Šta je novo?

Business Garden [ Poslovni objekat | 16 000 m²]

@sun, ne treba ti inženjer, izguglaj šta je "požarni sektor", biće ti jasnije. Slepljene lamele jednog fizički istog objekta su odvojeni požarni sektori jer između njih nema otvora kroz koje može proći vatra. Ostatak imaš u pravilniku koji sam citirao (a kojeg ćeš isto tako lako naći guglanjem). "Dobar" primer u praksi imaš u Belvilu, praktično svaka od onih zgrada da je čini samo 1 ulaz ne bi dobili upotrebnu dozvolu, ali je sa odvojenim ulazima/lamelama dozvoljeno.
 
Sun pravnicko znanje citanje pravilnika propisa sve pise u gradj dozvoli
Objekti cine cijelinu bez obzira sto se grade fazno
Belvil ima i pp vrata na svakom spratu ako se nevaram .
Kakvi su to autoreferentni objekti to neki novi termin
 
Znači, ništa od mišljenja nekog građevinskog inženjera. Samo amaterski inženjeri, amaterski pravnici, preduzetnici, direktori… bar da nas prate školovani građevinski radnici.Svima želim sve najbolje.
 
Ako tako nastaviš sa vređanjem neko će te prijaviti moderaciji. Ako ti treba mišljenje stručnjaka onda lepo telefon u ruke i pozovi profesionalca da ti uz određenu nadoknadu da odgovore.
 
Vučko, Vi ste apsolutno u pravu. Upravo je pohvaljen Vaš komentar.
 
У Урбанистичком смислу ови објекти представљају целину, а у грађевинском су засебне целине. Просто и једноставно.
 
PP sektor nije vezan za veličinu etaže. Na jednoj etaži možete imati više sektora koje dele zidovi otporni na požar u odredjenom vremenskom intervalu.

S tim u vezi različiti objekti u nizu nisu nikakav problem. Da jesu klasični gradski ulični front ne bi nigde bio moguć.
 
Zgrada dominira širom okolinom
968bcd612e47ab80144899d9824c051a.jpg


c944e8f9e1eab4551f2851fb3aeab3ad.jpg
 
Koliko ce na kraju ovde biti spratova 15 ili 17
 
Jučerašnja
0a52e381d0a01fd535937543a1f0564b.jpg


Sent from my STF-L09 using Tapatalk
 
Počeli su sa staklenom fasadom i ka ulici.
 
Sve ukupno jadno i krajnje konzervativno, kao da je rec o npr. Pristini a ne o samom centru Beograda. Cak i fasada pocinje da mi izgleda ko kiceraj jedino je lep ovaj uzak front ka ulici. Tezak promasaj i nepovratno neiskoriscen lokacijski potencijal koji ce tek poceti da bode oci u vremenu koje dolazi.
 
Ovakve panele mogli bi da stave i na Beobanku umesto da nas je*******u u mozak sa tom eko-zelenom fasadom i kojekakvim glupostima koje nikad neće izvesti.
 
Ovako poluzavrsena mi se doima kao neka zgrada policije iz '90tih, sa par spratova izdatih RTV Pink i slicnima... a u prizemlju "Agencija Perspektiva" :) Nista ovome ne bi pomoglo jos ni 10+ spratova, ovo je težak krš i kandidat za temu "ko im ovo dozvoli".
 
Ama bre ljudi rame uz rame sa staklencem na trgu republike, na renderima mi se u prvom trenutku jos i ucinilo ok medjutim ove slike otkrivaju surovu istinu. Devedesete original.


Ovo necu moci da svarim dok sam ziv, blam i sramota, centar Beograda

 
Sto se tice same fasade i mene asocira na staklenac, a sto se tice spartnosti verovatno ce im i ovo prostorije biti tesko izdati firmama.

Zalosno je sto je ova lokacija iskoriscena na ovako los nacin, i sto ova zgrada izgleda vec sad jako lose, kao neki trzni centar iz devedesetih.
 
Nisi jedini, nego par forumaša kojima se objekat ne sviđa su najglasniji i redovni na temi ;). Ne sporim da je zarad proporcije bilo bolje da zgrada ima još 3-5 etaža više.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=566993#p566993:1k32opip je napisao(la):
Trejsi » 12 Sep 2018 06:33 pm[/url]":1k32opip]Dakle ja sam jedini kome se ceo ovaj projekat svidja
Malo podsecanje na ono sto je Marone postavio i kako je ova zgrada trebalo da izgleda. Marone je samo upotrebio donju osnovu i nista vise, medjutim i ovako na brzinu i prostim zahvatom u fotosopu ovaj render je civilizacijski napredak u odnosu na ono sto se tamo gradi!



U medjuvremenu u Talinu glavnom gradu Estonije grade se poslovni objekti za ponos tog malog grada i cele zemlje. Uporedite Talin sa ovim kicom ovde pa i sa onim sto se gradi u BNV i izvedite sami zakljucak.






 
Ja sam se ponadao da ce ova zgrada stavrno izgledati kao vecina Bussines centara u svetu. Po onome sto vidimo izgledace kao jedno stakleno bure.

Izgleda da ce jedina kula koja ce se izgraditi i liciti na nesto je Usce 2

Ostaje nam da se nadamo.
 
Пошто ми је то комшилук морам да кажем да, иако бих волео да је кула виша,и оваква је освежила крај, јер је све толико сиво и распало да је свака интервенција напредак, нажалост.
 
Vrh