Šta je novo?

Brankov most

Jeдан од кутака града који би могао да блиста, а нажалост одише шмеком јавног клозеза и дивље депоније.
 
e onda da ti verujem... a zasto nisu uradili i tih deset dvadeset mrtara? ili ce ponovo da zatvaraju most bar na tri meseca da i ovo zakrpe?
 
Pitanje je za narucioca radova sek za investicije ...
 
file.php


Eeeee, zašto su oni mesecima držali most blokiranim...

ps: znam daa sfalt nije bio primaran razlog, ali brate, najvažnija saobraćajnica - pa nemojte da štedite na aditivima ili čemu već
 
Kada sam ih zapljunuo pre neki dan za trulu bankinu (slikao Veni/Vidi/Vici) objasnjeno mi je da je desna strana mosta sredjivana od stuba do stuba. znaci ono je bila prva faza. sada sledi druga faza gde ce da rade od negde do stuba ( trebace bar 150 dana) . oko stubova se rade u trecoj fazi (jos 60 dana) vesic old school... A onda to isto sa duge strane.
Ipak ostajem pri oceni da je fuseraj od radova.
 
imam ideju, nek rade po 15 metara, ali posto vec zatvaraju, nek zatvore celu jednu stranu kad rade tih 15, i tako nek rade naizmenicno, i taman ce da propadne pa ce morati ponovo prve delove

a da, otprilike to vec i rade

m*** im mal**** :bash:
 
Али тако се код нас радови буквално и раде. Ни метар преко зацртаног. Имамо мали милион сличних примера што по граду што по земљи.
 
Постоји ли нега друга смеса асфалта која се гњечи и не набира? У Београду је ово пречесста слика?

Ако нема, можда бетон да се стави? ЈЕсте бучан али је површина без одржавања у току 50 година
 
Prvo i osnovno je podloga.Dobra podloga je pola posla,odnosno podloga mora da odgovara planiranom opterećenju puta.Na podlogu se stavlja noseći asfaltni sloj krupnijeg šljunka.Na noseći sloj se zatim nanosi gazeći sloj,finijeg sljunka,i po potrebi sa polimerima, ako je u pitanju operećen put.Kada se put, uradi kako treba,trajaće dugo.U Beogradu ima takvih ulica, jako malo, ali su izdržale i preko 20 godina,pod uslovom da je zakrpa isto urađena kvalitetno.Loš primer je most gazela.Odličan asfalt,i onda posle nekog vremena,stave zakrpu od istopljenih štipaljki,i onda kreće polako širenje rupe,prodora vode i to više nije taj kvalitet puta.
Zadnji ko je koristio polimere, i ekstra kvalitetan asfalt je bio gradonačelnik Čović.Uradio je Kneza Miloša, plehani plavi most kod Dušanovca, i bivši plehani tobogan u Radničkoj.Taj se nije borao,i trajao je i trajao je.


Sent from my HUAWEI MT7-TL10 using Tapatalk
 
Ко је надлежан за кишну канализацију на мосту? Испод код степеништа има пукотина на цеви из које је данас лила вода као из водопада док је падала киша.
 
Радови код раскрснице са Поп Лукином, скидају асфалт и ивичњаке разделног острва, врло могуће да ће да врате лево скретање са моста у Поп Лукину :gobb:
 
Ja se nadam da neće ni privremeno pustiti ovo jer bi to značilo da Karađorđevu onda ne planiraju da završe do sledećeg leta.
Ako neko od nadležnih čita ovo apelujem da odustanete od levog skretanja.Svi ti automobili bi zakrčili pravac od Zelenog Venca ka NBGD Brankovom(zato je i ukinuto levo skretanje sa mosta) jer bi stali na raskrsnici Pop Lukine i Maršala Birjuzova koja je blokirana vozilima koja idu od Saborne crkve niz Pop Lukinu ka gradu kroz M.Birjuzova(to je jedini izlaz iz centra trenutno).
Ako bi nekako i prošli tu raskrsnicu zapeli bi kod francuske ambasade jer tu ne radi semafor od kada traje rekonstrukcija a ukrštali bi se sa onima koji dolaze sa Brankovog mosta Karađorđevom.

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
 
Ипак је лево скретање, монтирали су семафор.
 
@Tikvica Slažem se.

Ukidanje tog skretanje je jedno od boljih stvari jer nema više zastoja ka mostu.

UŽAS - *ebem vam mater nesposobnu. Do sada su već mogli da završe i Karađorđevu i Trg :bash: :bash: :bash:
 
Da su mogli , završili bi. Imaš li ti uopšte predstavu koliko su to komplekjnije izgradnje u odnosu na pasarelu kod Beton hale? :)
 
Мени изгледа да је отварање овог скретања најава за промену смера у Карађорђевој улици.
 
Došljak preduhitrio si me.Taman sam hteo da napišem da bi jedino zbog toga imalo logike da ovo rade.Ali Karađorđeva nije ni blizu završetku tog smera.A i kako će oni koji žele na Terazije/BKA.
Oni bi svakako morali u nekom trenutku da zatvore Karađorđevu ka Kalemegdanu da bi uradili i taj smer a to neće početi sve dok ne izliju betonsku podlogu za tramvaj.A da bi izlili beton moraju da otvore pravac ka Ž.stanici zbog turističkih autobusa.
Što kaže Dule umesto da su to odradili za mesec dva i bili bi mirni ovako se vrte u krug i maltretiraju nas.

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
 
Vrh