Šta je novo?

Hoteli Beograda

Beogradu nedostaje bar još tri hiljade hotelskih soba, pokazalo je istraživanje revizorske kuće „Kreston MDM”. Do ovakvog zaključka došli su upoređujući glavne gradove slične veličine, poput Sofije, Bukurešta, Budimpešte, Praga i Varšave, u kojima je nekoliko desetina hiljada ovakvih soba. U Beogradu ih ima 7.650, a trebalo bi da ih bude između 10.000 i 12.000.


Da Beogradu fali luksuznih hotela, ne bi većina ovih postojećih stajalo poluprazno. Već skoro jednu deceniju se upozorava da Beogradu najviše fale hoteli od 3 zvezdice, i to pogotovu jedan veći, koji bi mogao da ugosti celu jednu turu (prostije rečeno jedan pun avion ili par autobusa) kongresnih turista kojih je svake godine sve više u Beogradu. Takvi turisti jelte ne idu u najjeftinije hotele, ali isto tako ne traže Njujork Plazu za nešto što spada u poslovne aktivnosti u trajanju od svega par dana. Traže prosek, koji će im služiti svrsi dok odsedaju ovde, a koji će opet zadovoljiti neke kriterijume. I traže nešto gde će moći da stanu svi odjednom, a ne da se razbijaju na 10 lokacija po gradu pa da dodatno troše pare i vreme na razvoženje.
Takođe, čisto sumnjam da jedni Turci (koji su sve brojniji turisti ovde) pikiraju na skupe hotele. A tek Kinezi, koji mahom dolaze u turističkim grupama i obilaze više Balkanskih zemalja odjednom... Njima baš i nije do razbacivanja, i oni radije traže neku zlatnu sredinu.

Ali kod nas niko neće da se bavi takvim investicijama. Svi bi odma da pucaju na 5 zvezdica i da glume Trampove, uz što manji prostor i ulog a što veću zaradu. Eno ga jedan takav na Studentskom trgu. Upumpane pare u luksuz i imidž (lažnog) elitizma a unutra nikad više od 10 ljudi. Više zarade od dranja na kafi i piću u restoranu nego od noćenja.
 
Ibis da preuzme Slaviju, dovede je do 3*, i deo manjka resen.
 
Navip":umne49pr je napisao(la):
Ibis da preuzme Slaviju, dovede je do 3*, i deo manjka resen.
To odavno pričamo ovde. Prostora ima i u rupi na budućem savskom trgu (rutovićeve udzerice, nedovršeni hotel Lika može da bude hotel niže kategorije, nikada izgradjeni aerodromski hotel, palata Genex kule u poslovnoj vertikali bi takodje da se rekonstruiše u hotel*

Sent from my Lenovo K53a48 using Tapatalk
 
Ovo za Genex je odlicna ideja i odlicna lokacija za hotel sa tri zvezdice. Sto se tice kongresnog turizma bice i toga kad vlasti konacno daju Misku Sava centar da ga rekonstruise. Do tad mozemo samo da pricamo u prazno ...
 
Meni je recimo logicno da zgrada tri lista Dunava postane Novotel. :D
 
Genex Hotel je super ideja! Problem je samo što je polovina stambeni prostor, pa bi bilo tešto naterati stanare da srede fasadu, zamene prozore, uklone klime itd. Mogli bi ujedno i da srede plato ispred zgrade koji je u katastrofalnom stanju.
Zna li neko šta je sa tom zgradom tri lista dunava hoće li se ikada završiti ili ne. Sećam se da su problem bili niski spratovi ili tako nešto te da je nemoguće upotrebiti prostor itd.
 
Trebalo bi vratiti palas u izvorno stanje kao na ovoj slici, samo joj fali kupola. Vidim i prvi put da je hotel imao terasu sa super pogledom na grad.
48425819_2497584163631201_2442652505163694080_n.jpg

slika sa fb crno-beli beograd
 
Ta fotka je nakon pozara terasa je vjerovatno nadogradjena terasa bi bila bas dobro mjesto ...
 
današnje fotke Hoteli Museum i amsterdam i dva u izgradnji Hotel Indigo i Hotel na Zelenjaku
 
Na gradilištu u Jug Bogdanovoj se već mesecima ne dešava ništa.
 
Oва безлична надоградња из послератног периода или скорија?
 
Hotel Beograd centar Petra Matijevića do aprila treba da primi prve goste
https://www.ekapija.com/news/2385264/ho ... prve-goste



Hotel Beograd centar u Kolarčevoj ulici u Beogradu, u bivšoj zgradi Jugoeksporta, primiće prve goste za oko dva meseca, najavio je danas biznismen i vlasnik tog hotela Petar Matijević.

- Zgrada je pod zaštitom države, pa je spoljni izgled morao da se restaurira i ti poslovi su završeni, ali kasne finalni radovi i otvaranje zbog dozvola za trafo stanicu. Te papire smo čekali godinu i po dana - rekao je Matijević agenciji Beta.

Matijević je 2016. godine kupio zgradu Jugoeksporta u centru Beograda za 7,3 mil EUR i rekunstruiše je u luksuzan hotel sa četiri plus zvezdice.

Luksuzni hotel je po planu trebalo da bude otvoren prošlog leta, jer je deo dozvola dobijena u novembru 2017. godine.

Hotel će, prema rečima Matijevića, imati 68 soba i restoran od 300 kvadrata, kao i parking, a zapošljavaće oko 40 radnika. Za petu zvezdicu nedostaje bazen za koji ne postoje uslovi. Cela zgrada ostaće autentična, kao i stepenište iz 1923. godine. U vlasništvu porodice Matijević su, osim industrije mesa Matijević, nekoliko farmi i više stotina hektara poljoprivrednog zemljišta, još i četiri hotela: tri u Novom Sadu i jedan u Zrenjaninu.

Zgrada Jugoeksporta je sazidana 1923. godine po projektu Matije Bleha, a nuđena je nekoliko puta na prodaju. Prva procena je bila da vredi 20 mil EUR , ali je cena zgrade padala posle svake neuspešne licitacije.
 
koja kicerica ovi lusteri. a bila je prica da su mu sinovi kupili ovu zgradu jer mu je otac ispred nje cistio cipele, tako nesto ako se dobro secam.

pa u vezi sa lusterima, da citiram jednog od najvecih pesnika danasnjice, kendrika lamara:

'you can take your boy out the hood, but you can't take the hood out the homie'
 
Mogao je recimo da se zove hotel Atlas zbog upečatljivog detalja na fasadi.
a36c29d0ecd21fe5881ed0a3c4f32967.jpg


Sent from my Lenovo K53a48 using Tapatalk
 
Vrh