Šta je novo?

Hotel Mona [ 18.000m2 ]

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=583426#p583426:3b0sqsls je napisao(la):
direktor » Čet Nov 22, 2018 10:32 pm[/url]":3b0sqsls]Investitor je odavno imao predratnu fabriku izmjestio je i u podjeli firme medju naslednicima ova lokacija pripala je hotelskom djeju.Muzej NT je naknadno upao u pricu ...
Nije ad hok spekulativna investicija ...To sto av dozi nat temelje sam se ponudio pozvao ajd ga odbi ...

Aha, ja sam to povezao bio drugacije, kapirao sam da garant pravi tu hotel jer se povezao sa av, koju mu je garant ispricao pricu kako ce tu biti ko zna sta sve od investicija, samim tim i veci protok i doliv ljudi, pa kao da ugrabi prvi...Msm, ja volim taj deo Dorcola blizu reke i bilo bi mi zao da ostane mrtav, kao sto sad vec jeste. :( Ako tako ostane, onda stvarno ulagati u toliki hotel nema apsolutno nikakvog smila.
 
Hvala na slikama. Koliko se tek sad vidi da ove niske kucice kompozicijski odudaraju. A tek ce kad se hotel izgradi i zavrsi.
 
Nema mnogo toga novog da se vidi ovako spolja, jer je betonski skelet završen, i u toku su radovi unutra. Ipak počelo je dopremanje neke stolarije, pa se nadam da će uskoro početi i postavljanje fasade:
 
Hvala za raport. Nisam nesto detaljno pratio. Hoce li i kad se hotel izgradi ostati fabrika iza ili ce i taj deo zgrade postati hotel?
 
Marc23":2ayyo4y0 je napisao(la):
Hvala za raport. Nisam nesto detaljno pratio. Hoce li i kad se hotel izgradi ostati fabrika iza ili ce i taj deo zgrade postati hotel?
Po planu, tj. renderima, predviđeno je i da taj deo bude hotel, slično kao što je Radisson Blu kod Starog mlina. Postojeći objekti na parceli izgrađeni su početkom 20-og veka i predstvaljaju zaštićene objekte industrijskog nasleđa. Osnovna zgrada je izgrađena 1910, čije je nadziđivanje nastavljeno 1922. godine dogradnjom tri sprata i manjih objekata u dvorištu. Rendere imaš na http://beobuild.rs/mona-gradi-novi-hote ... p2746.html

Poslato sa ANE-LX1 uz pomoć Tapatoka
 
Hvala puno za info.

Bas me zanimalo sta ce biti sa zgradom koja vec postoji.
 
Stara zgrada (koja gleda na Cara Uroša) unutra je takođe ogoljena i prazna i rekonstruiše se uporedo sa izgradnjom nove.
 

Šteta što nije u planu vraćanje originasle fasade na Šondinu zgradu u Cara Uroša.
 
Ovo deluje mnogo tamnije nego na renderima, tamo je nekako svetlo siva cela fasada, uopšte daleko svetlija, a i sami prozori mi ne obećavaju.
 
Evo danasnjih slika, dobro je sto se i zgrade pored (u sklopu Mona kompleksa) sredjuju takodje, u Dračkoj i Solunskoj.
Idealno bi bilo da se neki restoran pozicionira u prizemlju hotela.



 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=592535#p592535:1noymwyh je napisao(la):
Martin » 31 Dec 2018 02:26 pm[/url]":1noymwyh]
Šteta što nije u planu vraćanje originasle fasade na Šondinu zgradu u Cara Uroša.
file.php

Cekaj jel ovo bilo zaista ovako, ili je neostvareni projekat?

To je zaista ova zgrada...steta...

https://www.google.com/maps/@44.8269226 ... 312!8i6656
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=601470#p601470:3hg5nzwq je napisao(la):
arsa.arsa » Пон Феб 11, 2019 10:47 am[/url]":3hg5nzwq]
Idealno bi bilo da se neki restoran pozicionira u prizemlju hotela.
I hoće, baš u krilu stare zgrade do Cara Uroša.
 
Ovakvo resenje za zgradu Beobanke bi bilo idealno. Ne znam sta izvode sa onim zardinjerama i saksijama koje naravno nikad nece biti realizovane.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=601595#p601595:1o6k4pte je napisao(la):
Dr.Back » Mon Feb 11, 2019 9:13 pm[/url]":1o6k4pte]Ovakvo resenje za zgradu Beobanke bi bilo idealno. Ne znam sta izvode sa onim zardinjerama i saksijama koje naravno nikad nece biti realizovane.

Oni ne izvode ništa, ona fiktivna firma očigledno mlati praznu slamu sa onim zelenim projektima.
 
Evo pogled sa druge strane, mnogo je više fasadnog stakla postavljeno.
Takodje, sva stakla su promenjena i na staroj zgradi, koja liči na neki magacin.

 
Dočekasmo sunašce, i krenula je podloga za fasadne panele na kalkanu:
 
Биће ово добро на крају. И драго ми је што је почео да оживљава доњи Дорћол.
 
Mona Plaza otvara svoja vrata u oktobru 2019. - U planu i renoviranje hotela Zlatibor Mona i Javor

Hotel Mona Plaza koji se gradi na Dorćolu otvoriće svoja vrata posetiocima u oktobru 2019. godine, najavili u iz kompanije Mona Hotel Management.

Ova kompanija predstavila je svoju ponudu posetiocima 41. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, a kako su rekli za eKapiju, pripreme za otvaranje novog hotela uveliko su u toku.

- Ono što nam je svakako u fokusu na ovom sajmu, ali i na čemu ćemo intezivno raditi u narednom periodu jeste naš budući hotel Mona Plaza koji ćemo otvoriti u oktobru na donjem Dorćolu. Pripreme su u toku, hotel će imari 170 soba, veliki kongresni kapacitet od 2.000 m2 i biće pogodan za apsolutno sve vrste dešavanja, bilo da je reč o svečanostima ili kongresnim manifestacijama. Hotel Mona Plaza moći će da zadovolji potrebe svih gostiju koji u Beograd dolaze privatno ili poslovno - rekla je za eKapiju Milica Stojanović iz kompanije Mona Hotel Management.

Osim novog hotela, Mona Hotel Management je na sajmu predstavila i ostale hotelske objekte koje poseduju.

- Kao i svake godine, predstavljamo naš portfolio objekata koje imamo u vlasništvu. Tu je najpre hotel Zlatibor Mona koji je već svima poznat, zatim hotel Argo u Beogradu, hotel Javor u Kušićima i Villa Bella apartmani u Budvi. Ipak, najveći akcenat smo stavili na novi hotel Mona Plaza - kaže Stojanović.

Otvaranje hotela u Beogradu neće biti jedina investicija koju ova kompanija planira u narednom periodu.

- Sledeće godine planiramo jednu veliku investiciju u hotelu Zlatibor Mona. Naime, taj hotel takođe će postati Mona Plaza brend, tako da je u planu njegovo kompletno renoviranje. Još jedna investicija koja je pred nama odnosi se na hotel Javor koji će biti renoviran 2021. godine. U planu je proširivanje kapaciteta ovog hotela i podizanje kategorizacije sa sadašnjih dve na tri zvezdice. Sve ovo su jako značajni projekti za celu kompaniju i dovešće do znatnog poboljšanja u narednom periodu - istakla je Milica Stojanović.
https://www.ekapija.com/news/2414599/mo ... enoviranje
 
Vrh