Šta je novo?

Beogradska Arena

Pa pise vam, danas gotova montaza, ovako izgleda, samo treba da se digne gore, pocelo je danas montiranje prstena, mislim da ce biti gotovo za nedelju dana. Mislim da je za kocku isti model leda samo su paneli umesto 50x50cm, sada 100x50cm.
 
Skoro gotovo postavljanje prstena, za par dana treba da se poveze i pusti sistem. Kvalitet slj kineski, predvidjen je za neki led bilbord a ne za ovo. Ono sto ce biti problem sto ne znam kako ce da se zastiti od raznih tecnosti koje ce da se prosipaju na kosarkaskim utakmicama, od huligana koji mogu da preseku kablove, da preskoce ogradu i skacu po ovim sinama itd...





[/quote]
 
Pa valjda ide neki poklopac zastitna maska nece da im ostave sve na izvolte
 
Pozdrav svima,
Jedno pitanje može li se negde naći tehnički crtež arene?
Zanima me raspored stolisa na tribinama tj. plan sedenja.
Ako neko ima nešto ili zna, hvala.
 
Nadam se da ti može poslužiti tehnički crtež na sledećem linku https://i.postimg.cc/TRq8pwyR/arena-crtez4.jpg

arena-crtez4.jpg
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=632446#p632446:ni2tceef je napisao(la):
shebez » Sat Jun 22, 2019 12:48 am[/url]":ni2tceef]Pozdrav svima,
Jedno pitanje može li se negde naći tehnički crtež arene?
Zanima me raspored stolisa na tribinama tj. plan sedenja.
Ako neko ima nešto ili zna, hvala.
Odes na bilo koji dogadjaj i ides na kupi kartu raspored sedenja i imas to.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=632458#p632458:1thjk2rb je napisao(la):
loyola » Sub Jun 22, 2019 5:16 am[/url]":1thjk2rb]
Odes na bilo koji dogadjaj i ides na kupi kartu raspored sedenja i imas to.
Da znam ali mi treba nešto preciznije nacrtano, neko je samo mapirao raspored sedenja pa nisam siguran da li je sve obuhvaćeno.
tnx
 
Šta naša Arena nudi osim gledanja utakmica, koncerata ili Dizni na ledu, cirkus ili nešto slično?

Ništa. Nema restorana, nema prodavnica, nema ničega.

Evo dva snimka iz londonske O2 arene (i sjajni Cvija), pa vidite čega sve ima u njihovoj areni

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=DRxpkzDapC0[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=K1bGO29waX0[/youtube]
 
To je већ грешка у пројектовању, могла је Арена бити осмишљена и са угоститељским и трговачким садржајима. Можда би могло нешто да се набуџи, али можда боље и не. Ипак имамо и фитнес центар и малу аерну као споредне садржаје.
 
Možda to ima veze i sa načinon na koji je ovaj blok sa Arenom zamišljen. Svuda oko nje su bile predvidjene zgrade a u njihovim prizemljima je moglo biti dovoljno mesta za sadržaaje koje Arena danas nema a koje pominjete.
 
Само што су онда то засебни објекти који су само у истом блоку где и арена па иста од њих и нема неку велику финансијску добит.
 
Pa to. Očigledno ovakav koncept sportske dvorane (objekta) nema više mogućnosti za delovanje bez finansijskih injekcija. Potrebni su restorani i još neki sadržaji koji bi se svakodnevno koristili.

Naravno i bolji marketing je neophodan jer je skandalozno da skoro uopšte nema koncerata u Areni u poslednje vreme.
 
па није баш. Дизни је био 1-3, Парни Ваљак 8, Брајан Адамс 10, Веверина има 23, Чола 29 и 30, Звезда је играла проитв Реала 7, игра против Асвела 15, дерби Партизан-Звезда 17 а 5 су играли против Венеције
 
To je iznad proseka, pa i tako je malo dešavanja. Gledao sam progame u glavnim halama većih evropskih gradova. Tamo je barem 15 dana mesečno neko dešavanje. Naravno, ima i do finansija stanovnika, pa je teško dovesti velike svetske zvezde gde se karta plaća barem 50e.

Ne znam da li postoji negde finansijksi izveštaj Arene za neku godine gde jasno piše kolika je zarada od sponzora, karata i koliki su rashodi za struju i ostalo održavanje.
 
Interesantno je da se na koncertima u Areni nikad ne objavljuje tačan broj prodatih karata što je u izveštajima sa koncerata u inostranstvu uobičajeno.
Kod nas obično napišu '' napunila Arenu'' ''a u stvarnosti nije ni išao u prodaju nivo 400.
 
Nivo 400 ima izmedju 9000 i 10 000 mesta, ali se cesto otvara tj prodaje. Arena je katastrofa, preko leta nista nema, onda 10ak koncerata oktobar-novembar i to je to. U decembru bude 4-5 i to je to. Deluje kao dosta ali sky iznajmi djuture mesec dana tako da slabo para uzme Arena od toga. Da ne pominjem pljacku za led ekrane...
Najjaci koncert prosle godine je imal Maja Berovic, rasprodala karte za par dana za celu Arenu. Da nije bilo dan-dva nakon toga neke atletike napunila bi ladno dve Arene a mozda cak i tri bez problema.
 
Сећам се у време изградње арене да се причало како ће имати базен испод паркета који ће моћи да се демонтира па да се у арени одржавају такмичења у воденим спортовима.
 
To je беше монтажни базен за Европско из ватерпола? Размишљам нешто, ако им је лети пропаст, нек отворе базен и тако зарађују.
 
Vrh