Šta je novo?

Ко им ово дозволи? (nelegalna, divlja gradnja)

Dakle svasta ima na ovom forumu i svasta se moze procitati - predlog u vidu drugacijeg misljenja da se vrhunska bahatost i primitivizam, bezakonje i estetsko unazadjivanje grada legalizuje i pretvori u turisticku atrakciju .. sjajan predlog! Evo imam ja mozda i jos bolji, da pozovemo javno cigane da oforme ciganmale na sred Terazija, Tasa i Kalisa i da to ponosno sirimo u svet kao svojevrsnu atrakciju. Balegu na ulicama nikako da cistimo a konjske zaprege da uvedemo kao javni prevoz. Ima preko noci svi da zaobidju Istanbul, Bec i Budimpestu i da hrle pravo kod nas, garantujem.

Mali edit, zarad integracija i postovanja manjinskih prava taj dan mozda i nije toliko daleko.
 
Ala lupi Dr ni ja ne mogu toliko i kad zelim da provociram. Najbitnije kod tih rusenja je da investitor-kriminalac mora da se natera da to plati.
 
Pa ti Dr.mr sa svojim konziliumom mozes organizovati turisticke ture po Kaludjerici, moze biti i kao neki veliki Escape Room, ili lavirint, ko nadje izlaz dobije neku nagradu. U tom rezervatu bezakonja i haosa, mozes da propagiras gradnju plazmi, bananica, medenog srca i ostalih kreacija. Vidis kako ti dajem ideju, besplatno, samo treba tu zlatnu koku da unovcis i obogatis se. A ostavi, molim te, ostali deo grada da se ljudi bore za uredjenu i normalnu gradnju.
 
Идеја није лоша уопште. Небојша мало претерује.
Не мора бити уопште та зграда, може се легално направити на другом месту са наменама које си побројао у посту.
 
Пих, ви кмечите због чудног облика а не зато што је премашио спратност и скроз нелегално урадио

Иначе, нешто ове нелегалне зграде по крају стоје... Изгледа да је с бахаћењем престало, можда се уплашили
 
Хм, понекад ту прођем али нисам приметио. Веома добро је "сакривено" када се гледа са улице
 
POČELO RUŠENJE I NA DEDINJU Vesić: Bespravni objekat je stajao decenijama

cLFk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWXpVN01EQV8vZjM2N2FmODZhNWM2NmIzNDg4M2UyNDNmZWZhNWE3MGEuanBlZ5GTAs0C5ACBAAU


Rušenje ugostiteljskog objekta "Biblioteka", smeštenog u okviru Instituta "Dedinje", koji je označen kao glavna kočnica za gradnju "Dedinja 2", počelo je danas.

Rušenje FOTO: PRIVATNA ARHIVA
Rušenje "Biblioteke"
Iako vlasnici misle da njihov lokal ne remeti izgradnju "Dedinja 2" i deo koji je smetao za izgradnju protivpožarnog puta samostalno su srušili, zamenik gradonačelnika Goran Vesić tvrdi drugačije.

PROČITAJTE I...

RUŠI SE "BIBLIOTEKA" Grad sklopio ugovor za rušenje, cena 370.000 EVRA
- Građevinska inspekcija Grada Beograda počela je rušenje divljeg objekta u Sokobanjskoj ulici u dvorištu Instituta za kardiovaskularne bolesti kako bismo omogućili da počne gradnja "Dedinja 2", nove bolnice za čiju izgradnju smo izdali građevinsku dozvolu. Decenijama je ovde, u krugu bolnice, stajao bespravni objekat i nikada, nijednoj vlasti nije palo napamet da ga ukloni. Sada je došlo vreme da se i ovde sprovede zakon i da počne izgradnja nove klinike Dedinje 2 - rekao je Vesić.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Da podsetimo da je za rekonstrukciju stare i izgradnju nove zgrade Instituta "Dedinje" obezbeđeno 24,7 miliona evra.


https://www.blic.rs/vesti/beograd/pocel ... ma/cyx9rgw
 
Sad su ga se sjetili sto nisu pisi dok je zido i bio na vlasti naknadna pamet sad kad je neko dao amin da se pise ...
 
To sam isto i ja pomislio. Verovatno je počeo da priča nešto što nije smeo, pa je preko novina dobio upozorenje.
 
Pa cekaj,zar ovo odobrenje nadgradnje nije moralo da prodje Zavod za zastitu spomenika kulture,obzirom da se ta gradska institucija stara o izgledu zgrade.Dakle moje je pitananje ko radi u ovom zavodu i ko je potpisao ovo i odobrio.Mislim da je najnormalnije da se hitno sastane strucna komisija za ocenu ovog postupka i da se osoba koja je to dozvolila a radi unutar Zavoda za zastitu spomenika kulture hitno razresi duznosti kazni i onemoguci da ubuduce pravi slicnu stetu.Naravno uz vec dato odobrenje mislim da je nemoguce srusiti ovu nadgradnju i vratiti objekat u izvorno stanje.Investitor ima zakon na svojoj strani sada.Poenta je kazniti pocinioca u zavodu i ne dozvoliti da se ovako nesto ikada ponovi.
 
Годинама се истурено приземље ове зграде у Трговачкој улици дивље дограђује и, када је изгледало да не може више ништа да се дода, неко је решио да то оповргне; снимљено прекјуче:



 
Ima li tu da nesto nije nadogradjeno na toj fotki....
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=618877#p618877:2nywz5f0 je napisao(la):
Bender Rodriguez » 25 Апр 2019 02:55 pm[/url]":2nywz5f0]Dočekasmo i ovo čudo...

Ruše "plazma" zgradu u naselju Veliki Mokri Lug

Počelo uklanjanje bespravnog solitera bizarnog izgleda u Svetozara Zorića

bgd-rusenje-plazma_620x0.jpg


GRAĐEVINSKA inspekcija Sekretarijata za inspekcijske poslove započela je uklanjanje bespravnog objekta u Ulici Svetozara Zorića u naselju Veliki Mokri Lug. Reč je o "plazma" zgradi, verovatno najbizarnijeg izgleda u prestonici, koja ima sedam spratova i svega nekoliko metara širine. Kako je saopšteno iz Sekretarijata, prošle nedelje počelo je izvršenje rešenja o uklanjanju.

- Imajući u vidu da je u pitanju bespravni objekat površine oko 6.500 kvadrata, vršene su aktivnosti na pripremnim radovima kako bi uklanjanje bilo započeto. Rok za okončanje uklanjanja je 15. jul ove godine.

Prema rečima gradske sekretarke za inspekcijske poslove Sonje Božović, prioritet u borbi protiv bespravne gradnje je zaštita javnog interesa, bezbednost dece i imovine građana, što se jasno vidi u dosadašnjem delovanju građevinske inspekcije.

- Od stupanja na snagu novog zakona o planiranju i izgradnji, Gradska građevinska inspekcija zatvorila je preko 220 bespravnih gradilišta na teritoriji grada.

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... -Mokri-Lug
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=618917#p618917:2nywz5f0 je napisao(la):
direktor » 25 Апр 2019 06:15 pm[/url]":2nywz5f0]Ma nevjerujem dok je nesravne
Иде @Директоре то рушење полако, али виде се да напредује, што је и најважније. Слике 25.мај 2019.

Pogledajte prilog 1
Мало зумБирано
 
Цела та зграда је "Ко им ово дозволи"
 
Међуратна зграда у улици Џорџа Вашингтона, има нешто чудно на трећем спрату:



Постаје јасно кад се погледа с ове стране:





Улица Цара Душана:

 
Koji mozak treba da budes da uradis ovakvoj fasadi jedno takvo nagardjivanje terase. To nije covek nego zivotinja.
 


Кад сте већ поменули плазму, руши се изузетно брзо, ако сам добро запазио, и недељом раде. Слика од пре недељу дана.
 
Па није баш нешто брзо, прошло је више од месец дана, а она није срушена.

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока
 
Vrh