Šta je novo?

Дигитална ризница знања

Vladivoje , ti ovo skeniraš i postavljaš ?
 
Arhiva filmova i video zapisa, pri Američkom memorijalnom muzeju Holokausta. Čak 2183 dokumenta izbacuje tražilica, kada se ukuca 'Belgrade', a 6158 sa 'Yugoslavia'.

United States Holocaust Memorial Museum

Na ovom filmu se lepo vidi kako se Tito sa ekipom penje peške preko Dedinja, da bi overili vile, a posle toga odradili smotru na Banjici. 22. marta 1945. Yugoslavia during liberation
 
Konacno sam pronasao brz i lak nacin da sa google mape eksportujem teren i osnovne konure zgrada u sketchup ili neki drugi 3D program.
Da, moze i bilo koji deo Beograda da se skine. :wink:

Potrebna je samo registracija.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=asAGrarKnDQ[/youtube]

Kod:
LINK: https://cadmapper.com
 
40 GODINA IZGRADNJE BEOGRADA - specijalno izdanje časopisa IZGRADNJA povodom obeležavanja 40 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu (1944-1984)

:arrow: https://ia601405.us.archive.org/1/items ... OGRADA.pdf
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=614370#p614370:2og3p4sq je napisao(la):
Drakche » 06 Apr 2019 10:09 am[/url]":2og3p4sq]Konacno sam pronasao brz i lak nacin da sa google mape eksportujem teren i osnovne konure zgrada u sketchup ili neki drugi 3D program.
Da, moze i bilo koji deo Beograda da se skine. :wink:

Potrebna je samo registracija.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=asAGrarKnDQ[/youtube]

Kod:
LINK: https://cadmapper.com

Hvala ti puno za ovo, MNOOOOOGO dobra stvar!

Plusic ko vrata, samo sto za Beograd ne postoje visine objekata ali sa Bingom (i mnogo strpljenja i vremena) mogu da se rucno podese sve visine objekata za svaki objekat.

Plusic ko vrata Drakche! :kk:
 
Jedna stara, rukom crtana mapa iz Drugog svetskog rata, koja prikazuje "stanje na dan 31.12.1943. godine". U pitanju je broj izbeglica koji je iz navedenih zemalja prihvaćen od strane vlade Milana Nedića u vojno-okupacionoj oblasti Srbija.

Manje crne strelice prikazuju unutrašnji razmeštaj po gradovima, odnosno tadašnjim administrativnim okruzima, nakon prispeća na teritoriju okupirane Srbije.

Nepoznato je ko je autor mape.
 
Imam pitanje za koje nisam siguran gde bih ga postavio, ovde mi deluje prikladno. Ako sam promašio temu, by all means preselite ga na adekvatnu temu (samo mi recite :D )
Da li neko ima bilo kakve podatke/izvore o rekonstrukciji Dositejevog liceja 1948. godine? Na internetu samo mogu da nađem sanaciju iz ranih 2010ih, a potrebni su mi podaci o rekonstrukciji i rehabilitaciji zgrade iz 48, kad je detaljno rekonstruisana. Bilo kakvi tekstovi, fotografije, podaci, sve je dobrodošlo. I hvala unapred!
 
Vrh