Šta je novo?

Obilaznica Subotica - Y Krak

Skinut asfalt na potezu od puta za Zednik do Somborskog puta
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=469979#p469979:3bew618c je napisao(la):
Dalmatinac » Pon Avg 07, 2017 11:01 pm[/url]":3bew618c]E evo svezeg snimka drugog dela Y kraka od puta za Zednik do Somborskog puta.

Put lepo izgleda, ali moram reci da je razocaravujici! Uzasno neravan, kao da se vozite preko betonskih ploca.

Prethodna (stara) podloga i asfalt su bili 3000x ravniji i nije se osecao nikakav prelaz. Ovo ko primi, u ovakvom stanju treba mu ruke odseci.
Garantujem da ce vec nakon godinu dana pod teretnim saobracajem ovaj asfalt ispucati.
Prelazi su bukvalno kao oni na putu izmedju Srbobrana i Backe Topole ili mozete uporediti i sa starim putem BG NS

... Prosto neverovatno

Ne znam kako na snimku izgleda, ali... stvarno ja ovo ne bi primio kao gotov put.

Ono sto je interesantno, nadvoznjak koji je bio u planu za nesto, izgleda vise nije pa su ga srusili. Mozda ce ga iskoristiti za novi nadvoznjak...

Snimak:

https://goo.gl/photos/xGTaxmwncDZs45PU9

Nece da uploaduje na YT zbog pesme vrv...
Eo par slika

Untitled.jpg


Untitled.jpg


Untitled.jpg
 
Михајловић: Још пет км Ипсилон крака, Пастор: СНС испуњава обећања
СУБОТИЦА, 22. август (Танјуг) - Део Ипсилон крак Коридора 10, обилазнице око Суботице, у дужини око пет километара отворен је данас за саобраћај у присуству потпредседнице владе и министарке грађевинарства Зоране Михајловић.

Она је најавила да ће цео Ипсилон крак Коридора 10 од 24 км бити завршен до краја 2019. године, а председник Скупштине Војводине Иштван Пастор је истакао да се испуњава 30- годишњи сан Суботичана и да се све што се договори у сарадњи са СНС и испуни.

Отворен је данас сектор 2 Ипсилон крака односно део трасе од кружне раскрснице са сомборским путем до кружне раскрснице на бачко - тополском путу у дужини од пет км.

Присуствовали су в.д. директора Коридора Србије Зоран Бабић, в.д. директора Путева Србије Зоран Дробњак и градоначелник Суботице Богдан Лабан.

Изградња сектора 2 је успешно завршена два месеца пре истека уговореног рока.

Извођач радова је конзорцијум компанија на чијем је челу Војпут из Суботице, а вредност радова је 337,7 милиона динара са ПДВ-ом.

Михајловић је подсетила да је део Ипсилон крака пуштен у саобраћај у марту ове године, тако да је за 10 месеци пуштено у саобраћај 6,5 км.

Активности на изградњи обилазнице су започете пре скоро 30 година. Деоница од граничног прелаза Келебија до петље Суботица југ дужине око 24 км треба полуаутопутем да повеже гранични прелаз Келебија са аутопутем Хоргош - Нови Сад односно северним краком Коридора 10.

"Неко је то пре нас је радио, како су већ рекли они који су говорили пре мене, двадесетак и више година и тај сан је трајао 20 година. Надам се да све што будемо и на даље радили у инфраструктури да неће бити недосањани сан него ћемо све што планирамо и да урадимо", нагласила је Михајловић.

Она је истакла да су Србији потребни путеви и да не постоји ниједан град у Србији којем нису потребне обилазнице, пошто се привреда полако буди и да зато морамо да будемо спремни за нове инвестиције и инвеститоре.

Михајловић каже да иако је било планирано да се наредне године настави градња Ипсилон крака да ће већ за последњи квартал ове године бити повучена средства планирана за тај пројекат у 2018.

Додала је да ће документација бити припремљена и да би већ до 1. септембра могли да објаве јавни позив за нарадну деоницу.

Михајловић је истакла и да је план да се цела Србија повеже аутопутевима и регионалним путевима, али и бољим локалним путевима, чему ће министарство посветити посебну пажњу наредне године, јер је то неопходно за даљи развој земље.

Михајловић је захвалила Путевима Србије и Коридорима Србије, који су били изврстан инвеститор и надзор.

Пастор је рекао да је изградња Ипсилон крака недосањани сан Суботичана. "Хтео бих да кажем као човек који је више од 50 година провео у овом граду да је изградња Ипсилон крака 30-годишњи сан Суботичана и у протеклих 30 година није било политичке структуре која овај пројекат није истакла у први план.

То је једно животно питање, кроз Суботицу дневно пролази око 1.000 камиона, што је годишње више од 350.000 тешких камиона, тако да је овај пројекат од животног значаја, не само са привредног аспекта и већ и да имамо град у коме се може нормално живети", нагласио је.

Пастор додаје да се у претходном периоду више говорило него радило на том пројекту и да сада долази период када се сан претвара у реалност.

"Доста дуго сам у политици и у протеклом периоду сам имао могућности да стекнем утиске и са једним и са другим партнерима. У сарадњи са СНС оно што се договори то се и реализује. Мислим да је то мерило квалитета сарадње и озбиљности једне политике", навео је Пастор.

Он је додао да је пре рока завршена та деоница и да верује да ће комплетан Ипсилон крак бити готов у 2019 - иако је рок 2020. година.

Градоначелник Суботице Лабан је рекао да ће обилазници изместити тешки саобраћај из Суботице и да су Влада Србије и Министарство грађевинарства препознали економски и други значај завршетка тог пројекта.

Истакао је да су радови на данас отвореној деоници почели 5. маја и завршени 31. јула односно два месеца пре рока.

Лабан је рекао да ће Ипсилон крак допринети и развоју индустријске зоне Мали Бајмок у Суботици.

Обилазница око Суботице је веома значајна саобраћајно и економски за Суботицу и Србију.

Пројекат реализују Министарство грађевине и Коридори Србије.

Обилазница ће растеретити саобраћај у Суботици и поспешити развој индустријске зоне у том граду.

Прва деоница, део обилазнице и то део сектора 3 у дужини од 1,5 км изграђен је у марту 2017. а вредност изведених радова је била 114 милиона динара са ПДВ-ом.

Коридори Србије су обављали и послове стручног надзора над изградњом дела Ипсилон.
 
Ne znam da li ste culi, Andrej V je kupio preduzece Vojvodina put. I zato oni sve rade. Tenderi se namestaju tako da samo Vojput radi sve. Nema ni jednog tendera bez njihove kartice. A to kako rade, to je tek posebna prica.
Ode Dulic, ali ce i drugi... samo polako.
 
Evo da prijavim da se radi na obilaznici. Koliko sam mogao da primetim svi nasipi natputnjaka su skinuti i ponovo se izlivaju stubovi, pa ce ponovo i nasipi. Verovatno su propali posto su godinama stajali bez zavrsnih slojeva.

Slike su sa Cantavirskog puta.

rqF25.jpg

rqJx9.jpg

rqff3.jpg

rquyA.jpg

rqE37.jpg
 
Snimak sa ukrstanja puta Subotica-Backa Topola i obilaznice, gradi se kruzni tok. On fenomenalno napreduje. Na pocetku snimka se vidi devijacija koju su napravili kroz kukuruze. Tuda se trenutno ukljucuje na deonicu kuju su otvorili prosli put. Dalje malo se vidi da su skinuli desnu traku i da ce ta desna traka biti leva na prilazu jer kruzni tok nije u sredini gde je bila raskrsnica nego je pomeren tako da na prilazu postoje krivine. Deluje dosta siroko kao dve obicne trake. Na samom kruznom toku je uradjen i asfalt.
Stubovi sa prethosnih slika su zavrseni, sa obe strane.

https://youtu.be/rfhNJXQ--Tc

Deluje kao da ce biti gotovo u roku.

Ovo sto su pomerili ukrstanje sa glavnog pravca je konacno dalo smisao tome sto su pri obnovi puta SU-BT, ovaj deo ostavili takav kakav je na snimku, cak se ne trude ni rupe da zakrpe, ali sreca to je samo tih 1km.
 
Ako sam dobro razumeo, ostao je "samo" deo od Somborskog puta do Kelebije?
 
Da, i tamo vec ima dosta toga napravljeno, poput nadvoznjaka na putu Subotica Tavankut itd... deo trase je i probijen.
 
Konačno dobre vesti i sa severnog kraka koridora.Ako je u budžetu odobreno 1,2 milijarde dinara (oko 10 mil.€), onda će dogodine da tuku do granice. Što kaže Dalmatinac, da je tu već dosta i urađeno na tih preostalih 10 < km, izgleda da će to biti dosta novca za kompletnu deonicu poluprofila do GP Kelebija.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=588008#p588008:3nhbwnrt je napisao(la):
markomarkovic » 12 Dec 2018 10:53 am[/url]":3nhbwnrt]http://www.politika.rs/scc/clanak/417844/Zavrsena-treca-deonica-ipsilon-kraka
Давно нисам прочитао чланак овако написан у соцреалистичко-комунистичком стилу, достојан најбољих времена инфорбироа. Браво!

Drugovi moji, radni, veseli
Bicikle voze, ponositi svi
Drugovi moji, radni, veseli
Pobede nove nosićemo mi
 
Da, veći deo trase na potezu Somborski put - Kelebija je probijen. Izgrađen je i nadvožnjak preko pruge Subotica - Sombor kao i preko puta Subotica - Tavankut. Mislim da će to vrlo brzo biti gotovo kada se krene sa radovima.
 
Има ли неко снимак са тих пуштених 12 км?Валљда се неко вози том деоницом.30 година се чека завршетак и сад баш нико из околине ни пар слика да постави.
 
Evo, prvi i treci izlaz. Vidi se levo put... nisam isao ali je otvoren i dosta dobro izgleda.

[YouTube]https://youtu.be/oTNrprfL8Wg[/YouTube]

Uporedi sa mojim snimkom od ranije, videces da su odradili krivinu od dela gde je bilo suzenje. Dobro je obelezeno ali je problem sto ljudi nisu navikli. Cuo sam vise slucajeva da se islo u kontra smeru itd. Jer neko ko duze nije bio a navikao da je pravo pici 80, 100 i ako je propisno obelezeno.
Najveci je problem sto rasveta nije bila a ne znam jel i sad ukljucena.
 
@Далматинац
Верујем ја да је пуштено, него немамо никог ко би се сад провозао туда откад је отворено и успут укључио камеру. Теби хвала пуно на учинку иначе не би знали уопште какво је стање. Него сам нешто гледао на јутјубу оног Иван Коловоз се зове( мислим да је негде ту из твог краја, контам да си из околине Суботице) . Човек снимио Војводину, погранични део Румуније и Мађарске уздуж и попреко, стварно фантастично. Али разумем да за тако нешто мора да се има времена.
 
Kad budem isao snimicu. Ja sam u Su i kad idem na AP uglavnom idem do BT jer je stari put nov i sirok a AP rupa na rupi. Ali eto kednom cu se tamo ukljuciti ili iskljuciti da pogledate.
 
Хвала ти ко брату али нисам имао намеру никога да затруђујем. Нисам тренутно у Србији ,па зато питам . Иначе сам из Јужнобачког округа
 
Sad sam video da je 8.3. dodeljen ugovor za izgradnju još 8,8km od do sada izgrađenog dela ka Kelebiji. Izvođač je Vojput, rok je 240 dana, cena nešto više od 10 miliona evra.
Takođe, na sajtu ministarstva piše da je planirano da se u februaru raspiše tender za ostatak do Kelebije, ali ipak još nije.
 
E ako je njegov brat kupio, onda ce biti kvalitetno „do j....“ :mrgreen:
 
Nastavlja se gradnja ipsilon kraka oko Subotice


Naredne sedmice nastavlja se gradnja nove deonice obilaznice ipsilon krak oko Subotice, govorio je Imre Kern, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, tokom snimanja emisije „Subjektiv“, na RTV Pannon.



Naredne sedmice sledi nastavak radova na ipsilon kraku. Nova deonica obilaznice oko Subotice gradi se od Industrijske zone u Malom Bajmoku od graničnog prelaza Kelebija. Prema planovima trebala bi da bude zavrešna ove godine, tako da će se grad napokon osloboditi od teretnog saobraćaja koji prolazi kroz centar. Ostvariće se 30 godina stari san Subotičana.

„Sadašnja trasa nastavlja se nekih šest do sedam kilometara, a poslednja deonica će preći preko polja između „Ergele“ i „Majura“. Tamo gde je granica biće izgrađen jedan veliki kružni tok i tu će se završavati, odnosno tu će počinjati ipsilon krak“ kaže Imre Kern, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.



RTV Pannon
 
Vrh