Šta je novo?

Kineski kulturni centar

Delija":2xucrpol je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=571378#p571378 je napisao(la):
Ако су ово коначни изгледи фасаде онда ће бити ово шампион у деградирању неког пројекта током разраде и извођења. Ценим да је ретардирани енергопројект радио разраду.


Zaista nema veze sa renderom,


To mi dade ideju da napravimo jednu temu gde cemo pratiti Render-Final; Plan-Realizacija...mislim da bi bila jako zanimljiva, sampiona je bilo dosta....neke smo i zaboravili...


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
koliko ja znam ovi linkovi su samo za unutrasnju fasadu, koja je od stakla, a preko nje idu ferocementne ploche koje idu preko severne staklene fasade.
 
Da ne bude kao prica sa Hiltonom koji je u finalnoj fazi bio sav u staklu, a na kraju ? Iako su sve vreme jedva vidljive bile metalne konzole na koje su na kraju kacili konacnu fasadu. Mada, sampiona "Render-Final" ne da ima, nego je tema sasvim opravdana :)
 
1e961d876a8d039be67c1592f53a6384.jpg
 
Kad pogledate ove dve zgrade, mogle su da budu dve više elegantnije kule sa istom kvadraturom umesto ovih krmača koje imamo, prosto nema veze sa nekim značajno većim troškovima gradnje već samo boljim projektom i dizajnom, mada ovaj Kineski centar bi trebalo da bude bolji od ove pored, ali videćemo kako će ispasti fasada u odnosu na rendere.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=621039#p621039:1cdij2yr je napisao(la):
Sarajevska » Uto Maj 07, 2019 9:24 pm[/url]":1cdij2yr]Изненадих се кад малопре уђох на сајт ВВС-ја и на насловној страни затекох подугачак текст о бомбардовању амбасаде:

https://www.bbc.com/news/world-europe-48134881
Hvala za info. Jako lep tekst.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=621039#p621039:21e6tnso je napisao(la):
Sarajevska » 07 May 2019 08:24 pm[/url]":21e6tnso]Изненадих се кад малопре уђох на сајт ВВС-ја и на насловној страни затекох подугачак текст о бомбардовању амбасаде:

https://www.bbc.com/news/world-europe-48134881
Da se nadovezujem na taj tekst. Dali je greska sa mapom ce tesko neko moci da potvrdi. Sa tom intrpretacijom su izasli americki generali. Kao sto je u intervju tadasnjeg glavnokomandujucg genarela Shorta

https://www.pbs.org/wgbh/pages/frontlin ... short.html

Licno sam pogledao tu kartu iz kobne 1999. Izradila je njihova NIMA - i gle cuda kineska ambasada je ucrtana gde i treba sa odgovarajucom oznakom i tumacem. A sta su mogli i drugu da urade, sve sto je vazno je u toj karti tacno.

Karta nikako nije imala geske te dimenzije. A karta je stvarno brzo zastarela sto je ambasada bila izmestena sa tih pet americkih bomba.

Tvrdim da su kartografi i strucnjaci za biranje meta znali ceo Beograd na pamet. Mogli su da nabroje sve kuce i sve znacajnije ustanove bez vodica. To su ipak profesionalci, a i ja sam bio u takvim odeljenjima gde se prave karte, i ne podrazumeva nikakvu briljantnost ili umove.

Iz intervju sa vidi da je sam Short sve znao o Beogradu, sve mostove je mogao da nabroji i svu infrastrukturu je znao bolje nego sam gradonacelnik.

Ako se razume da su mesecima skenirali grad nema logike da nisu vise puta potvrdili gde je lokacija kineske ambasade. Ipak takvu kartu ne radi samo jedan covek nego odeljene i onda dolazi i do review nekog senior strucnjaka.

NIMA karta evo to i lepo potrvduje, nema gresko. Sve ambasade azurirani su 1999 (Embassy and Bridge information as of 1999)
 
Pa šta će drugo da kažu? "Namerno smo gađali kinesku ambasadu da im pokažemo da nam ne mogu ništa i da ne talasaju previše"

Samo glupa i neobrazovana osoba može da poveruje da su pomešali SDPR i ambasadu.

A da ne pričam kolika je glupost da zgrada SDPR-a bude legitimni cilj (kao i RTS i drugi civilni objekti, osim ako se vojska i oprema ne kriju njima)
 
Vrh