Šta je novo?

Пропали Београдски пројекти

Bobb":13qlx28l je napisao(la):
Vala dobar deo ovih objekata i bolje što (još) nisu izvedeni, nadam se i da neće, kao taj Delta City na Autokomandi ili još gore, Belgrade Plaza Center. Doduše ima i vrlo zanimljivih rešenja, neki doduše izgledaju kao da su tek u konkursnoj fazi. Pitam se koliko je ovih ovjekata uopšte došlo i do gotovog glavnog projekta. Samo idejna rešenja ja ovde ne bi navodio.
Jedan predlog: navodite uvek i ime autora/projektanta, nemojte da ponavljamo (ne)namernu grešku medija koji sve živo spominju, sem arhitekte.

Jao a tek ovaj "shopping city" na Cukarici! Arhitektura kutija za cipele sa ogromnim parkinzima okolo. Amerikana najgore vrste.
 
nombre":297wd8xc je napisao(la):
Kampus 41 ove godine pocinje sa izgradnjom i bice 2 kule.


Jel imas neku detaljniju informaciju, koji je izvor itd.
 
nombre":2h1hkx57 je napisao(la):
Kampus 41 ove godine pocinje sa izgradnjom i bice 2 kule.
Ајде Номбре, дај нешто конкретно, радо ћу да обришем Кампус одавде :D
 
изгледа да је извор за кампус:
trollface_3078_preview_brotips_quince-s256x256-219730-535.jpg



а стварно, откуд ти то и како две и које две и да ли је само привремено две? и колике су измене пројекта на рендеру?
 
Vest za Campus je iz novembra prošle godine. Direktor GP Napred je tada, na sajmu nekretnina u Beogradu, izjavio da se nada da će projekat krenuti sa realizacijom u 2012. kao i da će umesto četiri za sada biti izgrađene dve kule:

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/13/Ekonomija/983806/Potencijal+na+tržištu+nekretnina.html

To, naravno, ne znači i da će izgradnja sigurno početi ali se vidi da se od celog projekta nije odustalo i da se ne može tek tako prosto kategorizovati kao "propali".
 
Nekada je dovoljno poslati email investitoru i dobiti informacije iz prve ruke.
Iz iskusta znam da je najbolje poslati mail na engleskom jeziku i prestviti se kao zainteresovani investitor i tek tada mozes ocekivati odgovor. Ako pitas recimo ,,Napred GP'' kakvo je stanje projekta Campus 41, oni ti sigurno nece odgovoriti. Treba biti mudar i staviti ih u situaciju da moraju da odgovore.
 
Čudi me da akva park nije đilasizovan, to bi bio odličan potez za učvršćivanje vlasti.
 
jel ima neko sliku cuvenog rotirajuceg solitera na NBg-u? mislim da bi i taj projekat mogao da nadje svoje mesto na ovoj listi :)
 
Mislim da je taj rotirajuci toranj bio samo hoax za smanjenje remitende dnevnih novina tih nekoliko dana, za razliku od Besixa zbog koga mozemo da budemo srecni sto je odbijen. Zamislite, krene gradnja Besix-a i stignu sa "grubim" radovima do nekog 80-og sprata, a onda naidje ova ekonomska kriza i gradnja prestane. Imali bismo ogroman "kostur" od oblakodera koji bode oci iz svih delova grada. Primer:

[video]http://www.youtube.com/watch?v=0r0fM31BXKk[/video]
 
Ma dok god ne pominju onaj kratki, debeli, sa okruglom glavom... "Teslin toranj" na Slaviji jos cu i preziveti. Kad vidim ONO u novinama hocu da povratim.

PS Znaci jedino mi ostaje mucnina u stomaku kad pominju centar kome ni samome nije jasno da li ce da popularise nauku ili ce da zapravo sluzi za neka istrazivanja.
 
'ајде људи оживите ову тему, да знамо сви шта БГ крије :gobb:
 
2 posta+nekropostovanje... Hoćeš ban? :laugh: :laugh:

Bilo kako bilo: islikaću uskoro ponovo bivši Dom samoupravljača na Kanarevom brdu.
 
Sta se desava sa tim ko je vlasnik toga ...
 
Gazda je, čini mi se (mada možda grešim) vlasnik firme "Marbo" (ili svakako nekog trgovinskog lanca tog tipa, imao sam negde sačuvan dopis od opštine).
Napravio je Jatagan malu od celog kraja: taj bivši tržni centar u pokušaju se sveo na više nego oronuli niz zanatskih radnji, parking i stanove ž kategorije gde ja ne bih kročio da mi plate.
U nastavku, on je kupio i susedni plac (navodno, sa namerom da gradi) i tu dozvolio divlje romsko naselje. Upravo zbog činjenice da je to naselje na privatnom placu, nadležni neće i ne mogu da preduzmu ništa (jednom su, bukvalno na zahtev komšija, mogli da narede da se potkreše divlja ograda).
To ne samo da je najgore ruglo u celom kraju, garantujem da je to u top 5 najgorih delova celog Beograda. Taman se nadovezuje na propalu industriju u komšiluku.
 
Ajd fotkaj to plus tu propalu industriju ne bilo ti zapovjedjeno ...
 
Biće. Vrlo slične, mada preko godinu dana stare slike sam kačio na temi "Opština Rakovica", ali vidim da su netragom nestale:
Još proletos obećan, danas spontano realizovan foto-obilazak Rakovice.
Slika
Priča se nadovezuje na moj obilazak stanice u Rakovici. Bulevar Patrijarha Pavla vapi za rekonstrukcijom
Slika
Deo zgrade bivšeg IMR-a.
Slika
Drugi deo bivše zgrade IMR-a
Slika
Ne vidi se dobro, ali ovde je ranije više puta pominjano divlje romsko naselje preko puta robne kuće na Miljakovcu.
Slika
Zlosrećni tržni centar na Kanarevom brdu. Da je bilo malo više para i pameti, ovo bi bio prvi srpski šoping mol sa privatnim stanovima na drugom spratu. Ovako se raspada.
Slika
Neke od najstarijih zgrada na Kanarevom brdu. Stanovi unutra su, zapravo, veoma lepi, ali se fasada raspada.
Slika
Park je inače veoma lepo sređen! :kk:
Slika
Novi restorančić, ima pristup i iz Ivana Mičurina i iz parka.
Slika
Isti park iz perspektive. Ne bih menjao moj kraj za neki drugi tek tako. :gobb:
Slika
Za kraj: u maju i junu rekonstruisan zidić koji deli park na dva dela je u roku od odmah bio išaran znacima ljubavi prema osvežavajućem napitku i voljenom klubu. :vops:

:sesir: :sesir:
 
Vrh