Šta je novo?

Zelenilo ulica i bulevara Beograda - Drvoredi, travnjaci, baštice

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=609027#p609027:2oiimpp2 je napisao(la):
Nebojsa » 16 Mar 2019 11:04 am[/url]":2oiimpp2]Posleratna slika


Meni se ovako više sviđalo, gomila drveća, zelenila koje usisava zagađenje sa ulica koje okružuju skupštinu a koje imaju traka kao auto-put. Minus ograda naravno.

Neko će reći da kvari vizuru, ja kažem vredi. Neko će mi na forumu reći, ako hoćeš zelenilo, idi na planinu. Ja ću reći odabij od mene, volim čist vazduh i zelenilo jer ovaj grad koristim prvenstveno kao pešak.
 
Многи сматрају да је зеленило непотребно јер заклања околину. Уз то још другима држе предавања о естетици и култури.
 
Многи сматрају да је тај аутопут у сред вртова - насушна потреба. Има нешто друго што је насушнија потреба. И зато треба вратити дрвеће и реке возила заменити воденим током и токовима пролазника који уживају у вртовима који су већ ту. Пашићев трг - будући пешачки трг који повезује вртове ! Похвале за претходне две поруке !
 
Neki će reći, "kako će turisti da se slikaju ispred skupštine?" Na šta ja odgovaram, ko ih j**e.
 
Туристи могу да се попну на дрвеће.
 
I dalje mislim da (masivnom) drveću nije mesto ispred ovakvih objekata, već da objekti moraju da dominiraju prostorom (praznim)

Ima mesta za drvorede uz bezlične bulevare (Bulevar revolucije, Dušanova i slične ulice bez nekih lepih fasada)
 
Дрвеће је непотребно испред значајних објеката? Због таквих ставова имамо јаке суше, поплаве и ветрове.
 
:shock: Uklanjanje drveća ispred Skupštine je jedna od retkih dobrih odluka komunista u Beogradu. Pri tom, ja volim drveće, ali sve ima svoje mesto u gradu.

Što se tiče onih koji bi hteli da vrate drvored, zašto vam ne smeta to što parkovi sve više izgledaju kao poljane? Eno, u BG na vodi sade velike borove. A u Topčideru, Studentskom i Pionirskom parku samo umeju da seku i sade neke prutiće.
 
Комунисти су увели масовну сечу дрвећа и дивљу градњу. Ко то сматра добрим има ментални проблем.
 
Koliko ima značajnih objekata i trgova u gradu, a koliko ima slobodnih površina. Pogledaj malo mapu i shvatićeš koliko mesta zauzima zelenilo na mestima za koje ja (i drugi) smatram da im nije mesto.

Pa samo VRO koje je pre 50-ak godina bilo bez ijednog drveta je nadoknadila mnogostruko zelenilo o kojem ja govorim.

Suše i poplave?

Neću da se spuštam na tvoj nivoa i proglašavati te da imaš mentalni problem, ali reći ću najblaže da nemaš pojma o tim stvarima, ili da ne razumeš neke stvari.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=609415#p609415:3vbu1zcc je napisao(la):
astrodule » 17 Mar 2019 18:43[/url]":3vbu1zcc]Koliko ima značajnih objekata i trgova u gradu, a koliko ima slobodnih površina. Pogledaj malo mapu i shvatićeš koliko mesta zauzima zelenilo na mestima za koje ja (i drugi) smatram da im nije mesto.

Suše i poplave?

Neću da se spuštam na tvoj nivoa i proglašavati te da imaš mentalni problem, ali reći ću najblaže da nemaš pojma o tim stvarima, ili da ne razumeš neke stvari.
За разлику од тебе никог нисам прозивао нити правио глупим. Сам си пао на тако низак ниво.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=609413#p609413:2a7mrilz je napisao(la):
Expert » 17 Mar 2019 06:38 pm[/url]":2a7mrilz]Комунисти су увели масовну сечу дрвећа и дивљу градњу. Ко то сматра добрим има ментални проблем.
Prvo, moja rečenica je "Uklanjanje drveća ispred Skupštine je jedna od retkih dobrih odluka komunista u Beogradu." Dakle, odnosilo se na konkretan slučaj.
Drugo, reći da neko ima mentalni problem zbog ličnog stava o estetskim ili funkcionalnim rešenjima je ispod nivoa ovog foruma. Verujem da ćeš na internetu naći neki drugi gde je takav rečnik primeren, pa te molim da se preseliš tamo.
Treće, kao neko ko se predstavlja kao pobornik sadnje drveća u BGu, nisi odgovorio na dugi deo mog posta koji ističe mnogo veći problem u BGu od jednog drvoreda. Ali, očigledno je da poenta tvojih postova nije diskusija o poboljšanju zelenila u gradu.
 
О смислу мојих порука тешко је говорити јер свако има другачији вид. Дајеш себи за право да ме оптужујеш јер нисам одговорио на други део поруке, при чему ти није пало на памет да се можда слажем с садржајем у том делу поруке (ћутање је знак сагласности). Уз то вас двојица браните комунистички криминал. Свака вам част!
 
Криминал је криминал, какав год да је. Вратимо се теми.
 
Uopsteno povezivanje “komunizma” i svega i svacega nije
nije bas zahvalno. Odnosno, parkovi konkretno su bili u mnogo boljem stanju. Bogatiji, sa raznovrsnijim vrstamai nisu licili na raskrcene pasnjake kao ovi danasnji.
Besomucno krcenje parkova i patoloska opsednutost Gradskog Zelenila tj njihove garniture, orezivanjem
traje poslednjih tridesetak godina. Nestrucno i proizvoljno orezivanje (citaj zlonamerno) stabala dovelo je do apokalipticne slike nasih parkova i drvoreda. Tesko da se moze naci drvo sa prirodno oblikovanom krosnjom, vecina lici na krzljave invalide.
A poslednja svinjarija sa “topping” orezivanjem platana u Dusanovoj/ Kraljice Marije je ravna kriminalu.
I to bukvalno, taj nacin orezivanja je ZABRANJEN u svim civilizovanim zemljama jer nanosi vise stete nego korist.
 
Управо. У Србији се сматра да високо дрвеће заклања објекте и да је опасно јер може неком да се сруши на аутомобил.
 
JKP "Zelenilo" očigledno namerno radikalno orezuje drveće, sa ciljem da dođe do njegovog umiranja, što je težak kriminal.

Zaista su izmasakrirali gomile beogradskih drvoreda i tako uništili silno zdravo drveće po gradu.

Za tako nešto mnogi treba da snose krivičnu i svaku drugu odgovornost.
 
Mnogo volim primere gde se jedno pored drugog nalazi zelenilo koje održava neka firma i Zelenilo.

Ovo uređeno pripada Carini, pa mi nije jasno odakle državnoj firmi novac za ove usluge.

Inače vrabaca ima više u održavanom žbunju.
6d3a72dbaba4264101acf1cc9cbc184e.jpg
d69d20976a97950290bca562a21be660.jpg
4c5bbafaff9adf82fa50619440cca8e0.jpg


Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока
 
Vrh