Šta je novo?

"Kula Beograd" - Beograd na vodi [Hotel i stambeni objekat | 65 000 m²]

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=614681#p614681:3i4e53ba je napisao(la):
Prcha » Ned Apr 07, 2019 11:06 pm[/url]":3i4e53ba]Jel zna neko ili moze da proveri koliko kosta m2 u toj kuli 202m2 u Sofiji?
Sky Fort je poslovna zgrada, zakup prostora (oko 1200 kvm po spratu) na raspolaganju od 2021, nista od toga nije na prodaju.
 
Ипак је наша дршка за сладолед лепша од ове бугараштине. :lol:
 
Пар данашњих фотки. Без радника на видику.







 
Pomocni objekti na poslednjoj slici, da li su oni samo za kulu ili i za ostala gradilista?
 
Mislim da ce kula i W hotel doci na kraju ove prve faze kad se bude zavrsila infrastruktura i onaj park. U ovom trenutku zapocinjati ta dva hotela nema smisla jer ko misli da u njima odsedne mora ici kroz prasinu i gradiliste. Siguran sam da zbog toga jos uvek ne zapocinju te dve zgrade a usput treba i rasprodati ovamo sto vise stanova. Cim zavrse vecinu stambenih zgrada u ovom delu i urede okolinu sa infrastrukturom kula i W hotel doci ce na red.
 
W hotel čeka izgradnju svih visokih zgrada izmedju njega i zgrade bivše železničke, jer on ne sme da zakloni pogled tim zgradama dok se stanovi ne rasprodaju u njima.

Iz tog razloga se prva gradi metropoliten zgrada, pa će potom njena bliznakinja, pa tek onda w hotel.
 
Smatram da to nema veze sa prodajom stanova a posebno ne sa pogledom. Taj W hotel ce samo podici cenu stanova ako cemo realno. Nego nije trenutak za gradnju kada ce most da se gradi do 2022. Do tada ce sigurno da se upristoji okolina.
 
Rekil su mi iz BW-a da ce radovi poceti ove godine (mislim na W).
 
:kk:
extra vest, ako je to stvarno tacno. Bnv terase, kao i to krece.
Jel to znaci da ove godine zapocinju: kulu, w hotel, terase, metropolitan. A pri tome grade: auroru, arkadiju, magnoliju.
Nesto mi to mnogo :shock:
 
Mislim da je to objekat koji je planiran bukvalno na prostoru iza zgrade Geozavoda ka Savi.Ako gresim neka me neko ispravi.

Sent from my Lenovo K53a48 using Tapatalk
 
Mislim da su " Terase" sedamnaestospratnica između Rezidensa i Kule. Čini mi se da uz Savu idu, uzvodno gledano, Magnolija, most, W hotel, Rezidece , Terase, Kula, Galerija , Gazela.
 
Знам шта већина овде мисли о репликама, али мени би на простору иза зграде Геозавода тако добро било да се направи реплика која би гледала на реку... Онако осветљена према реци био би једини репрезентативан објекат на самој обали у Београду.
 
Bnv terase. Vec zastakljene :mrgreen: (znaju sta voli narod, sta ces...)
slika preuzeta sa SC foruma.
 
Многи су се бринули да ће ове зграде нарушити дух Београда али драго ми је да то није био случај и да ће у Савском амфитеатру, као и у остатку града, свака града да води своју политику и одудара од околине

Ако то није дух мученог Београда ја не знам шта јесте
 
Што се тиче нарушавања духа Београда .... па сам Нови Београд од урбанизма па до појединачних архитектонских решења није имао ама баш никакве везе са дотадашњим вековним Београдом па није уништио Београд и његов дух и шарм него је постао његов интегрални део. Ајде он који је и физички засебан па се може "оправдати" али ми имамо таква насеља унутар урбане матрице старог града, почевши од наупоредљивијег примера са БнВ-ом - доњег Дорћола па на даље....

БнВ није ништа ново урадио што се Београду већ није десило. Београдски дух и шарм ће не само преживети, него ће и овај фрагмент Дубаија интегрисати у себе и дати му свој локални печат.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=615820#p615820:16a2s7hd je napisao(la):
stf » 12 Apr 2019 07:31 am[/url]":16a2s7hd]Што се тиче нарушавања духа Београда .... па сам Нови Београд од урбанизма па до појединачних архитектонских решења није имао ама баш никакве везе са дотадашњим вековним Београдом па није уништио Београд и његов дух и шарм него је постао његов интегрални део. Ајде он који је и физички засебан па се може "оправдати" али ми имамо таква насеља унутар урбане матрице старог града, почевши од наупоредљивијег примера са БнВ-ом - доњег Дорћола па на даље....

БнВ није ништа ново урадио што се Београду већ није десило. Београдски дух и шарм ће не само преживети, него ће и овај фрагмент Дубаија интегрисати у себе и дати му свој локални печат.

Tesko da ce ovde iko prihvatiti cinjenicu i uporedjivanje Novog Beograda sa BnV koliko Novi Beograd ovde na forumu zbog svojih ljubitelja uziva status nedodirljivog i savrsenog dela grada.
Ali u sustini se slazem sa tobom, pogotovu za ovaj deo preseljenog Novog Beograda na Dorcolu koji mu je legao kao piletu si-se, ali eto navikli se ljudi i na to u kraju, pa su i te solitercine stopljene u Dorcol koji ama bas nema veze sa njima kao sto NBG svojevremeno kad se gradio nije imao veze sa ostatkom grada.
Prosto to biva tako, covek bude primoran da se navikne na nesto sto mu se namece kako nove epohe dodaju svoj pecat gradu tj smo primorani da prihvatimo nesto sto nam se mozda estetski i ne svidja.
U svakom slucaju, uporedjenje stoji skroz i interesantno je zapazanje.
 
Niti je Beograd nekada "bacao svetla", niti će ovim projektom postati Njujork. Nekima na ovom forumu su lepše udžerice od solitera. Beograd se gradi, ruše se udžerice i tamo zidaju zgrade, gradi se novi grad umesto savskih udžerica i umesto "beogradskih mohikanaca" useliće se nova "kasta" u te stanove. Lično, nemam ništa protiv gradnje, popločavanja ulica, novih i modernih objekata, ali imam protiv toga da se nešto gradi bez ikakvog plana, bez ikakave saobraćajne studije. Ovom gradu će saobraćaj doći glave kad tad ako u skorije vreme ne krene u projekat izgradnje prve linije metroa. Sve se seli u Beograd, grad se širi i popunjava, a mi i dalje nemamo metro sistem.
Sadašnja vlast "uništava" grad i duh Beograda? Čovek bi pomislio da je Beograd pre dvadesetak godina izgledao bolje? Ne bih baš rekao. Sećam se Beograda od pre par godina sa prljavim fasadama, rupama na kolovozu, starim ivičnjacima, plastičnim kantama za otpatke, udžericama, "Karton" sitijima na NBGD-u i ispod Gazele, raspalom Gazelom itd... Ne može se reći da se ne radi, da neke stvari nisu bolje nego pre. Naravno da je to sve sporo, ali moramo imati u vidu da su političari legalni lopovi i da smo jedna od najsiromašnijih država u Evropi.
Sećamo se bisera iz SFRJ poput nekih stambenjaka u centralnim ulicama, počev od Krunske i 27. marta pa do Ruzveltove. Bilo je i tada primera vrlo loših rešenja i ružnih zgrada kojima ni šminkanje ne pomaže da budu reprezentativne.
 
Pa i dalje su rupe... Ne znam šta te ivičnjaci muče :D

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
 
Nema radnika.
3340dcb79a57ec6b3b35f68c17f4822f.jpg
20e7e8858328a1cb12c31091dcc3b5a3.jpg
5d1468c978bbc7112850c542e6eb294f.jpg


Послато са SM-J320F уз помоћ Тапатока
 
Vidi se promena u smislu da je jedan deo izbetoniran blize Residencu, ali i meni se cini da radovi tu idu sporije nego sto se ocekivalo posle potpisa sa Picarotijem.
 
Ovo nije izbetonirano, već je to pesak koji je sabijen oko šipova.

Poslednji put kada sam bio pre neki dan takodje nije bilo radnika, nešto su zatajili.
 
Vrh