Šta je novo?

Biciklistička i trotinet infrastruktura (staze, trake, signalizacija) i saveti za bezbednu vožnju

Између Старе и Нове Пазове стаза већ постоји, са јужне стране старог пута, паралелно са њим, и поприлично се користи.
 
E... Obe Pazove spojene
+ 1 za info :)

U Bataji su široki trotoari i biciklovi se i vozaju bezbedno po njima

Sobzirom da se Nova Pazova (Vojvodina) i Batajnica (Bgd) se i dodiruju ( deo NS puta pored aerodroma )
a baš tu nema trotoara niti biciklističke staze :(

Za početak da lokalne zajednice da nadju dogovor i urade pešačko biciklističku stazu
te spajanjem da bar i izistinski započnu realizaciju
i same odluke ,, da se pristupi planiranju izgradnje staze na relaciji Novi Sad-Beograd
doneta je na zajedničkoj sednici vlada Srbije i Vojvodine u oktobru prošle godine.... ,,
https://www.blic.rs/vesti/beograd/u-pla ... da/vw3xnhl

:sesir:
 
Jel zna neko kakvo je stanje bici staze uz Savu na potezu od Pristaništa do Ade? Jel se povukla voda koja je nadrla tokom onih poplava pre par nedelja? I jel očišćen kej?
 
Ako nije padala kiša, onda nije očišćen ;)

Šalim se (ne znam trenutnu situaciju), ali nešto se ne sećam da službe izađu odmah posle povlačenja vode i šmrkovima speru blato i đubre.
 
Divno. Taman kad sam servisirao I ocistio bajs. :D Ma samo da nije granje I blato. Sa prljavstinom na asfaltu I mogu da se izborim ali da preskacem granje I struzem blato bas I ne zelim.

Inace sad mi rece rodjak da vode vise nema nigde I da je kej, bar oko Nebojse, cist.
 
Koliko mi stoji u glavi, ako nema vode kod Nebojše, onda je nema ni do Ade, tj, isti je nivo kod Nebojše i rukavca.

Izvesti široke narodne mase kada se vratiš sa Ade.

I ne pomišljaj kolima da ideš, kolone su već sada do mosta, a u povratku će ceo Stari obrenovački put da bude zagušen.
 
Danas ipak neću ići ali sutra kad se vratim podnosim raport. :D
I da, tako je, Nebojša tj. kej kod Vodenice, su na najnižoj tački tako da ako nema vode kod njih nema ni na ostalim delovima. To je svojevrstan reper. :)
 
Biciklistička staze na kraju rukavca na Adi je prohodna, prošao sam juče tuda biciklom. Prošle subote je sve bilo pod vodom.
 
Ima li najave da će se obnavljati horizontalna signalizacija staza?

Na Savskom keju je situacija "tu je nekad bila biciklistička staza, znači OK je da šetamo tuda"...
 
Prijavljeno i navodno dat nalog ali zapelo negdje izgleda ce morati biciklisti sami da popravljaju linije
 
A gde može da "zapne" iscrtavanje tri linije u dužini 2,5 kilometra?

Ili neće da rade, ili su nesposobni, ili se iz pakosti svete biciklistima za proteste zbog staze između Brankovog mosta i Gazele i saobraćaja na Savskom nasipu.
... ili sve zajedno.
 
Relja nije samo ta 2.5 km vec sve ono sto je na nbg izbljedilo od linija a gdje je moglo da zapne eh ...
 
BICIKLISTU UMALO DA "PROGUTA" RUPA Muškarac povređen kada je blizu Slavije POTONUO TROTOAR
Marija Antonijević 23.04.2018. 15:06

l2fk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWW1FN01EQV8vNjMyYTgyODhiMjcxMzc3OGZjOTczNGRmNDc4YTYxMjkuanBlZ5GTAs0C5ACBoTAB


Velika rupa stvorila se na nakon što je tokom noći pukla vodovodna cev u ulici Kralja Milana 62, prekoputa hotela "Hilton". Cev je pukla oko dva sata nakon ponoći, a tokom repodneva došlo je i do incidenta.

Građanima su iz JKP "Vodovod i kanalizacija" jutros oko osam sati saopštili da nemaju slobodnih ekipa, i da će neko u toku dana doći da popravi kvar.

Nešto kasnije, oko 10 sati stvorila se na tom mestu i ogromna rupa, a pošto je bila neobeležena jedan muškarac je upao i zadobio povrede.

"Muškarac je vozio bicikl i upao u rupu. Odvela ga je Hitna pomoć, pošto je povredio nogu. Nakon toga došla je policija i radnici "Vodovoda" koji su ogradili rupu koja se sve više širi " napisao je jedan Beograđanin na Tviteru, koji se našao na licu mesta.

Blic
 
Evo svež raport sa vrelog asfalta beogradskih bici staza :D :lol:

Na potezu od 25. maja do Ade, staza je čista i prohodna gotovo svugde osim na deonici koja obilazi radove BnV, gde je usvinjena slojevima prašine od radova. Čak je i potez od Gazele do Starog ŽM, gde je bilo plavljenja, čistiji nego ovo kod BnV. Istina, pešački deo tu kod Gazele je ostao ubrljan ali ajd bar nema granja i blata.

Kod BnV su napokon sklonjene one idiotske betonske protivtenkovske kocketine koje su besmisleno stajale nasred staze. Doduše ostala je jedna poslednja, iz razloga poznatih samo preduzeću BW. Ali prethodne 3 su sklonjene.

Na Adi je staza na NBG strani sasvim dobra, sve isto kao i ranije. Na Makiškoj strani se isto drži ali vidi se da je grize zub vremena, kao i tlo pod nagibom, pošto je počela da puca na mestima gde ima prevoja ili krivina.

I za kraj još jedna dobra vest - lift na Brankovom mostu radi, tako da ne morate da idete stepenicama. :)


Ovih dana ću da bacim još koji predlog za izgradnju bici staza koje ne bi iziskivale velike troškove i radove a koje bi mogle biciklistima da donesu još 20 do 50ak novih km za vožnju, a bogami i za saobraćaj do nekih mesta.
 
Na makiškoj strani je dosta ispucalo gde su bili radovi. Mislim da su ivični delovi ispucali zbog gusenica od bagera (tamo negde gde je bio Zip line.



Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока
 
Општина Гроцка има манифестацију, и то дванаесту по реду, али нажалост манифестација нема никакав утицај на власт у Гроцкој, да учине нешто поводом безбедности бициклиста у саобраћају на територији наше општине. На целој територији општине Гроцка не постоји ни један једини метар бициклистичких стаза, испред ниједне јавне установе не постоји паркинг за бицикле. Није дато чак ни обећање па да имамо бар чему да се надамо. Бициклиста се сете само на дан манифестације, и то је до сад било само за ученике основних школа, који возе рекреативно. Не занам да ли је грешка на плакату или овога пута није ограничено. "А право на учествовање имају учесници (или ученици) свих узраста." Свакако би требало доћи у што већем броју да подржимо манифестацију иако је само парадног карактера.
 
Dok sam vozio uz desnu ivicu kolovoza u Vojislava Ilića odgurnulo me je neko vozilo, na sreću sam uspeo da skrenem van ulice i da padnem bez povreda. kr**** je vozio uz desnu ivicu i samo me odgurnuo kao lopticu u fliperu, na sreću pri maloj brzini. Više neću nikada ići ulicom jer se plašim i da pomislim šta bi bilo da se nisam snašao ili da je bilo parkirano vozilo na trotoaru jer bi me praktično spljeskao
 
Jesi li mu zapamtio broj?

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=OCtn_vvrz0M[/youtube]

1m 16s

Šalim se malo. Kada se strah navuče, onda jbg. Drži se ti dalje od kolovoza.
 
Vucko, jel misliš da je bilo namerno ili je lik prosto nepažljiv?

Srećom nisam nikad bio u takvoj situaciji ali mislim da da se meni to desilo (a da je bilo namerno) ili bih ga jurio bajsem pa makar crko do narednog crvenog svetla ili bih prevrnuo svaki kamen u Beogradu dok ga ne nađem preko tablica.
 
Pozdrav iz Beograda...na vodi...u mraku...
4c6d5733fb173e42deeebbde3b62cee0.jpg


Sent from my SM-A510F using Tapatalk
 
Si sam radio osvjetljenje tockova ili ima da se uzme gotovo i namontira
 
Nisam video broj tablica, na sreću meni nije ništa a biciklu se malo volan iskrivio u stranu, ali sam uspeo da ga vratim.
Mislim da nije namerno već je čovek indijanac koji je uleteo u žutu traku nezakonito, prosečan srbenda.
Vratio sam se već danas na ulice, ali one za koje znam da me neko neće napraviti invalidom. :kk:
 
Vrh