Šta je novo?

Kružni tokovi

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=616454#p616454:2qhea287 je napisao(la):
Ronche » Ned Apr 14, 2019 8:55 pm[/url]":2qhea287]Da li neko zna više informacija o kružnom toku koji treba da bude na kraju Bul. Mihajla Pupina i početku Aleksandra Dubčeka? Kojim planom je on predviđen, kada bi trebalo da se radi?

Primetio sam taj kružni tok u planu detaljne regulacije za blok 9b, ali sam kružni tok nije predmet tog plana, već kao da je u nekom ranijem planu predviđen na tom potezu.

http://www.beoland.com/javni-uvid-u-pla ... -bloka-9b/
file.php

Teško da će iseliti onoliko kuća na parceli 2436/1 ka Tošinom bunaru ili da će proterati ulicu ka Vrtlarskoj.
 
@Žika takvim razmišljanjem se ništa ne bi radilo od bitnih projekata. Sve te prizemljuše (na sprat) su primerenije Ledinama i prigradskim naseljima. Grad se širi i sasvim je normalno da se stare male kuće i objekti koje je pregazilo vreme ruše (uz pravednu nadoknadu)
 
@direktor Da, pod uslovom da će se raditi samo parče na potezu od Bul. Mihajla Pupina do Otona Župančiča. Jerneja Kopitara na koju bi trebalo da se poveže to parče trenutno ima po jednu traku u oba smera. Ako je u planu proširenje ulice onda su na meti sve kuće na potezu od Otona Župančiča do Tošinog bunara + tunel koji je nekada bio podvožnjak za prugu koja je išla nekadašnjim nasipom na čijem mestu su sada kuće i firme.

Fotografije preuzete sa foruma zeleznice od korisnika cira-1.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=616555#p616555:gl88dwlx je napisao(la):
astrodule » Pon Apr 15, 2019 9:48 am[/url]":gl88dwlx]@Žika takvim razmišljanjem se ništa ne bi radilo od bitnih projekata. Sve te prizemljuše (na sprat) su primerenije Ledinama i prigradskim naseljima. Grad se širi i sasvim je normalno da se stare male kuće i objekti koje je pregazilo vreme ruše (uz pravednu nadoknadu)

Nije razmišljanje već činjenično stanje. Bezbroj primera.
Takvi projekti ostanu po strani i decenijama se ništa ne dešava.
 
Mislim osamdesetih kada se selo Žarkovo urbanizovalo zbog moderne saobraćajnice sa 4 + 2 tram. trake.
 
Te kuce i objekti na trasi pruge su mislim svi odreda privremeni zeljeznica je u vecini slucajeva ostajala vlasnik i trase i po podizanju sina
 
Мене ту страшно нервира онај паркиг за спортски центар чији улаз (вероватно дивљи) иде по сред аутобуске станице у А. Дубчека, па ови што улазе стално праве хаос.
 
Opet pranje para!Sad ce oni da studiraju, analiziraju, procenjuju....modeliraju do pune vrednosti javne nabavke.
PODSECAM da smo za prethodnu studiju dali tacno 10miliona dinara, od kojih ni dinara namamo koristi, tj nista nije uradjeno prema zakljuccima studije.
 
Počeli radovi na postavljanju skulpture "Tripod" na kružnom toku kod Bogoslovije.
 
Baš da vidimo kako će narodu da se svidi taj Tripod. Meni lično je boja malo prenapadna, a o skulpturi nemam neki stav (osim da lično ne volim taj vid umetnosti)
 
Да, тај КТ је критичан...и у праву си увек на истом месту!
 
Bio bi pregledniji da ovi iz Zemuna staju kao na poslednjoj slici (na desnoj strani iza policijskog vozila). Realnost je da skoro uvek izađu do isprekidane linije, tj, blokiraju desnu traku ka Pariske komune.
 
Skultura Tripod - Ništa posebno.Raskopali jedan deo i napravili gužvu.
 
На Курировом сајту има видео запис након јучерањег судара. Интересантно је да, иако је ту полиција, опет један од возача (дебилчина) у Сузукију Игнис, покушава да прође тј. истерује предност, види се на снимку на 1:00 !!!! Наравно полицајац га је вратио до иза беле линије, да остали који имају предност, могу да прођу.

https://www.kurir.rs/crna-hronika/33075 ... o-kurir-tv

 
Taj kruzni tok smo apsolvirali desetina stranica ranije...zanimljiva je kolicina ignorancije nadleznih. Jos je zanimljivija ambivalencija nas korisnika koji smo spremni da to trpimo i cekamo i da nas broj bude izvucen...
 
A sinoć još jedan sudar. Opet na istom mestu, opet iz pravca Zemuna oduzeo prednost vozilu koje je išlo u Pariske komune
f178312887b9388c940fca069d55db61.jpg


Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока
 
Da, o ovom kružnom toku godinama se isto piše i godinama sudari na istom mestu, prosto neverovatno kako i dalje ništa ne menjaju, osim što farbaju horizontalnu signalizaciju. A mogli bi lepo da izmene geometriju i verovatno bi se 90% smanjio broj sudara.

Čudi me da se osiguravajuća društva ne ponude da finansiraju ovaj projekat :D
 
Vrh