Šta je novo?

Biciklistička i trotinet infrastruktura (staze, trake, signalizacija) i saveti za bezbednu vožnju

Opština Stari grad je postavila nove punktove za servis kraj bici staza, a već su i huligani stupili u akciju:
 
Hoće klinci da se "naduvaju", videli od starijih.. :lool:
 
Treba to bolje zavezati drugacije preosjetljivo je to
 
Бесмислено је уопште постављати овакве ствари када знамо да ће бити уништене.

Потребне су нам полицијски киосци, као у Источкој Азији. Све овакве ствари, од соларних пуњача надаље, треба ставити поред њих, тако да их неко надгледа.

Овако, то је смао бацање пара.
 
Koji mi je gušt bio danas
Spičio se niz Jurija Gagarina stazom
Od kineza do Mosta na Adi od auta kolaps
Od uključenja na Most na Adi iz Jurija Gagarina do malo posle početka Vladimira Popovića ponovo kolona koja stoji, ali za Gazelu...
Potom isto za Savski most
A ja pičim bajsem pored, gutam ono belo sranje od vrbe valjda što leti svugde i susrećem znane bicikliste
Izmileli smo :)

Da se vratim na temu, staze su OK, ali samo kada je žvagu na kolovozu!
 
Sećate se staze u Bulevaru Vudrua Wilsona koje su bile veoma redak ( pravi dragulj) biciklističke infrastrukture...
e0f2f4b092b20c66d5afb1b1afb24656.jpg
f23dd4db1f2bbe353ddd7be7dc97e02b.jpg


Sent from my Lenovo K33a42 using Tapatalk
 
...evo našta sada liče...
3f399c4c6b302601cca5eaab2c79141f.jpg
a8b3f558d4ecf93507509074c5516748.jpg
4d18d90618bf6adb4f388edd81a02bbf.jpg
2605a9ad0d9f96d094d8f2c3d71d9e84.jpg


Sent from my Lenovo K33a42 using Tapatalk
 
...podseća me na deonicu AP Ub-Lajkovac koju smo kao poreski obveznici platili a nikad nismo imali priliku da je koristimo a oni je raskopali...
Koje vredjanje zdravog razuma!!

Sent from my Lenovo K33a42 using Tapatalk
 
Ma vidis da su djeca zaboravia neku infrastrukturu da provuku sitnica ...
 
Baš sam juče trčao kroz BnV i uvek se priupitam zašto nije prvo urađen ceo Bulevar Vudro Vilsona (sa bici stazom), nego rade u milion faza?
 
Вероватно због пробијања жалазничког насипа и чишћења терена са његове друге стране.
 
Staza je poplavljena od Gazele ka Sajmu i od recne policije prema Mostu na Adi, kao i kod marine na Adi. Alternative postoje, ali nisu bas lagane...
Od Gazele se moze putem koji koriste vozila za Beograd na vodi.
Od Sajma mora da se izadje preko pruge na parking, zatim desno do kruznog toka, pa na kruznom toku se prodje ispod mosta, i odmah desno ka podvoznjaku, pa opet desno ka stazi (prati se znak za Stenku).
Kod Ade jedino stepenicama prema pesackoj stazi.
Za rolere ne preporucujem, kao ni za manju decu.
 
Iza sajma i kod samog Ušća.
3b9c5aabf42593f2e5b9f4eb46da0977.jpg
0f7899e09472bd3920c7a9bb7f5839e7.jpg


Sent from my HUAWEI NXT-L29 using Tapatalk
 
Ja zbog ovoga i još milion sitnih problema po stazama aktivirao Beociklizaciju. Pauzirao sam dve godine, sad kao da su stvari krenule da izmiču kontroli na mnogim mestima, i to su kao i uvek banalne stvari i neverovatan je neodziv sistema.

Npr. ovo ispod Starog savskog na NBG stoji pa ja mislim od početka zime ako ne i duže. JKP BVK tu imaju raskope svako malo koji tako stoje ne znaju ni oni koliko:

D8dOZQ-WsAg3x9P.jpg


Ovaj obrnuti leželi policajac za bicikliste, odnosno ulegnuće napravilo verovatno Javno osvetljenje ili EDB, ko već:

D8dPEYbXUAAx5Qf.jpg


Okolina Mosta na Adi, još uvek kao da nije predata nikome na održavanje zbog stanja zelenila i (ne)čistoće), kao ni osnova mosta, jer na kolovozu utoliko manje, ali na peš-bic delu imamo šoder na svakih 5 metara toliko dugo taložen da ima rastinja:

NBG iz Jurija Gagarina >
D8dUzIeXoAANFQo.jpg


Cela staza nadalje je prljava od auta koja tuda imaju prečicu do Brodarske ulice, jer nema barijera da ih spreče>
D8dU2CeX4AA508R.jpg


Na samom mostu>
D8dWvKjXkAAxCiu.jpg


Iz pravca Peštrovićeve ulice, ovde nedostaje 200m trotoara da bi peš-bic staza ispod Mosta na Adi postala funkcionalna, što podrazumeva da se reši i raskrsnica sa Peštrovićevom biciklističkim prelazima i vezama sa Ada stazom>
D8dqjUOWkAASfXI.jpg

D8dqhazWkAIhyPp.jpg


I finalno od ove nedelje kada nivo vode u Savi raste, JVP Beograd vode, koje su razumem preduzeće koje se bavi zaštitom stanovništva od poplava, prvo nisu stavili nikakvo obaveštenje o poplavljenoj peš-bic stazi oko marine na Adi, pa ko god se i spusti dole mora da se vrati čak nazad, pritom je taj spust strm i biciklisti umeju da se zaleću, neko je mogao da završi i u vodi ili da nastavi dalje misleći da je plitko. Nikakvog obaveštenja, nikakvog preusmerenja na obilazak. Ovo je prvi deo koji je bio poplavljen.

Dalje se događa to isto na još nekoliko lokacija duž staze Dorćol - Ada, kad je ubrzo nakon poplavljena staza kod Sajma, a zatim i deo između Gazele i Starog železničkog mosta. Događa se potpuno nečinjenje svih nadležnih organa, vodoprivrednih ili saobraćajnih, kako hoćete.

Takođe je poplavljeno područje oko Kule Nebojša, i ono na šta sam se konačno prenerazio jeste da obaveštenja o poplavama ili čak zabranu prilaza nisu uradili JVP Beograd vode niti bilo ko drugi, mada ispumpavaju vodu iz prolaza kod Kule Nebojša nazad u poplavljeno korito onog trgića uz reku, valjda da bi sprečili plavljenje Donjeg Kalemegdana. Dakle, Beograd vode na tom mestu izvode aktivno neke radove poslednjih dana i niti je kome palo na pamet da postavi obaveštenje o tome i preusmeri pešake i bicikliste na alternativnu rutu.

Zbog svega toga, danas je kej na tom delu izgledao ovako:

D8okg6gXUAc3tDw.jpg


Vidite ljude da hodaju nasipom kuda su se nekada kretali vozovi. Tu ima ljudi svih starosnih doba, od dece do penzionera, uglavnom pešice i biciklima. Zbog neobaveštenosti o poplavi, svi nastavljaju uzanim puteljkom sa koga se lako mogu u mimoilaženju strovaliti dole u vodu, a posebno je opasan prelaz preko mostića iznad one dve kapije kod Kule Nebojša, jer taj nadvožnjak za vozove, iako duži tek par metara, nema punu konstrukciju nego postoji ozbiljno širok prostor između dva vozna praga, gde neko može ozbiljno da se povredi. I to je tako u Beogradu OK, u jeku turističke sezone, sunčan dan, nedelja.

I to sve zato što nema sistema, ni da očisti Most na Adi ni da postavi relevantna obaveštenja za zaštitu stanovništva.

NEMA SISTEMA.
 
Bravo. Lepo, sažeto objašnjeno, ali na žalost uzaludno. I tako svake godine.

Ja sam juče kolima išao do Stenke misleći da ću peške odatle moći doći do Brodića. Nije moglo. Biciklisti i šetači su išli kroz travu ka pruzi, pa izlazili na onaj kružni tok i putić ka Sajmu. Količina komaraca na putu ka pruzi nas je odmah vratila ka kolima.

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока
 
Bravo care, odličan izveštaj sa slikama koje sve govore.
A zaključak je samo jedan: da nadležne, gradsku vlast, koji god da je sekretarijat, direkcija zabo..l.e za popularizaciju bicikliranja, da im je to poslednja rupa na svirali, da nikad nije niko ni seo na bajs da se provoza tom " mrežom" ....
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=618592#p618592:297n33dl je napisao(la):
GOJE » 24 Apr 2019 07:57 am[/url]":297n33dl]Juče je već inventar osiromašen za 2 alatljike:

file.php
Da se nadovežem na ovaj post - za divno čudo nije bilo daljih oštećenja i krađe alatki. Sve je isto kao na ooj slici.

A što se tiče bici staze, stanje je SRAMOTNO. Nigde nikakvog obaveštenja i biciklisti (ali i pešaci), moraju da koriste prelaze preko šina i nasipa i travuljine, da bi se šetali po kolovozu Bulevara vojvode Bojovića, gde besni vozači jurcaju neretko i preko 100km/h, jer im je to jedini izlaz sa Dorćola...
 
Sledece nedelje se raspisuje tender za 130 bici stajalista sirom grada, sto obicnih sto za elektro bajseve sad Vesic rece u hronici. Dal neko zna sta je to tacno, hoce tu moci da se uzme bajs pa da se vrati na nekom drugom stajalistu ili? I hoce biti za dz ili ne?
 
Goje@ "A što se tiče bici staze, stanje je SRAMOTNO. Nigde nikakvog obaveštenja i biciklisti (ali i pešaci), moraju da koriste prelaze preko šina i nasipa i travuljine, da bi se šetali po kolovozu Bulevara vojvode Bojovića, gde besni vozači jurcaju neretko i preko 100km/h, jer im je to jedini izlaz sa Dorćola...."
.

za preko 100 km/h u gradu je 7 poena i 15000+ din.zabrana upravljanja vozilom od najmanje 4 meseca. samo jos da policija izadje na ulicu mada je smena na splavu prijatnija..
 
Nešto mi se baš vozi bajs u poslednje vreme, pa razmišljam da iznajmljujem negde i vozam ponekad.
Koju rutu biste mi preporučili, onako kao početniku, pošto bajs nisam puno vozao po BG-u?
I gde je najbolje iznajmiti bajs?

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=629620#p629620:3gjpulx3 je napisao(la):
Zezeljko » Sre Jun 12, 2019 7:33 pm[/url]":3gjpulx3]Nešto mi se baš vozi bajs u poslednje vreme, pa razmišljam da iznajmljujem negde i vozam ponekad.
Koju rutu biste mi preporučili, onako kao početniku, pošto bajs nisam puno vozao po BG-u?
I gde je najbolje iznajmiti bajs?

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
Za pocetak klasika 25. maj pored dunava, kula Nebojsa, beton hala, bg na vodi pa ako te ne mrzi mozes do ade, omas na 25 maju da iznajmis bajs. :)
Ako zivis na nbg mozes tamo oko Usca...
 
Samo malo sačekaš da se povuče voda na ruti Dorćol - Ada. Odmah znaš da ako je potopljeno kod Kule Nebojša, tada je potopljeno i kod Stenke.

Reci gde živiš, pa ćemo te uputiti.

Naravno, ako odmah želiš u vatru, pravac Ada za vikend pa da odmah osetiš kako je voziti u haosu.

Na Adi na parkingu dobiješ dva bajsa po kolima (platiš parking valjda 150 dinara i dobiješ bajseve za džabe) tako da to nije loša varijanta.
 
Kao svuda u svijetu ima i u ns takodje vidjecemo ko ce da dobije tender u sarajevu je nextbike cini mi se ....ovo je vec trebalo biti kasni....
 
Vrh