Šta je novo?

Prijave gradskim službama

Dule za pokloce su do sad uvjek brzo regovali stavljali betonske preko kao privremeno rijesenje
Prijavi direkt na broj bvk za hitne intervencije
 
ja mislim da taj šaht nije u nadležnosti JKP "Vodovod i kanalizacija". Mislim da je obaveza korisnika da tu stave poklopac . A ko ga sve koristi treba utvrditi. Mora da će biti po onom "nije moje, nije moje". Svačije i ničije ako tu ima puno lokala ili je stambena zgrada u pitanuu ne vidim najbolje.
 
Tako je. Izgleda da je Beokom prvo prosledio BVK-u, pa onda opštini da ona utvrdi čija je to rupa

Поштовани,
предметни шахт није у надлежности ЈКП "Београдски водовод и канализација", па је пријава прослеђена ГО Нови Београд. У наставку Вам прослеђујемо одговор.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=582740#p582740:2bg6na91 je napisao(la):
astrodule » 20 Нов 2018 12:02 pm[/url]":2bg6na91]Pre par meseci sam prijavio neki šaht bez poklopca na BK.

Slika od pre mesec dana



Odgovor

Pogledajte prilog 2

Vodi se upravni postupak, a rupa i dalje ugrožava pešake. Birokratija na delu


file.php
Некада је ту била самопослуга ПКБ, ми смо је звали "велики ПКБ", и ту где се виде врата иза решетака, је био главни улаз.
То сад припада велепродаји лекова Анлек, тако да треба и са њима да се види око тог поклопца који су, јелте, "позајмили" скупљачи секундарних сировина.
 
Ljudi, ja sam prijatno iznenađen. 11.11. sam, više iz zezanja, prijavio da su skoro sve bandere i semafori na raskrsnici Bulevara Zorana Đinđića i Narodnih heroja izlepljeni.

Inspektor je bio na terenu 19. i 20. 11. i kostatovao (sa slikama) da nema više reklama.

https://twitter.com/astrodule/status/10 ... 5017507840

Šta da vam kažem, osim da i vi to pokušate da uradite.
 
Eeehhh, kada bi kiša mogla da upadne malo i u podzemne prolaze, da i oni malo "ugledaju" vodu, bilo bi dobro... :mrgreen:


Danas sam se obratio Beokomu, u vezi višegodišnje zapuštenosti podzemnog prolaza kod TC Ušće.


Poštovana/i,

Neophodno je potrebno u što kraćem roku detaljno očistiti, oprati i dezinfikovati podzemni prolaz ispod Bulevara Mihaila Pupina, između "Šest kaplara" i TC "Ušće".

Ovaj najstariji i poslednjih godina ubedljivo najfrekventniji podzemni prolaz na Novom Beogradu nije opran više decenija, naslage prljavštine su svuda, posebno nataložene uz ivice prolaza, dok su fleke od žvakaćih guma dale ovom prolazu "tačkasti" ili "tufnasti" izgled.

Zaista je sramota da godinama ovako izgleda podzemni prolaz maltene u centru grada.

Molim Vas za što hitnije reagovanje i rešavanje ovog komunalnog problema koji već predugo traje.

Unapred zahvalan.
 
Grad i Čistoća u zadnje vreme postaju sve bolji u postavljanju kontejnera na najglupljim mogućim mestima. Primer od danas: ugao Francuske i Dušanove. Poduža kolona u špicu, u jednoj ulici sa više linija JGP, čeka dok se isprazne kontejneri. Jer se neko genijalno setio da ih stavi baš tu.

 
Ili se neko genijalan setio da po danu skuplja đubre u frekventnim ulicama, ili centru grada, umesto da to vrši noću, kao i sav normalan svet.
 
Pa u zadnje vreme su po centru počeli da skupljaju nekoliko puta u toku dana. Prvo, zato što kafići i restorani izbacuju nenormalne količine otpada, ALI i zato što je Grad u svom naletu inventivnosti ukinuo nekoliko stajanki, pa se đubre sa ukinutih preliva na te preostale stajanke.

Najgori primer je kraj oko Rajićeve. Kad se izgradio centar, gospoda su ukinuli kontejnere na čak 4-6 mesta, i sad stanovnici i radnici lokala vucaraju do obodnih blokova. Rezultat je da se sve preliva. Čak i sa dodatim kontejnerima i višestrukim obilascima kamiona, sve se prosto preliva.
 
Mogli bi tj morali ugostitjiski objekti da razvrstavaju smece tipa otpadno ulje staklo papir ilimenke ostatci hrane
 
Tojota džip Parking Servisa reg. oznaka BG 575 ŠT je danas u dva navrata prošla pored čitavog bloka zakrčenog automobilima a da nije uradila ništa povodom toga. Vozač Tojote je izašao iz svog vozila, pešaka obišao kolonu nepropisno parkiranih, vratio se i nastavio dalje.
Pogledajte prilog 4
Pogledajte prilog 3
Pogledajte prilog 2
Pogledajte prilog 1


Na poslednjoj slici se vidi registracija BG 575 ŠT, kao i logo Parking Servisa, mašina za vuču i nalepnice na kraju vozila.
Sa slikama neka radi ko šta želi, ako novinari odluče da ih objave i iskoriste za članak, samo napred.
Ko ima Twitter ili druga sredstva komunikacije s nadležnima molim neka im prosledi ako može. A ja ću da ispišem par emailova...
 
koliko znam parking servis sa sve radnicima ne mogu da dižu vozila ako nemaju nalog komunalne ili saobraćajne policije
 
Ali imaju putem tableta vezu sa dezurnim policajcem valjda ....
 
ЗОБС
Члан 278.
Посебне мере и овлашћења предузимају се ради спречавања угрожавања безбедности учесника у саобраћају, односно омогућавања одвијања саобраћаја.
12) уклањање, односно премештање возила, као и постављање уређаја којима се спречава одвожење возила,
Мере и овлашћења из става 2. тач. 1), 4), 5), 6), 9), 10), 11) и 12) овог члана налаже и предузима полицијски службеник приликом контроле саобраћаја, мере и овлашћења из става 2. тач. 2), 3), 7) и 8) овог члана налаже и предузима територијално надлежна организациона јединица Министарства унутрашњих послова или други орган овлашћен овим законом. Мере из става 2. тачка 13) овог члана налаже и предузима полицијски службеник приликом контроле саобраћаја, односно овлашћено лице министарства надлежног за саобраћај.
Мере и овлашћења из става 2. тачка 12) овог члана, налаже и предузима и комунални полицајац, приликом остваривања надзора и контроле паркирања, у складу са законом, подзаконским прописима и прописима јединице локалне самоуправе.
У случају из става 4. овог члана јединица локалне самоуправе обављање послова уклањања, односно премештања возила, као и постављање уређаја којима се спречава одвожење возила, може поверити овлашћеном правном лицу које је актом јединице локалне самоуправе основано за делатност организације функционисања, управљања и одржавања јавних паркиралишта, односно правном лицу или предузетнику којем је поверена ова делатност.
Јединица локалне самоуправе прописује услове и начин обављања послова надзора и контроле паркирања, услове за обављање послова уклањања односно премештања возила као и постављања уређаја којима се спречава одвожење возила, када те послове предузима комунална полиција, у складу са прописима који уређују ова питања за поступање полицијског службеника.

Одлука о комуналном реду
Члан 62.
Када комунални инспектор у вршењу инспекцијског надзора утврди да се заустављањем или остављањем возила, односно постављањем или остављањем објеката, уређаја и других ствари супротно одредбама ове одлуке омета вршење комуналне услуге, коришћење комуналних објеката или пута или када је неопходно предузимање хитних мера у јавном интересу у складу са законом, наредиће кориснику, односно власнику ако је присутан да одмах уклони то возило, објекат, уређај или другу ствар, под претњом принудног извршења.
Ако се лице из става 1. овог члана не налази на лицу места или је непознато, комунални инспектор ће, без саслушања странке, донети решење којим ће наложити да се возило, објекат, уређај или ствар, уклони у одређеном року, који се може одредити на часове, а ако се ради о возилу рок се може одредити и на минуте.
Решење из става 2. овог члана се налепљује на возило, објекат, уређај или другу ствар, уз назначење дана и часа када је налепљено и тиме се сматра да је достављање извршено, а доцније оштећење, уништење или уклањање овог решења не утиче на ваљаност достављања.
Ако лице из става 1. овог члана не поступи по датом налогу, комунални инспектор ће одредити да се возило, објекат, уређај или друга ствар уклони о трошку корисника, односно власника, на место које је за то одређено.

Одлука о комуналној полицији

Послови комуналне полиције
Члан 6.
2) остваривање надзора у јавном градском, приградском и другом локалном саобраћају , у складу са законом и прописима града, који се односи нарочито на: паркирање (спречавање паркирања на местима на којима се омета коришћење пута и одвијање саобраћаја, контрола коришћења паркиралишта у складу са прописом и сигнализацијом, паркирања на резервисаним паркинг местима и сл.);

Е сад како то раде комунални и саобраћајни полицајци не знам. Али знам да комунални инспектор пре него што позову паук да дигне илти пренесе возило мора донети налог односно решење па тек онда паук може далје да ради посао. Једном су ми подигли тако возило па сам ушла у тајне заната. Без папира овлашћених органа Паук ништа не пипа. Паркинг сервис је само извршилац а налогодавци су други. Ако тај дан нису размењивали слике таблетима и добили налог за одношење може их бити милион паркирано .
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=586030#p586030:25u9i3no je napisao(la):
Vladivoje » 04 Dec 2018, 12:41[/url]":25u9i3no]Eeehhh, kada bi kiša mogla da upadne malo i u podzemne prolaze, da i oni malo "ugledaju" vodu, bilo bi dobro... :mrgreen:


Danas sam se obratio Beokomu, u vezi višegodišnje zapuštenosti podzemnog prolaza kod TC Ušće.


Poštovana/i,

Neophodno je potrebno u što kraćem roku detaljno očistiti, oprati i dezinfikovati podzemni prolaz ispod Bulevara Mihaila Pupina, između "Šest kaplara" i TC "Ušće".

Ovaj najstariji i poslednjih godina ubedljivo najfrekventniji podzemni prolaz na Novom Beogradu nije opran više decenija, naslage prljavštine su svuda, posebno nataložene uz ivice prolaza, dok su fleke od žvakaćih guma dale ovom prolazu "tačkasti" ili "tufnasti" izgled.

Zaista je sramota da godinama ovako izgleda podzemni prolaz maltene u centru grada.

Molim Vas za što hitnije reagovanje i rešavanje ovog komunalnog problema koji već predugo traje.

Unapred zahvalan.


Juče mi je stigao odgovor sledeće sadržine:

Предмет: Обавештење

Поводом Ваших представки упућених електронском поштом Секретаријату за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Градске управе града Београда, а прослеђене и заведене под бројем X-02 бр:355-3851/2018 и X-02 бр: 355-3898/2018, у Секретаријату за инспекцијске послове, 05.12.2018. године и 10.12.2018.године, које се односе на чистоћу у подземном пешачком пролазу, у зони раскрснице Улици Булевар Михајла Пупина и Милентија Поповића, обавештавамо Вас о следећем:
Поступајући по пријави – иницијативи, комунални инспектор је, дана 03.01.2019. године, у поступку по службеној дужности, извршио инспекцијски надзор површине на горе наведеној локацији, и констатовао да су затечени радници ЈКП ''Градска чистоћа'', у тренутку контроле који су чистили подземни пешачки пролаз, у зони раскрснице Улици Булевар Михајла Пупина и Милентија Поповића, и на лицу места записнички констатовао у предмету Х-02 број: 355-3851/2018, да је наведена локација у чистом и уредном стању.
Контроли присутни руководилац Службе урбанистичко-техничких послова ЈКП ''Градска чистоћа'', је изјавио да се предметна површина на горе наведеној локацији одржава у складу планом и програмом одржавања јавних површина.
Имајући у виду утврђено чињенично стање, нема основа за даље вођења поступка у смислу Одлуке о одржавању чистоће (''Сл.лист града Београда'' бр.27/02, 11/05, 6/10-др.одлука,2/11,10/11-др.одлука, 42/12, 31/13, 44/14, 79/2015 и 19/2017). РУКОВОДИЛАЦ СЕКТОРА Невенка Јакшић, дипл.прав.

Nisam skoro prošao kroz podzemni prolaz, tako da nisam upućen u situaciju.
Inače, čisto sumnjam da su osim čišćenja metlom uradili nešto temeljnije, čime bi se uklonile višedecenijske štroke sa pločnika u prolazu.
 
njima cisto i uredno stanje verovatno znaci samo da nema fekalija, a svih ostalih izlucevina moze na kilo, to je prirodno i normalno stanje, sve po evropskim standardima, pretpostavljam da je ok i da neko parkira auto dole, jer bi to bio predprojekat podzemne garaze
 
Posle dužeg vremena sam danas prošao kroz podzemni prolaz kod Šest kaplara.

Stanje u prolazu je nepromenjeno, dakle identično onom kako sam i naveo u prijavi.

Znači, osim čišćenja ništa drugo nisu uradili na uklanjanju fleka i ostale nataložene prljavštine.

Dakle, moja prijava nije imala efekta.
 
Ne vredi, moraću da slikam to, pa da im pošaljem slike, da vide kako to njihovo "održavanje" izgleda...
 
Vrh