Šta je novo?

Bulevar patrijarha Pavla

Malo off-topic pitanje:

Da li se uz novi bulevar planiraju neka nova naselja, odnosno gradnja novih stambenih objekata? Koja je namena zemljišta uz novi bulevar po GUP-u?
 
Daleko bilo, to bi značilo nova seča zelenila, zlo naopako. Možda umesto samih fabrika (koje inače ne rade) u Rakovic. A o tome se priča već više od deceniju.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=620085#p620085:2b4nues9 je napisao(la):
beobike » 03 May 2019 12:39 pm[/url]":2b4nues9]Daleko bilo, to bi značilo nova seča zelenila, zlo naopako. Možda umesto samih fabrika (koje inače ne rade) u Rakovic. A o tome se priča već više od deceniju.

Uopšte ne navijam za nove stambene blokove, samo pitam... A pitam jer uglavnom tako i bude - nova saobraćajnica privlači "nove" tzv. "investitore".

Inače, od "Kneževog lada" do restorana "Topčider" ima ceo jedan potez sa istočne strane planiranog bulevara koji nije baš pošumljen, niti trenutno može da se koristi kao neka javna površina. Mislim da deo tog poteza pripada vojsci. Južno od "Topčidera" pa sve do kluba "Košutnjak" takođe postoji ceo potez koji je delom naseljen, delom neka laka industrija ili magacini. Tu ima par zanimljivih predratnih industrijskih objekata. Mislim da i deo tog poteza pripada vojsci... ili je bar ranije bilo tako.

Moje prvobitno pitanje se odnosilo na ta dva poteza.
 
Tu je rasadnik. Vojska je u brdu. A ti objekti dalje prema klubu su mahom, koliko znam, nelegalni, ukljucujuci i one koji se nalaze na trasi stare pozarevacke pruge. Ranije sam pitao moze li tramvaj tu da se potera jer ta pruga prolazi blizu Kanarevu a posebno Miljakovcu.
 
Данашње слике; поглед са старог моста на старо корито Топчидерске реке - гомилу земље од ископа новог корита искористиће за затрпавање старог:



Поглед с новог моста у Пере Велимировића; лепо би било да направе пешачку и бициклистичку стазу на десној обали Топчидерке, уз шумицу на слици:













Одавде низводно је старо корито већ затрпано:





Није јасно зашто је изграђен нови мост ...:



... кад је 150 м низводно стари железнички мост на који је могао само да се постави под:



Довде је обновљено корито, али није затворен разбијени део на старом делу где је очигледно направљено дивље уливање:

 
Ok mosti ali sto opet bez nosivosti za kola
Plus nista od divljih objekata nije ukojeno
Stvarno su mogli iskoristiti konstrukciju
 
Taj deo i treba da se reurbanizuje...da se stopi da Miljakovcem...to je ok...imaće nov bulevar, tramvaj, BG voz, dve šume, Capitol park...
A onaj deo nizvodno moćne Topčiderke treba staviti u funkciju sporta i rekreacije sa nekim lakim objektima nikako zgradama...počistiti divlju gradnju obavezno...i eto nam celine za ponos...
 
Valjda ce biti pameti pa da se ne rusi upravna zgrada, kao i u slucaju gde je sada Capitol park. To su sve predratne zgrade, koje su na nekom trulom zapadu sada hoteli, objekti kulture...
 
Ja mislim da je kod rasadnika predviđena Akademija umetnosti

Послато са Lenovo A916 уз помоћ Тапатока
 
To bi bilo dobro. Najlakse i verovatno najgluplje je samo rusiti...
 
direktor":2u2kjvr2 je napisao(la):
Gdje tacno i kod kog rasadnika cijeg ...
Ne znam.tačno, ali mislim kod onog izmedju okretnice i zeleničkog nadvožnjaka

Послато са Lenovo A916 уз помоћ Тапатока
 
Šta li je ovaj objekat, kome pripada, čemu služi i da li je zaštićen?
 
Ima u temi o obketima koje treba obnoviti objasnjeno pripada mupu i raspada se nekad je pripado dvorskom kompleksu dvorskoj basti
 
Prokopali su korito ispod novog mosta i dalje ka Vareškoj. Ne treba im još puno da se steknu uslovi za potpuno prebacivanje reke u novo korito.
 
Neko bi mogao da stekne utisak da Topciderk precnika kao Dunav ili bar kao Sava koliko dugo kopaju, a neki su hteli da je stave u cevi.
Zar novi most nije mogao da bude u istom nivou kao i put, kao i stari most? A ne ovako uzdignut, mozda sam glup za ovo novo napredno vreme.
 
pa mozda se malo ukakili zbog poplava zadnjih godina, a i ne verujem da je to nesto produzilo radove
 
Po meni je tempo kojim se radi na izmeštanju korita mnogo smisleniji nego mnoge stvari koje se rade po gradu , kao što je recimo izgradnja one famozne pasarele kod Beton hale i sl.
 
Cuh neke glasine da IMR kupuje bivsi vlasnik Kopernikus televizije i da ce se raditi trzni centar (!?) i park-and-ride. Ne bih previse pridavao znacaja glasinama ipak...
 
Gde ima dima...

Послато са Lenovo A916 уз помоћ Тапатока
 
Pa oni su se nameracili na fabriku vec duze virjeme zato nije ni prosao uppr za imr
Prodaja je bila zakazana za 25 maj nzm sta je bilo na da li je kupljena
 
Samo mi nije logično da budu dva tržna centra tako blizu. Pre će biti da će naselje da naprave...

Послато са Lenovo A916 уз помоћ Тапатока
 
Vrh