Šta je novo?

Airport City Belgrade [ Poslovni kompleks | 186 000 m²]

Zasto je cudan sistem? Svaki sprat se ostavlja nezavrsenim kako bi firma koja se useljava mogla da odluci kako ce da ga opremi, da li ce open space ili kancelarije itd. Takodje, gledaju sto pre da usele spratove za koje je to moguce, naravno radi zarade. Spratovi su potpuno nepovezani i uglavnom (dakle uglavnom) vazi pravilo 1 firma = 1 sprat, tako da ta firma ili njih nekoliko nema nikakvog dodira sa tim sto se na nekim drugim spratovima zaustavilo na grubim gradjevinskim radovima.
 
23.08.2018.

Elem, kako sam saznao danas na gradilistu radnika je sve manje, delom zbog toga sto su na drugim gradilistima, a delom i zbog toga sto PRIVODE KRAJU ?!??!?

Za sada jos uvek za nastavak radova, projekat nije odobren, tj ovo sto su radili su samo zemljani radovi i da izvedu do nultog nivoa. Takodje sam saznao da su u planu 3 objekta, prva dva koja bi trebala da budu na mestu ovih garaza, a TREĆI na ovom mestu gde su sada ovi beli kontejneri za radnike, pa zato i tu sliku postavih.

Koliko znamo, trebalo je da se gradi samo jedan soliter, a otkud sad jos dva objekta, nadam se da cemo saznati uskoro.

Pogledajte prilog 5
Pogledajte prilog 4
Pogledajte prilog 3
Pogledajte prilog 2
Pogledajte prilog 1
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=561429#p561429:x7p7f2qt je napisao(la):
Baston » 23 Aug 2018 01:12 pm[/url]":x7p7f2qt]23.08.2018.



Koliko znamo, trebalo je da se gradi samo jedan soliter, a otkud sad jos dva objekta, nadam se da cemo saznati uskoro.
Znamo da se po projektu grade jos te tri zgrade, prati malo bolje temu i zaviri u projekat.
 
Znaci ovde se grade jos dve zgrade, jel ih grade obe istovremeno ili u fazama jednu po jednu?
 
Ne grade se, pored jedne od zgrada je veliki parking.
 
Па онај велики паркинг прекопута оне кафане "Бела река" изграђене пре годину и нешто дана. Ту је и јавно царинско сместиште салона подова. Један мањи део тог паркинга ће да лети кад буде почела да се ради улица Тадије Сондермајера.
 
Ne, nisam mislio na taj. Gradi se još jedan parking, strana ka UMP-u.
 
Jeste,asfaltira se verovatno ce biti parking.
Doduše sa lokacije gde sam slikao ima još jedan parking koji nikada nije korišćen.
Ima tamo parking mesta,samo nema onih koji su raspoloženi da ga plaćaju :roll: (mesecni zakup parking mesta je cca 40-60 evra)
 
Kraћa фоторепортажа о будућој улици Тадије Сондермајера која треба да се гради у блоку 65. Слике су од 22.маја 2019.
Још се не зна када ће се почети са градњом, а требало је негде почетком пролећа 2017.године, али још увек се чека дозвола, а извођач радова мора да плаћа, сваких шест месеци, банкарску гаранцију за озбиљност понуде, тако се званично зове та гаранција. Вредност банкарске гаранције је 3% од вредности понуде.
Кад буде почела градња! онда ћу отворити посебну тему за ову улицу, за сад је нека на овој, јер сам већ раније постављо цртеже ове саобраћајнице.

Кренуо сам од дела који је већ одавно завршен, тј. од излаза ове улице из блока 65 на Булевар хероја са Кошара. Други део улице, који излази на Омладинских бригада, је исто одавно завршен.

Излаз улице Тадије Сондермајера у Булевар хероја са Кошара.
Pogledajte prilog 22
Идемо право овом улицом која раздваја насеља „Запад 65“ (лево) и будуће насеље чика Цептера, сада је ту његов пословно-магацински простор. Види се изградња прве зграде у насељу „Добра лука / Вел Порт“.
Pogledajte prilog 21
„Т“ раскрсница, где се ова улица из њена два дела, из правца Омладинских бригада и Булевара хероја са Кошара, улива у један правац (десно на слици).
Pogledajte prilog 20
После спајања из два правца иде дужи прави део, а улица овде раздваја насеље „Добра лука“ од будућег насеља чика Цептера.
Pogledajte prilog 19Pogledajte prilog 18Pogledajte prilog 17
На слици овај десни улаз/излаз је у садашњи Цептеров пословно-магацински простор и од места одакле сам сликао, ће се почети са градњом ове улице све до Тошиног бунара.
Pogledajte prilog 16
Један поглед уназад, сликано са истог места, низ улицу према "Т" раскрсници и насељу „Запад 65“.
Pogledajte prilog 15
Идемо даље, сад су слике нешто мало мокре, ухвати ме киша :( . Овде је и блага низбрдица, а лево скретање које се види на слици, је за законом заштићени хангар некадашњег аеродрома „Земун“.
Pogledajte prilog 14
Блага узбрдица, а лево скретање је за онај „аеродромски пословни град“, а десно за телевизију Н1. У даљини се види грађевинска табла зграде коју гради Ексинг. Ту ће будућа улица да скреће лево, а ту ће бити и мања раскрсница.
Pogledajte prilog 13
Одавде, а после левог скретања, сада је земљани пут и он иде до блоковске уличице која води једним делом према „аеродромском пословном граду“ и према излазу у Тошин бунар.
Pogledajte prilog 12Pogledajte prilog 11Pogledajte prilog 10Pogledajte prilog 9Pogledajte prilog 8
На слици, где се види кућица од обезбеђења, а где је бели Ауду Q7 СУВ-ић и где се види сива ограда, између њих-кућице и ограде, ће ићи улица Тадије Сондермајера и изаћи на ту садашњу блоковску уличицу. Одатле ће улица скренути десно према месту одакле сам сликао тј. Тошином бунару, а иза мене је један ресторан-да га сада не рекламирам.
Pogledajte prilog 7Pogledajte prilog 6
Окрет и поглед са истог места на излаз улице Тадије Сондермајера на Тошин бунар. Овај садашњи привремени леви и десни паркинг ресторана, лети одатле.
Pogledajte prilog 5

Излаз улице Тадије Сондермајера на Тошин бунар. И део садашњег улаза и плаца који сад користи „Дисконт подова и окова“ ће заузети нова улица.
Pogledajte prilog 4Pogledajte prilog 3Pogledajte prilog 2
Цртежи будуће улице Тадије Сондермајера, која треба да се гради. На црном цртежу, где је бела вертикална линија, одатле ће се радити па до Тошиног бунара.
Pogledajte prilog 1
Толико за сад народе
:sesir:
 
Ova zgrada je baš brzo podignuta.Dve slike onako usput.
566cb6e35c9c8945e3679d13d5359a75.jpg
e3eef6a7aa0f400e9c30911ceb8089e3.jpg


Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
 
Airport city je poslao obavestenje vezano za izgradnju nove ulice. Ako sam promasio temu ili je vec bila informacija, ne zamerite, ne pratim forum tako redovno u poslednje vreme.



Već se rade zemljani radovi na saobraćajnici 4-4. Ova ulica će biti prohodna već polovinom septembra, s tim što će se završni radovi raditi još par nedelja nakon toga. U ovoj fazi će se napraviti privremeni ulaz na parking Golda sa strane 2300 pošto će se postojeći ulaz blokirati prilikom izgradnje ulice 5-5. Kroz taj ulaz će se ulaziti na parking do kraja svih radova. Pešaci će moći nesmetano da pristupe parku ACB preko novoizgrađene saobraćajnice 4-4.

Sledeća saobraćajnica koja se radi je 3-3 i ovi radovi počinju polovinom septembra i trajaće dva meseca. Ulica će biti neprohodna od početka radova do kraja oktobra.

Poslednja saobraćajnica koja se radi je 5-5. Ovi radovi počinju krajem septembra i trajaće skoro dva meseca. Ulica će biti prohodna krajem novembra.

U ovoj fazi će se napraviti novi ulaz na parking Golda na polovini parkinga ka 1800. Taj ulaz je predviđen za budući kompleks koji će se graditi na zemljištu današnjeg parkinga, ali će se koristiti za ulazak na Golda parking nakon izgradnje saobraćajnica.
 
@Блек, имамо посебну подтему изградњи улице Тадије Сондермајера у блоку 65
viewtopic.php?f=16&t=4365

Иначе по обичају ови из тог „авионског града“ или већ како се зове, су опет оманули у скици. Они иначе појма немају, а све им се то дешава испред носа. Једино је тачно да се ради нови улаз за „хангар“ старог аеродрома, пошто се садашњи затвара.

То што је на ортофото снимку означено плавим је саобраћајница део 3-3, жуто је саобраћајница део 4-4, а црвено је саобраћајница 5-5. Сад се прво ради саобраћајница део 4-4 и ту се раде земљани радови. После на ред долази саобраћајница део 3-3, а на крају саобраћајница 5-5, то је онај део поред кафане "Бела река". Наравно онај паркинг који су направили на дивље, лети одатле.
Све имаш лепо објашњено са пуно слика и цртежа на подтеми о изградњи ове улице.
Идем сад да поставим нову фоторепортажу од јуче-12.08.2019.
 
Ovde je znaci ostala da se gradi jos jedna zgrada i to od 13 spratova ako se nevaram i to je zavrsetak ovog dela u Tosinom bunaru?
 
Vrh