Šta je novo?

Savski nasip - nelegalna gradnja na levoj obali Save

Nisam bio dugo, nemam pojma ni gde je to tačno, interesovalo me je jel su stubići postavljeni pre desetak dana ili su tu više meseci? Pitao sam ove koji tu žive, oni su danas ovo fotkali ali nisu znai od kada su stubići tu, učinilo im se da nisu novi ali moguće da su koristili neke polovne. Bitno je da su skoro postavljeni, jer primećujemo da nadležni ipak nešto preduzimaju nakon brojnih prijava.
Problem je što se automobili penju kod okretnice, isekli su jedno drvo na nasipu i tuda dolaze na nasip.
Videćemo da nešto organizujemo oko toga.
EqtQYSz.jpg

xeVLdif.jpg
 
Evo ti onda informacija od mene, pošto na nasip dolazim gotovo svakog popodneva.. ali ne baš svakog, pošto sam izgleda propustio kada su tačno ponovo postavljeni stubići, sli sasvim sigurno da je to bilo u poslednja 3-4 dana...

Da, ranije su tu stajali stubići, stajale su i žardinjere, ali su stubići uklanjani jedan po jedan. Na kraju su ostale samo žardinjere koje su povremeno bile pomerane za prolaz vozila, ali istog dana i vraćane (npr muzičari koji donose opremu).... ali jesu bile vraćane.
Praksa se promenila od kada su počeli da postavljaju ove "Cunamijeve" splavove, njihovi kombiji prolaze tuda kao gradski prevoz.

Izgleda da je nekome prekipelo i da je ovo prijavljeno, a nekome nije bio problem da ponovo postavi stubiće na stara mesta.
To je bilo najverovatnije ovog četvrta/petka.


E, a što se tiče tih kolotraga - ja zaista za sve ove godine nisam primetio da se iko tim putem popeo putničkim automobilom ili kombijem na nasip (popodne, u vreme kada sam obično tu).
Da, slika sa google-a govori jedno, kao da je to "prometna staza". Ne treba verovati slici. Štos je u tome da to i nije tako jednostavno, pošto kao što vidimo, tragovi vode ka parkingu, a na parkingu se obično nalaze -parkirani automobili pa nije tako jednostavno proći "kroz" njih. Tragovi mogu da budu i od vozila "Zelenila" i vatrogasaca. Šta se dešava pre podne - veoma retko ima priliku da se tada nađem na nasipu.
A ako taj, recimo gazda splava ili njegov dobavljač, tuda prolazi pre podne kada je parking skoro prazan, to je onda glupo, zato što po ustnovljenim propisima imaju pravo da pre podne dolaze vozilima do splavova. Ostavljam mogućnost da su ovi divljaci sa "Cunamija" tuda dovozili građu za splavove, ali redovno viđam kako ih čuvari rampi najnormalnije propuštaju.

Ono što mogu da potvrdim je da se mnogi posetioci nasipa peške tuda penju ili spuštaju do parkinga (pa i ja ponekad), tako da je i to jedan od razloga zašto tu gotovo da nema trave i što zemlja izgleda utabana.
 
Prijavili smo mi više puta Cunamijeva ali i ostala vozila, barem 30+ prijava, zavedenih.
Takođe smo rijavili neke polomljene stubiće ali mislim ne na ovom mestu.
Nisam siguran za to oko splavova da imaju pravo da dolaze na kej, jeste da tako piše na saobraćajnom znaku,
ali svi splavovi su tamo nelegalno prikačeni, nemaju rešenje o zauzeću bale niti poštuju zakon,
jer se z zakonu navodi da je minimalno rastojanje između plutajućih objekata 30m,
tamo gde smeju biti postavljeni.
Mislim da su ovi koji žive tu, videli automobile kako idu sa tog parkinga, ali raspitaću se.
Bilo bi sjajno kada već ideš redovno na nasip da fotkaš uočene probleme, ali i lepe trenutke.
Prijaviću i podeliti.
 
Zato kombij i ostali zuje ispod zaricevog mosta sve su izlokali tamo je zelenilo postavilo stubice drvene ali ne vrijedi samo su pomjerili put i blatiste voze iza spomenika stradalih na sajmistu ....
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=607460#p607460:3baiszjl je napisao(la):
Bulevarac » 10 Mar 2019 09:31 pm[/url]":3baiszjl]
...
Nisam siguran za to oko splavova da imaju pravo da dolaze na kej, jeste da tako piše na saobraćajnom znaku,
ali svi splavovi su tamo nelegalno prikačeni, nemaju rešenje o zauzeću bale niti poštuju zakon,
jer se z zakonu navodi da je minimalno rastojanje između plutajućih objekata 30m,
tamo gde smeju biti postavljeni.
...

Evo ovako: kada je onomad davno Đilas izbegao nokaut bahatog vozača Audija pred kamerama Studija B i za 8 (osam) dana postavio mobilne stubiće, ukopane stubiće i železničke pragove, čuvare u kućicama, povišene ivičnjake i masivne betonske žardinjere, i to blokova 70, 44 i 45, kao i na Ušću, tada su i postavljeni su znaci sa obaveštenjem u kojem periodu dana je dozvoljen pristup dostavnim vozilima. Koliko se sećam, i na kućicama je bila istaknuta neka odluka Grada. Problem je praktično bio rešen.
I to je funkcionisalo... dok nije došao neko ko je odlučio da to više ne funkcioniše.
Sada su čuvari rampi tu da uzimaju bakšiš za propuštanje vozila.

Tako da, ne radi se ovde o našem menatlitetu (kako je neko ranije napisao) nego o pojedincima koji rukovode sistemom.
 
Pridružite nam se u šetnji savskim nasipom do Reni bunara.
22. marta petak, protestna šetnja na Svetski dan voda
Okupićemo se u 17 časova na samom nasipu iznad okretnice tramvaja u bloku 45, ulica Dr. Ivana Ribara.
Nastavljamo dalje :gobb:
q2gWuIB.jpg
 
Juče smo se na Svetski dan voda šetali savskim nasipom, opet su nas blokirali otimači obale, pokušavajući da nam zabrane da se šetamo,
iako smo šetnju prijavili policiji.
Policija je posmatrala kako nam prete i blokiraju nam kretanje ali nije preduzimala korake da oimače obale spreči da upućuju pretnje niti je policija legitimisale ljude koji su pretili. Pored pretnji imali smo i pokušaje otimanja telefona ali i udarce sa leđa od nepoznatih lica, što smo i prijavili policiji.
Na sve to policija je osala nema, pokušavajući da bude neutralna...

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=1gMOPPfpLtE[/youtube]
 
Cuo sam da je bio i kontraprotest. Koliko bahatosti ima u ovoj zemlji, pa to je neverovatno..
 
Izgleda da je to nova "fora" da prisutna policija ne radi ništa dok ne dođe do nekog konkretnog nasilja.

Ono kao, pusti te ih da protestvuju, blokiraju i tako šaljemo sliku da kod nas svako može da iskaže svoj stav, i to je po njima demokratija.
 
Ova bag** bahata prosto traži batine...sreća pa su ljudi oko Savskog nasipa sušta suprotnost...polako nema predaje...
 
Kako je šljunkara na kraju bloka izgleda definitivno zatvorena, samo čekam da tamo neko krene da zida full zgradu sa jedno 2-3 sprata. imaju izdignutu podlogu od silnog nasutog šljunka davnih dana, ima samo nikne :)
 
Vidi gdje su uvalili trafiku pa nevjerovatno
Odlican natpis
 
Malo je veći akcenat stavljen na Cunami...logično jer ima puno ovih sklepotina i bode oči kao klinac sa puno para...ne branim ga, skroz je ok što hoće da ulaže i bude preduzetnik ovde je grad/država glavni krivac što je od jednog urednog šetališta nastao vašar...
 
Samo neka duva kosava ... ima jos stvari da oduva ...
 
Malopre nam je stigao odgovor od nadležnih, komunalna inspektorka Rada Jokić odgovorila nam je na jučeršnju prijavu, METALNE KUTIJE koje su se pojavile na savskom keju su POSTAVLJENE BEZ DOZVOLA!
Hvala komunalnoj inspektorki Radi Jokić, koja je svoj posao savesno obavila!
Očekujemo i da ostali nadležni postupaju po zakonu, jer ih zato i plaćamo.
:gobb:

imJC5gx.jpg
 
Vrh