Šta je novo?

Razne rekonstrukcije

Poceli su nesto kod Zare u Knezu da rade...Probacu da saznam sta.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=591806#p591806:1nulr9g9 je napisao(la):
CASTELBIANCO » 28 Dec 2018 09:24 am[/url]":1nulr9g9]
unedfined":1nulr9g9 je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=591563#p591563 je napisao(la):
CASTELBIANCO » Čet Dec 27, 2018 10:10 am[/url]":1nulr9g9]Svaka čast za rekonstrukciju. Takodje jedna od najboljih u Beogradu mi je i ova kuća na Gundulićevom vencu


Sent from my Lenovo K53a48 using Tapatalk

Ko prati vesti zna da je ta na Gundulićevom praćenja teškim nasiljem i iživljavanjem investitora nad stanarima zgrade.
Znam. Zato što znam ljude koji imaju stan u toj zgradi. Bili su očajni šta im je sve radio. Ali se to odnosi na levu (belu) zgradu i nadogradnju na njoj, a ne na desnu. I u desnoj znam ljude koji žive u prizemlju. Oni nisu imali zamerki na rekonstrukciju iznad svog dela.

Sent from my Lenovo K53a48 using Tapatalk

Али шта то значи конкретно? Овако делује као да се инвеститор оптужује без конкретних доказа?
Зашто су у једној згради задовољни људи, а у другој нису?
Овако посматрано са стране, не мора нужно значити да је сва одговорност била на инвеститору, зар не?
 
Zaduzbina Bravce krsmanovic u Cara Dusana ajd da vidimo i to sta ce smisliti
 
direktor":2ahu6a0f je napisao(la):
Zaduzbina Bravce krsmanovic u Cara Dusana ajd da vidimo i to sta ce smisliti
Bila je novogodisnja žurka u turskom kupatilu 2008 godine. Bilo je preko 1000 ljudi. Ogroman je to i prelep prostor. Baba me je vodila 80tih dok je kupatilo jos radilo. Voleo bih da opet dobije avoju izvornu funkciju ali mislim da je to nerealno.

Sent from my Lenovo K53a48 using Tapatalk
 
Nije neralno ako ima volje samo ce postati eksklzivnije mjesto ima tamo i zenba ...
Moglo bi to fino da se sredi prije neku godinu po zatvaranju bio je tamo oktobarski salon ...
 
da. Ima ogroman bazen. Problem je u dve napustene kucice sa strane Skenderbegove koje su u sklopu kompleksa kupatila one su se nekada koristile sa lozaca i pomocno osoblje. Sada su napustene i u njih su se bili uselili neki cigosi. Kada bi se to sve sredilo ja ne bih izlazio iskreno. Volim da se banjam pa to ti je

Sent from my Lenovo K53a48 using Tapatalk
 
Moze to da se sredi sramota je sto grad satro nema pare za to ...
 
Nikako da zavrse prizemlje stubove i cosak zgrade ni prvu kod resavske nisu sredili stubove ...
 
Tragom vesti da se planira rekonstrukcija parnog kupatila braće Krsmanović u Cara Dušana, a i inspirisan kresanjem platana ispred istog:

Pogledajte prilog 1
Pogledajte prilog 2

Novogradnja koja se nazire iza udžerica na poslednjoj slici je Skenderbegova 28.
 
Šta rade ovi? Deo platana će se osušiti, a deo početi da raste u širinu.
 
Било је крајње време. Само штета што се сређује само мостић, а не и сама кула са капијом.
 
Kalemegdan: Obnova od marta
S. VIDAČKOVIĆ | 22. februar 2019. 13:07
Počinje sanacija Velikog stepeništa i mosta kod Sahat-kule. Radovi će trajati 120 dana, a nadgledaće ih i arheolozi. Za stepeništa 14,5 a za prelaz 4,5 miliona dinara

KALEMEGDANSKE bisere, Veliko stepenište i most kod Sahat-kule godinama "održavaju" samo koraci sugrađana i turista. Obnove napuklih gazišta i dotrajalog drvenog mosta bile su odlagane zbog nedostatka novca. Ipak, nadležni iz JP "Beogradska tvrđava" najavljuju da će sa lepim vremenom, već početkom marta, početi radovi na Kalemegdanu, kako spomenici ne bi bili dovedeni u opasnost.

Takođe, majstore će sve vreme nadzirati stručnjaci - konzervatori i arheolozi. Od poslednje rekonstrukcije 2006, Veliko stepenište je oronulo. Skoro svaki stepenik je u katastrofalnom stanju, a na nekim mestima kamena uopšte nema.

- U prvoj fazi izvođenja radova na Velikom stepeništu projektom je planirano da se demontiraju svi stepenici od kamena kao i obloge podesta, da se ukloni cementna košuljica od betonske konstrukcije, da se skine ograda stepeništa, a kamen treba očistiti od veziva i rđe - kažu, za "Novosti, iz JP "Beogradska tvrđava". - Oštećeni delovi kamene ograde će se nabaviti i obraditi po uzoru na originalne, prema projektu. Ugovorena vrednost radova za prvu fazu sanacije Velikog stepeništa je 14.450.521 dinar.

Drveni most kod Sahat-kule prethodnih godina bio je održavan samo da bi posetioci bili sigurni, ali detaljna obnova nije rađena još od 1987, kada je izrađena konstrukcija prelaza. Ovog proleća biće potpuno zamenjena hrastova podna konstrukcija, kao i ograda.

Poslednja obnova ovog dela Kalemegdana bila je 2006.


- Po ojačanju čelične konstrukcije, a pre montaže poda i ograde, predviđeno je da se uradi i antikoroziona zaštita. Radovi će trajati oko 120 dana - ističu nadležni. - Radovi na obnovi mosta kod Sahat-kule vrede 4.594.540 dinara.

SREĐIVANjE PEŠAČKIH STAZA

U OVOJ godini očekuje nas velika rekonstrukcija pešačkih staza na Kalemegdanu, u okviru koje će biti sređeno 19.000 kvadratnih metara oštećenih trasa - objašnjavaju iz "Beogradske tvrđave". - Biće nastavljena restauracija bedema tvrđave, kao i sređivanje mostova kod Karađorđeve, Despotove i Zindan kapije.
Ne znam koliko su obimno radili stepenice ali da se toliko onište za nešto više od 10 godina nikad ne bih pomislio. :shock:
 
Ma samo su zakpili rupe bjelim cementom inace clanak treba da ide u temu o kalisu tj bg tvrdjavi ...
 
Dositejeva 26 uskoro prelazi u u ko im ovo dozvoli. Od nečega što je delovalo vrlo pristojno, polako počinjemo da dobijamo novog monstruma.

Dositejeva 26, u samom centru Beograda, iz raznih uglova. Da li je ovo divlja gradnja, ili je ovo po projektu?
 
Može još centralnije? Čak se i blic umorio da prenosi ova nelegalna gradilišta a bahatost je prevazišla devedesete, a grad potpuno ignoriše.
 
Ovo u dositejevoj je pravljenje bu**** od postenih gradjana
A ovo u klemanso cudno sto se nebune stanari ispod i nelegalno zauzece trotara
 
Apsolutno neverovatno za Dositejevu....tu zgradu je radio Marko Jaric koji je dozvole dobio zahvljujuci korumpiranoj direktorki zavoda za zastitu spomenika kulture, onomad je hteo da gradi i na Kosancicevom vencu. Ovu nadogradnju radi on ili kupac stana i moze biti samo nelegalna. Jaric je srusio skoro i jednu kucu na Dorcolu da bi kao fol uradio istu takvu ponovo.
 
Vrh