Šta je novo?

Bioskopi

Dvorana Doma sindikata postaje Kombank dvorana
kombank_dvorana_220318_tw630.jpg
https://www.ekapija.com/news/2069227/dv ... nk-dvorana
 
A da napisu to cirilicom niko to tako zvati nece
 
Dom sindikata tj Kombank dvorana:
569586907f2b8e35fe9c3f439ddba521.jpg
e108f738eb6b588e8c3f8f0df1f08615.jpg




Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Надам се да ће добити платформу за рефлекторе и да ће добити завесу. Да ли неко ко је био унутра може да одговори да ли је позиција тонаца остала на истом месту. Чак ми се чини да је сцена скраћена. Видећемо..Штета ако постане само биоскопска дворана, сала је одлична за разне врсте концерата.
 
Npr. A dvoranu isto otvara koncert one neke kombinacije SO RTS-a i pijaniste Frančeska Tristana.
 
Već su tri koncerta zakazana za april/maj (Tristano, Olivera Katarina i neki Željko Vasić), plus stand up predstava Nikole Đuručka. Za jun je valjda planirana dodela nekih muzičkih nagrada za najbolje spotove u regionu.

Dakle, neće biti samo bioskop. A i bina nije smanjena, već proširena, dok je gledalište sada pod većim nagibom zbog bolje preglednosti.

Pritom je velika pažnja prilikom rekonstrukcije posvećena akustici, kako bi koncertni doživljaj bio što bolji.

Biće to bombona :)

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
 
Uz jedan ozbiljan minus za nestavljanje orgulja u funkciju, no hajde. Svakako je dosta bolje nego ranije.
 
Хомере то је одлично, једва чекам отварање. Занима колика ће сад бити цена закупа након реновирања?
 
Хахахахаха, твоје питање је на месту. Имао сам неколико концерата и наступа тамо са својим фолклорним ансамблом, чак сам имао и једну солистичку песму. :lol:
 
Izvor: Beobuild.rs

Pripreme za otvaranje obnovljene dvorane Doma sindikata
file.php

Jedna od najvećih i najpoznatijih koncertnih dvorana u Beogradu, Dom sindikata na trgu Nikole Pašiča, posle višemesečne rekonstrukcije biće otvorena ovog vikenda. Dvorana “Dom sindikata” potpuno je obnovljena i modernizovana sada, a dobila je i novo ime pa će u gradskim repertoarima sada stajati kao “Kombank dvorana”. Rekonstrukcija je trajala deset meseci i podrezumevala je transformaciju ovog prostora u multifunkcionalni centar za kulturu i zabavu. “Kombank dvorana” sada ima koncertnu, pozorišnu, kongresnu i festivalsku dvoranu i još pet bioskopskih sala. Glavni prostor prate brojni dodatni sadržaji, uključujući veliki hol sa VR zonom i kafeom, dečji zabavno-edukativni centar, pres-centar, laundž i džez bar itd. Ukupna investicija iznosi preko 4.5 miliona evra.

Celu vest kao i kompletnu foto reportazu zavrsnih radova mozete videti u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://beobuild.rs/pripreme-za-otvaranj ... p2777.html
180425-dom-sindikata-kombank-dvorana-06.jpg

Celu vest kao i kompletnu foto reportazu zavrsnih radova mozete videti u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://beobuild.rs/pripreme-za-otvaranj ... p2777.html
 
Prisustvovao sam premijeri filma Izvan granica realnosti. Taj dan su otkazane dve projekcije nekih dečijih filmova u manjim salama zbog tehničkih nemogućnosti da se održe. Posetioci koji su kupili karte su bili vidno nezadovoljni obrazloženjem. Majstori su alatima još radili oko ulaznih vrata na maloj sali pored biletarnice. Što se tiče same glavne dvorane. Utisci su da je sve samo našminkano i to za male pare. Sedišta nisu ni prineti onim u Ušću ili Big-u. Niski nasloni!!! Svo vreme sam razmišljao o vratnim mišičima koliko su utrnuli. Stolice su masivne na prvi pogled, pogotovo sedalni deo, ali krute, sa malo prostora za noge ispred. Nasloni za ruke su uski i non stop sam se mahinalno dodirivao sa gospodjom sa strane, pri čemu nam je oboma bilo neprijatno ali prostora jednostavno nema. U prvim redovima nema odlagača za čaše, za ostale redove ne znam. Pošto je ovo multifunkcionalna sala i bilo je za očekivati da ne može biti sve zadovoljeno sto posto za filmske projekcije, ali je platno pomereno preblizu prvim redovima, tako da su prva tri reda beskorisna i prazna. Vrhunac blama je bio kada su na scenu trebali da izadju glavni glumac i režiser da se obrate publici, pa su morali da preskaču preko delova montažnih elemenata, na prostoru uskom oko 1,5 m. Organizacija tog dela događaja nula, pri tome Biković prevodi sa ruskog jer nema drugog prevodioca, voditeljka je glupa za medalju. Kako ih je prestavila prvo pitanje je bilo kakav je Banders uživo. Mentol. Ja sam sedeo u 5 redu, a izmedju 3. i 4. postoji prazan hod. I pored toga sam se osećao kao da sam u 1. redu. Gledao sam u vis kao u neboder. Boja stolica je ok. Neka miš boja, uz prošarane roze zelene itd. Sa strane dvorane su te zlatne trake koje sužavaju prostor ka dubini. Beton je ogoljen i ofarban. Ništa više od toga nije urađeno. Ipak su stari tepisi bili nivo luksuza za ovo. Sa strane su u galerijama ubačena plava led svetla, koja se prate sa već pomenutim zlatnim trakama, Dizajnerski dojam ili neki moderan trip šta znam. Uglavnom što se mene tiče udobnost za gledaoce nije pomerena ni milimetar, osim što su ubacili Kafeteriju, i biletarnicu u hol. Takodje pohvale za glavni ulaz i 3 automatskih vrata u dva reda. Pohvale idu i za zvuk, takodje i za oštrinu slike, boje i sve ostalo što prati te detalje vezano za opremu za puštanje filmova. Kapiram da je za viši naslon možda trebao veći pad i da je tu bila nemogućnost postavljanja istih, ali nesmetano sedenje od 120 min za ljude više od 180 cm je jednostavno opterećujuće.
 
Takodje sam bio na premijeri, ali su meni najvise smetala led svetla u podu koja nisu bila ugasena tokom filma sto me je zaslepljivalo jer sam sedeo odmah do prolaza. Sto se tice filma, prosek.
 
Sto se tice udobnosti mislim da se nista nije promenilo, sve sale imaju 3D, karta za premijeru je bila 500
 
Pravda za Dom sindikata! :D Ja sam bio u sali 6 (bivša sala 2, druga po veličini, na spratu) i ostao sam potpuno zatečen izgledom i udobnošću sedišta. To su najbolje i najlepše dvoranske fotelje u kojima sam u životu sedeo. Obično zbog svoje visine, a i "neurotičnog sedećeg temperamenta", imam problem sa nameštanjem (vrpoljim se samo tako, klizim, pridižem se, naginjem na jednu ili drugu stranu - naravno, ne po cenu da drugome smetam), a ovde jedva da sam se dvaput pomerio. Zaista prelepo izgledaju, otmeno, elegantno. Kvalitet projekcije je takođe bio na danas već standardno visokom nivou. Jedino sam imao utisak da Dolby Atmos (za koji mislim da ne postoji ni u jednoj drugoj dvorani u Srbiji, barem nisam video da se oglašava) nije bio u funkciji. Zvuk je bio kvalitetan, ali je, po mom mnjenju, dopirao samo spreda, od platna, dok zvuka sa strane i pozadi, a posebno odozgo (što je specifičnost Atmosa, jer ima zvučnike i na tavanici), nije bilo. No, oprostio sam im to, tek je bio treći dan rada, pripisujem to uobičajenim dečjim bolestima, tako je manje-više svaki put kod bilo kog novootvorenog objekta. Sve u svemu, ja sam veoma zadovoljan i ići ću da da proverim i ostale sale. Naravno, verujem da je velika sala puna kompromisa zbog svoje svestranosti, sedišta su preklopna, i više su za "đipajuće" koncerte, te samim tim i nije sasvim idealna za filmske projekcije.
 
Otvoren je Dom Sindikata ali nema duše u njemu. Video sam i da imaju projekcije do 6. jula samo. Da li ga zatvaraju posle do jeseni ili šta?
 
Vrh