Šta je novo?

"BW Residences" - Beograd na vodi [ Stambeni kompleks | 68 000 m²]

Pokušavaju da svetlima kompenzuju krajnje jeftin utisak koji ostavlja arhitektura. Bitno je jeftinije kupiti LED traku nego napraviti čitavu zgradu koja imponuje pogledu. Mada je ova za sad i najbolja. Ovako se ni jedna od budućih zgrada zgrada noću praktično i neće videti (pošto pogotovo njima trebaju ovakvi dodaci), već samo ti dodatni elementi nacrtani svetlima. PR političko-propagandni projekat usmeren ka ostalim građanima i sasvim nebitan, čak štetan, onima koji su tu kupili stan. Usput, bilo bi zanimljivo znati ko plaća zajedničku struju za zgradu i da li je savet stanara doneo odluku o ovolikim svetlima? Ili su jedni odlučili, a drugi plaćaju struju koju ta odluka zahteva?
 
Pravo pitanje je ima li uopste koga u ovim zgradama pa je vrlo moguce da su ove led lampe postavljene iz tog razloga.
 
A najstrasnije je sto su te led trake posle jednog pozara koji su imali budzene po plafonu....


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Jao terase i crvene vaze :lol: Od svega meni se jedino dopadaju ofingeri.
 
Zasto se stavlja slika Predsednika ovde jel to neka insuinacija na negativan kontekst? Nije ovo politicka tema i trebalo bi ukloniti.
 
Jeste, baš je insuinacija. Kao što se i predsednik piše velikim slovom.. Nešto insuinaras velikim P?

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
 
Gledao sam par fotki stanova,jel to neki novi trend da se postavljaju veš-mašine u ormarima :p
 
Sumnjam da ce "trampovke" do kraja biti 100% useljene, u smislu da ce dosta stanova biti za iznajmljivanje + ne znam koliko je stanova ljudi iz dijaspore kupilo.
 
Astro ono prelepota sto se ustalilo a sto je pogresno ...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=579868#p579868:2bspucrt je napisao(la):
ArhProf » 07 Nov 2018 08:58 pm[/url]":2bspucrt]Meni je ovo prelepo... https://youtu.be/tmGya-d-FEU

U opisu videa stoji:

SB Properties
Published on Nov 6, 2018

-Prodaje se luksuzan četvorosoban stan na 16. spratu
-Izdaje se luksuzan četvorosoban stan na 15. spratu

Uz oba stana je obezbeđeno po jedno obično i jedno duplo garažno mesto.
Objekat BW Residences je zamišljen tako da uz Kulu Beograd i W hotel bude najluksuzniji rezidencijalni objekat u naselju Beograd na vodi i izgrađen je tako tako da konceptom i kvalitetom bude na nivou hotela sa pet zvezdica sa uslugom konsijerža. Samo za stanare I njihove posetioce u objektu na raspolaganju stoje dva bazena, teretana, dečija igraonica, dva privatna parka kao i premium lokali i garaža za posetioce u prizemlju sa plaćanjem po satu.


--------
SB Properties doo:
datum osnivanja firme 23.11.2017.
0 zaposlenih
 
Previše iznenadno sam u gluvo doba juče posetio BWR pa evo šta sam zabeležio tom prilikom:

Blještavi dolazak:


Neki liftovi su i dalje zaštićeni folijama i šperpločama zbog grubih radova i tereta:
Pogledajte prilog 6

Ali su zato izuzetno inspirativni i daju nam uvid o kvalitetu nekog keramičara:
Pogledajte prilog 1

Hodnici su stvarno zanimljivi u svojoj elegantnoj dužini:
Pogledajte prilog 2

Ali zato pogled je brutalan (iz zgrade B ka Adi):
Pogledajte prilog 3

I sa terase (primećujem da je nije teško preći kod komšije):
Pogledajte prilog 5

Pogled gore (morao sam zbog ranije primedbe o trešenju mrvica):
Pogledajte prilog 4

I na kraju pogled sa zajedničke terase iznad promanade:
Pogledajte prilog 7
 
Lepa reportaza Goje, hodnici nama i nisu nesto posebno tj mogao je biti bolji izbor plocica.
Stan u kome si bio je orijentisan juzno i u BW je to po meni najmanje lep pogled, ako budes imao prilike pogledaj stan orijentisan ka zapadu ili severu.Istocni pogled tj ka gradu je nocu lep, a danju zavisi ko voli fasade BG, mada od pre neki dan pogled ometa novi parking BASa.
Zajednicka terasa na kojoj si bio je prelepo odradjena, trebao si da odes i na zajednicku terasu na 4.spratu , sa nje imas odlican pogled na istok,jug i zapad, stim da na njoj cesto duva jaci vetar, pogotovo kada je kosava.
Nadam se da si video bazen, teretanu, svlacionice sa tusevima i decije igraonice, po nama je to uz pomenute 2 terase najbolji deo Residenca.
Trenutno najveci problem u zgradi je slabo grejanje, tempreratura radijatora je znatno manja nego u okolnim zgradama - rade vec danima na resenju tog problema, ali nikako da se resi...
Maxi je napokon usao u lokal i uskoro ce biti resen problem snadbevanja stanara i radnika, a takodje i gradjanima sa setalista nece biti daleko.
Goje ako mozes napisi malo vise utiske posle posete zgradi, bas me zanima tvoje realno sagledavanje kvaliteta zgrade, stanova i zajednickih povrsina :sesir: :sesir: -
 
Domaćin mi je bio drugar koji živi van zemlje i nije ni počeo da oprema stan. Prvi utisak opšte pustoši mi je bio dodatno pojačan činjenicom da je bilo gluvo doba noći. Takođe, zato nismo mogli da posetimo bazen i ostale zajedničke prostorije.

Cela zgrada deluje solidno i monumentalno, neki momenti luksuzno, a stanovi su neki standard u današnjoj novogradnji - ništa posebno luksuzno. Sad, meni se taj čitav koncept ne sviđa i tu ne mogu nikako da budem objektivan.
 
Vradoviću, da li se organizovanje proslava na zajedničkim terasama plaća dodatno ili je potrebno samo rezervisati termin?
 
Vrh