Šta je novo?

Rekonstrukcija autoputa kroz BG

zna li neko sta ce se desavati sa favelema uz autoput u okolini Dusanovca?

planiraju li se neke zvucne barijere?
 
Ваљда треба то све да се сравни са земљом кад буду рађени УМП од Аутокоманде до Устаничке и нова Кумодрашка.
 
zaista mi nije jasno zasto na tom mestu nisu postavili bukobrane...posebno sto bi bukobran ovde bio human, ne bi direktno isao uz raspadnute udzerice i zagradio ih..ima dosta prostora izmedju tih sklepotina i bankine

nazalost, mislim da cak i sa izgradnjom novih saobracajnica vecina sklepotina ce ostati, ima ih zaista previse.

a glavno da su saksije nakalemili medju favelama.
 
Реално је оправдано изградити букобране целом дужином десне стране од Мостара до Аутокоманде као и са обе стране од Мостара до Ласте пошто су ту дуж аутопута стамбене зоне. Исто тако и на НБГ, од Студењака до Сава центра.
 
Čisto da zabeležimo i ovo, juče pre podne su na delu autoputa od Gazele do 28. bloka sadili nekakvo rastinje između traka. Zbog toga je bio ogroman zastoj u smeru prema Bežaniji, čak sam za pola sata čuo par puta škripu kočnica i video dva sudara. Jedan od njih je bio manji lančani, sa 4 automobila, zbog kog je Gazela bila zatvorena dvadesetak minuta. Inače, one saksije sa rastinjem koje su letos stavili na sve stubove su sada prazne.

Pogledajte prilog 3
Pogledajte prilog 2
Pogledajte prilog 1
 
Najpametniji potez je raditi ovakve stvari kad je guzva, i to za vreme spica od 4-6, kada uvek rade bilo sta sto je u vezi sa autoputem.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=548614#p548614:3u35ij1x je napisao(la):
Дошљак » 01 Jul 2018 16:56[/url]":3u35ij1x]Ваљда треба то све да се сравни са земљом кад буду рађени УМП од Аутокоманде до Устаничке и нова Кумодрашка.

Тако је, планирају то а да уз аутопут буде "комерицијални садржај" читај неке пословне крмаче
 
Da ima neko pameti u sta odavno sumnjam, te saksije na stubovima ne treba vracati,. Srbija je postala El Dorado za najgluplje ideje koje se efikasno realizuju.
 
sta god da sade bolje da je jersey...mi smo bas poznati po odrzavanju zelenila...sto kaze jedan pametni covek ranije...u Srbiji se ambrozija uzgaja


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Nadam se da sade biljke prilagođene klimi ovog podneblja. Jer ako se osuše poče će da se lome po autoputu i prave nove poslove.

Koji će komercijalni sadržaj biti uz autoput?
 
Kojи год да буде, хуманије је и лепше него што данас имамо низ уџерица.
 
Da. Bilo bi dobro da sve saobraćajnice imaju drvorede, ali u Beogradu to se smatra preterivanjem.
 
Било би фантастично, али приоритет су паркинг места на улици, а у плацевима што веће заузеће.
 
Ne samo to, nego i ono što se ima od zelenila se ne održava. Ja bih između traja stavljao živu ogradu, skupila bi dosta prašine i smanjila bi smetanje jednih drugima sa farovima. Čini mi se da auto put kroz budimpeštu ima to skoro celom dužinom.
 
Zavisi koja ziva ograda. Po meni bi tu Lovor visnja zavrsila dobar posao, zelena je i zimi i leti, trpi dobro izduvne gasove, samo je treba lepo oblikovati. Ni onaj Tamarin sto je vec posadjen nije lose resenje, lepo buja i deluje dekorativno. Bambus koji je predlagan za vreme zutih msm da ne bi bio dobro resenje upravo zbog loseg odrzavanja, njemu treba dosta vide tokom leta, a to niko ne bi zalivao 100%.
 
Nije autoput (zvanicno), vec Bulevar vojvode Misica, ali recimo ovakav princip uredjenja razdelnih ostrva pored frekventnih saobracajnica bih uveo kao obavezno na svim prilazima centru grada. Napraviti zidice u visini ne vise od 70cm, njih delimicno pokriti brsljanom, ako je lepo izveden zid, onda i ne mora, nasuti kvalitenu zemlju i pesak do visine 50cm . Konkretno ovo je baza za elemente japanskih vrtova, ali naravno moze i drugacije,ovo je samo basic preview, koliko se drasticno menja izgled okoline kolovoza i koliko sve deluje mnogo ozbiljnije. Zaista je zalosno koliko se ne vodi racuna ni o detaljima ni o biljkama u ovom gradu.

Edit: Stubovi javne rasvete moraju biti fizicki potpuno odvojeni od novih velikih zadinjera naravno zbog naknadnih intervencija i sl., sto se vidi sa desne strane.

Sada:

Pogledajte prilog 1

I mozda nekada:

 
Ипак сјајна идеја...
не само естетски него би се подигао ниво безбедности јер би ово онемогућило претрчавање улице ван пешачког прелаза... много боље и трајније решење него ограде које сада праве рецимо у булевару Михајла Пупина...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=602167#p602167:5im41vly je napisao(la):
zexland » 14 Feb 2019 01:57 pm[/url]":5im41vly]Zavisi koja ziva ograda. Po meni bi tu Lovor visnja zavrsila dobar posao, zelena je i zimi i leti, trpi dobro izduvne gasove, samo je treba lepo oblikovati. Ni onaj Tamarin sto je vec posadjen nije lose resenje, lepo buja i deluje dekorativno. Bambus koji je predlagan za vreme zutih msm da ne bi bio dobro resenje upravo zbog loseg odrzavanja, njemu treba dosta vide tokom leta, a to niko ne bi zalivao 100%.
Razvukli su cevi za navodnjavanje, a meni se cini da su prilikom gore pomenutih radova izvadili biljke koje su tokom leta sadili. :?:
 
Уклонили су све "графите" и шврљотине са букобрана код Хитне помоћи. Слике од 17.маја 2019. Такође су уклонили и шврљотине са букобрана код КБЦ Бежанијска коса, то нисам сликао, није ми се указала прилика-други пут.

Pogledajte prilog 4Pogledajte prilog 3Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1
 
Vrh