Šta je novo?

Biciklistička i trotinet infrastruktura (staze, trake, signalizacija) i saveti za bezbednu vožnju

To већ и има логике, мада у плану је буџење и Мостарске петље са окретницом испод ње, видећемо како ће све то испасти.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=551269#p551269:1q048wij je napisao(la):
astrodule » 12 Jul 2018 09:52 pm[/url]":1q048wij]Na žalost, alat nije preživeo



Slika je sa Fejsa (Ulice za bicikliste)
file.php
Gde je ovo? Vidim i pumpu, definitivno nije Obilićev Venac.
 
Koje drzave ovo sto mi imamo radi po inerciji manjeg otpora
 
Ja za ovih 7 godina njihovog... bivstvovanja... ne videh ni jednu jedinu osobu koja je imala bilo šta lepo da kaže o Komunalnoj policiji (kao celini).

Potpisujem da kad bi u nekom ŠBB KBB scenariju na ulice izašli svi ljudi iz Okruga Beograd (pošto oni su šatro nadležni za ceo Okrug, iako de facto ne napuštaju centralne opštine) koji imaju primedbe na njih, da bi bilo preko 50.000 ljudi.
 
Komunalnu policiju treba raspustiti, jer nije opravdala ocekivanja (niti jedno) zbog kojh je (navodno) uvedena.

Sent from my HTC Desire 526G dual sim using Tapatalk
 
IdiJoti su raskopali novu Bici stazu od muzeja Jugoslavije do Dragiša Mišović zbog postavljanja vodovodnih cevi. IdiJoti :bash:
 
Ide po kolovozu, cini mi se da nece dirati slivnike.
 
Potpuno je besmisleno raditi kolovoze i vodovodne mreže i ne uvlačiti slivnike. Naročito ako po kolovozu ide bici traka, ili ako nema bici staze na trotoaru.
 
Samo da potvrdimo, Kneginje Zorke neće imati biciklističku stazu jer se radi o šminkanju a ne pravoj rekonstrukciji sa unapređenjem saobraćaja. Bravo Vesiću i fikus gradonačelniče. :kk:
 
Radi se zamjena asfalta nzm sta si ti Vucko mislio mozda iscrtaju bas traku na kolovozu ako bude bilo dovoljno sirine i uvlace slivnike
 
2016. je Vesić lažov rekao

Govoreći o planovima za naredni period, Vesić je istakao da će iduće godine, u okviru rekonstrukcije, biti izgrađena biciklistička staza i u Ruzveltovoj ulici.

Uradiće se i staza u Ulici kneginje Zorke koju ćemo pretvoriti u pešačko-biciklističku, a povezaćemo i pravac od kružnog toka na Bogosloviji, odakle će se kroz Bulevar oslobođenja ići pravo ka Avali, što će biti još jedan novi pravac. Ovu stazu na Savskom vencu radimo na osnovu inicijative predsednice opštine, jer Savski venac možda nema problema kao neke druge opštine, ali svakako ima potrebu da podiže kvalitet života svojim stanovnicima. Isti princip važiće i kod drugih radova, poput obnove fasada ili novih biciklističkih staza i sve te poslove radićemo zajednički i u skladu sa finansijskim mogućnostima – rekao je gradski menadžer.

http://www.beograd.rs/lat/beoinfo/17278 ... vljenja_2/
 
Imam dobru i lošu vest vezanu za biciklistički lift na Brankovom mostu.

Dobra vest je da je u nekom trenutku od onog mog pisanja u maju polomljeno staklo na kućištu lifta zamenjeno.
Loša vest je da lift opet ne radi. I to već danima (ako ne i nedeljama, nisam prolazio pa ne znam).

Tako da... ovde očigledno na svaku lepu stvar mora da dođe i neka loša, kao kontra-teža... :roll:

Inače sad se setih one scene iz Nikad Izvini kad je Toma Nikolić serviser kompjutera pa kaže Labusu ''pa znate šta... ovom kompjuteru ništa ne fali. Osim što ne radi''. :D E tako i s ovim liftom. Sad je napokon sve sređeno. Sve osim što ne radi. :lol:
 
Malo gledao sajt Beoland-a i naiđoh na "Каталог великих пројеката 2017"
http://www.beoland.com/infrastruktura/2 ... projekata/
i tamo nađoh za Žičku
1 Славија Жичка фаза - од Славије до Катанићеве
"јуни 2018. "
"крај 2018."
700,000,000
"У претходном периоду су урађени идејни пројекти. Формирана грађевинска парцела. Урађена конкурсна документација, спроведена набавка, закључен уговор за пројектовање 14.3.2017. године.
Урађено идејно решење и поднет захтев за локацијске услове у складу са ПДР-ом. Секретаријат за саобраћај у својим условима прописао изградњу бициклистичких стаза, што није у складу са планом и Секретаријат није издао локацијске услове."

У току је решавање имовинско-правних односа. Почетак изградње зависи од динамике решавања имовине.
Zašto i kako su mislili uopšte da tuda provuku bici stazu. Sa kojom stazom u blizini bi je spojili?!?!
 
Koliko sam razumeo stranom pored Slavije, najveći problem je koliko razumem od raskrsnice sa Kneginje Zorke do Katanićeve zbog one stare kuće gde je pljeskavičnica. Ta strana ima znatno više prostora, a idalje da se produži do Cara Nikolaja II mada će to ići teže.

Evo mape sa beogradzivi
mapa-biciklisticke-staze.jpg
 
Novi sam, te oprostite na neznanju .. da li se ovdi vodila kakva "rasprava" o stanju asfalta na stazi na 25-om ? Stanje je očajno, a na sve, imamo i kraterče kod Noletovih terena od skoro! Cela deonica je ZRELA za presvlačenje..

.. koga cimati/smarati za to ?? :rant:
 
Probati sa Beograd putem. Ne verujem da im je u planu da rade presvlačenje cele staze.

Moje mišljenje je da sama staza do 25. maja i nije loša (od Brankovog mosta do 25. maja), ali jeste odatle do kraja šetališta (Marine Dorćol).

Poslaću ja pitanje Beokomu čisto reda radi. Možeš da proguraš i to pitanje kroz UG Ulice za bicikliste (na Fejsu)
 
.. da,, da, baš na taj deo od Panta Rei ka Marini Dorćol! Omladinskih brigada također! Totalni nemar (in general) i nemanje osećaja za nas bicikliste..
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=558602#p558602:22z85lz7 je napisao(la):
Bender Rodriguez » Pet Avg 10, 2018 10:30 pm[/url]":22z85lz7]Imam dobru i lošu vest vezanu za biciklistički lift na Brankovom mostu.

Dobra vest je da je u nekom trenutku od onog mog pisanja u maju polomljeno staklo na kućištu lifta zamenjeno.
Loša vest je da lift opet ne radi. I to već danima (ako ne i nedeljama, nisam prolazio pa ne znam).

Tako da... ovde očigledno na svaku lepu stvar mora da dođe i neka loša, kao kontra-teža... :roll:

Inače sad se setih one scene iz Nikad Izvini kad je Toma Nikolić serviser kompjutera pa kaže Labusu ''pa znate šta... ovom kompjuteru ništa ne fali. Osim što ne radi''. :D E tako i s ovim liftom. Sad je napokon sve sređeno. Sve osim što ne radi. :lol:

Kako je šarmantno opisano :D

Nego... baš nešto razmišljam, ovde se vodi briga o liftovima za bicikle. Ok, nemam ništa protiv jer i ja imam bicikliste u porodici a i sama ga vozim ali... ali ja nemam lift u zgradi
1736080295.gif
. Bogami ću se potužiti nadležnima i naglasiti diskriminaciju odnosno povlašćeni položaj biciklista u odnosu na nas pešake (doduše nisam više pešak ali ima neko moj ko jeste).

Zaboravih postaviti fotografije od juče. Svi biciklisti znaju kakva je manifestacija u pitanju a možda će se neko prepoznati. Zato sam škljocala a čini mi se da sam prepoznala astroDuleta, bio je najbrži :D
(Opet sam preterala sa fotografijama ali ovoga puta imajući u vidu sve BB bicikliste)

Pogledajte prilog 9Pogledajte prilog 8Pogledajte prilog 7Pogledajte prilog 6Pogledajte prilog 5Pogledajte prilog 4Pogledajte prilog 3Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1
 
Vrh