Šta je novo?

Фасаде / Fasade

U pravu ste, ali da ne budemo toliko negativni, ova rekonstrukcija fasade generalno nije toliko lose ispala
 
Fasada je sjajno ispala, ali ocigledno da na drugom spratu niko ne zivi, sto opet nije opravdanje da se metalne saluzine ne ofarbaju u belo (racun ispostaviti stanu koji je sporan).

I naravno ovo je jedan od onih objekata na kome klime apsolurno ne smeju da se postavljaju na ulicnoj fasadi.
 
Nije sve u parama vec i u razmisljanju sigurno je mogla biti postavljena drugacije
U krajnjem slucaju mogla je biti klima drugog tipa ali takva zauzima vise mjesta unutar stana
 
A u toj istoj zgradi u Kneginje LJubice 11:

Uzurpacija hodnika koji je jedini put do podruma. Lokal kafe bara The Standard, na adresi Kneginje ljubice 11, napravio je kuhinju od hodnika koji je jedini put do podruma. Može li se na opštini Stari gad legalizovati ovakva svinjarija? Uprkos prijavi građevinskoj inspekciji radovi se nastavljaju. Ovo je treći talas širenja lokala na račun podrumskih prostorija. Može li ovakva kuhinja dobiti sanitarnu dozvolu, jeli naš podrum ukaraden , ili će biti u nekom od sledećih talasa širenja i otvaranja lokala u podrumskom prostoru? Zašto mi nemamo ključeve od dvoje novopostavljenih metalnih vrata? Zašto je opština blagonaklona prema uzurpatorima i deli im savete kako da legalizuju postojeće stanje? Jel ovako izgleda progres?

Izvor: https://youtu.be/vLXjzyKlLa4
 
Blackwater čuva zgradu Tanjuga od grafita. Stalno im je parkirano vozilo prekoputa sa dvojicom unutra.

Zato čim prođu izbori biće
not-my-problem.jpg
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=520177#p520177:1pcprfk8 je napisao(la):
Bender Rodriguez » 26 Feb 2018 08:20 pm[/url]":1pcprfk8]Blackwater čuva zgradu Tanjuga od grafita. Stalno im je parkirano vozilo prekoputa sa dvojicom unutra.

Jutros u celom haosu sa nepociscenim snegom na ulici - komunalni auto uredno stoji - upaljen motor, njih dvojica zaglabali burek, jedu i gledaju u procelje Tanjuga... Tako vec zadnjih sedam dana, njih dvojica su tu 24h, upaljen motor non stop, oni sede unutra. Mnogo im skupo dodje cuvanje jednog predizbornog zida...A zid Tanjuga ka Carice Milice potpuno prekriven grafitima...
 
I ja sam primetio da su tu dan i noć, izgleda da ih je stvarno pogodila ona poruka „Ko je rušio u Hercegovačkoj”.
 
^^
Koliko je ova zemlja postala jadna. Nadležne organe i institucije zabole za sve, možeš da radiš šta hoćeš i niko te neće dirati. Ali onog momenta kad politički zatalasaš nešto, kad se zameriš nekom mudu ili političaru... tad kreće opšta mobilizacija.


Preporučujem svima ovde legendarnu seriju The Wire, koja je toliko dobro napravljena da se izučavala na nekoliko univerziteta, uključujući i Harvard. Elem, serija se bavi propašću američkih gradova, konkretno Baltimora, koji je u suštini kao Američka verzija Beograda/Srbije - sumorna disfnkcionalna jama koju su uništili korupcija i organizovani kriminal. A razlog što je došao dotle je što se u toj rupi sve vrti oko novca, politike i čuvene statistike. Oko vlasti i insitucija koje zavaravaju javnost, a onda i sami sebe, dok im grad tone u propast. Reaguju samo kad baš moraju ili kad je dupe nekog političara u procepu. Opet, ne da bi se zaštitilo društvo, nego da se ne bi ugrozile političke strukture kad se otkrije koji je političar u vezi s kojim kriminalcima.

Tako i ovde kod nas. Dok se Beograd pretvarao u išarani štrokavi svinjac pun vandalizma i bezakonja, srpskog Blackwatera nigde nije bilo. Obične policije takođe. Puca im ona stvar do neba i nazad. Ali zato čim se neko zamerio glavnim mudima i potegao političke grafite, odma su se svi mobilizovali. I odma kreće peglanje statistike i izveštaja. Sve dok ne prođu izbori. Baš kao u Baltimoru.

Evo jedna fenomenalna scena koja objašnjava sve u 3 minuta. Još je neko uradio prevod za klip (verovatno zato što je serija kult na ovim prostorima, iz očiglednih razloga) tako da preporučujem svima da bace pogled.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=xH_6_8NOfwI[/youtube]

Samo što ovi naši imaju sreće što nemamo toliko ubistava kao Baltimor, pa ne moraju da skrivaju leševe i falsifikuju izveštaje. Al su zato majstori u legalizovanju i ignorisanju divljih gradnji, grafita, vandalizma, organizovanog kriminala, prostitucije i svih ostalih ''trademarka'' modernog Beograda i Srbije.
 
Znaci li to da treba preko svih grafita po gradu ispisati ko je rusio u hercegovackoj
 
Kandidat "Ne da(vi)mo Beograd" priveden zbog grafita
Beograd -- Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd saopštila da je njen kandidat za odbornika Radomir Lazović priveden zbog pisanja natpisa "Mesto zločina" u Hercegovačkoj ulici.
https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... t=Kandidat

Bezobrazluk, jos izdaju i saopstenja gde se hvale da je njihov kandidat pisao grafite?!

Za ovakve ljude treba glasati, njima treba dati sansu da vode grad?

Ovo je samo pocetak, ipak su oni poceli kao potplacena inicijativa a zavrsili kao politicka stranka! :violina:
 
Sarali su na gradilisnoj ogradi toliko o objektivnosti b92
Bilo nekad
 
Pisali su po ulici:


"Ono što je indikativno jeste da se na takve minorne stvari, kao što je pisanje po trotoaru, pojavi policija, dve patrole žandarmerije, dve komunalaca i dve ekipe obezbeđenja, pa još prođe tuda slučajno i marica, a kada se rušilo u Hercegovačkoj niko se nije pojavio", rekao je Lazović.
Link
Verovatno sledi obilazak Hercegovačke i slikanje ovih dana, pa će i tamo postaviti patrole komunalne policije da to čuvaju do izbora.
 
Nisam vidio tu fotku vec samo kad je ograda bila zasarana
 
A realno nigde trake i obelezja o mestu zlocina,morao je to neko da uradi kad je vec i policija postala privatna u sluzbi pojedinaca a ne gradjana,pritom je zlocin i dalje u toku!
 
сви су грађани појединци, антропоморфиковање колектива ради маскирања интереса појединаца (народ жели, Србија мисли итд.) више никога не заварава. Готово ништа што се ради по Београду није по вољи већине људи него по вољи појединаца политичара и бирократа по ко зна којим агенцијама и заводима, ништа ово није ново осим што ће евентуално крајњи резултат бити у приваном власништву ван контроле тих политичара и бирократа па вас потпаљују неким "народним интересом" као да се народ ишта пита код ствари које јесу у "народном власништву"
 
А, веровао или не, овде има и зграда чије су фасаде мењале изглед услед одржавања. Реч је о војним зградама - о којима се у Југославији бринуло боље него о цивилним - дугачкој у Париске комуне 12-16 и кули у Булевару М. Пупина (ономад Лењина), другој десно од сквера. На њима су зеленкасте фасаде негде у првој половини осамдесетих префарбане у жућкасту боју.
 
Samo je potrebno dobro održavanje, ali ta reč kod nas ne postoji. Baš je Novi Bg lepo izgledao kada je bio nov :D
 
Мени готово све модернистичке зграде изгледају одлично кад се доведу у пројектовано стање - нажалост, код нас су оне последње на списку за обнову.

На слици коју си поставио, ипак, од било какве прихватљиве естетике мислим да одудара популарна "конзерва", кула са лименом фасадом, трећа десно од сквера. Ружна била, ружна и остала...
 
Uklonjeni grafiti iz cele Gračaničke ulice, kao i jednog dela Ivan Begove.
Razlog: Snimanje filma.
 
Vrh