Šta je novo?

Славија - Краља Милана - Теразије

Ne znaju naši da rade te sitne stvari koje mogu da se podvedu i pod održavanje. Lepo oni sačekau da sve propadne i onda naprave nikad bolji, lepši park. Ili sačekaju da se pojavi neki Azerbejdžan pa da oni to srede, a usput stave i bistu nekog njihovog.
 
Ma ne radi se samo o lenjosti nego se naši i boje te Terazijske terase zbog podzemnih voda. Koje nisu ništa nerešivo, ali jelte, oni bi uvek da prođu što jeftinije i da sad urade nešto i da narenih 50 godina ništa ne pipaju i ne održavaju... a to tako ne ide. E zato niko neće da se bakće s time, jer što da traći vreme i pare na to kad može na druge projekte koji daju rezultate i političke poene odmah.


Inače nešto se mislim, ako Kralja Milana ovim planom postane 1+1 ulica rezervisana za trolejbuse, tramvaje, taksije i hitne službe... obavezno, ali obavezno da se sa strane doda po jedna biciklistička traka. U suprotnom nek se bace s mosta. Sa sve kretenskim kafićima.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=581116#p581116:2jaa094d je napisao(la):
tzoran1 » 13 Nov 2018 01:42 pm[/url]":2jaa094d]Posto im je izgleda Prag mustra (uzor) pre ce ovo da se desi.

https://www.b92.net/putovanja/zanimljiv ... id=1377502


To prosto tako mora. Kod nas bi žaba da se potkiva, pa se guraju biciklističke staze gde im nije mesto na uštrb pešaka. Dovoljno je videti ovaj cirkus na Slaviji.
 
To što su neki geniji ugurali staze u Takovsku i Ruzveltovu i napravili promašaj ne znači da bici staze ne treba da se prave po drugim ulicama.

Stvar je prosta - ako se u Kralja Milana izostavi bici staza, ''bašte'' kafića se neće izostaviti. Ideja da se ovde oslobode neki kvadrati javnog prostora, a da se ne popune nečim drugim, je nemoguća. Na narodu je samo da bira hoće li bici stazu širine 2 m ili ''bašte'' širine 5.
 
Воде се неком фикс идејом да бици стазе морају бити на главним аутомобилским коридорима. То је погрешно. Ако је Таковска битна за аутомобилски саобраћај, зашто на силу гурати бицикле када су они далеко аутономнији и могу се убацити у мирније, попречне улице.
 
Apsolutno se slažem da nema potrebe gurati bicikle u glavne ulice ako postoje sporedne, paralelne. Npr, nikad bicikl ne vozim kroz Cara Dušana, već ili Skenderbegovom ili Strahinjića Bana.

Ali fora je, da treba ukinuti i parking mesta iz prometnih ulica. A ako ukinemo parking mesta, onda ima mesta za bici stazu.

Ali napraviti novu Knez Mihajlovu, ali sa tramvajem i biciklističkom stazom je potpuno nebulozno.
 
Jedna 3D skica Terzija, sa elementima koji su postojali na starim Terazijama, samo ne u po samoj sredini, vec pripojeno trotoaru do hotela Moskve.
 
Oво је веома фин предлог. Чак шта више имамо повећање саобраћајних трака за трамвајске баштице.
 
Zanimljijv predlog, inace Terazijska cesma je od starta na pogresnom mestu, pritom uopste nije lepo uklopljena gabaritno u odnosu na Moskvu i Balkan. Drakche probaj da stavis kocku umesto asfalta.
 
@zexland Nisam se bavio teksturama, ni detaljima previse, sve ove boje su manje-vise nabacane, vise me je zanimalo da li mogu da se izvedu ove forme (bastice, fontana) po uzoru na stare Terazije. Imao sam jednu bolju verziju, ali je nestala kada mi je nedavno crko komp.

Morala bi najmanje jedna jedna traka kolovoza, do Moskve, da se zrtvuje, kako bi bilo dovoljno prostora za sve, da ne bude pretrpano, ali izvodljivo je.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=603295#p603295:1bdpopu8 je napisao(la):
solecar » 19 Feb 2019 08:29 pm[/url]":1bdpopu8]Odakle si skinuo ovo?

Nisam skinuo, to ja nesto malo skiciram u 3D programu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=603290#p603290:1bdpopu8 je napisao(la):
Nepopravljivi optimista » 19 Feb 2019 08:12 pm[/url]":1bdpopu8]
Drakche":1bdpopu8 je napisao(la):
Druge perspektive.
Ja bih ovo podrzao pa do Pariske tako ;)

Znaci da pravim sve do Pariske :lol:
Pa postavljao sam jednom sliku 3D modela Trg Republike, gde je Kolarceva ul. "udarala" pravo ka Ratnickom Domu tj. ka kruznom toku ispred ove zgrade, samo nisam siguran da sam to sacuvao.
 
Ima toliko besmislenih nadogradnji u BG, pa mi nije jasno što na Slaviji ne vrate 2 sprata porušena za vreme "savezničkog" bombardovanja ovoj zgradi levo gde je sada VIP prodavnica.

1505991812823-vice-Slavija-1942.jpeg
 
Trebalo bi uraditi izlozbu ne realizovanih projekata u bg
 
Nikako da se sruši ovaj niz udžerica. Jedna od najatraktivnijih lokacija ugradu, džabe.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=699518#p699518:2kk9h46n je napisao(la):
Drakche » Čet Jan 16, 2020 11:35 pm[/url]":2kk9h46n]Nisu sve za rusenje.

Zašto? Neke su pod zaštitom ?
 
Vrh