Šta je novo?

Компјутери и технологија

Imam jedan problem. Svaki put kada upalim igricu iz 90-ih do 2001-2002 ili neki stariji program (mada ga sada na "novoj" mašini nemam) upali se rundll32.exe koji mi zauzme 80-90% CPU-a i sve počne da mi secka dok ne resetujem sistem. Jel imao neko iskustva s tim i kako to rešiti. Guglao sam svašta ali se bojim da ne sje*******em i ovaj komp uništavanjem pojedinih procesa. Imam Win 7 home premium.
 
mozda bi pomoglo da u properties exe fajla stavis compatibility: windows XP
 
Stavio sam u compatibility sve što sam mogao, mada ne bih rizikovao sa dll fajlovima.
 
Rešavam taj problem tako što preko porecess explorera ugasim rundll32.exe kad uključim 2D igricu ili neki matori program.

Okanite se Firefoxa jer jede procesor i ram+sporije učitava. Pređite na Sea Monkey koji em manje zauzima, em brže učitava i nije đubre kao Firefox.
Malopre sam ga vratio i prezadovoljan sam.
 
Imam problem sa smrdljivim Google-om. Ne mogu da se ulogujem na drugom telefonu na oba svoja acc-a, izbacuje error kaže da je veza nestabilna a nije pritom ne mogu da pristupim play store-u. Ne mogu da uđem u Viber. CCleaner i još jednu aplikaciju koje su instalirane ne znam zbog čega, piše da nisu instalirane, a kada uđem u settings piše njihov codename tj. ono com.viber itd. Kako mogu to da rešim stvarno mi je hitno?
Menjao sam memorijsku da nije možda do toga? Ne bih svoju od 32 GB dao ćaletu samo da je ne stavljam opet...
 
Pa ili da resetuješ sistem ili da probaš staru karticu ako je nisi već dirao, ako jesi verovatno samo reset pomaže.
 
Uradio sam reset sve po starom. U tom telefonu neko vreme nije bilo SIM kartice, samo memorijska od 2GB. Kako je ćale stavio SIM karticu i upalio telefon tako je počeo da zaebava.
 
to da nije instalirana se meni desavalo kad prebacim aplikacije na sd karticu, i kad ugasim i upalim fon, pa njemu treba 20 min da se smisli da ucita te aplikacije, a do tad sakrije i ikonice a kad se pojave kaze nije instalirano, znaci meni je cekanje pomagalo
 
Ovde ni čekanje ne pomaže. Nije problem memorijska nego retardirani Google koji mi ne da da se ulogujem na google play. Jedino MEGA radi kako treba ali samo zato što je na telefonskoj. Kako je ubačena SIM kartica tako je problem nastao.
 
Djole, to je krajnje neobičan slučaj, jesi li probao drugu sim karticu? a reset si uradio onaj full factory? Posle tog vraćanja na fabrička ne bi trebalo da bude bilo kakvog softverskog problema. jel telefon mator? koji android je u pitanju? možda je to problem, možda bi bilo dobro da ubaciš preko računara neku noviju verziju play stora
 
Samo sam uključio i isključio telefon. Telefon je onaj LG kog sam nosio na popravku. Na njemu je Android 4.1.2 neka poljska verzija sa nekim poljskim aplikacijama. Drugu SIM karticu ne mogu da stavim treba ćaletu taj telefon, bojim se da uradim reset možda će opet da upadne u "hibernaciju" ne bih opet da ga nosim na servis. Ima najnoviju verziju play stora.
 
Ima li neko iskustva sa Xiaomi telefonima, konkretno hteo bih da uzmem na leto Redmi Note 7 košta 27000 ali znam da može jeftinije ako kupim kod švercera. Moj drugar je kupio prošle godine Redmi Note 5 i prezadovoljan je. Ako može i preporuka za neki telefon do 30000 ne bih išao preko.
 
Možda bih uzeo i neki Sony pošto imam Xperiu J već 4 godine je kod mene tj. ja sam drugi vlasnik i prezadovoljan sam jedino što je odavno prevaziđen pa ću ga zato zameniti.
 
Idi na Mi8 lite, daleko niža cena 160-180 evra, skoro sve isto ispod haube. Kamera 48 MP kod Note 7 je u stvari Samsungova kamera GM1 od 12 MP koju softverskom interpolarizacijom veštački dižu na 48 MP.
Mi8 ima alu kućište i odličnu selfi kameru koja svoj potencijal pokazuje kad se otključa tel. Preporuka 128 GB.
 
A gde mogu da ga uzmem za 160 evra? Nije mi toliko bitna memorija jer bih svakako ubacio memorijsku od 32GB.
 
Upravo gledam specke za Mi8 Lite, sviđa mi se, uzeo bih verziju sa 64GB ne treba mi više, jedino što je malo slabija baterija i nema slot za memorijsku koja mi je neophodna.
 
Zato ti i kažem za 128 GB, mislim da ima i 4 GB RAMa. Sad sve više ubacuju te hibridne glupe slotove.
Ortak je skoro uzeo za neke smešne pare.
 
Taj sa 128GB ima 6GB rama i košta 211 evra odnosno oko 25000 din što je mnogo povoljno u odnosu na verziju sa 64GB u Mi storu koja košta 27000. Možda ga i uzmem ako može negde da se kupi za 20000.
 
Uzeću Redmi Note 7 zato što košta 170e naspram Mi 8 Lite koji ima poprilično slabiju bateriju i kao nema ulaz za memorijsku a ima, provereno u Mi prodavnici, košta 211e odnosno skoro 26000 tako da ne planiram da dam tolike pare. Redmi Note 7 je izašao ove godine a Mi 8 Lite prošle.
 
Uzeo bih Mi 9T da košta ispod 200 evra i da ima ulaz za memorijsku karticu ovako moram da radim mesec dana da bih kupio Redmi Note 7, ali ako može neko da mi kaže zašto da uzmem Mi 8 Lite za koji ne bih dao 25 soma a da nije zbog 6 gb rama?
 
Redmi Note 7 je dobar izbor ako ti ne smeta problem koji ima sa proximity senzorom.
 
Vrh