Šta je novo?

Komunalna milicija (BELI)

Pa i oni su ljudi, moraju da zadovolje svaku fiziološku potrebu. :mrgreen:
 
Danas ih videh kako rade nešto pametno i korisno, mada to sigurno nije ono što smo očekivali kada su ih formirali. Naime, radnici Čistoće su čistili trotoare i kolovoz uz trotoar na Brankovom mostu (Dulevo vozilo, par radnika sa metlama i šmrkovi), a vozilo Komunalne je bilo 30m ranije sa 4 migavca i "štitila" radnike.

Bolje i to nego da kontrolišu karte u prevozu (tj, asistiraju kontrolorima)
 
Pa da ima pameti, aktivnosti takve vrste (dakle, ne samo ta konkretna aktivnost na mostu, nego sve aktivnosti te vrste) bi za njih bila uobičajena pojava i zaduženje. Kao što u drugim zemljama svi pripadnici komunalnih preduzeća i/ili službi i inspekcija, imaju zaduženja da asistiraju drugim komunalnim ''kolegama'' ako su u mogućnosti. Bilo to da KP prijavi Beograd putu da im ne radi semafor, ili da usmeravaju saobraćaj u toku radova, ili da priskoče u pomoć u slučaju napada ili nesreća...
U drugim zemljama se sve to tretira i vodi kao jedan te isti kolegijum sa sličnim nadležnostima i samim tim dobrom koordinacijom i saradnjom.
Kolegijum hitnih službi, kolegijum komunalnih radnika, kolegijum vozača, kolegijum taksista...

Samo kod nas važi ono ''nismo nadležni™ '' i ''šta me briga''. U nekoliko navrata sam veći osećaj kolegijalnosti i ''bratstva'' primetio između vozača GSP, i vozača stranih turističkih autobusa na Studentskom trgu... nego između pripadnika beogradskih komunalnih službi i preduzeća, gde se svi ponašaju kao zasebna plemena. Sa sve svojim poglavicama. :roll:
 
Dr.Back":1xekk0ex je napisao(la):
Jutros sam prosao pored Cvetkove pijace, situacija je opet ista, moze se reci jos gora, jer su sada Romi zauzeli trotoar i bukvalno ne moze da se prodje od polovne robe koju prodaju. Postavljena je ograde visine dva metra u delu gde je nekad bila trava ali su oni sad maksimalno iskoristili prostor na trotoaru.

IMA LI VISE RESENJA ZA OVAJ PROBLEM !!!?

Verovatno smo komšije. Stanujem pored pijace i svaki dan prolazim kroz ovo na putu za posao.
Da li mi smeta buvljak? Da. Jedva
Da li će rešiti problem tako što se izmesti negde gde TI nećeš moći da ga vidiš? Neće.
Pre neki dan sam videla ženu koja kupuje konzerve sardine i vrećice pirinča za 15 dinara. Zima se bliži i viđam da penzioneri kupuju topliju garderobu, za 100, 150 dinara komad.

Poenta je da nisu prodavci buvljaka problem, i to što ti i ja jadni ne možemo da prođemo trotoarom. Problem je što je ovakav buvljak jedini način da se jedan veći procenat naših sugrađana obuče, ili čak jede. Nekome ko živi za 12000 penzije, plati račune i lekove, kupovina recimo džempera je kao tebi da kupiš lambordžini.

E, to je problem. Ovaj buvljak je pre Cvetkove pijace bio godinu dana oko Bajlonove pijace, šireći se pored Bitefa, ka ulici 29.novembra. Rasterali su ih. Komunalna će doći na Cvetka, rasterati nesrećnike, ti i ja ćemo spokojno šetati trotoarom i kupovati u Maxiju.

Onda će se oni pojaviti (a sigurno hoće) na nekom drugom mestu i šta smo rešili?
Problem ili samo tvoj problem?
 
Проблем дивљих бувљака сигурно може да се реши али се толерише. Сад да ли је то добро, има и за и против, а ја мислим да није добро. Тачно је да је део наших суграђана на ивици егзистенције и да им је сваки динар ко зграда, али ово није решење. Овде причамо и о купцима на дивљим пијацама и о купцима. Што се тиче продаваца, сигуран сам да има оних који су истог па и лошијег статуса него ови дивљи али неће да раде ван прописа, једноставно им је у генетски код уписано да раде само поштено. И они плаћају пијачарину или тамо неке пашалне порезе, а шта добију овим толерисањем дивље продаје, заправо шта губе. Губе много тога, пре свега конкуретност. И тако држава толерисањем дивље продаје дестимулише легалну продају и убија поштене, а стимулише сиву економију. Онај ко ово подржава мени није јесан осим ако и сам има корисни од тоге.
Решење је увођење социјалних категорија, неки вид опорезивања који би малим продавцима омогућио неку количину обрта са минималним порезима и слично, али свакако не толерисање дивље трговине.
 
Priča o armijama ljudi koji nemaju šta da jedu je postala glavno oruđe u pravdanju aljkavosti, bezobrazluka, urbanog haosa i prodavaca na crno.

Ako već postoji potreba za toliko buvljaka - a postoji, ali u MNOOOOOOGO manjoj meri nego što izgleda - onda oni treba da se izmeste na površine namenjene tim stvarima i/ili na površine gde bar neće ometati druge i ružiti grad. Ovako se ceo grad pretvara u Bangladeš a svakom potencijalnom uzurpatoru javne površine se poručuje da je to normalno ponašanje.
 
Komunalna mene bukvalno za**ava.

Pisao sam da sam im jedno veče prijavio vozila (3.9.2018)

Poštovani,

sinoć sam prilikom trčanja zatekao sigurno stotinjak vozila parkiranih na šetalištu uz Savu iza Sajma. U pitanju je potez od Stenke do Novog železničkog mosta.

Poziv sam vam uputio oko 20:00 (sigurno imate snimak).

Zanima me da li je patrola zatekla ta vozila i da li je napisala kazne?

Znam da možete da preduzmete akciju samo kada zateknete počinioce u prekršaju, ali ovo je konstantan problem svakog dana, naročito vikendom u noćnim časovima, pa vas molim da sa Gradom preduzmete nešto da se ova bruka i sramota spreči.

Pošto nisam dobio nikakv odgovor, poslao sam im novi mejl 7.10.2018.

Danas dobih odgovor

Предмет: Обавештење

Поштовани,

Поводом Ваше пријаве упућене електронском поштом Секретаријату за послове комуналне полиције дана 07.10.2018. године, у предмету под горе наведеним бројем, везано за непрописно паркирана возила на шеталишту уз Саву иза сајма, потез од ресторана «Стенка» до новог железничког моста, ГО Савски венац, oбавештавамо Вас да је патрола дана 18.10.2018. године у 11.05 часова извршила контролу комуналног реда али у моменту контроле није затекла наводе из пријаве, непрописно паркирана возила што је и констатовала службеном белешком.

Имајући у виду да Секретаријат за послове комуналне полиције може предузимати мере сходно својим овлашћењима само ако у моменту контроле затекне нарушавање комуналног реда, Секретаријат ће и у наредном периоду вршити контролу комуналног реда на овој локацији и поводом затечених пријава и лица која нарушавају комунални ред, предузимати мере из оквира своје надлежности.

Такође, пријаву нарушавања прописаног комуналног реда, ради правовременог и ефикасног поступања, можете упутити сваког дана бесплатним позивом са фиксних мрежа на број телефона 0800/110-011 и за позиве са мобилних мрежа на број 011/30-90-007, у времену од 00-24 часа.

В.Д. заменика начелника Градске
управе града Београда –
секретар Секретаријата за послове
комуналне полиције
Иван Дивац

Oni su otišli u neki četvrtak prepodne tamo i nisu nikoga zatekli (na stranu što sam im spomenuo kada je problem izražen i što mi nisu odgovorili an pitanje da li je patrola bila posle mog poziva)

Jedino sam uspeo da im odgovorim na ovaj način

Poštovani,

ja zaista nemam reči kojima bih opisao šta trenutno osećam prema vašoj službi.

Ja sam vas pitao šta ste preduzeli povodom moje prijave upućene telefonom u trenutku kada su vozila bila tamo parkirana. Komunalni policajac je na centrali primio poziv i ja vas pitam da li je patrola izašla to veče (vikend) na teren i ako nije, zašto nije.

Vi meni odgovarate da ste u radnim danom pre podne izašli na teren i niste našli nijedno vozilo.

Žao mi je, ali ja moram reći da se vi zafrkavate sa mnom.

Doviđenja
 
Pa to ti je to, takvi njihovi "odgovori" su uvreda za inteligenciju glupog čoveka (kako to @Blade govori).

2. septembar je bio nedelja, a 18. oktobar je bio četvrtak, i to u 11:05h.

Svi oni redom su žestoko krenuli da nas majmunišu, pošto ili ne odgovore ništa, ili daju ovakav majmunski "odgovor".
 
Može im se svima njima. Ovo bukvalno rade da ubiju volju ljudima koji se trude da im dobronamernim savetima pomognu da nam grad izgleda bolje i lepše.

Njuz je to davno (2015) lepo napisao, ali to sada važi za svakoga bliskog vlasti

Naime, već duže vreme osećam da se bliži ovaj momenat ali od pre neki dan sam siguran: konačno smo došli do tog momenta u mojoj vladavini kada mogu da izjavim bilo šta – ali bukvalno bilo šta – i da to nema nikakve posledice po mene i moju diktaturu. Možda ste primetili da sam rekao “diktaturu” u prethodnoj rečenici, ali to je samo zato što apsolutno nema potrebe da pazim šta pričam. Nekada sam morao da biram reči kako se vi, moji podanici ne biste uzbudili i pobunili, ali ta vremena su, koliko vidim, prošla.

https://www.njuz.net/vucic-dosli-smo-do ... posledica/
 
Može im se svima njima. Ovo bukvalno rade da ubiju volju ljudima koji se trude da im dobronamernim savetima pomognu da nam grad izgleda bolje i lepše.

Tačno.

Ja sam za to da odradimo konkretne akcije usmerene ka tzv. javnim komunalnim preduzećima i Komunalnoj policiji.
Nema nikakve svrhe njima slati pojedinačne dopise, a još manje ima svrhe laprdati po Internetu.

Nego, hajde da se grupa nas sa Beobilda dogovori da krenemo u posetu rukovodstvu svakog tzv. javnog komunalnog preduzeća, pa da im lepo u lice kažemo sve ono što tišti građane i da ih direktno podsetimo na zakonske obaveze koje su dužni da izvršavaju.

Hajde da konačno uradimo NEŠTO KONKRETNO, tiče se svih nas.

Dule, ako si i ti ZA, već nas je dvojica. :wink:
 
Ja lično nemam snage ni živaca da slušam njihova objašnjenja i uveravanja da će sve uraditi da bude bolje. Uveren sam da bih izgubio živce da mi neko u lice demagogiše.

Upravo zato više uopšte ne gledam političare na TV-u i odmah menjam kanal.
 
Pa naravno da će pokušati da demagogišu.

Ali, onda ih treba prekinuti u tome, jer ne mogu da demagogišu pred, na primer, desetak prisutnih osoba.

Naš nastup bi bio konkretan i jasan, sa takođe jasnom porukom da će se pratiti njihov rad, uz naše obećanje o skorijoj ponovnoj poseti.

Ko deli moje mišljenje o konkretnim akcijama, neka ostavi post ili neka mi se javi preko PP.
 
Vladivoje iskulrali bi ko sto kuliraju nebi. Prvo dozvolili da 10 ljudu dodje odjednom onda bi te poslali kod nekog PR pa bi zavlacili pa izdali saopstenje da se vris pritisak na nkih itd itd .Ne bi davali papire na uvid proglasavali poslovnom tajnom .Pa onda ide blacenje kroz medije i etiketiranje zatim trazenje prljavog vesa ...
A promjenilo bi se nista ....
 
Direktore, sve to stoji.

Ali, ja stvarno ne znam koji je način da se svima njima stane na put osim neke konkretne akcije.

Ako bi nas zavlačili, onda bismo mogli da se obratimo medijima.

Krajnje je vreme da se počne sa konkretnim pritiskom na njih, ovako oni mogu još 100 godina ako se bude sve završavalo sa udarcima po tastaturi...
 
Vladivoje, šta god radio samo ne zaboravi da budeš maksimalno oprezan i diskretan. Jer ovde ne moraš da uradiš ništa radikalno da bi se zamerio vladajućim garniturama i osakatio svoju profesionalnu budućnost na duge staze. Dovoljno je samo da dižeš buku i remetiš ugled i već ćeš početi da im smetaš. A radio Mileva i partijska UDBA rade samo tako. Sve se vrlo lako sazna i ubeleži, pogotovu ako se čovek zameri dovoljno jakim glavama. Mislim neće nikome faliti dlaka s glave, ali imaju oni druge šanse da ''smire'' trablmejkere.

Tako da samo oprezno i taktično. Ako ti kažem da i članovi SNSa ne podnose Blackwater, pa im opet ni oni ništa ne mogu, jasno ti je o kakvoj mafiji i kakvim konekcijama se tu radi. Izuzimajući one pripadnike koji rade svoj posao korektno i pošteno. Takvi se gurnu u stranu i drže podalje od bitnih slučajeva i funkcija, da ne bi remetili ''poredak'' i dizali prašinu.
 
@ Bender, što je nas više - veće su i šanse da nam ne mogu ništa.

Ako nismo u stanju da se organizujemo za ovako bitne stvari, onda ne znam čemu uopšte bilo kakva priča...
 
Jednom da uhvatim i ove trutove kako rade svoj posao.


Slikano večeras iz (štrokavog) BKMa na početku Kolarčeve. Kontrolisali su dva divljaka bez TX tablica, jedan audi A6 i drugi BMW 5, oba sivi, iz 90ih.
 
I kakav je ishod kontrole osim ev mita u dzepu od 50€ po kolima
 
E moj, direktore.

Ti sve znaš unapred. Nisi džaba (di)rektor. :mrgreen:
 
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... -Mitrovica

Zamislite da je ovo normalno i da se dešava svaki dan i da ne završi u vestima

KOMUNALNA policija kaznila je juče kompaniju "MBA - Ratko Mitrović niskogradnja" jer su radnici ovog preduzeća nelegalno istovarali građevinski materijal na Novom Beogradu. Otpad je istovaran u Bulevaru heroja sa Košara.

Utvrđeno je da ova kompanija nema dozvolu za istovar. Protiv ljudi koji su zatečeni u istovaru podnete su prekršajne i krivične prijave
 
Vrh