Šta je novo?

Obnova i izgradnja sportskih centara

Meni je krivo što u startu nisu ostavili više mesta iza koševa gde su one tribinice...bar još 5,6 redova da je projektovano bilo bi bolje...
 
Baš me zanima kako će da naguraju još oko 2000 stolica?

Piše da će malo da poprave i klimu (što je neophodno naravno, samo da se uradi kako treba)
 
Evo malo konkretnijih vesti o "Pioniru". Lepa ideja za bistu (naravno i potpuno logična i to je trebalo uraditi odmah po preimenovanju). Mada, brine me prva rečenica gde se kaže da je u pitanju samo prva faza :(

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je 3. maja da su otvorene ponude na tenderu za javne nabavke za prvu fazu proširenja kapaciteta hale „Aleksandar Nikolić“.

– Rekonstrukcija će biti rađena da bi dvorana ispunila međunarodne standarde za održavanje takmičenja najvišeg evropskog i svetskog ranga – izjavio je Vesić i dodao da je tender bio uspešan pa će sportski centar „Tašmajdan“ sledeće nedelje zaključiti ugovor sa izabranim ponuđačem.

On je istakao da će hala dobiti potpuno novi parket, nove semafore, koševe i teleskopske tribine, a zamenom postojećih stolica kapacitet mesta za sedenje biće povećan na preko 8.000, čime će, kako je navedeno, biti ispunjeni zahtevi međunarodnih federacija.

– Takođe, biće izvedeni radovi na sistemima za ventilaciju, kao i drugi radovi u unutrašnjosti hale u postojećim gabaritima. Radovi će početi odmah po završetku takmičarske sezone, oko 20. juna ove godine, a biće završeni do kraja septembra, odnosno do početka nove takmičarske sezone u košarci – rekao je Vesić.

On je dodao da će ova rekonstrukcija dvorane koja se do nedavno zvala „Pionir“ biti najveća od kako je sagrađena i da će koštati skoro dva miliona evra odnosno, nešto manje od 220 miliona dinara.

Na predlog predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Božidara Maljkovića, na platou ispred hale biće postavljena bista profesora Aleksandra Nikolića.
 
Neku narodnu inicijativu, sa predlogom da vrate stari naziv? :kafa:
 
Nema potrebe ponovo pokretati tu glupuraspravu ...samo jer se nekima nesvidja bolje izfasa nego da nesto zabrljaju
 
Sportski objekat biće izgrađen u sklopu Zavoda, na površini od 3,36 hektara. U okviru objekta predviđen je trenažni prostor za rvanje, džudo, tekvondo, karate, streljaštvo, sportsko penjanje i dizanje tegova. Sportistima će na raspolaganju biti i zajednički sadržaji u okviru objekta, kao što su zona za relaksaciju, teretana, sala za takmičenja i sportove sa loptom.

Ocenjuje se da će sama izgradnja ovako jedinstvenog objekta u regionu biti veliki iskorak napred za srpski sport.

To je inače negde u Košutnjaku, oko Zavoda za sport planirano. Zavod ne spada u zaštićenu celinu, tako da odmah "zeleni" mogu da zaobiđu ovaj projekat.
 
- Postavljaju se potpuno nove teleskopske tribine, koje su naručene i stižu iz Poljske u avgustu i one će imati kapacitet oko 1.500 mesta. Reč je o tribinama koje će više ići ka terenu i koje će kada se igraju košarkaške utakmice moći da se izvuku i da se dostigne maksimalni kapacitet dvorane. Takođe neće više biti VIP lože, već će umesto toga biti postavljena sedišta. Očekujemo da se na istoku i zapadu kapacitet uveća za oko 500-600 mesta, a da u čitavoj hali kapacitet bude od 8.000 do 8.200 mesta - ističe Rajković.

https://www.ekapija.com/news/2551096/ka ... e-vip-loze
 
Trebali su da naprave neku humanitarnu akciju, da npr. prodaju daske od parketa ili neki broj stolica (ako ne planiraju da ih ugrađuju negde drugde), siguran sam da bi mnogi hteli da poseduju deo istorije ovako značajnog objekta i moglo bi da se skupi par hiljada evra bez problema.
 
Od malena pamtim da je između terena 9. bgd gimnazije i stadiona IMT-a bilo žbunje i drveće, ali pre neki dan videh da su to raskrčili. Tu je inače (već smo pominjali) sada neka Akademija fudbala.
a8cff693e7a450d4956cb81a53f9fae2.jpg
9b12adc27cd07ec9a46827b0ecd87557.jpg
 
Očekivano, odlične komforne stolice zamenili ovim najjeftinijim.
 
Da li će i gelendere na tribinama da ponovo ofarbaju u žuto? :)
 
Vrh