :wink:

Хм, па преко пута те кафанџуке коју наводиш је она аутоперионица и сад скоро отворен аутоплац половних возила. Вероватно си мислио на онај део, гледано косо од те кафане, где је некада била кућа и ауто сервис наше бивше чланице @"Бека-Бека", уствари кућа и ауто сервис су били од њеног свекра и мужа. Тај део је сад скоро ограђен јер је примећено да се покушава населити са једним делом људи који су до скора, ај да тако каже, живели ту у близини, преко пута где је сад изграђена нова бензинска станица !!!
Скоро сам баш @Небојши, на једној од тема, одговорио на слично питање и поставио слику са уцртаном оградом.

Да ли ће ту нешто бити, не знам, али по ранијем плану ту је требало да буде део будуће велике петље, силазна рампа са Николе Добровића (УМП-а) на Тошин бунар, писали смо о томе. У ГУП-у је још увек уцртана та петља.

 
Tu sam komsija, citam ja redovno forum, mada u manjoj meri jer ne mogu od bebca oko koga se sada sve vrti da stignem.

Sto se tice mog pitanja, ono se odnosilo na plac (koji je uredjen i ociscen), a nalazi se dijagonalno od auto placa i perionice.
Ispred one napustene zgrade.
Zna li se sta ce se tu graditi. Jedan poznanik mi prica da bi kao njegov "gazda" trebao tu da pocne neku zgradu, pa me zato zainteresovalo.
 
@milos.tro
U zgradi gde je bio salon nameštaja Jugodrvo, a iza te kafane, su stalno parkirani automobili koji reklamiraju projekat Airport garden. Možda ta kafana ima veze i sa tim projektom?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=512368#p512368:1a3l2y5e je napisao(la):
Tintoreto » 30 Јан 2018 04:52 pm[/url]":1a3l2y5e]Tu sam komsija, citam ja redovno forum, mada u manjoj meri jer ne mogu od bebca oko koga se sada sve vrti da stignem.

Sto se tice mog pitanja, ono se odnosilo na plac (koji je uredjen i ociscen), a nalazi se dijagonalno od auto placa i perionice.
Ispred one napustene zgrade.
Zna li se sta ce se tu graditi. Jedan poznanik mi prica da bi kao njegov "gazda" trebao tu da pocne neku zgradu, pa me zato zainteresovalo.
Па @Тинторето комшијо, честитке за бебца бре и нека је жив и здрав :kk: Знам јако добро како ти је, али то су слатке муке, ноћна дежурства-неспавање :D , храњење, мењање пелена, пеглање, купање бебца,.....

Е па тај плац није на углу Николе Добровића и Тошиног бунара, него на углу Тошиног бунара и Булевара хероја са Кошара. Морам мало да те секирам. :wink:

Стварно не знам шта ће ту бити, а свашта се прича и као сви најбоље знају, те стамбена зграда, те пословна зграда, те комбинована стамбено-пословна, те као неки тржни центар (!!!), ... Зато сам и једноставно престао да се интересујем око сазнања, шта би ту могло да буде, кад будем имао стварно неко поуздано обавештење, јављам. Можда, а предпостављам да наш члан @Белка знаш шта ће ту да буде, али он само по неки пут посети форум, прочита оно што га интересује, али више ништа не коментарише или објављује. Пре неки дан је био на форуму и послах му ПП, али ми није одговорио. Кад буде нешто конкретно, јављам или ако неко од чланова исто сазна, сигурно ће јавити.

Иначе ће ми бити јако жао што ће онај бетонски зидић (ограду) од старог аеродрома, који је ту сад затрпан, вероватно кад буду ту нешто градили, бити уништен !!! Тај зидић сам и сликао кад су радили УМП. Можда би та ограда требало да остане ту као један историјски споменик уз посебну таблу са нацртима старог аеродрома, за млађе нараштаје.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=512148#p512148:39ldjt4y je napisao(la):
milos.tro » 29 Јан 2018 01:37 pm[/url]":39ldjt4y]U toku su završni radovi na kafani iza Airport citija (pominje se da je u pitanju Džeri),završava se parking takodje izmestili su kućicu i pomerili je je, postavili rampu i osvetljenje u medjuvremenu:
Pogledajte prilog 1
file.php

file.php
Да појасним @Милошеве слике.

На првој слици где се види паркинг до "Џери" кафане он остаје, а паркинг који је са растер плочама, а преко пута овог на слици се уклања-лети, јер туда ће се радити улица Тадије Сондемајера.

На другој слици је паркинг од јавног царинског сместишта предузећа које држи онај салон подова и он остаје. Улица Тадије Сондермајера ће проћи поред садашњег улаза у паркинг и он ће бити делимично измењен.
 
Na jednoj od onih nikad dovrsenih i zapustenih poslovnih zgrada iza airporta odma do buduce savade 3 postavljene su skele video sam pre sat vremena kad sam se vracao od ortakinje iz Zemuna. Skele su na jednom uglu zgrade koji gleda na ulicu i eko pumpu. Jel zna neko nesto o ovome cini mi se da tu skele ranije nije bilo.
 
Ja sam video bilbord na kome piše "Prvi kondominijum na Novom Beogradu. Uskoro". U potpisu Shikun & Binui Group.

Odmah pored AC, ona parcela iza Westa.
 
Da al nije to tu, ovo je na skroz drugoj strani kod IMTa.

A to sto si video jel su postavili neki render? odavno tamo stoji neka tabla sa nekim renderom samo nemogu da se setim naziva projekta, zgrade su u stepenastom fazonu slicno ko 60-i blokovi samo dosta nize i daleko bolje izgledaju.
 
Nema rendera, samo taj natpis. Ne sećam se da sam tu tablu video ranije.
 
Vrh