Šta je novo?

Pančevački most

Nista ... ko i uvek Pancevac ceka novu ministarku..... :lol:
 
Мислим да је рекла на јесен..Оно је био само предизборни обилазак.
 
31317873_2028204780541752_8730626665726171308_n.jpg
 
gospode boze...ovim se njihov marketing izjednacio sa stanjem mosta


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Vidi se odmah da je to nevešta montaža, font u redu „skočila bih” je drugačiji od ostatka teksta. Ovo je originalna slika:

 
Obnova Pančevačkog mosta sačekaće most na Adi Huji

Kompletna i temeljna rekonstrukcija Pančevačkog mosta moraće da sačeka završetak mosta na Adi Huji, čija će izgradnja početi 2020. godine, smatra zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i kaže da će se u međuvremenu verovatno raditi neophodna rekonstrukcija onoga što je važno za funkcionisanje mosta.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... -huji.html
 
Djilas je govorio da se ceka zemun borca ovi sad ada huja most
Dotle ce pancevac u mutno dunavo
 
Primetio sam da su neki pragovi/sastavi na mostu asfaltirani (jedan cak idelano, tako da se ne oseti ni malo).
Bas me cudi sto je to u 21. veku moguce, ali za jedan prag ?!
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=553508#p553508:h3hecqkd je napisao(la):
direktor » 22 Jul 2018 17:35[/url]":h3hecqkd]Djilas je govorio da se ceka zemun borca ovi sad ada huja most
Dotle ce pancevac u mutno dunavo

Nadam se da se Pančevcu nece ovo nikad desiti :roll:

Ђенова: 35 људи погинуло у паду моста
....Prešao sam taj most stotinama puta. Sada, kao italijanski državljanin, učiniću sve da dođem do imena onih koji su odgovorni, jer je neprihvatljivo da neko u Italiji strada na ovaj način....
Izvor i ceo tekst
https://www.bbc.com/serbian/cyr/svet-45181068
 
I ja sam prvo pomislio na kilavi Pančevački most kada sam video ovu vest i fotografije :(
 
Боме како се тресе сав када чекате воз на железничкој станици све ме плаши Ђенова...
 
Bez brige, Vujanić kaže da je sve u savršenom redu... :roll:

“Ako most ka Pančevu može da trpi dva voza istovremeno, od kojih svaki ima po 650 tona, onda sam sve rekao”, kaže Vujanić.

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.ph ... id=1431295

Koliko me iritira ovo kad neko zalazi u tuđe struke i kategorički nešto tvrdi u javnosti, a da pritom ne barata svim neophodnim znanjima. Ne sumnjam ja da on čovek zna sve i svašta. Ali to ''pa ako trpi voz, o čemu onda da pričamo - sve je ok'' je ono na nivou kako mali Perica zamišlja građevinarstvo... :roll: Pa to što ga trpi ne znači da situacija nije ozbiljna i da treba čekati da most da još veće i gore znakove raspadanja da bi se onda reagovalo. :bash: Što se pre krene u sanaciju i rekonstrukciju, to će posledice biti lakše a i troškovi manji.
 
Neka to kaže profesor građevinskog fakulteta inače okači mački o rep. Taj profesor se ne skida sa TV stanica
 
Most je u nadležnosti republike, koliko razumem grad neće ni dinar da da, a gradu nije smetalo što je praktično sav novac za most Zemun-Borča dat iz budžeta Republike.
 
^^Baš tako. Realno, to je danas sve isto. Pogotovu u Srbistanu.
Zato mi je smešno kad u modernoj Srbiji krenu ljudi da pričaju o levičarskim i desničarskim strankama. Pa kao program ovaj, program onaj... A sve se u stvari svodi na dve grupe: oni koji su vlast, i oni koji bi da budu vlast. Isto važi i za ovu priču lokalno vs republičko. U ovoj sadašnjoj hegemoniji i jednoumlju, sve mu to dođe na isto.
 
Često prelazim Pančevac i ne vidim mogućnost da se rekonstrukcija sprovede pre izgradnje novog mosta preko Ade Huje. Pančevac je preopterećen saobraćajem, ako se desi neka mala nezgoda i zastoj na mostu, tu su onda kilometarske kolone. Nisam primetio ni neka drastična rasterećenja u odnosu na period pre izgradnje Pupina. U tom smislu, nadam se da će Pančevac prodisati kada se napravi most na Adi Huji, da će onda moći da se potpuno zatvori i temeljno rekonstruiše. Od zatvaranja jedne polovine zbog radova, dok se na drugoj odvija saobraćaj mislim da ne bi moglo biti ništa. Ogromne gužve bi to izazvalo. Ostaje samo da se nadamo da će izdržati bar još 4-5 godina i da se vlast neće igrati i odlagati gradnju novog mosta.
 
Vrh