Šta je novo?

Hoteli Beograda

No I jer ce biti prvi Matijevicev hotel u Beogradu,u planu je jos hotela u Bg-u pa ce verovatno biti No II,No III...
 
Matijevic je odustao navodno od kupovine Slavije. Mozda bi mogao Liku da pruzme da sredi.

Sent from my Lenovo K53a48 using Tapatalk
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=598464#p598464:2c6a5uiu je napisao(la):
Homer Jay » Mon Jan 28, 2019 9:33 pm[/url]":2c6a5uiu]To nije render Matijevićevog hotela, to je neka random besplatna fotka koju eKapija koristi za gotovo sve vesti o hotelima za koje nema legalne fotke :D

Ovako će Matijevićev hotel izgledati iznutra:

Hotel%20(6).jpg


Ima još rendera na zvaničnom sajtu hotela Hotel Centar No 1. (joj imena!)

pa dobro, ni ovo nije daleko... hodnik je lep, ova sala je :blah:
 
Ове жардињерице су тешко дивљаштво где се сужава простор пешацима, морале би бити уклоњене.

Реконсрукција и није толико лоша ако изузмемо надстрешницу која је ионако од гипса и лако може бити демонтирана.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=594450#p594450:c88gzd5p je napisao(la):
GOJE » 11 Jan 2019 12:05 pm[/url]"
file.php
 
Dali sebi za pravo da naprave skakaonicu za bazen po sred pesacke ulice....
 
Мислиш дали себи право да направе башту (ограде простор) за "кафићћћ". А и ове две главе са вештачким цвећем на улазу изгледају неукусно, боље да су ставили праве вазе.
 
Hotel Centar No 1 zvuci kao ime za neki periferni soping centar. Posto je to originalno zgrada Jogoslovenske banke, mogao je da se zove:

Hotel Bank (Banque) Central
Garni Hotel Kolar (Collar)
Hotel Royal Atlas
Garni Hotel Square Central
Hotel Banque Palace
Plaza Grand Central

Srpske nazive dzabe stavaljati jer ih ionako nece uzimati u obzir...

bg-banke-merilo-(5).jpg
 
Bolje pitanje je gde im je građevinska tabla za početak ;)
 
Prijavljivao sam ovu zgradu zbog table i nista se nije desilo. Znaci, na 100 metara od skupstine i pored RTS-a, naocigled svih krsenje zakona. O cemu dalje da pricamo?
 
Vesi bi ti reko da on vidi tablu a da smo mi slijepi kod ociju ...
 
Nadam se da ce neko makar okreciti ovu sivu zgradu u Takovskoj, odmah do hotela. Makar da ne strci toliko kad se hotel zavrsi.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=600646#p600646:3mvdip2j je napisao(la):
Marc23 » Čet Feb 07, 2019 4:53 pm[/url]":3mvdip2j]Nadam se da ce neko makar okreciti ovu sivu zgradu u Takovskoj, odmah do hotela. Makar da ne strci toliko kad se hotel zavrsi.


Pretpostavljam da jure vlasnika/e tog objekta (u koliko su razjasnjeni i zavrseni imovinsko-pravni odnosi) ne bi li mu ponudili neku sumu i posedovali isti.
 
Jedan jako interesantan clanak o hotelima u Beogradu

https://www.gradnja.rs/zasto-skupi-hote ... rezbZG97RE

Zašto (skupi) hoteli u Beogradu niču kao pečurke posle kiše?

„Klasični“ turisti, koji zaista obilaze muzeje i znamenitosti, nemaju baš duboke džepove za odsedanje u hotelima s pet zvezdica koji se u prestonici izgrade barem jednom godišnje.

Pre nešto više od dve godine, u Politici je objavljen jedan odličan tekst na temu beogradskih hotela, čiji je autor koleginica arhitekta Dalia Dukanac. Bilo mi je drago što se još neki arhitekta ne bavi arhitekturom isključivo iz estetsko-projektantskog već i iz sociološkog ugla, ali već tada sam primetio da u tekstu nedostaju neke informacije, odnosno, da je autorka pomalo pristrasna u formiranju svoje slike o ovom narastajućem fenomenu. Ovom prilikom bih želeo dopunim njen tekst nekim dodatnim informacijama koje će možda malo promeniti konačnu sliku ove pojave.

Podaci koje je koleginica tada iznela su i dalje na snazi, a tiču se strukture gostiju i ponude koju im Beograd pruža. U pitanju je generalna karakterizacija naše prestonice, kao grada koji nudi dobru, ali jeftinu zabavu, hranu i piće i, naravno, žene. Međutim, gosti koji potražuju tu vrstu sadržaja, u tekstu su navedeni kao nepostojeći ili neko ko se tek očekuje. Na žalost po jedne, a na radost po druge, tih gostiju ima sve više i oni u Beogradu dolaze zbog posla, a jeftin provod dolazi pride. Istražujući ovaj fenomen, došao sam do informacija od samih hotelijera, da je poslovni turizam u sve većem procvatu.

Prihvatljive zvezdice i zabava

Dakle, poslovni ljudi dolaze na sastanke, konferencije, odsedaju na nekoliko dana u hotelima od 4 ili 5 zvezdica, koji su veoma prihvatljivi za njihove budžete, a usput uživaju u dobroj hrani i piću, posećuju splavove i klubove, a poslovnu pratnju ne moraju da traže po agencijama jer se dovoljan broj njih spremnih na taj vid „saradnje“ već uveliko kreće po mestima za noćni izlazak.

Što se tiče drugog vida zabave, to jest, sadržaja koji se nudi u Beogradu, on je u većoj meri nezanimljiv poslovnim turistima. Jednostavno, zašto bi oni gledali naše izložbe, muzeje, koncerte, kada sve to, samo na mnogo višem nivou, imaju u svojim matičnim državama. Nije baš pohvalno što ovu činjenicu izgovara jedan istoričar umetnosti, ali to je realnost koje moramo biti svesni. Ovaj kulturni sadržaj namenjen je „klasičnim“ turistima, a među njima su najbrojniji penzioneri i omladina, koji nemaju baš duboke džepove za odsedanje u skupim hotelima (više su u igri hosteli i stan-na-dan) ili jednostavno noće na svojim kruzerima, gde dobijaju „all inclusive“ uslugu.

...
 
Vrh