Šta je novo?

Business Garden [ Poslovni objekat | 16 000 m²]

Nesto ne vidjeh da je bilo koja zgrada u bg imala problem zbog vjetra ...
 
E sta sve nece integracija da smisli, do sad sam mislio da je nemoguce ali eto nice prvo obdaniste za odrasle kod nas.

 
IMG-20190611-124633.jpg
 
Одлична слика, Дишо.

Урбанистички гледано, Централ гарден је баш унапредио овај део града.
 
Idealna lokacija u gradu za formiranje buduceg poslovnog kvarta.
 
Još da otvore vidikovac, restoran ili slično na krovu.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=630330#p630330:a93o420h je napisao(la):
And7rey » 15 Јун 2019 19:29[/url]":a93o420h]Još da otvore vidikovac, restoran ili slično na krovu.
Зашто на крову, кад испред зграде има толико простора за летњу башту? :D
 
I ovde sa druge strane Starine Novaka da poruše onu ružnu jednospratnu dugačku zgradu i one kućerke iza i naprave neku kulu, bio bi lep klaster.
 
Izvor: Beobuild.rs

Novi poslovni prostor u centru

Svečanom ceremonijom obeleženo je otvaranje poslovne zgrade “Business Garden”, na uglu ulica Starine Novaka i Kneza Danila. Objekat koji se nalazi u okviru kompleksa “Central Garden” funkcioniše kao nezavisna celina i jedan je od najvećih novih poslovnih objekata u starom delu grada. Izgradnja je počela krajem 2017. godine, a tokom maja u petnestospratnu kulu uselili su se prvi zakupci. Sa ukupnom bruto površinom od 18.000m2, moderan kancelarijski prostor ponuđen je najširem tržištu, a minimalne jednice za izdavanje iznose 250m2. U okviru poslovnog objekat u funkciji su 4 lifta, moderni sistemi klimatizacije i kontrole svetla, prozori koje je moguće otvoriti, 24-časovno obezbeđenje i video nadzor itd. Tržiste traži ovakve projekte, a i kompanije pokazuju veliko interesovanje za novu lokaciju u centru grada.

Celu vest kao i vise fotografija objekta mozete videti u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://beobuild.rs/novi-poslovni-prosto ... p2867.html
190625-business-garden-06.jpg

190625-business-garden-18.jpg

Celu vest kao i vise fotografija objekta mozete videti u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://beobuild.rs/novi-poslovni-prosto ... p2867.html
 
Jel ima uopšte zakupaca u ovom objektu? Znam da se za ovakav prostor na NBG zakupci znaju i pre završetka objekta.
Meni nešto deluje kao da niko nije ušao u zgradu...

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=731646#p731646:1pe4jshh je napisao(la):
Zezeljko » Sun Apr 26, 2020 11:25 am[/url]":1pe4jshh]Jel ima uopšte zakupaca u ovom objektu? Znam da se za ovakav prostor na NBG zakupci znaju i pre završetka objekta.
Meni nešto deluje kao da niko nije ušao u zgradu...

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Ne znam - na ovom sajtu stoji da je popunjenost 69%, što ne mora ništa da znači: https://www.kancelarijainfo.rs/kancelar ... ess-garden

Zgrada je otvorena pre skoro godinu dana, a stalno viđam reklame za izdavanje prostora u istoj. Vrlo moguće da je dosta i dalje slobodno.

Realno - zgrada se ne nalazi na preterano atraktivnoj lokaciji uzimajući isključivo poslovni aspekt. Niti je na Novom Beogradu, gde se većina velikih međunarodnih firmi nalazi, niti je na nekoj prestižnoj lokaciji u centru grada.
 
Nije lokacija starog grada toliko loša, već sam pisao ovde da je rekonstruisani objekat Marere uz opštinu Zvezdara izdat tri godine unapred kompletna zgrada, sve su kancelarije IT male firme u pitanju.

Drugo je recimo, NCR koji ima 4000 zaposlenih i želi da ih smesti pod jedan krov.
 
Ima nekakvih radova na jos par spratova, ali generalno sve je to slabo. Razlozi su, prema ljudima koji su razmatrali taj poslovni prostor, visoka cena i mali broj parking mesta (220 na 15 spratova, to je oko 15 parking mesta po spratu, a na svaki sprat staje 60-70 zaposlenih), i to u delu grada u kom je nemoguce naci parking mesto radnim danima.
 
Pa imaju ovaj neiskorišćeni plac i ove kućerke na uglu Starine Novaka-Dalmatinska da izgrade garažu na par nivoa, tu bi i grad mogao da izgradi veliku javnu garažu.
 
Sinoć sam prošao pored Business Gardena i vidim da su prva tri, četiri sprata potpuno prazna, čak deluju nezavršeno...

Jel zna neko situaciju sa ovom zgradom? Na fenomenalnom je mestu, ima parking, baš čudno da zvrji prazno...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=731902#p731902:7ykgi50r je napisao(la):
dzigz » Sun Apr 26, 2020 9:05 pm[/url]":7ykgi50r]Ima nekakvih radova na jos par spratova, ali generalno sve je to slabo. Razlozi su, prema ljudima koji su razmatrali taj poslovni prostor, visoka cena i mali broj parking mesta (220 na 15 spratova, to je oko 15 parking mesta po spratu, a na svaki sprat staje 60-70 zaposlenih), i to u delu grada u kom je nemoguce naci parking mesto radnim danima.

U centru grada nije ni poenta da zgrade imaju parking mesto za svakog zaposlenog, zato je u centru grada.
Druga pak strana medalje je što kod nas ni u centru gradski prevoz nije sjajna alternativa za dolazak na posao. Ipak, očekivao sam da se neka veća advokatska kancelarija tu preseli, oni insistiraju na gradskom jezgru, plus sada ih ima već sa po desetinama, pa i stotinama zaposlenih.
 
Vrh