Šta je novo?

Hilton Hotel [Hotel | 34 000 m²]

8. marta počinje da prima goste..ovo je bilo predizborno otvaranje.
 
U ovom hotelu će odsedati ozbiljni, poslovni bogati ljudi iz inostranstva, odnosno viša klasa koja u većini slučajeva razume, ili bar poštuje, visoku umetnost koja je često morbidna, tako da to neće biti problem. Tim ljudima inače odgovaraju tamnije, ozbiljnije boje i tonovi, poput crne, braon i sive.

Neće u ovom hotelu odsedati navijači, niža radnička klasa, niti betty boop putničići, odnosno savremeni klošari koji vole da duvane marihuanu, pa posledično i živahne boje i tonove i ne razumeju ništa što je pomalo mračno i morbidno. Neće ovde biti ni mnogo domaćih ljubitelja ružičaste televizije, niti Koknijevaca iz V. Britanije koji dolaze u Bg-u da piju pivo i gledaju namontirane devojke sa cirkončićima, na ružičastim štiklama na splavovima, kojima bi sve ovo izazivalo čuđenje i bilo potpuno nerazumno.

Tako da je enterijer odličan, u svakom slučaju. Jedini segment u kojem su omanuli, ili bar tako izgleda na slikama, je osvetljenje, koje kao da je preterano i ne preterano prikladno.
 
Da, Hilton je inače poznat kao hotel više klase..Mani me priča o eliti koja će pogotovo u Beograd da dolazi da uživa u umetnosti. Ozbiljni tonovi i boje? Enterijer je cirkus Kolorado, adekvatan kičeraju Las Vegasa..
 
Hotel ima 5 zvezdica i samim tim će biti deo više klase kod nas, pored preostala 3 hotela sa 5 zvezdica u Beogradu. Dolazi ovde određeni broj ozbiljnih ljudi, ne samo poslovnih, nego i diplomata. U svakom slučaju, niko od njih neće biti zgrožen morbidnim slikama.
 
Hilton je visoka kategorizacija, ne luksuzna. Kada dodje St. Regis moći će da se priča o nekom luksuzu i višoj klasi u Beogradu. 5 zvezdica u ovom delu sveta nije isto kao u Evropi, ma koliko se to negiralo. A o "eliti", naročito onoj koja ovde dolazi i živi, kao i njihovom razumevanju umetnosti bi se dalo naširoko pisati..
 
Hilton ima 5* (mada su ga na booking-u prekrstili u 4),i to bi bio 5-ti hotel sa 5+ u Bg-u. Tu su još i Hajat,Metropol Palace,Squre Nine i Saint Ten.
 
Kada dođe St. Regis.......

Ove morbidne slike će vredeti više od hotela St. Regis, jer će biti stare hiljadu godina i delo davno, preminulog legendarnog slikara iz nekadašnje Srbije, pa će se prodavati na aukciji trilijarderima :laugh:.
 
@milos.tro

mislim da po nasoj kategorizaciji hotel bez bazena ne moze imati 5 zvezdica.
 
Može mada se ne desava bas često,postoje kriterijumi koji moraju da se ispune- "M " kao i dodatni kriterijumi koji nose odredjen broj bodova za hotel 5 zvezdica- vise od 120 bodova
http://www.pravno-informacioni-sistem.r ... doctype=og
Saint Ten Hotel kod Hrama Sv.Save ima 5*,a nema bazen npr.
https://www.booking.com/hotel/rs/saint- ... #hotelTmpl

p.s.sad sam malo pogledao brojke npr zatvoreni bazen nosi 10-12 bodova zavisi od veličine,ali se zato sa dobro odradjenim SPA centrom bez bazena (solarijum,masaža,djakuzi,sauna,tursko kupatilo,slana soba,hidroterapija) može skupiti npr 23 boda :)
 
Kakav kičeraj od lustera recepcije...ohmajgod
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=521316#p521316:3qsk1opd je napisao(la):
Jankauskas » 02 Mar 2018, 13:54[/url]":3qsk1opd]Nije Miladin već Miloš, akademski gradjanine.
Izvinjavam se, povuče me. :lol:
Pa, sad, da imam para, da li bih držao njegove slike u dnevnoj sobi... ne znam.
Ali, da je neka praksa da skupi hoteli to praktikuju, to jeste.

I ne samo hoteli, već i poslovni centri. Navodno su neke jako skupe slike i skulpture stradale u Svetskom trgovinskom centru 2001. godine (https://biblioklept.org/2012/09/11/list ... er-attack/). Ovde se još ne navode sve, navodno su u jednoj zgradi imali čak i Rubensa po hodnicima. :bash:
 
439174afab2d6c67da5734cdab5518e4.jpg



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Izvor: Beobuild.rs

Hilton primio prve goste

Realizacija najveće investicije u hotelskom segmentu posle više decenija privedena je kraju, a Beograd je dobio još jedan hotel visoke kategorije u centru grada. Luksuzno zdanje u Ulici kralja Milana predato je na upravljanje jednom od najvećih hotelskih lanaca na svetu - Hilton Hotels & Resorts, čime naša prestonica postaje deo mreže od preko 600 hotela u skoro 100 zemalja sveta. Koliko je ovaj projekat značajan govori činjenica, da je po veličini i značaju ovo prva ovakva investicija još od izgradnje Hajata 1990. godine, uz dolazak vodećeg brenda iz čuvene Hilton franšize.

Novi objekat je od danas zvanično otvorio vrata za prve goste, a na raspolaganju su 242 sobe, uključujući i 19 ekskluzivnih apartmana. Od pratećih sadržaja hotel nudi izbor više restorana, svečanu salu, prostore za sastanke i konferencije, spa centar, kao i atraktivni “Sky Lounge” na krovu hotela. Kada govorimo o ciljnim grupama, Hilton Beograd je prilagođen najširoj kategoriji gostiju, sa posebnim akcentom na poslovne putnike. Iako je po kvalitetu i nivou usluga prepoznatljiv kao hotel najviše kategorije, tržište se sve više prilagođava, pa se cenom ovaj hotel već nalazi u segmentu sa 4 zvezdice.

Celu vest kao i veliku foto reportazu mozete videti u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://beobuild.rs/hilton-primio-prve-goste-p2767.html
180308-hotel-hilton-02.jpg

180308-hotel-hilton-09.jpg

180308-hotel-hilton-13.jpg

180308-hotel-hilton-27.jpg

180308-hotel-hilton-32.jpg

Celu vest kao i veliku foto reportazu mozete videti u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://beobuild.rs/hilton-primio-prve-goste-p2767.html
 
Koliko sam slušao u Beogradskoj hronici, rekoše da ovo nije franšiza nego pravi Hilton, sta god im to značilo

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
 
Na osnovu slika, skroz korektno, mozda prostor unutra je okruzen ne tako lepim objektima, ali kontam da ce oni cetinari kad malo porastu da malo ublaze osecaj.
 
Po meni je ovaj Hilton Hotel naspram ostalih iz Hilton lanca, jedan od najozbiljnih u evropi.
Sam enterijer je po meni 4++. Basta im je savrsena, fazon New York, kao i terasa.
 
Hotel je pristojan ko ce da ovjeri terasu na zadnjem spratu da vidimo kakve su cijene
Ovo sad vec moze u zavrsene projekte
 
Саша Бг;146194353 je napisao(la):
Х. "Хилтон" данас; испред је само један аутомобил:
20180311_130914.jpg


Тај аутомобил је овај:
20180311_131018.jpg


Ово дефинитивно није улаз за инвалиде, нема никаквог лифта, само дугачке степенице; завојита рампа је украс:
20180311_131008.jpg


SašaBG sa SSC
 
Vrh