Šta je novo?

Koridor 10

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=557537#p557537:22jf6qsh je napisao(la):
shiljoman » Pon Avg 06, 2018 3:00 pm[/url]":22jf6qsh]Šta se dešava sa onim delom kod Bujanovca? To niko i ne pominje više, koji je rok za to?


Našao sam na sajtu koridora da je rok 06.12., ali i dalje me interesuje kako to napreduje
 
Pozdrav svima na forumu, pratim već nekoliko godina beobuild i fantastično je mogu da vam kažem.Uvek informacije iz prve ruke, bez kojih bi ostali slepci i verovali onoj tzv. garnituri na vlasti koja nas laže iz dana u dan.Bio sam član na građevinskom forumu, ali se tamo više ništa ne dešava.Imam pitanje ili molbu za Caribroda, da li možemo nekako da vidimo trenutno stanje na kosini Gradinje,pošto pretpostavljam da još nije završena?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=557556#p557556:g2gejdhj je napisao(la):
slaninar » Mon Aug 06, 2018 4:28 pm[/url]":g2gejdhj]Pozdrav svima na forumu, pratim već nekoliko godina beobuild i fantastično je mogu da vam kažem.Uvek informacije iz prve ruke, bez kojih bi ostali slepci i verovali onoj tzv. garnituri na vlasti koja nas laže iz dana u dan.Bio sam član na građevinskom forumu, ali se tamo više ništa ne dešava.Imam pitanje ili molbu za Caribroda, da li možemo nekako da vidimo trenutno stanje na kosini Gradinje,pošto pretpostavljam da još nije završena?

Nije ni započeta, čeka se projekat koji će da potpiše onaj Grk, mega ekspert Svetske banke. Tako da ako nađeš neke moje snimke ili slike od pre par meseci - to je to! Ovakva kakva jeste sve dok se ne surva ceo put za Gornje Gradinje, a trenutno je status quo i ništa se ne dešava i ne mrda ni tamo ni vamo, nikome i ničemu ne smeta - saobraćaj na autoputu ide normalno, još između AP i kosine ima i 3 reda gabiona koji bi zaustavili eventualni manji odron, za Gornje Gradinje se ide ivicom litice, al tamo i tako ne možeš brže od 30-40 decenijama, mada sam čuo da će opština krajem ove ili početkom sledeće godine da asfaltira ta 2-3km do tog zaseoka.
 
Caribrode,hvala kao i uvek na brzom i opseznom odgovoru. Pa pretpostavljam da će tu biti malo problematicno kad počnu jesenje kiše i zimi, imajući u vidu one odrone od prošle godine. Ali šta je,tu je.Cekamo naravno i novi snimak sa deonice Bancarevo -Crvena Reka. Veliki pozdrav maestro. :sesir:
 
Počeće oni to pre zime, a jesenje kiše imali smo u junu i julu... Sanirano je tek toliko da se ne širi dalje. Snimak pomenute deonice nekad u septembru, mislim da je ono što radi Bemax u CG malo smor, da se slika na 5-6 dana, ovako na 2-3 meseca može da se vidi napredak, tj. da li ga ima i u kojoj meri.
 
Caribrode,
Kako po tebi napreduju radovi, hoce li biti taj poluprofil do kraja godine ( secam se da si pre par meseci rekao da ce se krajem avgusta to moci predvideti sa velikom dozom sigurnosti ), kako napreduje Bancarevo- Crvena reka?
Sta se desava sa Levosoje- Srpska kuca i sa EM opremanjem Juga,znas li nesto o tome?
 
Rade dobro Grci i to stoji, ali nisam skoro išao tamo, pa ne mogu da gatam. Nisam optimista, ako nešto i pokušaju da skarabudže biće to težak monstrum... Tu je pitanje svih pitanja set kosina između Glogovca i Crvene reke (sela) tj. C20-24, jer tu treba da podižu trasu nasipom iznad reke Crvene reke, prethodno ona treba da bude "ukorićena", što je možda u prethodnih par nedelja i urađeno i istovremeno da se radi zaštita kosina sa suprotne strane. Tri najveće kosine: C6 pre i C7 posle tunela, kao i C25 napreduju polako, ali sigurno, jer drugačije i ne može da se ne ponovi Predejane. Za zapisnik, sve kosine od C1 zaključno sa C24 su levo od trase, poslednje 3 su sa desne. Ergo, ima šanse da se pravi desni "monstrum". Ima nekih šansi da tako i bude sad kad je izabran izvođač za EM premu i ako Azeri navale na desnu cev sve je izvodljivo. Koliko i realno - videćemo!
Za EM opremanje na jugu još nema potpisanog ugovora sa Azvirtom, da ga ima objavili bi ga na sajtu, moraju, zbog EIB-a pre svega. Biće da se domaći konzorcijum žalio, mada nisam našao ništa na sajtu Komisije. Ako zaglave žalbama i EM na istoku - eto problema!
Na SK-Levosoje odavno nisam prolazio, tamo su uveli starog-novog izvođača :bash: Potpisali su ugovor 07.06. od tada im teče i rok od 6 meseci, dakle 07. decembra treba to da "uruče" Putevima, koji su na ovoj deonici investitor, a Koridori su nadzor. Takođe za zapisnik: po novom ugovoru nije samo SK-Levosoje, nego i ostaci deonice Donji Neradovac - Srpska kuća, koju je zabatalio Aktor kad je puko Hellenic plan, zatim završetak regulacije reka, kao i neke stavke koje se nisu pojavljivale u ranijim tenderima vezano za petlje npr.
 
Juče sam vozio do Paraćina i nazad i primetih neke oznake na kolovozu u zaustavnoj traci, a kasnije i na Kružnom putu od B.potoka do Resnika. Pretpostavljam da su putarske oznake. Malo sam se trudio da ih dešifrujem, a verujem da ovde ima nekog ko se bolje razume u tematiku.
Moji predlozi:
PC - Podzemna cev
PP- Podzemni prolaz
OZP, OZK - Ograda zaštitna početak/kraj
MP,MK - Most početak/kraj
PZP, PZK - Potporni zid početak/kraj
BOP, BOK - ovo nisam uspeo baš da odgonetnem, moglo bi da bude Bočna ograda početak/kraj

Jedino što mi nije jasno, dobar deo ovih oznaka se ne poklapa sa "stvarnim" stanjem na terenu.
 
I ja pozdravljam sve forumaše. Dugo pratim ovaj forum, a evo konačno i da napišem nešto.
Prvo bih hteo da se zahvalim svima koji redovno izveštavaju sa gradilišta i zahvaljujući kojima smo svi bolje upoznati sa trenutnim stanjem.
Što se tiče deonice Srpska Kuća-Levosoje, gledao sam satelitske snimke sa Sentinela ovih dana i čini mi se da je asfaltiran deo gde se nova trasa spaja sa starim putem i da je malo asfaltirana i traka koja se pravi na mestu starog puta. Koliko se sećam, po jednom snimku od zimus veći deo nove trase je bio sa završnim slojem, ali neka me ispravi neko upućeniji. Rok im je zvanično 6.12. ako se ne varam, i zaista bi bio red da se do tada završi, s obzirom da je izgradnja počela krajem 2015. godine.
Pozdrav!
 
U subotu se vraćam iz Grčke pa ću da bacim pogled. Kad sam prošao noću nisam baš mogao da vidim detaljno. Čini mi se da je nešto malo ostalo kod Voli pumpe. Ono prethodno je i ranije bili pod asfaltom.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=557906#p557906:80qc4lfk je napisao(la):
Vocar » Today, 06:42[/url]":80qc4lfk]Juče sam vozio do Paraćina i nazad i primetih neke oznake na kolovozu u zaustavnoj traci, a kasnije i na Kružnom putu od B.potoka do Resnika. Pretpostavljam da su putarske oznake. Malo sam se trudio da ih dešifrujem, a verujem da ovde ima nekog ko se bolje razume u tematiku.
Moji predlozi:
PC - Podzemna cev
PP- Podzemni prolaz
OZP, OZK - Ograda zaštitna početak/kraj
MP,MK - Most početak/kraj
PZP, PZK - Potporni zid početak/kraj
BOP, BOK - ovo nisam uspeo baš da odgonetnem, moglo bi da bude Bočna ograda početak/kraj

Jedino što mi nije jasno, dobar deo ovih oznaka se ne poklapa sa "stvarnim" stanjem na terenu.
https://twitter.com/prijavi_problem/sta ... 2978976769
DkEup2IXoAA625W.jpg
 
@astrodule
Mislom da si omasio ;)

Sent from my HTC Desire 526G dual sim using Tapatalk
 
Danas su otvarane ponude za izgradnju nedostajućih naplatnih rampi na A1, A4 i A2 i jedina ponuda je od Strabaga i Srbijaautoputa. Rok je 320 dana.
Zapisnik: https://goo.gl/MUaVpS
 
U sredu pocinje rekonstrukcija od Batrovaca do Kuzmina. Aleluja da su se setili.
 
:bash: Zar nam nije naš dragi nam vodja izjavio da je rekonstrukcija te deonice počela u junu :?: :bash:
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=557906#p557906:3l2174jn je napisao(la):
Vocar » Sre Avg 08, 2018 7:42 am[/url]":3l2174jn]Juče sam vozio do Paraćina i nazad i primetih neke oznake na kolovozu u zaustavnoj traci, a kasnije i na Kružnom putu od B.potoka do Resnika. Pretpostavljam da su putarske oznake. Malo sam se trudio da ih dešifrujem, a verujem da ovde ima nekog ko se bolje razume u tematiku.
Moji predlozi:
PC - Podzemna cev
PP- Podzemni prolaz
OZP, OZK - Ograda zaštitna početak/kraj
MP,MK - Most početak/kraj
PZP, PZK - Potporni zid početak/kraj
BOP, BOK - ovo nisam uspeo baš da odgonetnem, moglo bi da bude Bočna ograda početak/kraj

Jedino što mi nije jasno, dobar deo ovih oznaka se ne poklapa sa "stvarnim" stanjem na terenu.
Video sam na dosta mesta ovakve oznake na putevima. Mislim da imaju veze sa geometrijom puta. PZP, PZK mi lice na pocetak i kraj krivine (ne znam tacnu skracenicu) a PP bi mogao biti pocetak pravca. Nadam se da bi neko od forumasa mogao da nam rastumaci dilemu. :D
 
Kao što najavih evo i par mojih zapažanja o radovima na južnom kraku k10.
Na deonici kod Levosoja iz pravca Preševa ka Grdelici, ostalo je da asfaltiraju oko 700m desne trake. Ima tu i da betoniraju dva kraća mostića. Oni su već izbetonirani ali vide se ankeri za još jedan sloj betona. Bilo je danas asfaltiranje nekog sloja u levoj traci na istom mestu(zelena pumpa). Ostalo je i da spoje levu traku ispod nadvožnjaka. Takođe se radi na početku ove deonice kod onih par nadvožnjaka. Između ovih lokacija je odavno asfalt. Rekao bih da ovo ladno završavaju do isteka roka u decembru.
Štonse tiče Grdeličke klisure ostvaren je neki napredak u odnosu na zadnji snimak. Uradili su potporne zidove preko šipova na izlaznom portalu tunela Predejane. I dalje rade na ankerima na potpornom zidu ispod magistralnog puta ka Mominom kamenu. Čini mi se da su odradili potporni zid na šipovima koji će predstavljati razdelno ostrvo između traka. Deonica što radi Azvi je i dalje kritična. Na onom delu gde je skliznuo torketni zid su uradili šipove i gredu preki njih. Bager je sad iznad i polako čistinije se dalje ništa proširilo i pored konstantnih kiša proteklih meseci. Nešto severnije ima jedna velika kosina, a iznad nje kao da rade sanaciju. Jedno 200 m uzbrdo, levo i desno su posekli drveće i planiraju zemlju. Verovatno tu rade odvodne kanale po savetu stručnjaka iz SB. Ima tu dosta posla, ali na sreću to su kratki delovi pa mogu brzo da ih odrade.

Ovo sam sve zapazio iz auta u pokretu tako da ne mogu da kažem ništa preciznije.
 
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=yQ-QwV6lbJo[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=NWx_NqSV60A[/youtube]
 
Vrh