Šta je novo?

Фасаде / Fasade

Moguce da ce zavrsiti posto tu nema nekog cukanja fasade i krecenja. Mislim da ce tu da radi kompresor i kupanje pozorista :) Ovaj datum 31.12.2018 mi deluje idealan da 00:00 deda mraz Goran Vesic otvori pozoriste kao djiki svojevremeno most na adi. ;)
 
Radice celu fasadu imas gore video. :) Ovo za Vesica nije iskljuceno. :lol: :lol: :lol:
 
Колико значи када је уједначена столарија.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=558752#p558752:118rxcwq je napisao(la):
Stefan BB » Sub Avg 11, 2018 7:52 pm[/url]":118rxcwq]
file.php
Čoveče! :shock: Pored svega što sam nabrojao u prethodnom postu (vrata, balkon, ukrasi ovi, ukrasi oni...) čak su i roletne sve sređene i unificirane.
Ako ovo nije uspešna i prelepa rekonstrukcija, onda stvarno ne znam šta jeste.
 
Meni se bas svidja!Nema klima svi prozori iste boje sve pod konac.Inace gledao sam na googlu nista nije uklonjeno sve je isto samo je sad bela.
 
Ma tako je bre, tako se obnavlja stara fasada. Sve su uradili kako treba.
Ne vise od dve svetle boje, (posto fasada vec ima dosta detalja, ne treba je dodatno sareniti). Manje je vise.
Prozori sa tamnim okvirima, lepe roletne, originalna - restaurirana vrata. Za primer.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=558853#p558853:369q11pu je napisao(la):
Drakche » Ned Avg 12, 2018 6:27 am[/url]":369q11pu]Ma tako je bre, tako se obnavlja stara fasada. Sve su uradili kako treba.
Ne vise od dve svetle boje, (posto fasada vec ima dosta detalja, ne treba je dodatno sareniti). Manje je vise.
Ne znam da li si ironičan ovde (iskreno ne znam). Da je mogao da padne odabir boja sa malo većim kontrastom, mogao je. I da su ukras mogli da se urade u drugim nijansama - mogli su. Ali ljudi, s obzirom na to da nam 2/3 grada izgleda kao kombinacija Mogadiša i Istočne Evrope kasnih 80ih, ovo je još i dobro. Ja to gledam ovako - trenutno smo u procesu izlaženja iz Mogadiš faze. Otom potom, biće i prilike za sledeći korak - još bolje i temeljnije ulepšavanje. Al ajd sad za početak da barem eliminišemo ovo sivilo, svinjarstvo i raspad koji su postali obeležje grada.
 
Moglo bi isto dobro da ispadne i sa velikim kontrastom, ne kazem, ali meni je lepse ovako. Same ukrase ne bih drugom bojom, gde god da sam video da su tako radili ispalo je malo preterano. Kod mojih u istocnoj Srbiji kazu "vlaski", kad je nesto predozirano bojama.
 
A pa ok onda. :kk: Nisam bio siguran da li si ironičan. A mislim (čak i da kojim slučajem jesi) mogu da razumem i tu drugu stranu priče jer kapiram da neki ljudi vole kad fasada ima izraženiji kontrast. Bilo je ovde i o tome priče.
Samo kažem, u svakom slučaju dobro je da se bar odmičemo od opšteg raspada i sivila. Pa otom potom, biće prilika i za još temeljnija ukrašavanja.
 
Nisi jedini koji ne razlikuje kada sam ironican, a kada ozbiljan, izgleda da je to moj problem :laugh:

Mnogo je potrebno da ulica zablista, kada se uradi jedna fasada, onda sve ostalo oko nje izgleda jos sivije i zapustenije.
Ne treba da bude savrseno kao u nekom svajcarskom selu, ali da ima neki kontinuitet pristojnog izgleda kada se hoda kroz grad. Ne mislim samo na fasade, vec i na celu ulicnu strukturu.
 
svi zaboravljaju da po eu gradovima ne placa grad da se ulepsaju fasade ili kriv, to placaju stanari. to uopste nije obaveza grada, nego onoga cija je zgrada.
 
Niko to ne zaboravlja, ali izgleda da neki zaboravljaju da su u zapadnoj Evropi te stare zgrade bile i ostale u privatnom vlasištvu i da se obaveze vlasnika zgrade ili vlasnika stanova (a ne "stanara") jasno bile i ostale regulisane, dok su kod nas zgrade oduzimane i predavane "društvu" i državi i da se o njima nije uopšte brinulo - da čak ni oštećenja od borbi iz oktobra 1944. nisu krpljena 70 godina.
"Reset" je bio nepohodan ako želimo da nam grad lepo izgleda.
Ali samo ovaj put, od sada o spoljnom izgledu treba da brinu stanari, a država da vodi računa o tome kako se to radi (i da procesuira grafitere, naravno).
 
Sad sam video na ekapiji radovi na fasadama u Zemunu,Brankovoj i u Kralja Petra pocinju prvog septembra sto znaci da postoji i tender.Tekst je jako los i ne tacan jer pise da ce se u Zemunu raditi 60 a dole ladno pise za one koji znaju da racunaju da ce samo u Glavnoj raditi 53 a Gospodsko 23.Ako neko razume neka objasni
 
Pogledajte prilog 9Despota Stefana 10Pogledajte prilog 8Pop Lukina
Pogledajte prilog 7Gracanicka 18
Pogledajte prilog 6U Dobracinoj na fasadama (2,4,6,11) poceli gradjevinski radoviPogledajte prilog 5Dobracina 11
Pogledajte prilog 4Postavljene skele i na ovom objektu takodje u DobracinojPogledajte prilog 3Odmah preko puta danas je pocelo montiranje skelaPogledajte prilog 2I na uglu sa Cika Ljubinom i Vasinom poceli radovi!Pogledajte prilog 1Ako Bog da ovo su sledeci objekti!Danas su resili da konacno pocnu ozbiljno postavljanje skela.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=559443#p559443:2iy7pdpr je napisao(la):
Vračarac » Sre Avg 15, 2018 9:39 am[/url]":2iy7pdpr]Stefan BB dezurni fotograf foruma ;) svaka cast na cimanju
Ma ja volim to da slikam,nije mi cimanje. :D Samo mi je problem sto moram da saljem svoje fotografije nekom na viber pa da mi on posalje da bi mi se umanjila memorija pa da brisem i tako...
 
Шта наши радници имају против нових типова скела? Када сам их видео на Народном музеју, мислио сам да су кренули у том смеру, али изгледа ништа...
 
Imas metalne i u Dobracinoj,na uglu Vasine i Cika Ljubine,u Gracanicku 18...
 
Vrh