Šta je novo?

Kamere

Da li su kamere za merenje brzine pocele da rade, tj., da kaznjavaju, na Gazeli i mostu na Adi, ili su u fazi potavljanja? Juce nisam obracao paznju na brzinu, posto nisam znao da su instalirane, ako jesu. Za koliko vremenski stizu kazne?
 
Ja mislim da sigurno neće da kažnjavaju bez najave. Verujem da će biti vest par dana pre toga sa tačnim lokacijama i prekršajima koje snimaju.
 
Proverio sam na AMSS Facebook stranici, ali na nekim drugim vestima u novinama (ne znam koliko su verodostojne informacije) i pise da je pocelo kaznjavanje. Nadam se da ce tako i biti, posto dosta ljudi nije informisano o novim lokacijama gde su kamere postavljene. Hvala na odgovoru!
 
Nema kažnjavanja dok se saobraćaj ne vrati u normalan režim.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
 
Скоро су постављене камере на углу Омладинских бригада и Булевара Милутина Миланковића, а код будуће ватрогасне станице Нови Београд.
Три камере, општа контрола саобраћаја, пролазак кроз црвено светло и трећа која контролише околину под углом од 360°.

Pogledajte prilog 1
 
Koliko mogu da vidim, ovo je na TROTOARU?

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
 
u prašumi :D

nije mi jasno kako sve ove novopostavljene mogu da kažnjavaju za prolazak kroz crveno. na njenom snimku se može samo odnapred videti auto koji prolazi kroz raskrsnicu, ali ne i koje je svetlo u tom trenutku bilo na semaforima, za razliku od starijih kamera koje snimaju auto sa zadnje strane, pa tako na snimku koji dobijete vidite auto pre semafora, u raskrsnici i nakon nje.

stekao sam utisak da su starije kamere koje kažnjavaju postavljene u svakoj traci koja se prati i pod direktnim uglom. mislim da ove što su malo zakrenute služe samo za nadzor. možda grešim...
 
Tako je. Dosta ovih novih kamera ne hvata semafor. Jedino ako su povezane sa njim, pa dobijaju signal, mada je pitanje koliko je to relevantno pred sudom.

Ja iskreno mislim da sve te kamere će da služe prvensteno za kontrolu saobraćaja i nadam se da će biti u službi svih građana, tj, da će da koriste kada i običnom građaninu ukradu auto ili bicikl.
 
Skinuli kamere na gazeli, tačnije ceo onaj panel sa znakovima i kamerama
 
Постављене камере и на углу Булевара хероја са Кошара и Тошиног бунара. Три камере, две за општу контролу саобраћаја и трећа која контролише околину под углом од 360°. Слике 29.јун 2019.

Pogledajte prilog 1

И слика са ширим погледом где се види стуб са ново постављеним камерама и камера на попречном држачу семафора у Булевару хероја са Кошара, а која ту стоји одавно, а она је окренута према самој раскрсници.На другом семафорском попречном држачу је камера која је окренута на Булевар хероја са Кошара.

 
Скоро постављене камере на стубу на зеленом појасу у Булевару Милутина Миланковића, а код раскрснице са Народних хероја. Ту су две камере.

Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1
Сад у петак су постављене камере на стубу и код мене у крају на раскрсници Недељка Гвозденовића и Љубинке Бобић. На стубу су три камере

 
Zasto su mozgovi zaboli po sred trotara HK i TB stub nije moglo pored pajsercine Orvel im nije ravan ....
 
Постављање стуба са камерама на углу улица Студентска и Булевара АВНОЈ-а. Слика од јуче-31.јул 2019.

 
Capture.jpg

nesto budze u Heroja sa Kosara
 
Huawei su vec postavili na stub sa desne strane ulice, i taj stub se razlikuje od ovog. U pozadini se vidi da su digli dva ista stuba iz suprotnog smera.
 
..pa su ga funderisali po sred oborenog ivicnjaka sto bi trebalo da je prelaz za bajseve....luda kuca, radi ko sta hoce...
 
Mnoge novobeogradske i zemunske raskrsnice su konačno dobile stubove sa kamerama.

Ako, ako, i treba tako...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=645407#p645407:7924gm2d je napisao(la):
PIGLET » 04 Авг 2019 07:29 pm[/url]":7924gm2d]..pa su ga funderisali po sred oborenog ivicnjaka sto bi trebalo da je prelaz za bajseve....luda kuca, radi ko sta hoce...
..... @Пиглет, нису поставили тај стуб на део где је прелаз за бицикле, него на део где је прелаз за пешаке. Прелаз за бицикле је означен црвеном бојим, зар не.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=645369#p645369:7924gm2d je napisao(la):
dr strangelove » 04 Авг 2019 02:55 pm[/url]":7924gm2d]
nesto budze u Heroja sa Kosara
Није у Булевару Хероја са Кошаре него у Омладинских бригада :wink:
 
Zaboli me glava kad vidim ovakve budalastine! Pa zar niko ne vidi da je ovo na sred pesackog prelaza?! Plus zaklanja semafor. :bash:
 
Vrh